Julklapp till anstÀlld

En bra julklapp till anstĂ€lld – vad ska man köpa? Vad vill folk ha? Det Ă€r ganska svĂ„rt att hitta en julklapp som passar alla. Julklappen ska gĂ€rna variera frĂ„n Ă„r till Ă„r. Den fĂ„r heller inte vara för dyr. HĂ€r ska du fĂ„ nĂ„gra bra idĂ©er. 

Vad Àr bra julklappar till en anstÀlld?

Köpa julklapp till anstĂ€lld – vilka regler gĂ€ller?

Julklappens vÀrde inklusive moms fÄr inte vara mer Àn 450 kr. DÄ kommer den anstÀllda att fÄ betala skatt för julklappen. Vill du lÀsa om skatteverket sÀger om julklapp till anstÀlld finns det en utförlig beskrivning hÀr. 

Julklapp till anstĂ€lld – missnöje

Att hitta en riktigt bra julklapp till sina anstÀllda Àr svÄrt. Alltid Àr det nog nÄgon som Àr missnöjd och klagar. Trist, men sÄ brukar det förhÄlla sig. Julklappar till anstÀllda behöver ju vara vÀldigt generella för att passa mÄnga. DÄ Àr det svÄrt att hitta en julklapp som alla Àlskar. 

Bra julklapp till anstÀlld

  • Att ge en upplevelse i julklapp Ă€r en bra idĂ©. Bra upplevelser som passar mĂ„nga Ă€r t.ex. massage eller spabehandling. Eller kanske presentkort pĂ„ en upplevelse. 
  • Bio Ă€r en jĂ€ttebra julklapp till anstĂ€llda. Alltid finns det nĂ„gon film som man tycker om. 
  • Presentkort Ă€r en annan bra julklapp till anstĂ€lld. DĂ„ kan man köpa vad man vill för det liksom. NĂ€r jag arbetade i Forsmark fick vi presentkort frĂ„n Delicard flera gĂ„nger. Det var vĂ€ldigt uppskattat. Man kunde vĂ€lja mellan mat, glas, grytor, knivar hemtextil och mycket annat. Fast visst fanns de de som gnĂ€llde i alla fall förstĂ„s. 
  • Jag brukar inte tycka om att fĂ„ kökssaker. Jag Ă€r inte intresserad av att laga mat. Men för mĂ„nga Ă„r sedan fick jag en blender i julklapp pĂ„ jobbet. Den har jag anvĂ€nt supermycket. Nu har min son fĂ„tt den till sitt hem. För mig var det en superbra julklapp dĂ„ eftersom jag precis fick barn och har gjort mycket purĂ© i den. 

Julklapp till anstÀlld trots att den inte Àr fast anstÀlld

NÀr man jobbar som konsult pÄ lÄngtidsuppdrag, eller om man bara har en provanstÀllning pÄ företaget tycker jag att det Àr extra trevligt om man fÄr julklappar. TyvÀrr rÀknas man inte riktigt pÄ alla företag innan man fÄtt en fast anstÀllning. Som anstÀlld Àr det jÀttetrÄkigt. Ledsamt nÀr alla andra fÄr julklapp utom jag. SÄ du som chef, se till att ni pÄ ditt företag inte anvÀnder julklappen som ett sÀtt att exkludera mÀnniskor! Det tjÀnar du pÄ i lÀngden. 

Billig julklapp till anstÀlld

Bara för att julklappen fÄr kosta upp till 450 kr innebÀr ju inte det att den mÄste kosta sÄ mycket. Att ge anstÀllda en julklapp Àr snarare en trevlig gest. Det Àr bÀttre att ge sina anstÀllda en billig julklapp Àn ingen alls. En billig julklapp till anstÀllda skulle kunna vara t.ex.

  • Blomstergrupp
  • Choklad
  • Mössa
  • Reflexer och broddar
  • Eller kanske kan du köpa nĂ„got att stĂ€lla i personalrummet som att bjuda pĂ„ extra god fika kring jul. 

Fler lÀstips hittar du hÀr