Julklapp till anställd

En bra julklapp till anställd – vad ska man köpa? Vad vill folk ha?

Det är ganska svårt att hitta en julklapp som passar alla. Julklappen ska gärna variera från år till år. Den får heller inte vara för dyr. Här ska du få några bra idéer. 

Vad är bra julklappar till en anställd?

Köpa julklapp till anställd – vilka regler gäller?

Julklappens värde inklusive moms får inte vara mer än 500 kr. Då kommer den anställda att få betala skatt för julklappen. Vill du läsa om skatteverket säger om julklapp till anställd finns det en utförlig beskrivning här

Julklapp till anställd – missnöje

Att hitta en riktigt bra julklapp till sina anställda är svårt. Alltid är det nog någon som är missnöjd och klagar. Trist, men så brukar det förhålla sig. Julklappar till anställda behöver ju vara väldigt generella för att passa många. Då är det svårt att hitta en julklapp som alla älskar. 

Bra julklapp till anställd

 • Att ge en upplevelse i julklapp är en bra idé. Bra upplevelser som passar många är t.ex. massage eller spabehandling. Eller kanske presentkort på en upplevelse. 
 • Bio är en jättebra julklapp till anställda. Alltid finns det någon film som man tycker om. 
 • Presentkort är en annan bra julklapp till anställd. Då kan man köpa vad man vill för det liksom. När jag arbetade i Forsmark fick vi presentkort från upplevelse i julklapp är en bra idé. Bra upplevelser som passar många är t.ex. massage eller spabehandling. Eller kanske presentkort på en upplevelse. 

Personliga strumpor i julklapp till anställda

En kul julklapp är ett par personliga strumpor. Här laddar du upp ett foto, väljer strumpodell och om du vill ha någon text på strumporna. Fotot kan vara både en person eller husdjur. Det finns många fina mönster att välja mellan också, zebrarandigt, flaggor, pengar, hundtandsmöstrat, enfärgat osv. Ett par personliga strumpor är en rolig present till både ungdomar, män och kvinnor. Läs mer och beställ

 • Presentkort är en annan bra julklapp till anställd. Då kan man köpa vad man vill för det liksom. När jag arbetade i Forsmark fick vi presentkort från Delicard flera gånger. Det var väldigt uppskattat. Man kunde välja mellan mat, glas, grytor, knivar hemtextil och mycket annat. Fast visst fanns de de som gnällde i alla fall förstås. 
 • Jag brukar inte tycka om att få kökssaker. Jag är inte intresserad av att laga mat. Men för många år sedan fick jag en blender i julklapp på jobbet. Den har jag använt supermycket. Nu har min son fått den till sitt hem. För mig var det en superbra julklapp då eftersom jag precis fick barn och har gjort mycket puré i den. 
 • Jag har även fått Delicard flera gånger. Det var väldigt uppskattat. Man kunde välja mellan mat, glas, grytor, knivar hemtextil och mycket annat. Fast visst fanns de de som gnällde i alla fall förstås. 
 • Jag brukar inte tycka om att få kökssaker. Jag är inte intresserad av att laga mat. Men för många år sedan fick jag en blender i julklapp på jobbet. Den har jag använt supermycket. Nu har min son fått den till sitt hem. För mig var det en superbra julklapp då eftersom jag precis fick barn och har gjort mycket puré i den. 

Julklapp till anställd trots att den inte är fast anställd

När man jobbar som konsult på långtidsuppdrag, eller om man bara har en provanställning på företaget tycker jag att det är extra trevligt om man får julklappar. Tyvärr räknas man inte riktigt på alla företag innan man fått en fast anställning. Som anställd är det jättetråkigt. Ledsamt när alla andra får julklapp utom jag. Så du som chef, se till att ni på ditt företag inte använder julklappen som ett sätt att exkludera människor! Det tjänar du på i längden. 

Billig julklapp till anställd

Bara för att julklappen får kosta upp till 450 kr innebär ju inte det att den måste kosta så mycket. Att ge anställda en julklapp är snarare en trevlig gest. Det är bättre att ge sina anställda en billig julklapp än ingen alls. En billig julklapp till anställda skulle kunna vara t.ex.

 • Blomstergrupp
 • Choklad
 • Mössa
 • Reflexer och broddar
 • Eller kanske kan du köpa något att ställa i personalrummet som att bjuda på extra god fika kring jul. 

Jultröljor i julklapp

Jultröjor kan också vara fina presenter att ge sina anställda. De passar både män och kvinnor och gör människor glada.

Läs mer och beställ

Liknande inlägg

 • Hur mycket ska man ge i Examenspresent? En omfattande guide

  Hur mycket ska man ge i Examenspresent? En omfattande guide

  Det är den tiden på året när examen närmar sig och du kan undra ”Hur mycket ska man ge i Examenspresent?” Denna artikel kommer att vägleda dig genom den processen. Förbered dig på en resa full av insikt, eftertanke och kreativitet. Hur mycket ska man ge i examenspresent? Vad som är en passande summa för […]

  Läs mer..


 • Examenspresent Barnmorska: Fira En Barnmorskas Examensdag

  Examenspresent Barnmorska: Fira En Barnmorskas Examensdag

  När en barnmorska tar examen är det en milstolpe i deras karriär och förtjänar att firas på ett speciellt sätt. En examenspresent kan vara ett sätt att visa uppskattning för deras hårda arbete och engagemang för att stödja kvinnor och familjer under graviditet och förlossning. Men vilken present är den bästa för en nyutbildad barnmorska? […]

  Läs mer..


 • Examenspresent till arkitekt: Unika och Kreativa Gåvor

  Examenspresent till arkitekt: Unika och Kreativa Gåvor

  Arkitekter är kreativa visionärer som formar världen omkring oss. Deras hängivenhet, hårda arbete och konstnärliga talang förtjänar att uppmärksammas och firas. När en arkitekt avslutar sina studier och tar examen är det den perfekta tiden att visa uppskattning och stöd genom att ge dem en genomtänkt examenspresent arkitekt. I den här artikeln kommer vi att […]

  Läs mer..


Relaterade frågor

Hur mycket får man ge i julklapp till anställda? Du kan skattefritt ge de anställda julklappar för under 500 kr.

Måste man ge julklapp till alla anställda? För att julklapparna ska vara skattefria för både arbetsgivare och anställda måste julklappen ges till alla anställda eller en större grupp anställda.

Julklapp till anställd
Rulla till toppen