Present till ölälskare

Vad ska man ge för present till en ölälskare? Ja, ett flak öl är väl det första man kommer att tänka på men det finns faktiskt många andra roliga presenter att ge en ölfantast i present så som ölprovning, ölkakor och ölhjälm. Här kommer jag berätta om de roligaste och bästa prylarna jag hittat som man kan ge i present till en ölälskare.

Ölprovning i present till ölälskare

Bland det första man kommer att tänka på när man ska köpa present till en ölälskare är förstås att ge bort en ölprovning. Att ge bort en upplevelse i present är bra för att då slipper mottagaren att få fler saker i hemmet och det gör inget om du råkar vara sen med att planera födelsedagspresenten hon eller han som ska få den kommer inte märka något.

Vill du ge bort en lite ovanligare ölprovning varför inte bjuda ölälskaren på en öl vandring. Den tar honom eller henne inte bara runt på olika pubar, utan under vandringen kommer ni att få ta del av spännande historier från legendariska krogar. Ni får smaka öl från olika ölbryggare och får lära er om ölets betydelse i staden.

Nästa upplevelse är trevligt att köpa i present till ölälskare är en öl och ostprovning. Vi är ju vana att dricka vin till osten. Men öl passar faktiskt alldeles utmärkt att dricka till osten också. På en ost och ölprovning får man lära sig hur man matchar osten med ölet bäst. Vilket öl passar bäst till vilken ost egentligen? Är det hushållsost och Pripps blå?

För den som har större ambitioner med presenten till ölälskaren så kanske det passar bättre med en ölbryggningskurs. Under kursen får man lära sig allt om råvaror, man får tips om vad man behöver tänka på när man brygger själv och man får dessutom med sig en massa recept hem. Kursen finns tyvärr bara i Göteborg ännu så länge.

Rolig present till ölälskare

En jätterolig present att ge en ölälskare är det här ölglaset i form av en hantel. Då kommer han eller hon kunna dricka öl under träningen eller träna under ölkvällen. Visst är det bra att få lite extra träning?

Ölhjälm där man helt enkelt placerar två burkar i hjälmen och kan dricka med hjälp av sugrör. Perfekt utrustning för grillning, trädgårdsarbete eller för att förgylla släktmiddagen. Hur som helst med den här hjälmen kommer det garanterat bli en kul kväll.

Tomten har ju alltid väldigt mycket att stå i när det närmar sig jul. Med den här ultimata tomteluvan kommer tomten att kunna hålla vätskebalansen uppe under slädturerna. Hur där det egentligen med det…slädar som flyger i luften, får man dricka när man kör dem? Hur förhåller det sig om man är ute och flyger matta? Får man dricka då? Jag tänker när det inte är några djur inblandade borde det vara mer tillåtet. Ja hur det än förhåller sig med nykterhetsreglerna i luften så är det här en kul present till ölälskaren.

Grillförkläde med öbälte Med det här grillförklädet kommer en ölälskare kunna grilla en hel gris. Förklädet kan laddas med kryddor, grilltänger, och ett sexpack öl. Nu gör det inte längre något om det tar lång tid att förbereda middagen.

Med en strandhandduk i form av ett ölglas får din ölintresserade kompis mycket uppmärksamhet på stranden. Den här handduken är lätt att hitta tillbaka till efter att man tagit ett dopp i havet. En kul present till en ölälskare!

När man ska ut på krogen och ta en öl är det viktigt att vara rätt klädd. Dessa hängslen med ölglas på kommer onekligen att väcka viss munterhet. De kanske inte gör att han får ragg på krogen, men de är rätt kul i alla fall.

Ska ölälskaren vara i närheten av vatten är det här en rolig present. Flytvästen fungerar tyvärr inte så bra som flythjälpmedel, men det är en kul present som har fack för att rymma 4 ölburkar. Ölflytvästen är även utrustad med en ölöppnare.

Fina presenter till ölälskare


Det är förstås aldrig fel att ge bort riktigt snygga ölglas i present till någon som är ölintresserad. Den här modellen tycker jag själv ser jättetrevlig ut den heter Puls och är designad av Ingegerd Råman. Glasen ser eleganta ut och kan köras i diskmaskinen.

Kit för att brygga eget öl

En riktig höjdarpresent till ölälskaren här det här ölkitet för att göra eget öl. Det är en bra present för de riktiga ölnördarna. Här ingår även recept för att göra India Pale Ale eller en IPA. Det är ett öl med svag citrussmak med en touch av honung.

Kanske vill din vän starta sin karriär som mikrobryggare lite lugnare och börja med ett enkelt ölbryggnignskit i stället? Här det bara att tillsätta vatten. Sedan tar det en vecka tills ölet är färdigt. Smidigare kan det väl knappast bli?

Annorlunda presenter till ölnörd

En riktigt annorlunda present till ölnörden är detta kit för att göra egna ölkakor. När kakorna ska bakas är det bara att tillsätta smör och en flaska av favorit ölet.

Öl är viktiga grejer

Ölportfölj för att transportera ölen säkert och med stil. Väskan är utrustad med dubbla kombinationslås och med en stötskyddad insida. Varför förgylla livet för din kompis och låsa in den ölfyllda väskan i ett skåp på t-centralen och lämna koderna i ett mystiskt kuvert till hans arbetsplats.

Don´t break te bottle – Ge en ölälskare en riktigt svår födelsedagspresent. Köp en ölflaska och lås in den i den här kluriga grejen. Kommer din törstiga kompis att kunna få dricka sin födelsedagsöl? Eller kommer ölnörden att få en nykter födelsedag. En självklar stämningshöjare på vid födelsedagsfirandet!

Ölböcker

Bra present till en ölentusiast är förstås också böcker om ölbryggning. Här är några förslag på bra och trevliga ölböcker.

Roliga T-shirtar till ölälskaren

En kul öl t-shirt hör till ölälskarens basgarderob. Här är två riktiga pärlor:

Det finns inga öl i himlen, därför dricker jag dem nu

Spara vatten, drick ÖL

Kul små presenter att ge en ölälskare

Ett USB-minne i form av ett ölglas är en kul present att ge en ölintresserad kompis.

Varför inte piffa till telefonen lite med ett fint skal till iPhone4, självklart behöver även telefonen se ut som ett ölglas med en härlig skumkrona på.

Ge en ölöppnare i present till ölälskare

Till kompisen som tar studenten tycker jag att du ska köpa den här medaljen eller ett par ölglasögon istället för att komma med en tråkig blomsterkvast eller nalle att hänga om halsen. En ölöppnare är det enda som hon eller han kommer ha glädje av hela livet.

Det finns många häftiga ölöppnare att välja mellan. Den här är ytterligare en av dessa. Den här är utformad som ett spelkort och kan enkelt förvaras i plånboken. Kul och annorlunda present till en ölintresserad kompis.

Detta kommer garanterat bli kvällens höjdpunkt. En ölöppnare i form av en dinosaurie t-rex.

Ge bort öl i present

Kanske du vill överraska din vän med något som han eller hon absolut inte kan ana? Då skulle jag föreslå en box alkoholfri öl. En oerhört plågsam present…det smakar öl och man får göra ett antal besök på toaletten men det händer inget!

Vill du vara snällare än så mot din kompis kanske du ska köpa ett gäng olika öl från systembolaget och ge honom eller henne i present. Se om du inte kan hitta lite annorlunda ölsorter!

Heminredning i present till ölnörd

Det finns också väldigt mycket heminredning att väja på när man ska köpa present till en ölälskare. Det här duschdraperiet till exempel.

En poster med snygg design med ordet ÖL. På postern kan man läsa den fonetiska texten och en beskrivning av ordet. ”Det femte elementet efter vatten, eld, jord och vind (eller enligt vissa en alkoholhaltig dryck som görs av malt, humle, jäst och vatten). Inget existerar utan det.” En snygg poster som kommer pryda din ölintresserade kompis hem!

Istället för att sätta tavlor på väggarna kan det vara kul att hänga upp en så här snygg ölskylt på väggen i hemmabaren.

Frågespel om öl

Det finns faktiskt även spel man kan ge bort i present till ölälskaren: Skål! heter det och det innehåller frågor om öl, vin och sprit.

Få koll på läget

Det gäller att hinna testa alla ölsorter innan man dör. Med en Bucketlist kommer din kompis att få stenkoll på vilka sorter som hon eller han har provat. Det här är som en trisslott med olika vält som man skrapar. Men här skrapar du bort de ölsorter du testat. Inte förrän alla sorter är bortskrapade är man redo att ställas inför döden.

Jag hoppas att du hittat en riktigt bra present till din ölintresserade kompis! Gjorde du det inte det kanske det finns någon bra present på någon av dessa sidor istället:

Recent Content

link to Present till flickvän

Present till flickvän

Letar du efter en fin present till din flickvän? Jag har fått många fina och kärleksfulla presenter av min pojkvän. Andra gånger har presenterna varit riktigt dåliga. Men vad är då en bra present till en flickvän? En bra present kan både vara en billig och enkel sak eller något dyrt. Den bästa presenten att […]