Presenter till 1-årig kille

Att hitta presenter och leksaker till en 1-årig kille är faktiskt inte alls svårt! Du ska få mina bästa presenttips här.

Vad är bra lekaker till en 1-årig kille? Bra leksaker till en 1-årig kille är en bobbycar, xylofon, duplo, plocklåda, leksaker i snöre, bilar, enhund, sångpåse, såpbubbelmaskin, docka, docksäng, fotboll, vetevärmare, gunghäst, pekbok eller en sångbok med spotifylista till.

Vad är en bra present til en 1-årig pojke?

Förutom den här sidan med presenttips till en 1-årig kille har jag även skrivit en sida med presenttips som passar för 1-åriga tjejer och presenter som passar både för tjejer och killar. Besök gärna de sidorna också för fler bra presenttips!

Roliga presenter och leksaker till en pojke 1 år

Bok som handlar om honom

Den kanske bästa presenten du kan ge en liten kille är en saga som han vill höra massor av gånger. Här får du fylla i vad ditt barn heter och så bli han huvudkaraktär i berättelsen. Det finns många olika spännande och roliga sagor att välja mellan. Men de kommer att bli en garanterad succé.

Läs mer och beställ

Det finns många fina och pedagogiska leksaker till barn som är 1 år. Här är några av de roligaste jag hittat.

Barnfotografering

Den kanske bästa presenten du kan ge honom på 1-årsdagen är en barnfotografering. Han kommer ha en trevlig stund men framför allt kommer det att resultera i fina bilder som han kommer ha glädje av hela livet.

Läs mer och beställ

Bil I Present Till 1-Årig Kille

En sparkbil är en av de mest använda leksakerna mina barn har fått i present. Bobby car och liknande modeller av små bilar som barnet kan sitta på och sparka sig fram. Extra kul är det om bilen har ett släp att lägga saker på eller en lucka under sitsen där de kan samla sina saker. Här ser du en riktigt fin bil som också är fin inredning i hans rum. Och konstigt nog är det billigare att köpa en sportbil än en enklare bil. Tyvärr är inte priserna på motsvarande sätt när man blir äldre.

Läs mer och beställ

Gungscoter I Trä 

Varför inte ge 1-åringen en skoter. Den är faktiskt inte så dyr som man tror!

Läs mer och beställ

Dragleksaker och bolltorn

En 1-årig pojke kommer förmodligen tycka om dragbil eller Briohund som man drar efter sig i snöre. Det finns många fina och färgglada modeller att välja mellan: anka, giraff eller larv. Brios tax viftar dessutom på svansen när man drar den efter sig. Kul present till en 1-årig kille.

babyleksak humla från brio leksak till 1-årig kille
babyleksak humla från brio
Anka i snöre present till 1-årig kille
Anka i snöre från Amazon
<a class=
Hund som viftar på svansen
dragleksak i present till ettårig kille
Giraff i snöre

 Kul leksak för 1-åringar.
Kulbana

Byggleksaker

Duplo (storlego) bruka vara roligt att leka med under många år framåt. Det finns många roliga modeller att välja mellan; hus, flygplan, järnväg, bondgård, osv. En ettåring kanske inte kan bygga så mycket. Men de brukar gilla att plocka med duplo ändå. De rekommenderas visserligen från två år, men innehåller inte några smådelar, så det är en leksak du vågar ge dem som present till en 1-årig kille ändå. Duplo är en leksak han kommer använda under många år.

Ett tivoli i Duplo till present till 1-årig kille
Ett tivoli i Duplo
Duplo grävmaskin
Duplo grävmaskin
Duplo flygplats present till 1-årig kille
Duplo flygplats

Bra presenter när det inte är ditt barn

Är det inte ditt barn brukar det vara roligt att ge bort en xylofon eller andra musikinstrument. Bollar som låter, bolltorn, leksaker som låter och pipleksaker är andra höjdarpresenter. När jag får barnbarn kommer jag vara extra generös med just såna här presenter. Äldsta dottern älskade att lära lillasyster att bulta på bunkar med träsleven och att slå ihop kastrullocken så det ekade i huset. Sedan försvann hon snabbt in till sitt rum igen. Så mina barnbarn ska få mycket musikinstrument. En liten hämnd är också en hämnd. En riktigt kul present till en 1-årig kille.

En xylofon brukar de gilla
En xylofon brukar de gilla
En kyckling som piper brukar vara uppskattat
Elgitarr
En maracas brukar barn tycka om
En maracas brukar barn tycka om
Låda med många instrument
En trumma är också kul
En trumma är också kul
Trumma och tamburin
Trumma och tamburin

Köp en lära gå vagn i present

En lära gå vagn är en fin uppfinning som gör att barnen på ett mycket effektivt sätt kan sprida sina leksaker över hemmet. Nu behöver de inte längre hämta sakerna en och en. Leksakerna kan enkelt fraktas över hemmet när de fått en vagn. Vagnen kan även användas att köra småsyskon och dockor i. En lära gå vagn är också en bra present att ge barnet när det håller på att lära sig gå. Den fungerar som en rollator. Den är stadig och barnet kan hålla sig i när det ska lära sig gå.

En klassisk lära gå vagn för dockor och småsyskon present till 1-årig kille
En klassisk lära gå vagn för dockor och småsyskon
En häftigare variant av lära gå vagn med musiktema present till 1-årig kille
En häftigare variant av lära gå vagn

Bra present till 1-årig kille

Pojken själv blir nog gladast för att få leksaker, men föräldrarna däremot brukar bli gladast om barnet får lite nya kläder eller en pyjamas. Andra presenter som kan funka bra till 1-åringar är påslakanset med något fint motiv. Det är i alla fall bra att redan nu fundera över vad man ger i present till den 1-åriga pojken. För mycket leksaker kan lätt skapa problem längre fram. De flesta barn har alldeles för mycket leksaker och föräldrarna spenderar alltför mycket tid med att plocka ihop leksakerna igen. Vill du köpa kläder i present till en 1-årig kille så brukar de ha storlek 80.

Påslakan med Babblarna
Påslakan med Babblarna
Handduk med Pippi Långstrump
Handduk

Pedagogisk present till 1-årig kille

Leksaker som t.ex. en klosslåda, eller plocklåda, brukar barnen uppskatta. Det är en låda eller leksak som har små hål i olika former. Varje kloss går bara att stoppa i lådan om de stoppar in den i rätt hål. Det kan vara väldigt knepigt i början. Men efter hand lär han sig vilket som är rätt. Plocklådor finns i lite olika varianter. Varför inte köpa snigeln här. 1-åriga poljkar brukar ju tycka om dragdjur också. Då får du ju två leksaker i ett.

Klosslåda och dragdjur allt i ett present till 1-årig kille
En klassisk plocklåda present till 1-årig kille
En klassisk plocklåda

Klossar brukar också vara väldigt roligt. När mamma och pappa byggt upp tornet kommer 1 åringen snabbt att riva det. Eller ett stort klosstorn där klossarna lätt kan staplas till ett torn. Det är hur som helst väldigt roligt att riva. Så småningom kommer han också kunna bygga själv med klossarna.

Mindre klossar
Mindre klossar

Bollar

Bollar brukar vara uppskattat av barnen. Väljer du en mjuk boll går den att använda inomhus under många år, ja utan att alla vaser också går sönder alltså. Välj en boll i glada färger. Motivet spelar inte så stor roll i den här åldern. Men 1-åringar brukar föredra färgglada leksaker framför enfärgade.

Boll LOL i
Boll LOL i rosa
Boll med Pyjamashjältarna present till 1-årig kille
Boll 23 cm pyamashjältarna

Böcker i present till en 1-årig kille

Böcker i present till 1-årig kille- Bra böcker är Max, Ludde, pekböcker och prasselböcker. Böcker med mycket detaljer brukar vara roligt och främjar språkutvecklingen. Du kan fråga barnet om det ser lejonet, zebran, huset osv. De kan många fler ord än de själva kan säga. Det kan också vara kul att samla någon fin bokserie, t.ex. Barnkammarböckerna, som barnet kommer ha glädje av längre fram. Böcker du ger honom nu kommer att läsas tusentals gånger. Själv kan jag fortvarande böcker utantill som min son fick för 27 år sedan. Så om man köper böcker till barnet får man verkligen valuta för pengarna.

Maxböckerna har enkla texter och älskas av barnen bra present till 1-årig kille
Maxböckerna har enkla texter och älskas av barnen
 Aktivitetsböcker är ju något 1-åringar brukar älska.
Aktivitetsböcker är ju något 1-åringar brukar älska.
Luddeböckerna är humor på hög nivå för små barn - böcker som 1-årig kille tycker om
Luddeböckerna är humor på hög nivå för små barn
Barnkammarböckerna är en skatt som räcker många år framåt.
Barnkammarböckerna är en skatt som räcker många år framåt.
En pekbok med massa ord är ett bra sätt att skapa förståelse för ordens betydelse.
En pekbok med massa ord är ett bra sätt att skapa förståelse för ordens betydelse.

Dockor i present till 1-årig kille?

En annan kul leksak för små barn att få är docka med nappflaska och en docksäng. Här du lite händig kan du sy fina sängkläder till docksängen eller nya kläder till dockorna. Ja, en 1-årig pojke tycker faktiskt om att leka med dockor han också. Det är först senare han får lära sig att det är ”fel”. En 1-årig pojke brukar bli glad att få en egen docka. Har han äldre syskon kan det hända att de är lite snåla att låna ut sina dockor. Så han kan behöva en egen docka att leka med. Vill man så finns det pojkdockor att välja mellan också.

Dockor med mycket tillbehör brukar uppskattas
Dockor med mycket tillbehör brukar uppskattas
Sedan behöver ju dockan någonstans att sova också.
Sedan behöver ju dockan någonstans att sova också.
I den här åldern spelar det ingen roll vilket kön det är på dockan, men kanske det blir viktigt längre fram.
I den här åldern spelar det ingen roll vilket kön det är på dockan, men kanske det blir viktigt längre fram.

Matlagningsleksaker

Det är också roligt att få matlagnings saker och en dockspis i present. Då kan han laga mat till familjen, gosedjuren och dockorna. Ett dockkök och utrustning till köket brukar barnen leka väldigt mycket med. När du köper present till en 1-årig pojke bör du dock vara lite försiktig med vad du köper för något, så de inte innehåller smådelar. Men de här ser att funka när jag läser om dem:

Ett dockkök kommer han att leka mycket med
Ett dockkök kommer han att leka mycket med
Till dockköket behövs en servis
Till dockköket behövs en servis
Det är också bra att ha lite leksaksmat, ifall russinen tar slut
Det är också bra att ha lite leksaksmat, ifall russinen tar slut

Mysiga presenter till en 1-årig pojke

Gosedjur är alltid mysigt att få. Det finns både nallar, enhörningar, kanin, lejon, hundar och elefanter. Ett gosedjur är mysigt att ha i sängen när man ska sova och det tröstar när man är lite ledsen. Ett gosedjur är en bra kompis som den 1-åriga pojken kommer ha under många år. Ett gosedjur i for av en vetevärmare kanske kan vara mysigt när han är sjuk och har feber, eller om han bara är lite frusen någon dag.

En söt nalle
En söt nalle brukar en 1-åring aldrig tacka nej till
Att få en egen <a class=
Att få en egen hund brukar vara många pojkars dröm.
För den som redan har många gosedjur kanske en enhörning passar bättre
För den som redan har många gosedjur kanske en enhörning passar bättre
En mysig elefant är också roligt att få.
En mysig elefant är också roligt att få.
En mysig kanin kan också värma och trösta ifall han är ledsen någon dag
En mysig kanin kan också värma och trösta ifall han är ledsen någon dag
Gosedjur vetevärmare som kan värma och trösta sjuka barn.
Gosedjur vetevärmare som kan värma och trösta sjuka barn.

Sång

Små barn brukar tycka om att sjunga och att lyssna på musik. En sångpåse är en tygpåse med olika figurer där varje figur representerar en barnvisa. Man drar en figur i taget och sjunger visan som hör till. En fin sångbok är också en bra present till en 1-årig kille. Det är en present han kommer få glädje av länge. Tröttnar man på de första låtarna finns det fler figurer att köpa till. Kanske kan du hitta på egna figurer och stoppa i påsen också?

sångpåse
Sångpåse
Sångbok med spotifylista
Sångbok med spotifylista

Badleksaker till 1-årig kille

Att bada brukar vara en mysig aktivitet. De brukar kunna sysselsätta sig länge i badet. När tvål och hårschampo kommer fram och den 1-åriga pojken skriker som om föräldrarna försöker dränka honom kan det vara bra att ha något att distrahera honom med. Badleksaker som badankor, båtar är roligt att greja med för barnen i badet. En annan favorit blir också såpbubbelmaskinen. Med en badstol sitter barnet säkert i badet.

Såpbubbelmaskin
Såpbubbelmaskin
Badankor
Badankor

Fler presenter och fina leksaker till pojke 1 år

Besök på junibacken Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. 
Ett porträtt av honom

Relaterade frågor

Vilka leksaker till 1 åring? Bra leksaker till en 1 åring är en trumma, stapelleksaker, gosedjur, klossar, lära gå vagn, duplo, en pool att ha på sommaren, en boll, leksaker att dra efter sig när de går, en bok, bilar, ett dockkök och utrustning till det.

Vilka leksaker behöver barn? Barn behöver stimulerande leksaker för sin ålder, leksaker där de lär sig saker, det kan vara pussel, lego, dockor, stapelleksaker, lära gå vagn, dockkök, klossar, spel, IQ-pussel, experimentlådor osv.

Hur månader ska vara barn att få leksaker? Barn ”behöver” inte leksaker direkt från födseln. Även om det finns leksaker för nyfödda så leker de inte. Men när de är några månader gamla (ca 2-4) börjar de vilja greppa tag i saker runt sig. Då är det praktiskt att ha babysäkra leksaker som man kan ge babyn. De är ofta i fina färger som verkar extra lockande för små barn.

När börjar bebis med leksaker? En nyfött bebis kan se saker runt sig, så en mobil att ha över sängen, och kanske en speldosa kan vara bra att ha redan då. Men runt 2-4 månader börjar de röra sig mer och försöka greppa tag i leksaker. Så då är det bra att ha några leksaker till bebisen.

Tips på fortsatt läsning

Hittade du inte någon bra present till 1-årig kille på den här sidan? Då kanske någon av dessa sidor innehåller bättre tips för dig.

 • Present till 1-årig tjej

  Present till 1-årig tjej

  Letar du efter en bra present till en 1-årig tjej? Till en 1-årig tjej finns det massor av presenter att köpa! Här ska du få tips på fina leksaker och prylar som passar att ge i 1 års present till en flicka. Så, vad är då en bra present till en 1-årig tjej? Bra presenter […]

  Läs mer..


 • Presenter till 1-årig kille

  Presenter till 1-årig kille

  Att hitta presenter och leksaker till en 1-årig kille är faktiskt inte alls svårt! Du ska få mina bästa presenttips här. Vad är bra lekaker till en 1-årig kille? Bra leksaker till en 1-årig kille är en bobbycar, xylofon, duplo, plocklåda, leksaker i snöre, bilar, enhund, sångpåse, såpbubbelmaskin, docka, docksäng, fotboll, vetevärmare, gunghäst, pekbok eller […]

  Läs mer..


 • Julklapp till 1-åring

  Julklapp till 1-åring

  Det är jättelätt att hitta bra julklapp till 1-åring.1-åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska de flesta julklappar. Ska du köpa en julklapp till 1-åring? Vad önskar de sig? Det har jag tagit reda på! Vad är en bra julklapp till 1 åring? En bra julklapp till en 1-åring: leksakståg, aktivitetsleksaker, bolltorn, […]

  Läs mer..


Presenter till 1-årig kille
Rulla till toppen