Musikkalas – Så här fixar du kalaset!

Ska du ordna ett musikkalas när ditt barn fyller år? Att ha musiktema på barnkalaset kan vara ett kul alternativ till en musikälskare!

Men hur ordnar man ett musikkalas? Ett musikkalas ordnar du genom att dekorera med noter, notpapper och gamla CD-skivor. Baka en gitarrtårta och fixa godispåsar med billiga musikinstrument i. Bra aktiviteter på kalaset kan vara att mima till sin favoritartist eller gissa kända låtar.

hur ordnar man ett musikkalas
Hur fixar man ett musikkalas?

Fortsätt läsa för mer tips inför musikkalaset!

Hur gör man inbjudningskort till ett musikkalas?

Du kan göra väldigt fina inbjudningskort genom att skriva på baksidan av notpapper eller om du klistrar en gammal cd-skiva på ett papper.

Det kan också vara trevligt att be gästerna ta med sig sin favoritskiva som ni sedan spelar under kalaset.

Hur dekorerar man till ett musikkalas?

På ett musikkalas finns det många roliga sätt att dekorera på! Man kan till exempel:

 • Hänga upp noter av tjockt papper i taket och längst väggarna.
 • Lägga fram rytminstrument som barnen får spela på.
 • Fäst ett band runt besticken, trä in bandet i en gammal CD-skiva och knyt fast servetten på baksidan.
 • Använd CD-skovor som ljusmanschetter.
 • Gör guldskivor med gästernas namn och häng på väggen. Har du gamla CD-skivor kan du spraya dem med guldfärg, eller klippa skivor av guldfärgat papper.
 • Använd notpapper som bordstabletter.
 • Gör noter av papper, skriv gästens namn och lägg på varje tallrik som placeringskort.

Vad kan man bjuda på på ett mussikkalas?

Tycker du om att baka kan man till exempel baka tårtan i form av en gitarr eller en trumma.

Vad stoppar man i godispåsarna?

I godispåsarna kan man lägga CD-skivor med barnsånger eller musik som passar barnen. Det finns också lite billigare instrument så som tamburiner eller kazoo som man kan stoppa i påsen.

Lekar på ett musikkalas?

Hela havet stormar

Ställ ut stolar två och två med ryggarna mot varandra. Det ska vara en stol färre än antalet barn på festen. Spela musik medan barnen dansar runt stolarna. När musiken stängs av gäller det att sätta sig på en stol. Det barn som blir utan stol åker ut ur leken. Ta bort ytterligare en stol och leken fortsätter tills det bara är ett barn kvar. Det barn som är kvar sist vinner leken.

Associationslek

Placera ut föremål som påminner om olika sånger. (björn – mors lilla olle, spindel – Imse vimse spindel osv) Spela sångerna och låt sedan barnen ta den sak de tror hör till sången. Den som har flest rätt vinner.

Gissa låten

Dela in barnen i två lag. Ge varje lag en tuta, trumpet, kalastuta eller annat att blåsa i. Spela olika välkända låtar. När ett lag vet vilken låt som spelas tutar de, musiken tystnar och de får svara. Det lag med flest rätt vinner ett pris.

Roliga aktiviteter på ett musikkalas

 • Tillverka trummor av burkar.
 • Göra maracas av burkar där man stoppar i makaroner eller ris. Låt sedan barnen få måla och dekorera sina instrument.
 • Bygg upp en scen där barnen får sjunga, spela och ha konsert.
 • Musikparad.
 • Mima till sin favoritartist.

Relaterade inlägg

 • Hur kan man fira sin 70 års dag

  Att fylla 70 år är en stor milstolpe och det förtjänar en minnesvärd fest. Oavsett om du vill ha en stor eller liten fest finns det många sätt att fira denna speciella dag. Här är några tips på hur du kan fira din 70-årsdag. En annan rolig aktivitet som kan ingå i en 70-årskalas är […]


 • Baby shower – En fest för den blivande mamman

  Baby shower – En fest för den blivande mamman

  En baby shower är en fest som arrangeras för att fira den kommande ankomsten av en bebis. Oftast arrangeras festen av en nära vän eller familjemedlem till den blivande mamman. En baby shower är en underbar och rolig möjlighet att fira den kommande ankomsten av ett nytt liv och visa uppskattning till den blivande mamman. […]


 • Sätt en ny standard: Planera det ultimata 60-årskalaset för din mamma!

  Sätt en ny standard: Planera det ultimata 60-årskalaset för din mamma!

  Att fira sin mammas 60-årsdag är en speciell händelse som förtjänar extra uppmärksamhet och omsorg. Det finns många sätt att göra hennes dag oförglömlig, från att ordna en överraskningsfest till att ge en personlig present. I denna artikel kommer vi att ge dig några kreativa idéer och tips för att fira din mamma på hennes […]


Musikkalas – Så här fixar du kalaset!
Rulla till toppen