Present till 4 månaders bebis

Vill du hitta en fin present att ge till en bebis på fyra månader? Då har jag några riktigt bra idéer som jag tänkte dela med mig av här.

Så,vad är en bra present till 4 månaders bebis? Bra presenter till en 4 månaders bebis är: kläder, aktier, sångpåse, en ram för foto och handavgjutning, en mysig filt, gosedjur, skallror, pekböcker, mobil att ha över sängen, en babysitter eller en spegel.

Vad är en bra present till en 4 månaders baby?

Du ska få mina bästa presenttips på vad bebisen kan behöva och vad bebisens föräldrar kan tänkas bli glada för att få i present till sitt barn.

Bästa presenterna till en 4-månaders bebis

Babyfotografering

En present som barnets föräldrar verkligen kommer att äska är om du ger dem en babyfotografering. De kommer älska att få ett riktigt fint foto på sitt barn att hänga på väggen.

Läs mer och beställ

Smaknappar

När babyn ska börja äta riktig mat är smaknappar en utmärkt grej. Man öppnar och fyller nappen med något gott t.ex. små bitar av äpple. Barnet tuggar sedan på nappen och ur de pyttesmå hålen får han eller hon ut äppelmos och äppelsaft, helt utan bitar. Smaknappar är en jättesmart present till en liten baby. Läs mer och beställ

Babysim

Nästa riktigt bra present som jag vill tipsa dig om är babysim. Det är rolligt att göra något tillsammans med sin lilla baby. Men inte nog med det det här är en present som faktiskt kan rädda livete på barnet. När jag och min dotter gick på babysim fick hon lära sig att hålla andan under vattnet och att ta sig tillbaka mot kanten om hon trillade i.

Läs mer och beställ

Kläder i present till 4 månaders bebis

Vill du köpa kläder till en bebis så brukar 4-6 månader bebisar ha storlek 68. Är det inte din bebis, fundera över vad du tror att föräldrarna gillar. Kanske är det inte rosa eller ljusblått de önskar sätta på sitt barn. 

Body

Body med texten I’m a love magnet! En gullig och fin body som föräldrarna kommer älska.

Läs mer och beställ

Body

Kanske en rolig body kan bli en rolig present att ge en liten baby. World’s most expensive alarm clock, Världens dyraste väckarklocka är texten om man översätter till svenska.

Läs mer och beställ

Leksaker i present till 4 månaders bebis

Förutom kläder och nödvändigheter, finns det aktivitetsleksaker som kan vara kul att ge i present till en 4 månaders bebis:

Babygym

Det ser ut som en matta som man lägger bebisen på. Över mattan finns det en eller två bågar där små leksaker i glada färger är fastsatta. Här är det en rocka och karaktärer som du säkert känner igen från hitta Nemo. Bebisen ligger sedan där och tittar på leksakerna och försöker nå dem med händer och fötter. Ett babygym är en bra present till en 4 månaders bebis. Vid fyra månader är det sannolikt att babygymmet blir en favorit. En rolig stund för din bebis, och lite egen tid för dig! Du hittar babygymmet hos Amazon.

Läs mer och beställ

Bitring i trä

Bitringar är bra presenter att ge en liten baby. De tycker om att plocka med små detaljer och när tänderna växer fram är det skönt och det lindrar det onda lite gran. När man ger bort presenter letar man ofta efter något väldigt snyggt och unikt. Det här är en sådan gåva. En rymdraket gjord i trä. Snygg va?

Läs mer och beställ

Babyboxen

Babyboxen är en prenumeration där man varje månad får en LittleUnBox fylld med inspiration, överraskningar och kul produkter som följer barnets utveckling och ålder. Varje månad får man ett nytt spännande paket på posten.

Läs mer och beställ

Bitringar

En annan snygg och annorlunda bitring är de här med rymdtema. Den är skön för babyn att bita på vid tandsprickning. Men den är också en rolig gåva att ge bort till en liten bebis.

Läs mer och beställ

Bitring mumintrollet

Kanske vill du be babyn något mer sagorelaterat i present? Då är den här bitringen med mumintrollet en bra present. Stoppa gärna in den i kylskåpet för att ringen ska lindra tandsprickningen.

Läs mer och beställ

Skallra

Välj en skallra som inte låter för högt. Jag hittade den här skallran som har lite mer för bebisen att plocka med. Den kan dessutom sättas fast i t.ex. barnvagnen när man är ute. Leksaker för en 4 månaders bebis behöver vara lätta att greppa. 

Läs mer och beställ

Tyg och prasselböcker

Tygböcker och prasselböcker brukar bebisar kunna aktivera sig med långa stunder. De brukar ha många fina bilder, i glada färger, och så är det väldigt kul att kasta ner böckerna på golvet.

Läs mer och beställ

Pekboken för extra fina barn

Läs mer och beställ

Mobil att ha över sängen

En mobil över sängen populärt. De kan även hänga över skötbordet för att få babyn att ligga mer still. Varför inte den här med mumin? Mumin är böcker som många barn älskar att lyssna på om och om igen.

Läs mer och beställ

Mobil med Mumintrollen

Speldosa

Kanske en speldosa att ha när det är dags att sova blir en uppskattad present till en 4 månaders baby?

Läs mer och beställ

Sångbok eller sångpåse

Små barn gillar när man pratar med dem och sjunger för dem. Varför inte redan nu satsa på en sångbok eller en sångpåse. Det kommer bebisen ha glädje av länge.

Sångpåse där man drar upp en figur i taget. Varje figur representerar en känd barnvisa. Så sjunger man den visan innan man går vidare och drar upp nästa figur.

Babyfilt

Eftersom bebisen nu ligger på magen långa stunder är det en bra idé att investera i något slags babylekmatta eller en mysig filt som barnet kan ligga på.

Bebisspegel

En okrossbar spegel i present till 4 månaders bebis brukar vara uppskattat. Plötsligt får bebisen någon att prata med när han eller hon ligger på magen på golvet. 

Små gosedjur

Små gosedjur från t.ex. Babblarna kommer bebisen tycka om att ligga och plocka med. Tänk på att gosedjuren inte får ha delar som går att bita bort och att det inte får stå att de inte är för barn under tre år. Bebisar i den här åldern älskar att plocka med delar som sticker ut så som små lappar. Dessutom är det bra om gosedjuren är supermjuka. 

Present till 4 månaders bebis – kul att ha i framtiden

Gipsavtryck: Ta gipsavtryck av bebisens hand och fot. Blir ett fint minne av bebistiden. Själva avtrycket tar bara två minuter att göra. Det är lätt att göra och allt görs i en form som sedan blir en ram och är lätt att hänga upp på väggen 

Här gör man en tavla av gipsavgjutningen av handen eller foten.
Här gör man en tavla av gipsavgjutningen av handen eller foten.

Inredning i present till baby 4 månader

Bokhylla till barnets rum

En bokhylla till barnet är en bra present. Här kan man förvara både kläder eller leksaker. Leksaker sprids lätt över hemmet, så det är bra med ett eget ställe att förvara dem på. Kids Concept skåpet har två luckor och en öppen hylla. Dörrarna har ett runt hål som handtag, vilket både är dekorativt och gör det lätt att ta tag i. Bakom den stora luckan finns två hyllor som kan flyttas. Ett fäste medföljer så att skåpet kan fästas på väggen. Läs mer och beställ

Väggdekor kanin

Läs mer och beställ

Matta till babyns rum

Läs mer och beställ

Bra ha saker i present till 4 månaders bebis

Babysitter: När bebisen blir allt mer intresserad av att vara med och se vad som händer runt sig är en babysitter en bra grej. Babysittern är lutad lite bakåt för att spara rygg och nacke. Men bebisen kan ändå vara med lite och se vad som händer runt om kring. Babysittern finns i både en enklare modell och mer avancerade med musik och vibration för att lugna babyn. 

3-i-1 sängen hittar du hos Amazon.

Bumbostol

När bebisen blir lite starkare i nacke och rygg kan en bumbo stol vara en bra idé. Då kan de sitta upp och följa med på vad som händer i rummet. 

Läs mer och beställ

Matstol

Vill du köpa något barnet kommer att ha nytta och glädje av länge så är en matstol en bra idé. Ikea brukar ha matstolar som är både väldigt säkra och hyfsat billiga. De här tripptrapp stolarna är lite dyrare, men kan å andra sidan användas upp till skolåldern eller ännu längre om man vill det.

Läs mer och beställ

Hoppgunga

Hoppgungan används av bebisar mellan 4-12 månaders ålder. När de har lärt sig att gå så slutar man helt enkelt med hoppgungan. 

Läs mer och beställ

Blöjor

Detta är inte en rolig eller minnesvärd present. Men när föräldrarna och bebis har kommit hem så kan denna present vara bra. Det är lite svårt att köpa blöjor för du måste veta hur mycket bebisen väger. Men blöjor och våtservetter går åt – i massor. 

Läs mer och beställ

Nappflaska

Varför inte ge bebisen en lite roligare nappflaska?

Fler presenter som passar att ge en baby 4 månader

Hoppas att du hittade någon bra present till bebisen på 4 månader!  

Relaterade frågor

Vad köper man till en 4 månaders bebis? Till en 4 månaders bebis passar det bra att köpa kläder, små leksaker som de kan sitt och plocka med så som snuttefillt, mjukisklossar, bitleksaker, en babyspegel eller kanske en mjuk boll.

Vad köper man till en 5 månaders bebis? Till en 5 månaders bebis passar det att köpa kläder, små leksaker att plocka med eller kanske spela på, en lära gå stol, en lampa att inreda rummet med eller kanske aktier.

Hur underhåller man en 4 månaders bebis? Du kan underhålla en 4 månaders bebis med att leka tittut. En 4 månaders baby börjar kunna sitta lite med hjälp av stöd. Då är det kul med små färgglada leksaker som är lätta att greppa och som går att smaka på.

Vad ger man till en bebis? En bebis behöver kläder, små leksaker som är greppvänliga, kanske bestick och en tallrik, en rolig nappflaska, ett par tossor att ha när det är kallt. En fin filt att ligga på på golvet, en babysitter och en fin handduk är också fina presenter att ge en bebis.

Förslag på fortsatt läsning

 • Kreativa och roliga babyshower lekar för att göra din fest minnesvärd!

  Kreativa och roliga babyshower lekar för att göra din fest minnesvärd!

  Planerar du en babyshower och letar efter de mest underhållande lekarna? Inte bara hjälper rätt lekar till att bryta isen mellan gästerna, men de blir också oförglömliga höjdpunkter av firandet. Från klassiker som ”Gissa babymaten” till kreativa nya favoriter, erbjuder vi en lista över 10 oemotståndliga babyshower lekar. Dessa aktiviteter kommer inte bara att skapa…

  Läs mer..


 • Planera en Baby Shower och överraska den blivande mamman

  Planera en Baby Shower och överraska den blivande mamman

  Planera en Baby Shower och överraska den blivande mamman är ett kärleksfullt och minnesvärt sätt att fira den kommande ankomsten av en ny familjemedlem. Det är en tid av glädje, samhörighet och förväntan. I den här omfattande guiden kommer vi att dela med oss av våra bästa tips och idéer för att hjälpa dig att…

  Läs mer..


 • Baby Shower Fotoidéer: Skapa Minnen för Livet

  Baby Shower Fotoidéer: Skapa Minnen för Livet

  Välkommen till en fantastisk resa genom baby shower fotoidéer! Att välkomna ett nytt liv är en av de mest glädjefyllda stunderna i livet, och en babyshower är ett tillfälle att fira detta underverk. Vad vore en babyshower utan minnen som varar för livet? I denna guide kommer vi att utforska en mängd kreativa baby shower…

  Läs mer..


Present till 4 månaders bebis
Rulla till toppen