upplevelsepresenter

Upplevelsepresenter

Känner du dig osäker på vad du ska ge bort i present? Ge bort en upplevelsepresent! En upplevelse gör inte att mottagaren får massa mer prylar att förvara och den kommer kanske ge fina minnen för resten av livet. En upplevelsepresent går utmärkt att köpa som akutpresent om man har bråttom. Några snabba tips är: spa, en matupplevelse eller bio med middag.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com, CDON, Coolstuff och Vinotektet

Köpa upplevelse

Du letar upp den upplevelse du tycker verkar bra, lägger den i varukorgen. När du kommer till kassan får du välja om du vill ha ett presentkort att skriva ut på datorn eller om du vill att presenten ska levereras med posten. Det fina med just upplevelsepresenter är att det går så fort att köpa dem. Om man skulle råka vara sent ute med presenten så får mottagaren aldrig veta det. Du kan leverera presentkortet på upplevelsen till honom eller henne inom bara några minuter.

Att skicka presenten på posten går också bra förstås. Den kommer då att levereras i en lyxig presentbox.

Köp en upplevelse om du vill värna om naturen och inte vill belasta din vän med ytterligare en sak som han eller hon ska damma av och förvara. En upplevelsebox ger dessutom något kul att se fram emot lite längre fram.

Upplevelser för två

Vill du ge jubilaren en upplevelse som ni kan njuta av tillsammans? Eller kanske ge bort en upplevelse till ett par? Handen på hjärtas så är det inte så roligt att få en upplevelse present som man måste åka själv på. Det är roligare att vara tillsammans med någon. Trevliga upplever som passar för att dela är t.ex.

Upplevelse till någon som redan har allt

En upplevelsepresent är en perfekt gåva till en person som redan har allt. När du köper en upplevelse i present gäller det att hitta något som mottagaren gillar. Farmor på 80 år kanske inte uppskattar att få åka stridsbåt. Vissa av aktiviteterna finns bara på vissa orter också. Andra har en lägre åldersgräns. Men om man letar lite så går det att hitta en bra upplevelse för alla. För ärligt talat, vem vill ha ytterligare en prydnadssak att ställa i bokhyllan. Bjud födelsedagsbarnet på en fin upplevelse istället!

Presentkort upplevelse

Känner du dig osäker på vilken upplevelse som passar bäst till den du ska fira? Då skulle jag rekommendera massage eller att du köper presentkort på en upplevelse. Då kan han eller hon välja fritt. Det kan vara en bra lösning ifall man inte riktigt känner mottagaren.

Unika upplevelser att ge bort

Vill du slå på stort och verkligen ge bort en lyxig och unik upplevelse finns det några alternativ som verkar riktigt spännande:

Billiga upplevelser

Det går även att hitta billiga upplevelser som är riktigt trevliga. Allra billigast är förstås att anordna något själv. Har du ett fullspäckat schema eller om jubilaren bor långt borta kan ändå en färdig upplevelse kännas som ett väldigt bra alternativ. Här är de billiga upplevelserna jag har hittat:

Efter en lyckad kurs i guldvaskning kanske det blir champagne på kvällen för att fira fynden?

Ge bort en upplevelse i födelsedagspresent

Har du idétorka? Då brukar det vara bättre att ge bort en upplevelse i födelsedagspresent. Det är bättre att få göra något roligt än att få ytterligare en sak att stoppa i sina skåp. Några upplevelser som jag tror att det är många som skulle uppskatta att få när de fyller år är:

Dela gärna upplevelsen med hon eller han som fyller år. Varför inte ta tillfället i akt och umgås med varandra på tu man hand. Köp en upplevelse och gör något trevligt och annorlunda tillsammans!

Upplevelse i julklapp

Att ge bort en upplevelse i julklapp är en väldigt smart idé. Mottagaren slipper den där glasstatyetten som samlar damm i bokhyllan och hon eller han får dessutom en trevlig eller spännande upplevelse att se fram emot. Kanske väljer du en upplevelse som gör att ni två får tillfälle att uppleva något kul tillsammans?

Du kan även kombinera ett vanligt paket med att ge bort ett upplevelsepaket i julklapp. Så att de båda presenterna kompletterar varandra. Det skulle t.ex. kunna vara:

Roliga upplevelser

Vad som är en rolig upplevelse beror förstås på vem mottagaren är och vad hon eller han har för intressen. Här har du några tips på upplevelser som kan passa för olika mottagare:

Roliga upplevelser för konstnärlig person

Roliga upplevelser för sportintresserad

När man inte själv är ett dugg insatt kan det vara svårt att köpa en bra upplevelsepresent till någon som är sportintresserad. Jag minns inte ens namnet på laget de hejar på. Med en sån här present kan han eller hon själv få välja vilken match som ska ses.

En ännu roligare present blir det om du kombinerar den med folköl, en nätbrynja och chips.

Roliga upplevelsepresenter som passar barn

Rolig upplevelsepresent till pojkvän

Rolig upplevelsepresent till flickvän

Köp en upplevelse i present till din flickvän. Hitta något som hon verkligen gillar! Kanske tycker hon bäst om mat, dansa, eller gillar hon mode och shopping? Det finns roliga upplevelsepresenter oavsett vad hon har för intresse.

Rolig upplevelse i present till pappa

De flesta pappor tycker att det är roligt att få en upplevelse i present när de fyller år eller till jul. Pappor är ju förstås olika och har lite olika intressen. Men här är några roliga upplevelser som jag tror att pappa skulle gilla:

Rolig upplevelse i present till mamma

Det finns inte en mamma som är den andra lik. De brukar ha olika intressen och gilla olika saker. Men här är ändå några presenttips på upplevelser som man kan ge en mamma när hon fyller år.

Upplevelsepresenter på olika orter

Alla upplevelser finns tyvärr inte på alla orter. Inte helt oväntat kanske, men de flesta upplevelser hittar du i Stockholm. Upplevelser som vinprovning och restaurang för två och liknande finns även på mindre orter förstås. Men det går även att hitta riktigt spännande och oväntade upplevelser på andra ställen i landet också. Här hittar du några exempel på upplevelser som inte bara finns i Stockholm:

Upplevelser Göteborg

Upplevelser Mariestad

Upplevelser Jönköping

Upplevelser Skåne

Upplevelser i Karlstad

Ge bort en upplevelse present!

När du känner dig osäker på vad mottagaren önskar sig så är det perfekt att ge bort en upplevelse. Att få en upplevelse kommer att ge ett fint minne för resten av livet. Väg gärna en upplevelse där du gör något tillsammans med mottagaren. Både vi själva och vår jord mår bra av att vin inte köper fler prylar. En upplevelse är dessutom väldigt bra att ge bort som sista minuten present. Mottagaren kommer aldrig få veta att du höll på att missa hans eller hennes födelsedag.

Tips på fortsatt läsning:

Leave a Comment