Present till öl-älskare

Vad ska man ge för present till en ölälskare? Ja, ett flak öl är väl det första man kommer att tänka på men det finns faktiskt många andra roliga presenter att ge en ölfantast i present så som ölprovning, ölkakor och ölhjälm. Här kommer jag berätta om de roligaste och bästa prylarna jag hittat som man kan ge i present till en ölälskare.

Vad är en bra present till en ölälskare?

Ölprovning i present till öl-älskare

Bland det första man kommer att tänka på när man ska köpa present till en ölälskare är förstås att ge bort en ölprovning. Att ge bort en upplevelse i present är bra för att då slipper mottagaren att få fler saker i hemmet och det gör inget om du råkar vara sen med att planera födelsedagspresenten hon eller han som ska få den kommer inte märka något.
För den som har större ambitioner med presenten till ölälskaren så kanske det passar bättre med en ölbryggningskurs. Under kursen får man lära sig allt om råvaror, man får tips om vad man behöver tänka på när man brygger själv och man får dessutom med sig en massa recept hem. Kursen finns tyvärr bara i Göteborg ännu så länge.
Vill du ge bort en lite ovanligare ölprovning varför inte bjuda ölälskaren på en öl vandring. Den tar honom eller henne inte bara runt på olika pubar, utan under vandringen kommer ni att få ta del av spännande historier från legendariska krogar. Ni får smaka öl från olika ölbryggare och får lära er om ölets betydelse i staden.
Nästa upplevelse är trevligt att köpa i present till ölälskare är en öl och ostprovning. Vi är ju vana att dricka vin till osten. Men öl passar faktiskt alldeles utmärkt att dricka till osten också. På en ost och ölprovning får man lära sig hur man matchar osten med ölet bäst. Vilket öl passar bäst till vilken ost egentligen? Är det hushållsost och Pripps blå?

Rolig present till ölälskare

Det här kul presenter att köpa till ölälskaren.

 Grillförkläde med ölbälte Med det här grillförklädet kommer en ölälskare kunna grilla en hel gris. Förklädet kan laddas med kryddor, grilltänger, och ett sexpack öl. Nu gör det inte längre något om det tar lång tid att förbereda middagen.
Grillförkläde med ölbälte Med det här grillförklädet kommer en ölälskare kunna grilla en hel gris. Förklädet kan laddas med kryddor, grilltänger, och ett sexpack öl. Nu gör det inte längre något om det tar lång tid att förbereda middagen.
 Ska ölälskaren vara i närheten av vatten är det här en <a class=rolig present. Flytvästen fungerar tyvärr inte så bra som flythjälpmedel, men det är en kul present som har fack för att rymma 4 ölburkar. Ölflytvästen är även utrustad med en ölöppnare. ” class=”wp-image-87895″/>
Ska ölälskaren vara i närheten av vatten är det här en rolig present. Flytvästen fungerar tyvärr inte så bra som flythjälpmedel, men det är en kul present som har fack för att rymma 4 ölburkar. Ölflytvästen är även utrustad med en ölöppnare.
Ölhatt där man helt enkelt placerar två burkar i hjälmen och kan dricka med hjälp av sugrör. Perfekt utrustning för grillning, trädgårdsarbete eller för att förgylla släktmiddagen. Hur som helst med den här hjälmen kommer det garanterat bli en kul kväll.
Tomten har ju alltid väldigt mycket att stå i när det närmar sig jul. Med den här ultimata tomteluvan kommer tomten att kunna hålla vätskebalansen uppe under slädturerna. Hur där det egentligen med det…slädar som flyger i luften, får man dricka när man kör dem?

Fina presenter till ölälskare

Det är förstås aldrig fel att ge bort riktigt snygga ölglas i present till någon som är ölintresserad.

Den stilrena Essence-serien, designad av Alfredo Häberli från Argentina 2001 för det finska företaget Iittala
Den här modellen tycker jag själv ser jättetrevlig ut den heter Puls och är designad av Ingegerd Råman. Glasen ser eleganta ut och kan köras i diskmaskinen.

Kit för att brygga eget öl

 Kanske vill din vän starta sin karriär som mikrobryggare lite lugnare och börja med ett enkelt ölbryggnignskit i stället? Här det bara att tillsätta vatten. Sedan tar det en vecka tills ölet är färdigt. Smidigare kan det väl knappast bli?
Kanske vill din vän starta sin karriär som mikrobryggare lite lugnare och börja med ett enkelt ölbryggnignskit i stället? Här det bara att tillsätta vatten. Sedan tar det en vecka tills ölet är färdigt. Smidigare kan det väl knappast bli?

Öl är viktiga grejer

Ölportfölj för att transportera ölen säkert och med stil. Väskan är utrustad med dubbla kombinationslås och med en stötskyddad insida. Varför förgylla livet för din kompis och låsa in den ölfyllda väskan i ett skåp på t-centralen och lämna koderna i ett mystiskt kuvert till hans arbetsplats.
Don´t break te bottle – Ge en ölälskare en riktigt svår födelsedagspresent. Köp en ölflaska och lås in den i den här kluriga grejen. Kommer din törstiga kompis att kunna få dricka sin födelsedagsöl? Eller kommer ölnörden att få en nykter födelsedag. En självklar stämningshöjare på vid födelsedagsfirandet!

Ölböcker

Bra present till en ölentusiast är förstås också böcker om ölbryggning. Här är några förslag på bra och trevliga ölböcker.

Roliga T-shirtar till ölälskaren

En kul öl t-shirt hör till ölälskarens basgarderob. Här är två riktiga pärlor:

Det finns inga öl i himlen, därför dricker jag dem nu
Spara vatten, drick ÖL

Kul små presenter att ge en ölälskare

Ett USB-minne i form av ett ölglas är en kul present att ge en ölintresserad kompis.
Varför inte piffa till telefonen lite med ett fint skal till iPhone, självklart behöver även telefonen se ut som ett ölglas med en härlig skumkrona på.

Ge en ölöppnare i present till ölälskare

Till kompisen som tar studenten tycker jag att du ska köpa den här medaljen eller ett par ölglasögon istället för att komma med en tråkig blomsterkvast eller nalle att hänga om halsen. En ölöppnare är det enda som hon eller han kommer ha glädje av hela livet.

Ölöppnare student
Detta kommer garanterat bli kvällens höjdpunkt. En ölöppnare i form av en dinosaurie t-rex.

Ge bort öl i present

Kanske du vill överraska din vän med något som han eller hon absolut inte kan ana? Då skulle jag föreslå en box alkoholfri öl. En oerhört plågsam present…det smakar öl och man får göra ett antal besök på toaletten men det händer inget!

Vill du vara snällare än så mot din kompis kanske du ska köpa ett gäng olika öl från systembolaget och ge honom eller henne i present. Se om du inte kan hitta lite annorlunda ölsorter!

Heminredning i present till ölnörd

En poster med snygg design med lite olika ölsorter. En snygg poster som kommer pryda din ölintresserade kompis hem!
Istället för att sätta tavlor på väggarna kan det vara kul att hänga upp en så här snygg ölskylt på väggen i hemmabaren.

Frågespel om öl

Det finns faktiskt även spel man kan ge bort i present till ölälskaren: Skål! heter det och det innehåller frågor om öl, vin och sprit.

Få koll på läget

Det gäller att hinna testa alla ölsorter innan man dör. Med en Bucketlist kommer din kompis att få stenkoll på vilka sorter som hon eller han har provat. Det här är som en trisslott med olika vält som man skrapar. Men här skrapar du bort de ölsorter du testat. Inte förrän alla sorter är bortskrapade är man redo att ställas inför döden.

Du missar väl inte att det även finns en speciell adventskalender att ge sin ölintresserade kompis?

Jag hoppas att du hittat en riktigt bra present till din ölintresserade kompis!

Dela gärna sidan!