Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Kreativa sätt att ge bort pengar?

Gåvor varierar beroende på typ av förhållande och tillfälle. Bröllop av kära vänner, bröllopsdagar, diplom, årliga födelsedagar – alla dessa tillfällen är gjorda för att ge och ta emot gåvor. Om du bestämde dig för att ge pengar istället för att lägga dem i ett kuvert och skriva ett gratulationskort, var kreativ!

Som någon som älskar att ge presenter, vet jag att det ibland kan vara svårt att hitta den perfekta gåvan. Särskilt när det gäller pengar, kan det kännas opersonligt. Men jag har upptäckt att det finns många kreativa sätt att förvandla kontanter till minnesvärda presenter.

Kreativa sätt att ge bort pengar

Använd lådor

Även om kartonger verkar tråkiga kan de med lite kreativitet bli fantastiska presenter. Speciellt om du lägger in pengar i dem. Ett av exemplen är att göra en liten pizzalåda och ordna pengarna inuti som pizzaskivor. Du kan använda mynt för att imitera pepperoni.

En annan stor användning av lådan är att göra en utdragbar spargris och använda dig av 20kr sedlar. Det här blir en tårta om du råkar ha en tom Kleenex-låda. Se till att lådan har en tunn öppning, tillräckligt bred så att sedlarna kan komma ut. Använd tejp för att ansluta kanterna på sedlarna så att den bildar en stor mask. Sätt en klistermärke som säger ”Dra här” på den sista av sedlarna och placera alla kontanter i lådan, med klistermärket som kikar ut ur öppningen.

Du kan lägga in pengar små ballonger eller vattenballonger och lägg dem i en låda. Mottagaren av presenten måste poppa ballongerna för att komma åt pengarna. Men är det oförskämt att ge bort pengar i present?. Var dock säker på att personen du ger den här presenten är bekväm med att poppa ballonger.

Om du kanske har en chokladlåda, ta ut chokladbitarna från sina fack och ersätt dem med pengar. Du kan blanda kontanter och mynt.

Hitta en låda med lock och gör en fjärilsparbössa. Du behöver en snöre, lite tejp, en låda och pengar. Vik sedlarna som ett dragspel, bind snöret runt mitten och skapa en fjärilsform. Fäst några fjärilar på ett snöre och tejpa den på lådans lock. När du har tejpat dem alla på locket, placera dem i en låda.

Att Ge Pengar till Barn på Kreativa Sätt

Det finns en uppfattning att barn inte bör få pengar i present, men jag tror att det handlar om hur man presenterar dem. Genom kreativitet kan pengarna ges på ett sätt som inte enbart fokuserar på värdet, utan också på upplevelsen.

Skattjakt för Barn: Planera en spännande skattjakt för barnen där de får följa ledtrådar och tips för att hitta gömda pengar. Detta kan arrangeras både inomhus och utomhus, vilket ger en rolig och aktiv upplevelse för barnen.

Kritor Insvepta i Pengar: För de barn som älskar att rita, överraska dem med en speciell present. Köp ett paket kritor, ta ut dem ur lådan och svep in varje krita i en sedel. Lägg sedan tillbaka dem i lådan. Om du vill, kan du även pyssla med lådan för att göra den ännu mer personlig.

Pengar-Origami: Öva på origami och vik sedlarna till intressanta figurer. Det finns många guider online, till exempel hur du viker en skjorta med slips från en sedel. Du kan också skapa djur och andra figurer. Detta kan vara ett kul sätt att introducera barn till origami, samtidigt som de får en unik gåva.

Mynt och Spargrisar: Barn tycker om att spara mynt i spargrisar. Ge dem en spargris fylld med några mynt för att starta deras sparande.

Genom att vara kreativ i ditt sätt att ge pengar till barn, kan du göra upplevelsen minnesvärd och lärorik. Det är ett sätt att kombinera nöje med praktisk inlärning om pengars värde.

Smycken och dekorationer

En liknande idé som penningkedjan är att göra en pengakrans. Denna gåva inkluderar inte vikning, men du måste binda sedlarna tätt med band. Det är också en bra idé att ge till en student på examensdagen.

Du kan förvandla sedlar till en armband, men det kommer att bli mer utmanande. Denna metod innebär mycket vikning och hopvikning av sedlarna, men resultatet är visuellt attraktivt.

Dollarseldar är perfekta för att vika ringar. Den här metoden kräver mycket vikning och kan tyckas lite krävande, men att följa en steg-för-steg-handledning gör det lättare.

Återigen, om snart är jul, kan du göra en personlig Julgransprydnad. Hitta en tom julgranskula i hantverksbutiken. Du kan dekorera julgranskulan och lägga pengar i den. Dekorera kulan snyggt, även när de tar ut pengarna fungerar den fortfarande som en dekoration.

Du kan också använda en ram för att ge bort pengar som gåva. Lägg sedlarna i ramen och skriv meddelandet ”Får endast krossas i nödfall”. Du kan till och med lägga ett riktigt foto och dölja det med sedlar. Du kan ta några sedlar och ordna dem invecklade mönster och former.

Ge pengar till någon som tar examen

Den perfekta presentidén för en examen är att göra en pengakedja. Det är väldigt enkelt att skapa en penningkedja eftersom du inte behöver origamifärdigheter. Allt som krävs är enkel vikning och tejpning av pengarna för att hålla dem på plats.

Att göra en pengatårta är ett kreativt och roligt sätt att ge pengar. Ta sedlarna och rulla dem till små rör. Placera alla sedlar i en cirkel och bind ihop dem med ett band.

En bra idé som finns online är att använda ett fotoalbum. Köp ett enkelt fotoalbum och lägg pengarna i kontakterna i stället för foton. I vissa fack kan du till och med kasta in ett foto av dig själv och personen du ger gåvan till.

Du kan lägga pengar för att skapa slips och en fluga. Att göra en slips, rita av en slips på ett på papper och vik sedlarna för att matcha formen. Du kan häfta eller tejpa sedlarna. När du är klar knyter du försiktigt pengarna som en slips.

Att göra en fluga du behöver två sedlar. Vik en för att skapa en omslutning. Vik den andra sedeln som ett dragspel för att skapa veck. Ta den första vikta sedeln och linda den runt mitten av den andra sedeln. Tejpa den första sedeln så att den håller på plats och sprida ut den andra sedeln så att den ser ut som en fluga. Om du vill att det ska se jämnare ut, vik inte den andra sedeln och lägg bara den första runt mitten.

Träd och blommor

Pengarträd och blommor är ett vackert sätt att forma pengar på.

Om det snart är jul kan du göra en Julgran av pengar. Du behöver en pinne för att hålla trädet i vertikalt läge. Vik sedlarna på mitten och fäst dem med tejpen på pinnen för att bilda en julgran. Du kan dekorera granen med färgat papper, till exempel klippa ut en stjärnform och placera den på toppen.

Tillverkning blommor ur sedlar behöver inte vara alltför utmanande. Allt du behöver, förutom pengarna, är ett sugrör (eller en pinne) och lite tejp. Ta sedlarna och vik dem horisontellt, men tryck inte på mitten. Genom att ansluta vänster och höger sida blir det en droppform som du kan tejpa på sugröret.

Om du vill lägga ner lite mer arbete på att vika pengarna kan du skapa blommor med mer detaljer. Eller varför inte göra flera blommor och slå ihop dem till en bukett. Vik sedlarna till blommor och fäst dem på tunnare pinnar. Använd silkespapper, godis eller annat för att dekorera blommorna. Slå in den färdiga buketten i silkespapper eller kräppapper.

Liknande inlägg

Källor

https://www.pinterest.com/

Kreativa sätt att ge bort pengar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen