Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Julklapp till anställd

En bra julklapp till anställd – vad ska man köpa? Vad vill folk ha?

Det är ganska svårt att hitta en julklapp som passar alla. Julklappen ska gärna variera från år till år. Den får heller inte vara för dyr. Här ska du få några bra idéer. 

Vad är bra julklappar till en anställd?

Köpa julklapp till sina anställda – vilka regler gäller?

Julklappens värde inklusive moms får inte vara mer än 500 kr. Då kommer den anställda att få betala skatt för julklappen. Vill du läsa om skatteverket säger om julklapp till anställda finns det en utförlig beskrivning här

Julklappen ofta en källa till missnöje

Att hitta en riktigt bra julklapp till sina anställda är svårt. Alltid är det nog någon som är missnöjd och klagar. Trist, men så brukar det förhålla sig. Julklappar till anställda behöver ju vara väldigt generella för att passa många. Då är det svårt att hitta en julklapp som alla älskar. 

Bra gåvor att ge de anställda

  • Att ge en upplevelse i julklapp är en bra idé. Bra upplevelser som passar många är t.ex. massage, mat, teater eller spabehandling. Eller kanske presentkort på en upplevelse. 
  • Bio är en jättebra julklapp! Alltid finns det någon film som man tycker om. 
  • Presentkort är en annan bra julklapp. Då kan man köpa vad man vill för det liksom. När jag arbetade i Forsmark fick vi presentkort från upplevelse i julklapp är en bra idé. Bra upplevelser som passar många är t.ex. massage eller spabehandling. Eller kanske presentkort på en upplevelse. När jag arbetade i Forsmark fick vi presentkort från Delicard flera gånger. Det var väldigt uppskattat. Man kunde välja mellan mat, glas, grytor, knivar hemtextil och mycket annat. Fast visst fanns de de som gnällde i alla fall förstås. 

Personliga strumpor

En kul julklapp är ett par personliga strumpor.

  • Presentkort är en annan bra julklapp till anställd. Då kan man köpa vad man vill för det liksom.
  • Jag brukar inte tycka om att få kökssaker. Jag är inte intresserad av att laga mat. Men för många år sedan fick jag en blender i julklapp på jobbet. Den har jag använt supermycket. Nu har min son fått den till sitt hem. För mig var det en superbra julklapp då eftersom jag precis fick barn och har gjort mycket puré i den. 

Julklapp även till den inte är fast anställd

När man jobbar som konsult på långtidsuppdrag, eller om man bara har en provanställning på företaget tycker jag att det är extra trevligt om man får julklappar. Tyvärr räknas man inte riktigt på alla företag innan man fått en fast anställning. Som anställd är det jättetråkigt. Ledsamt när alla andra får julklapp utom jag. Så du som chef, se till att ni på ditt företag inte använder julklappen som ett sätt att exkludera människor! Det tjänar du på i längden. 

Budgetvänliga julklappar

Bara för att julklappen får kosta upp till 500 kr innebär ju inte det att den måste kosta så mycket. Att ge anställda en julklapp är snarare en trevlig gest. Det är bättre att ge sina anställda en billig julklapp än ingen alls. En billig julklapp skulle kunna vara t.ex.

  • Blomma
  • Choklad
  • Mössa
  • Reflexer och broddar
  • Eller kanske kan du köpa något att ställa i personalrummet som att bjuda på extra god fika kring jul. 

Jultröljor i julklapp

Jultröjor kan också vara fina presenter att ge sina anställda. De passar både män och kvinnor och gör människor glada.

Liknande inlägg

Relaterade frågor

Hur mycket får man ge i julklapp till anställda? Du kan skattefritt ge de anställda julklappar för under 500 kr.

Måste man ge julklapp till alla anställda? För att julklapparna ska vara skattefria för både arbetsgivare och anställda måste julklappen ges till alla anställda eller en större grupp anställda.

Julklapp till anställd
Rulla till toppen