Kreativa sÀtt att ge bort pengar?

GĂ„vor varierar beroende pĂ„ typ av förhĂ„llande och tillfĂ€lle. Bröllop av kĂ€ra vĂ€nner, bröllopsdagar, diplom, Ă„rliga födelsedagar – alla dessa tillfĂ€llen Ă€r gjorda för att ge och ta emot gĂ„vor. Om du bestĂ€mde dig för att ge pengar istĂ€llet för att lĂ€gga dem i ett kuvert och skriva ett gratulationskort, var kreativ!

Vissa sÀger att ge pengar inte Àr en gÄva, men andra hÄller inte med. De sÀger att det Àr bÀttre att ge pengar istÀllet för att köpa en gÄva de kanske inte gillar.

Kreativa sÀtt att ge bort pengar

AnvÀnd lÄdor

Även om kartonger verkar trĂ„kiga kan de med lite kreativitet bli fantastiska presenter. Speciellt om du lĂ€gger in pengar i dem. Ett av exemplen Ă€r att göra en liten pizzalĂ„da och ordna pengarna inuti som pizzaskivor. Du kan anvĂ€nda mynt för att imitera pepperoni.

En annan stor anvĂ€ndning av lĂ„dan Ă€r att göra en utdragbar spargris och anvĂ€nda dig av 20kr sedlar. Det hĂ€r blir en tĂ„rta om du rĂ„kar ha en tom Kleenex-lĂ„da. Se till att lĂ„dan har en tunn öppning, tillrĂ€ckligt bred sĂ„ att sedlarna kan komma ut. AnvĂ€nd tejp för att ansluta kanterna pĂ„ sedlarna sĂ„ att den bildar en stor mask. SĂ€tt en klistermĂ€rke som sĂ€ger “Dra hĂ€r” pĂ„ den sista av sedlarna och placera alla kontanter i lĂ„dan, med klistermĂ€rket som kikar ut ur öppningen.

Du kan lÀgga in pengar smÄ ballonger eller vattenballonger och lÀgg dem i en lÄda. Mottagaren av presenten mÄste poppa ballongerna för att komma Ät pengarna. Men Àr det oförskÀmt att ge bort pengar i present?. Var dock sÀker pÄ att personen du ger den hÀr presenten Àr bekvÀm med att poppa ballonger.

Om du kanske har en chokladlÄda, ta ut chokladbitarna frÄn sina fack och ersÀtt dem med pengar. Du kan blanda kontanter och mynt. Om chokladen kommer i ett papper kan du till och med sÀtta in chokladbitarna i sedlar.

Hitta en lÄda med lock och gör en fjÀrilsparbössa. Du behöver en snöre, lite tejp, en lÄda och pengar. Vik sedlarna som ett dragspel, bind snöret runt mitten och skapa en fjÀrilsform. FÀst nÄgra fjÀrilar pÄ ett snöre och tejpa den pÄ lÄdans lock. NÀr du har tejpat dem alla pÄ locket, placera dem i en lÄda.

Att ge pengar till barn

MÀnniskor sÀger att barn inte ska fÄ pengar. Om du Àr tillrÀckligt kreativ kommer inte pengarna de fÄr att vara huvudfokus. Ta till exempel en skattjakt. Du kan planera en skattjakt för barnet dÀr du skriver tips och ledtrÄdar dÀr de kan hitta pengar och fÄ dem att söka efter den. Det kan ordnas bÄde inomhus och ute.

För barn som gillar att rita kan du köpa kritor och lÀgg till en liten twist. Ta kritorna ur lÄdan och linda in enskilda kritor i sedlar. LÀgg tillbaka dem i lÄdan, om du vill, dekorera lÄdan ocksÄ och ge bort den i present.

Öva pĂ„ dina origamifĂ€rdigheter och vik intressanta former. HĂ€r kan du hitta en handledning om hur man gör en skjorta med en slips av sedlar. Du kan ocksĂ„ skapa olika djurformer och föremĂ„l. Barn Ă€r ocksĂ„ fascinerade av origami, sĂ„ du kan lĂ€ra dem hur du skapade dessa former.

Barn Àlskar mynt och spargrisar. Om du hittar en spargris, blir det en perfekt present. SlÀpp in nÄgra mynt sÄ Àr du klar. Du kan ge dem fler mynt att stoppa i spargrisen genom att stapla dem och linda in dem som godis. Kom ihÄg att barnen Àlskar godis ocksÄ, sÄ se till att du Àven ger dem riktigt godis.

Smycken och dekorationer

En liknande idé som penningkedjan Àr att göra en pengakrans. Denna gÄva inkluderar inte vikning, men du mÄste binda sedlarna tÀtt med band. Det Àr ocksÄ en bra idé att ge till en student pÄ examensdagen.

Du kan förvandla sedlar till en armband, men det kommer att bli mer utmanande. Denna metod innebÀr mycket vikning och hopvikning av sedlarna, men resultatet Àr visuellt attraktivt.

Tjugor Àr ocksÄ perfekta för att lÀgga sig i ringar. Den hÀr metoden krÀver mycket vikning och kan tyckas lite krÀvande, men att följa en steg-för-steg-handledning gör det lÀttare.

Återigen, om snart Ă€r jul, kan du göra en personlig Julgransprydnad. Hitta en tom julgranskula i hantverksbutiken. Du kan dekorera julgranskulan och lĂ€gga pengar i den. Dekorera kulan snyggt, Ă€ven nĂ€r de tar ut pengarna fungerar den fortfarande som en dekoration.

Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda en ram för att ge bort pengar som gĂ„va. LĂ€gg sedlarna i ramen och skriv meddelandet “FĂ„r endast krossas i nödfall”. Du kan till och med lĂ€gga ett riktigt foto och dölja det med sedlar. Du kan ta nĂ„gra sedlar och ordna dem invecklade mönster och former.

Ge pengar till doktorander

Den perfekta presentidén för en examen Àr att göra en pengakedja. Det Àr vÀldigt enkelt att skapa en penningkedja eftersom du inte behöver origamifÀrdigheter. Allt som krÀvs Àr enkel vikning och tejpning av pengarna för att hÄlla dem pÄ plats.

Att göra en pengatÄrta Àr ett kreativt och roligt sÀtt att ge pengar. Ta sedlarna och rulla dem till smÄ rör. Placera alla sedlar i en cirkel och bind ihop dem med ett band.

En bra idé som finns online Àr att anvÀnda ett fotoalbum. Köp ett enkelt fotoalbum och lÀgg pengarna i kontakterna i stÀllet för foton. I vissa fack kan du till och med kasta in ett foto av dig sjÀlv och personen du ger gÄvan till.

Du kan lÀgga pengar för att skapa slips och en fluga. Att göra en slips, rita av en slips pÄ ett pÄ papper och vik sedlarna för att matcha formen. Du kan hÀfta eller tejpa sedlarna. NÀr du Àr klar knyter du försiktigt pengarna som en slips.

Att göra en fluga du behöver tvÄ sedlar. Vik en för att skapa en omslutning. Vik den andra sedeln som ett dragspel för att skapa veck. Ta den första vikta sedeln och linda den runt mitten av den andra sedeln. Tejpa den första sedeln sÄ att den hÄller pÄ plats och sprida ut den andra sedeln sÄ att den ser ut som en fluga. Om du vill att det ska se jÀmnare ut, vik inte den andra sedeln och lÀgg bara den första runt mitten.

TrÀd och blommor

PengartrÀd och blommor Àr ett vackert sÀtt att forma pengar pÄ.

Om det snart Àr jul kan du göra en Julgran av pengar. Du behöver en pinne för att hÄlla trÀdet i vertikalt lÀge. Vik sedlarna pÄ mitten och fÀst dem med tejpen pÄ pinnen för att bilda en julgran. Du kan dekorera granen med fÀrgat papper, till exempel klippa ut en stjÀrnform och placera den pÄ toppen.

Tillverkning blommor ur sedlar behöver inte vara alltför utmanande. Allt du behöver, förutom pengarna, Àr ett sugrör (eller en pinne) och lite tejp. Ta sedlarna och vik dem horisontellt, men tryck inte pÄ mitten. Genom att ansluta vÀnster och höger sida blir det en droppform som du kan tejpa pÄ sugröret.

Om du vill lÀgga ner lite mer arbete pÄ att vika pengarna kan du skapa blommor med mer detaljer. Eller varför inte göra flera blommor och slÄ ihop dem till en bukett. Vik sedlarna till blommor och fÀst dem pÄ tunnare pinnar. AnvÀnd silkespapper, godis eller annat för att dekorera blommorna. SlÄ in den fÀrdiga buketten i silkespapper eller krÀppapper.

KĂ€lla:

https://www.pinterest.com/