Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Fotbollskalas

När fotbollskillen eller fotbollstjejen fyller år är det extra roligt om du kan anordna ett födelsedagskalas med fotbollstema. Här hittar du inspiration för dukning, klädsel, lekar mm på ett fotbollskalas.

Hur ordnar man ett fotbollskalas? Ett fotbollskalas kan hållas både hemma i trädgården, i en hyrd sporthall eller på något grönområde. Bjud på fotbollstårta och saft i sportflaskor. När det är ett fotbollskalas är det förstås viktigt att det faktiskt spelas fotboll på kalaset. Andra bra aktiviteter kan vara tipspromenad med fotbollsfrågor, strutfotboll eller att gissa rätt namn på fotbollsspelarna.

Hur anordnar man ett fotbollskalas?

Inbjudningskort för ett fotbollskalas

Gör egna inbjudningskort i tjockare papper som du klipper ut till fotbollar eller fotbollsmål.

Födelsedagskalaset kommer garanterat bli ihågkommet om du istället köper in plastbollar och skriver inbjudningarna på dem.

Klädsel på ett fotbollskalas

Träningskläder, shorts, T-shirt och träningsskor.

Dekorationer på ett fotbollskalas

Dekorera med ballonger i favoritlagets färger. Sätt upp affischer med favoritlagets spelare.

Duka bordet i lagets färger. Du kan t.ex. ha flera dukar i olika färger. Lägg en fotboll på mitten av bordet och sprid konfetti runt. Du kanske också kan hitta papptallrikar och muggar i lagets färger. Det finns även färdiga kalaspaket att köpa för fotbollskalaset.

Kalaspaket för fotbollskalaset

Vad kan man bjuda på vid ett fotbollskalas?

Baka en rund bolltårta – tårtbotten i många våningar, med fyllning i mellan, som du sedan skär till så att den blir rund som en boll.

Bakformar om du vill dekorera tårtan så den ser ut som en riktig fotboll mha marsipan
Bakformar om du vill dekorera tårtan så den ser ut som en riktig fotboll mha marsipan

Enklast är det kanske om tårtan blir till en fotbollsplan. Då gör du tårtbotten i en långpanna och fyller med t.ex. sylt, banan, vaniljvisp eller annat. Garnera sedan som en fotbollsplan. Grön marsipan, kokosflingor eller vispgrädde som gräs. Gör sedan vita kantlinjer och mittlinjer. Mål kan byggas av grillpinnar eller sugrör. Extra kul är det om du kan hitta några fotbollsfigurer i leksaksaffären att dekorera med. När jag letade runt så lyckades jag hitta ett färdigt kit med både spelare och mål!

Set med fotbollspelare och mål för att dekorera tårtan
Set med fotbollspelare och mål för att dekorera tårtan

Bjud på saft i en laguppsättning vattenflaskor.

Godispåsar på ett fotbollskalas

Förutom godis så kanske du kan hitta något fotbollsrelaterat att lägga i godispåsen. Det kan t.ex. vara fotbollskort, klistermärken, visselpipa, medaljer, fotbollsreflexer,

Lekar på fotbollskalaset

Dela in barnen i lag och spela vanlig fotboll.

Fotbollsmål kan vara bra att ha på ett fotbollskalas
Fotbollsmål kan vara bra att ha på ett fotbollskalas

Strutfotboll – spelas som vanligt fast med en stor badboll och alla barn har en varsin strut framför ansiktet som man fäster bakom huvudet med hjälp av ett resårband.

Frågesport med fotbollsfrågor anpassade efter barnens ålder.

Tävla i vem som kan hålla en fotboll längst i luften genom att använda fötter, huvud och knän.

Vem kan namnet på flest fotbollsspelare?

Aktiviteter på ett fotbollskalas

Låt gästerna skriva sina autografer på en fotboll som födelsedagsbarnet sedan får.

Kanske är du också intresserad av att slå in en fotboll i present?

Butiker där du hittar allt för ditt kalas!

Först och främst, när det gäller att arrangera ett oförglömligt kalas, är rätt utrustning huvudsakligen nyckeln till framgång. Därför har vi gjort det tunga lyftet för dig. Därefter kan du enkelt skumma igenom denna lista med de bästa webbutikerna som erbjuder allt vad du kan önska för en fest. Eftersom vi vet hur viktigt det är att skapa perfekta minnen, har vi valt dessa butiker med omsorg.

Relaterade frågor

Vad ger man i present till någon som är fotbollsintresserad? Kanske en match med favoritlaget kan vara en bra present, nya fotbollsskor, en termins medlemskap i klubben eller liknande.

Finns det roliga teman att ha på barnkalas? Ja det finns oändligt många roliga teman förstås: detektivkalas, julkalas, påskkalas, pyjamasparty osv. Fler teman på barnkalas kan du läsa om här.

Vad är bra presenter på ett barnkalas? Bra presenter på ett barnkalas kan vara pysselböcker, en film, gosedjur eller kanske en pruttkudde. Fler bra idéer för presenter på barnkalas finns här.

Vad önskar sig barn i present? Vad barn önskar sig i födelsedagspresent beror helt på hur gamla de är och vad de är intresserade av. Det kan vara allt ifrån nallar, utrustning till dockköket, experimentlåda, mikroskop, ficklampa, TV-spel och mycket annat. Besök gärna sidan med bra presenter till barn, för att få fler presentidéer för barn i olika åldrar.

Vad är ett baklängeskalas? Ett baklängeskalas är ett kalas som firas baklänges. Skicka ut inbjudningskort med ett tack! Säg hej då när barnen kommer och ge dem en godispåse. Servera sedan maten i omvänd ordning. Läs mer om hur man firar ett baklängeskalas här.

Hur ordnar man ett campingkalas? På ett campingkalas preppar du med tält, mysiga filtar och en lägereld. Bjud på grillade hamburgare och korv. Campingtårta kommer också att göra succé. Lär alla tips för campingkalas här.

Tips på fortsatt läsning

Present till fotbollsfan

 • Dinosauriekalas

  Dinosauriekalas

  De flesta barn går väl igenom en dinosauriefas, så varför inte anordna ett födelsedagskalas med dinosaurie tema? Att ha ett dinosauriekalas är ett roligt och annorlunda tema för kalaset. Men hur gör man ett dinosauriekalas? Skicka inbjudningskort som ser ut som en dinosaurie, bygg upp ett dinosauriebo, placera ut leksaksdinosaurier och dekorera med kräppapper över…

  Läs mer..


 • Riddarkalas

  Riddarkalas

  Riddare, tornerspel och fäktning intresserar ofta små killar, så varför inte ordna ett riddarkalas när han fyller år? Så hur ordnar man då ett riddarkalas? Inbjudningskortet kan t.ex. vara ett papper klippt som en riddarborg där man får fälla ut en vindbrygga för att läsa texten. Bra mat till kalaset är kycklingklubbor och riddartårta. En…

  Läs mer..


 • Flygplans-kalas

  Flygplans-kalas

  Barn brukar gilla att ha något tema på sitt födelsedagskalas. Ett ovanligt tema som ofta killar brukar gilla är att få ett flygplanskalas. Hur anordnar man ett flygplanskalas? Skicka fina flygplansinbjudningskort eller flygbiljetter med inbjudan på. Inred hemmet med flygplan och moln i taket och längst väggarna. Bjud barnen på en flygplanstårta. Bra lekar på…

  Läs mer..


Fotbollskalas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen