Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Vi kan få en liten del av försäljningen om du handlar.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

En examensfest är ett utmärkt tillfälle att fira och belöna de studerandes hårt vunna akademiska framgångar. Att anordna en fest som minnesvärd, engagerande och passande för en examenshögtid kan kräva kreativitet och noggrann planering. I denna artikel kommer vi att utforska hur man anordnar en lyckad examensfest, från inbjudningar och dekor till aktiviteter, lekar och mat.

Inbjudningar

Inbjudningarna är det första steget i att sätta tonen för din examensfest och ge dina gäster en försmak av vad som komma skall. Här är några idéer för att skapa minnesvärda och passande inbjudningar:

 1. Använd skolans färger eller fakultetens symboler för att designa inbjudningarna och visa skolandan.
 2. Inkludera en bild på examenstagaren i examenskostym för en personlig touch.
 3. Skapa en kort biografi eller lista över examenstagarens prestationer och framtidsplaner för att ge gästerna en överblick över deras akademiska resa.
 4. Inkludera relevant information om tid, plats, klädkod och eventuella önskemål om presenter.

Aktiviteter och lekar

Att erbjuda en mängd aktiviteter och lekar kan bidra till att göra din examensfest underhållande och oförglömlig. Här är några förslag:

 1. Minnesväggen: Skapa en vägg där gästerna kan skriva sina hälsningar och lyckönskningar till examen. Använd en stor tavla eller en tom affisch som kan rullas upp och bevaras som minne.
 2. Fotobås: Anordna ett fotobås med rekvisita som examensmössor, glasögon och skyltar med roliga citat om skolan och examen. Gästerna kan ta roliga bilder tillsammans och ha en kul påminnelse från festen.
 3. Quiz om examenstagaren: Förbered ett quiz med frågor om examenstagarens skoltid, prestationer och roliga anekdoter. Dela ut priser till de bästa lagen eller individuella deltagarna.
 4. Tal och uppträdanden: Uppmuntra gästerna att förbereda tal, dikter, sånger eller andra uppträdanden till ära för honom eller henne.

Mat och dryck

När det gäller mat och dryck för en examensfest är det viktigt att tänka på både smak och uppläggning. Här är några idéer:

 1. Buffé: Servera en buffé med en mängd olika rätter, så att gästerna kan välja och vraka. Tänk på att inkludera några vegetariska och allergivänliga alternativ för att tillgodose alla gästers behov.
 2. Tematiska godsaker: Skapa snacks och desserter som är inspirerade av examen, såsom kakor formade som examensmössor, böcker eller diplom. 3. Drycker: Erbjud ett urval av drycker, inklusive alkoholfria alternativ, för att passa alla gästers smak och ålder. Du kan skapa en signaturcocktail eller mocktail för att markera evenemanget.
 3. Tårta: Beställ eller baka en tårta dekorerad med examenstagarens skolfärger, fakultetens symboler eller en personlig gratulation till examen.

Kläder och dekor

För att skapa en festlig och elegant atmosfär för din examensfest bör du överväga följande tips för kläder och dekor:

 1. Klädkod: Ange en klädkod på inbjudan som uppmuntrar gästerna att bära formella eller semi-formella kläder, beroende på festens ton.
 2. Dekor: Använd examenstagarens skolfärger, fakultetens symboler eller examensrelaterade objekt för att dekorera festlokalen. Ballonger, girlanger och blommor kan hjälpa till att skapa en festlig och elegant atmosfär.
 3. Bordsdukning: Skapa en elegant bordsdukning med dukar, servetter och porslin som matchar skolans färger eller examenstemat.
 4. Belysning: Använd stämningsfull belysning, som ljusslingor, ljusstakar eller färgade lampor, för att skapa en inbjudande och festlig atmosfär.

Presenter

När det gäller presenter för examensfesten kan du be gästerna att ge gåvor som är relaterade till hans eller hennes intressen, framtidsplaner eller akademiska prestationer. Här är några idéer för examenspresent:

 1. Böcker: Ge examenstagaren böcker inom deras studieområde eller intressen, eller klassiska skönlitterära verk som kan inspirera och underhålla dem.
 2. Resväskor eller reseprylar: Om hon eller han planerar att resa eller flytta efter examen kan praktiska researtiklar och väskor vara en användbar och tankeväckande present.
 3. Gåvokort: Ett gåvokort till en bokhandel, klädaffär eller onlinebutik ger examenstagaren möjlighet att välja något de verkligen vill ha eller behöver.
 4. Personliga gåvor: Skapa en personlig gåva, såsom en graverad penna, en monogrammerad pläd eller en inramad bild av honom eller henne, för att ge en speciell och meningsfull present.

Planering och genomförande

För att säkerställa att din examensfest blir en framgång är det viktigt att planera noggrant och tänka på följande aspekter:

 • Gästlista: Bjud in vänner, familjemedlemmar och lärare som har stöttat och uppmuntrat honom eller under deras akademiska resa.
 • Tid och plats: Välj en tid och plats som är lämplig för festens karaktär och de planerade aktiviteterna. En hemmafest, lokal eller trädgård kan vara en utmärkt plats för en examensfest. 3. Budget: Tänk på din budget när du planerar festen och gör val av mat, dryck, dekor och aktiviteter. Du kan skapa en minnesvärd och elegant fest även med en begränsad budget genom att använda kreativa och prisvärda lösningar.
 • Säkerhet och bekvämlighet: Se till att festlokalen är säker och bekväm för alla gäster, med tillräckligt med sittplatser och utrymme för att röra sig. Ha en första hjälpen-kit tillgänglig vid behov och överväg att erbjuda alternativa transportmöjligheter för gäster som behöver det.

Sammanfattning

Att anordna en examensfest är en spännande och meningsfull upplevelse som kan ge examenstagaren och deras nära och kära en möjlighet att fira och reflektera över deras akademiska prestationer. Genom att använda kreativa idéer och noggrann planering kan du erbjuda en minnesvärd och engagerande fest som hyllar examenstagarens framgång och markerar början på deras nästa kapitel i livet.

Tips på fortsatt läsning

Examenspresent

Studentpresent kille

Studentpresent

Examensfest
Rulla till toppen