Julklapp till anställd

En bra julklapp till anställd – vad ska man köpa? Vad vill folk ha? Det är ganska svårt att hitta en julklapp som passar alla. Julklappen ska gärna variera från år till år. Den får heller inte vara för dyr. Här ska du få några bra idéer. 

Vad är bra julklappar till en anställd?

Köpa julklapp till anställd – vilka regler gäller?

Julklappens värde inklusive moms får inte vara mer än 450 kr. Då kommer den anställda att få betala skatt för julklappen. Vill du läsa om skatteverket säger om julklapp till anställd finns det en utförlig beskrivning här

Julklapp till anställd – missnöje

Att hitta en riktigt bra julklapp till sina anställda är svårt. Alltid är det nog någon som är missnöjd och klagar. Trist, men så brukar det förhålla sig. Julklappar till anställda behöver ju vara väldigt generella för att passa många. Då är det svårt att hitta en julklapp som alla älskar. 

Bra julklapp till anställd

  • Att ge en upplevelse i julklapp är en bra idé. Bra upplevelser som passar många är t.ex. massage eller spabehandling. Eller kanske presentkort på en upplevelse
  • Bio är en jättebra julklapp till anställda. Alltid finns det någon film som man tycker om. 
  • Presentkort är en annan bra julklapp till anställd. Då kan man köpa vad man vill för det liksom. När jag arbetade i Forsmark fick vi presentkort från upplevelse i julklapp är en bra idé. Bra upplevelser som passar många är t.ex. massage eller spabehandling. Eller kanske presentkort på en upplevelse. 
Bio är en jättebra julklapp till anställda. Alltid finns det någon film som man tycker om. 
Presentkort är en annan bra julklapp till anställd. Då kan man köpa vad man vill för det liksom. När jag arbetade i Forsmark fick vi presentkort från Delicard flera gånger. Det var väldigt uppskattat. Man kunde välja mellan mat, glas, grytor, knivar hemtextil och mycket annat. Fast visst fanns de de som gnällde i alla fall förstås. 
Jag brukar inte tycka om att få kökssaker. Jag är inte intresserad av att laga mat. Men för många år sedan fick jag en blender i julklapp på jobbet. Den har jag använt supermycket. Nu har min son fått den till sitt hem. För mig var det en superbra julklapp då eftersom jag precis fick barn och har gjort mycket puré i den.  (öppnas i en ny flik)”>Delicard flera gånger. Det var väldigt uppskattat. Man kunde välja mellan mat, glas, grytor, knivar hemtextil och mycket annat. Fast visst fanns de de som gnällde i alla fall förstås. 
  • Jag brukar inte tycka om att få kökssaker. Jag är inte intresserad av att laga mat. Men för många år sedan fick jag en blender i julklapp på jobbet. Den har jag använt supermycket. Nu har min son fått den till sitt hem. För mig var det en superbra julklapp då eftersom jag precis fick barn och har gjort mycket puré i den. 

Julklapp till anställd trots att den inte är fast anställd

När man jobbar som konsult på långtidsuppdrag, eller om man bara har en provanställning på företaget tycker jag att det är extra trevligt om man får julklappar. Tyvärr räknas man inte riktigt på alla företag innan man fått en fast anställning. Som anställd är det jättetråkigt. Ledsamt när alla andra får julklapp utom jag. Så du som chef, se till att ni på ditt företag inte använder julklappen som ett sätt att exkludera människor! Det tjänar du på i längden. 

Billig julklapp till anställd

Bara för att julklappen får kosta upp till 450 kr innebär ju inte det att den måste kosta så mycket. Att ge anställda en julklapp är snarare en trevlig gest. Det är bättre att ge sina anställda en billig julklapp än ingen alls. En billig julklapp till anställda skulle kunna vara t.ex.

  • Blomstergrupp
  • Choklad
  • Mössa
  • Reflexer och broddar
  • Eller kanske kan du köpa något att ställa i personalrummet som att bjuda på extra god fika kring jul. 

Fler lästips hittar du här

Julklapp till anställd
Rulla till toppen