Present till 60-årig kvinna

Vad önskar sig en 60-årig kvinna i födelsedagspresent?

Jag har massor av bra idéer vad du kan ge i present till en kvinna som fyller 60. Några snabba tips är en chokladprovning, en övernattning på ishotellet i Jukkasjärvi eller ett ingraverat smycke. Men fortsätt gärna läsa för fler bra tips och idéer om vad du kan ge bort till en 60-årig kvinna.


Viktigt att veta när man köper present till en 60-årig kvinna

En kvinna som fyller 60 brukar redan ha det mesta hon behöver. Hon kommer säkert uppskatta att inte få fler saker som samlas på hög i garderoben. Bra presenter till en 60-åring är att göra något kul som att gå på bio eller teater. Att få en korg med delikatesser. Man går på teatern och har bara minnet kvar och man äter upp maten. Det blir ingen extra pryl att förvara och hon behöver heller inte någon ursäkt till att hon inte har den stora vasen hon fick framme.


Upplevelser att ge i present till 60-årig kvinna

När man ger bort en upplevelse i 60-årspresent behöver den vara lite extra minnesvärd och vara lite mer än en present som man ger bort en vanlig födelsedag. Välj gärna en upplevelse som du kan genomföra tillsammans med henne. Eller ge henne två biljetter, så att hon kan ta med en vän. Upplevelser som 60-åriga kvinnor kan tänkas uppskatta är t.ex.:

Chokladprovning som är både gott och trevligt

En dag på centralbadet i Stockholm med lunch och någon behandling.

Bjud ut henne på middag på en fin restaurang

Övernattning i en svit på ishotellet i Jukkasjärvi.

En 4-dagarstur på Göta Kanal

En ansiktsbehandling känns lyxigt att få. Lite mer oväntat än att få massage. Att ge bort massage i 60 årspresent kanske inte är tillräckligt minnesvärt.Personlig present till en 60-årig kvinna

Personliga presenter brukar ofta bli väldigt uppskattade. Några bra presenter som du kan ge födelsedagsbarnet är:

Ett album eller en tavla med scrapbooking. Här behöver du förutom gott om tid även: ett sånt där album med blanka sidor där man klistrar in bilder eller en tom canvastavla, fina papper, band, spetsar, stickers, en guld eller silverpenna, lim och många foton på henne i olika storlekar. Skriv t.ex. ut foton från de senaste tio åren. Sedan sätter du igång att fylla albumet med bildtexter, minnesanteckningar, rita och skriv dikter. Där kan du göra lite kul dikta nåt fint eller klippa ut nåt fint citat och riva kanterna, skrynkla pappret och släta ut det igen så det ser gammalt och nött ut. Sätt på lite pärlor eller stickers, små sidenblommor, gamla spetsar och ett foto på henne eller er. Berätta för henne hur älskad hon är och hur mycket du uppskattar henne. Det är inte bara en fin present utan även ett minne för livet! Jag har gjort och gett bort till ett brudpar och du kan inte ana vad glada de blev! Det är mycket roligare att få något man gjort från hjärtat.

Ge bort en kudde där du broderar något fint och personligt budskap till henne.

En annan väldigt personlig present får du om du kan designa ett eget smycke eller gravera in ett smycke med något personligt budskap. Är kvinnan som fyller år mormor så “älskade mormor” eller så.

Har hon barnbarn så är en annan fin och personlig present till en 60-årig kvinna ett fotoalbum med bilder på barnbarnen med texter till. En enkel present som brukar bli väldigt uppskattad.

Billiga presenter till 60-årig kvinna

Presenter som är väldigt billiga men som brukar bli väldigt uppskattade är presentkorgar av något slag. En korg fylld med hemgjorda godsaker:

  • Bröd
  • Marmelad
  • Färskost
  • Sockerkaka
  • Saft
  • Skorpor
  • Sylt
  • Eller en korg fylld med egenplockade kantareller

Saker som 60-åriga kvinnor faktiskt önskar sig

Vad köper man för present till 60-årig kvinna om man vill ge en sak? Några tips på saker man kan köpa som faktiskt är kul att få:

Ett kit med doftljus och pläd från någon lite finare butik.Det är lite lyxiga saker som hon kanske inte unnar sig själv. Kanske är hon typen som gillar mycket färg och lite väldoft. Då kanske hon skulle uppskatta dessa?

Digitalkamera, eller en systemkamera eftersom det är kul att fota både barnbarn, trädgård, natur och alla äventyr hon kommer att ha tid för när hon så småningom blir pensionär. Det kan även vara kul att få en fotokurs för att komma igång med fotandet. Det här kan leda till ett helt nytt intresse och en väldigt givande fritid.

Med hennes nyväckta fotointresse så kommer hon även att behöva en bra fotoskrivare för att skriva ut alla bilder hon tar. De finns förstås i alla möjliga utföranden och prisklasser. Men den här hade fått bra kritik.

Digital fotoram kostar ca 800 och rymmer tusentals bilder. Här kan du dela med dig av bilder på barnbarnen till henne, hemifrån, via din telefon. Det blir mycket personligare än sociala medier! Du kan både skriva text och skicka bilder till hennes fotoram. Fotoramen kan ställas in för bildväxling mellan 10 och 30 minuter. Timerfunktionen gör att ramen stängs av automatiskt nattetid.

Så önskar hon sig förstås en dammsugare också. Nu vet jag vad du tänker…du tänker att jag inte är riktigt klok. Men du har fel, det hon önskar sig är en självgående robotdammsugare som fixar städningen medan hon själv gör roligare saker. En sån här dammsugare är nog den bästa investering jag har gjort. För vem tycker om att städa egentligen?

Jag hoppas du hittat en bra present en till 60-årig kvinna på den här sidan. Fler bra tips kanske du kan hitta på någon av dessa sidor:

Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]