Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

När fotbollskillen eller fotbollstjejen fyller år är det extra roligt om du kan anordna ett födelsedagskalas med fotbollstema. Här hittar du inspiration för dukning, klädsel, lekar mm på ett fotbollskalas.

Hur ordnar man ett fotbollskalas? Ett fotbollskalas kan hållas både hemma i trädgården, i en hyrd sporthall eller på något grönområde. Bjud på fotbollstårta och saft i sportflaskor. När det är ett fotbollskalas är det förstås viktigt att det faktiskt spelas fotboll på kalaset. Andra bra aktiviteter kan vara tipspromenad med fotbollsfrågor, strutfotboll eller att gissa rätt namn på fotbollsspelarna.

Hur anordnar man ett fotbollskalas?

Inbjudningskort för ett fotbollskalas

Gör egna inbjudningskort i tjockare papper som du klipper ut till fotbollar eller fotbollsmål.

Födelsedagskalaset kommer garanterat bli ihågkommet om du istället köper in plastbollar och skriver inbjudningarna på dem.

Klädsel på ett fotbollskalas

Träningskläder, shorts, T-shirt och träningsskor.

Dekorationer på ett fotbollskalas

Dekorera med ballonger i favoritlagets färger. Sätt upp affischer med favoritlagets spelare.

Duka bordet i lagets färger. Du kan t.ex. ha flera dukar i olika färger. Lägg en fotboll på mitten av bordet och sprid konfetti runt. Du kanske också kan hitta papptallrikar och muggar i lagets färger. Det finns även färdiga kalaspaket att köpa för fotbollskalaset.

Kalaspaket för fotbollskalaset

Vad kan man bjuda på vid ett fotbollskalas?

Baka en rund bolltårta – tårtbotten i många våningar, med fyllning i mellan, som du sedan skär till så att den blir rund som en boll.

Bakformar om du vill dekorera tårtan så den ser ut som en riktig fotboll mha marsipan
Bakformar om du vill dekorera tårtan så den ser ut som en riktig fotboll mha marsipan

Enklast är det kanske om tårtan blir till en fotbollsplan. Då gör du tårtbotten i en långpanna och fyller med t.ex. sylt, banan, vaniljvisp eller annat. Garnera sedan som en fotbollsplan. Grön marsipan, kokosflingor eller vispgrädde som gräs. Gör sedan vita kantlinjer och mittlinjer. Mål kan byggas av grillpinnar eller sugrör. Extra kul är det om du kan hitta några fotbollsfigurer i leksaksaffären att dekorera med. När jag letade runt så lyckades jag hitta ett färdigt kit med både spelare och mål!

Set med fotbollspelare och mål för att dekorera tårtan
Set med fotbollspelare och mål för att dekorera tårtan

Bjud på saft i en laguppsättning vattenflaskor.

Godispåsar på ett fotbollskalas

Förutom godis så kanske du kan hitta något fotbollsrelaterat att lägga i godispåsen. Det kan t.ex. vara fotbollskort, klistermärken, visselpipa, medaljer, fotbollsreflexer,

Lekar på fotbollskalaset

Dela in barnen i lag och spela vanlig fotboll.

Fotbollsmål kan vara bra att ha på ett fotbollskalas
Fotbollsmål kan vara bra att ha på ett fotbollskalas

Strutfotboll – spelas som vanligt fast med en stor badboll och alla barn har en varsin strut framför ansiktet som man fäster bakom huvudet med hjälp av ett resårband.

Frågesport med fotbollsfrågor anpassade efter barnens ålder.

Tävla i vem som kan hålla en fotboll längst i luften genom att använda fötter, huvud och knän.

Vem kan namnet på flest fotbollsspelare?

Aktiviteter på ett fotbollskalas

Låt gästerna skriva sina autografer på en fotboll som födelsedagsbarnet sedan får.

Kanske är du också intresserad av att slå in en fotboll i present?

Relaterade frågor

Vad ger man i present till någon som är fotbollsintresserad? Kanske en match med favoritlaget kan vara en bra present, nya fotbollsskor, en termins medlemskap i klubben eller liknande.

Finns det roliga teman att ha på barnkalas? Ja det finns oändligt många roliga teman förstås: detektivkalas, julkalas, påskkalas, pyjamasparty osv. Fler teman på barnkalas kan du läsa om här.

Vad är bra presenter på ett barnkalas? Bra presenter på ett barnkalas kan vara pysselböcker, en film, gosedjur eller kanske en pruttkudde. Fler bra idéer för presenter på barnkalas finns här.

Vad önskar sig barn i present? Vad barn önskar sig i födelsedagspresent beror helt på hur gamla de är och vad de är intresserade av. Det kan vara allt ifrån nallar, utrustning till dockköket, experimentlåda, mikroskop, ficklampa, TV-spel och mycket annat. Besök gärna sidan med bra presenter till barn, för att få fler presentidéer för barn i olika åldrar.

Vad är ett baklängeskalas? Ett baklängeskalas är ett kalas som firas baklänges. Skicka ut inbjudningskort med ett tack! Säg hej då när barnen kommer och ge dem en godispåse. Servera sedan maten i omvänd ordning. Läs mer om hur man firar ett baklängeskalas här.

Hur ordnar man ett campingkalas? På ett campingkalas preppar du med tält, mysiga filtar och en lägereld. Bjud på grillade hamburgare och korv. Campingtårta kommer också att göra succé. Lär alla tips för campingkalas här.

Tips på fortsatt läsning

Present till fotbollsfan

Fotbollskalas
Rulla till toppen