Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Om du fortfarande går i skolan, eller om du av någon anledning inte har så mycket pengar, så bör du självklart välja en födelsedagspresent till mamma som passar din budget! Mammas present måste inte kosta skjortan. Jag lovar att din mamma blir inte gladare för en födelsedagspresent som du knappt har råd med. Det är bättre att ge en billig, eller helt gratis, present till mamma.

Presenterna är indelade i lite olika kategorier för att du lättare ska hitta en riktigt bra födelsedagspresent just till din mamma. Ingen mamma är den andra lik förstås, men du kommer ändå kunna hitta något bra här.  

Bästa presenten till mamma kan vara gratis

Plocka svamp i födelsedagspresent till mamma

En hemmagjord presentkorg med kantareller är en gratis present som alla gillar att få. Tänk en kantarellsmörgås till kvällsmat. Men innan mamma kan sätta tänderna i den så måste svampen rensas och stekas. När du ger mamma kantareller i present är det bra om du hjälper till att rensa den också. Det är faktiskt inte jätteroligt att få en stor hemmagjord presentkorg med kantareller och att tvingas spendera födelsedagen med att rensa i flera timmar. Men att få en korg rensade kantareller är däremot en fantastisk födelsedagspresent.


Baka något i present till mamma!

En gratis present till mamma får du också om du kan baka kakor, koka sylt eller gör eget godis till mamma. Eller ge mamma en påse nybakt bröd, gärna surdegsbröd. Att få något som du har gjort hembakt brukar vara otroligt uppskattat av de flesta, inte bara mammor. Det är så sällan någon har tid och möjlighet att göra brödet själv hemma. Det är presenter som mamma kommer gilla!

Hemmagjord present till mamma
Nybakt bröd och nybakta bullar
En hembakt kladdkaka

Bjud mamma på middag

Att bli bjuden på middag är alltid en bra present till mamma!

Det är lätt att hamna vilse i jakt på den perfekta presenten. Men allt behöver inte vara saker. Meningen är att din mamma ska kunna koppla av. Bjud henne på middag. Skippa utemat, utan bjud mamma på något du lagar själv. Att bli bjuden på middag brukar alla mammor tycka om. Det behöver heller inte vara så avancerad mat om du inte tycker att det är väldigt kul att laga mat.

bjud på middag

Ge mamma något du gjort i slöjden

Vad kan man köpa till sin mamma om man inte har så mycket pengar? Det finns många billiga presenter till mamma, och sådant som du kan göra själv och ge i födelsedagspresent mamma. Går du i skolan och har slöjd eller bild så kanske du har tillverkat något där som passar bra att ge mamma i födelsedagspresent? Att få en present som barnet har gjort själv och lagt ner mycket tid och kärlek på är mycket mer uppskattat än att få en köpt sak. Ta pallen här som exempel. Den fick jag i present av min dotter. Hon hade satt en lapp på där det stod mamma födelsedagspresent när jag fick den. Hon har sågat den, filat, sandpapprat och skruvat. Sedan har hon sytt en sits till den. Hon har arbetat MASSOR av timmar med den. Köper man en present till någon så kan det inte alls mäta sig på samma skala. Den här pallen är det jättemycket kärlek investerat i. Hon trodde att köpta presenter var mer värda, men så ser inte jag på det hela.

något som du gjort i slöjden

Bra present du göra själv till mamma?

En bra present till mamma kan vara lite vad som helst. Den kan lika gärna vara dyr som billig. Det kan vara en present som går snabbt att köpa eller en som kräver lite framförhållning. Det kan vara presenter som verkligen överraskar henne som hon absolut inte väntar sig. Mammas present måste till skillnad från vad barnen ofta tror inte kosta så mycket pengar.

Hemmagjorda presenter till mamma som inte kostar så mycket

 • Virka grytlappar.
 • Nyckelring till mamma!
 • Gör eget badsalt!
 • En korg med kantareller.
 • En hemmagjord presentkorg.
 • Bröd du bakat.
 • Ge mamma ett bokmärke du själv pysslat ihop av olika papper eller andra material.
 • Gör ett eget presentkort på att städa huset
 • Ett ege mamma 30 minuter massage.
 • Presentkort på en middag eller något annat som du är bra på. Det är bra grejer att ge till en mamma som fyller år.
 • En fin teckning
 • Gör en fin prydnadsak av trolldeg som du sedan torkar i ugnen.
 • Något du gjort i slöjden
 • Hemlagade chokladbollar

Går du fortfarande i skolan och inte har något jobb förväntar sig inte mamma att du ska köpa något dyrt till henne. Det fina med mammor är att de kommer att älska vad du än ger dem i present. Det är så vi mammor fungerar.

Det enda som egentligen är riktigt viktigt när det gäller presenter till mamma är att du kommer ihåg henne. Jag kommer även att berätta mer om sista minuten presenter till mamma. Kommer du inte ihåg att mamma fyller år förrän i sista stund är det bäst att inte låta henne få veta det.

Halsband du pärlat i födelsedagspresent mamma

Det här halsbandet är helt ärligt den finaste present jag fått under hela livet. Det var min yngsta dotter som gjorde den till mig. Hon pärlade upp alla sina finaste pärlor. Själva arbetet med att pärla la hon ner ungefär en månad på. Ingen annan har, varken förr eller senare, jobbat så mycket och tagit sina finaste skatter för att ge mig. Det här är den finaste present jag någonsin fått.

present som du kan göra själv

Måla en teckning till mamma

Ibland händer det att jag får teckningar i present av mina barn. Dessa är två ur samlingen. Du tror mig inte men varmkorven fick jag faktiskt av min 22-åriga dotter när hon arbetade på dagis. Symaskinen fick jag av yngsta dottern. Den är inramad och sitter på väggen. Jag har funderat på att sätta upp varmkorven också. Den väcker ju onekligen lite glada leenden när man vet vilken av barnen som målat den.

Teckning gjord av Jennie 22 år

julklappstips till föräldrar - gör en fin teckning till dem

Teckningar i present till mamma

En extra fin teckning som du målar till mamma är en perfekt present. Den här fick jag av min dotter. Hon vet hur mycket jag tycker om att sy och bestämde sig för att ge mig en teckning av en gammeldags symaskin i present. Välj ett motiv som du tror att just din mamma skulle tycka om.

Teckning gjord av Emma 11 år

Ge mamma en fin teckning i present

Relaterade inlägg

Gratis present till mamma
Rulla till toppen