Present till 4 månaders bebis

Vill du hitta en fin present att ge till en bebis på fyra månader? Då har jag några riktigt bra idéer som jag tänkte dela med mig av här.

Så,vad är en bra present till 4 månaders bebis? Bra presenter till en 4 månaders bebis är: kläder, aktier, sångpåse, en ram för foto och handavgjutning, en mysig filt, gosedjur, skallror, pekböcker, mobil att ha över sängen, en babysitter eller en spegel.

Vad är en bra present till en 4 månaders baby
Vad är en bra present till en 4 månaders baby?

Du ska få mina bästa presenttips på vad bebisen kan behöva och vad bebisens föräldrar kan tänkas bli glada för att få i present till sitt barn.

Bästa presenterna till en 4-månaders bebis

Babyfotografering

En present som barnets föräldrar verkligen kommer att äska är om du ger dem en babyfotografering. De kommer älska att få ett riktigt fint foto på sitt barn att hänga på väggen.

Läs mer och beställ

Babysim

Nästa riktigt bra present som jag vill tipsa dig om är babysim. Det är rolligt att göra något tillsammans med sin lilla baby. Men inte nog med det det här är en present som faktiskt kan rädda livete på barnet. När jag och min dotter gick på babysim fick hon lära sig att hålla andan under vattnet och att ta sig tillbaka mot kanten om hon trillade i.

Läs mer och beställ

Kläder i present till 4 månaders bebis

Vill du köpa kläder till en bebis så brukar 4-6 månader bebisar ha storlek 68. Är det inte din bebis, fundera över vad du tror att föräldrarna gillar. Kanske är det inte rosa eller ljusblått de önskar sätta på sitt barn. 

Body

Body med texten I’m a love magnet! En gullig och fin body som föräldrarna kommer älska.

Läs mer och beställ

Body

Kanske en rolig body kan bli en rolig present att ge en liten baby. World’s most expensive alarm clock, Världens dyraste väckarklocka är texten om man översätter till svenska.

Läs mer och beställ

Leksaker i present till 4 månaders bebis

Förutom kläder och nödvändigheter, finns det aktivitetsleksaker som kan vara kul att ge i present till en 4 månaders bebis:

Babygym

Det ser ut som en matta som man lägger bebisen på. Över mattan finns det en eller två bågar där små leksaker i glada färger är fastsatta. Här är det en rocka och karaktärer som du säkert känner igen från hitta Nemo. Bebisen ligger sedan där och tittar på leksakerna och försöker nå dem med händer och fötter. Ett babygym är en bra present till en 4 månaders bebis. Vid fyra månader är det sannolikt att babygymmet blir en favorit. En rolig stund för din bebis, och lite egen tid för dig! Du hittar babygymmet hos Amazon.

Läs mer och beställ

Bitring i trä

Bitringar är bra presenter att ge en liten baby. De tycker om att plocka med små detaljer och när tänderna växer fram är det skönt och det lindrar det onda lite gran. När man ger bort presenter letar man ofta efter något väldigt snyggt och unikt. Det här är en sådan gåva. En rymdraket gjord i trä. Snygg va?

Läs mer och beställ

Bitring diamant

En annan snygg och annorlunda bitring är den här diamantbitringen. Den är skön för babyn att bita på vid tandsprickning. Men den är också en rolig gåva att ge bort till en liten bebis.

Läs mer och beställ

Bitring mumintrollet

Kanske vill du be babyn något mer sagorelaterat i present? Då är den här bitringen med mumintrollet en bra present. Stoppa gärna in den i kylskåpet för att ringen ska lindra tandsprickningen.

Läs mer och beställ

Skallra: Välj en skallra som inte låter för högt. Jag hittade den här skallran som har lite mer för bebisen att plocka med. Den kan dessutom sättas fast i t.ex. barnvagnen när man är ute. Leksaker för en 4 månaders bebis behöver vara lätta att greppa. 

Aktivitetsleksak skallra lejon

Tyg och prasselböcker: Tygböcker och prasselböcker brukar bebisar kunna aktivera sig med långa stunder. De brukar ha många fina bilder, i glada färger, och så är det väldigt kul att kasta ner böckerna på golvet.

Speldosa eller mobil: Speldosor är populära att sätta både över sängen och över skötbordet för att få babyn att ligga mer still. Varför inte redan nu ge babyn leksaker med en av de kommande favoriterna, Lille Skutt. En färgglad mobil i taket brukar de också tycka om. Varför inte den här med mumin?

Mobil som har både åsnor och apor att hänga över babyns säng
Mobil som har både åsnor och apor att hänga över babyns säng
Mobil med Mumintrollen
Mobil med Mumintrollen
Mobil att hänga över barnets säng med små söta djur
Mobil att hänga över barnets säng med små söta djur

Sångbok eller sångpåse: Små barn gillar när man pratar med dem och sjunger för dem. Varför inte redan nu satsa på en sångbok eller en sångpåse. Det kommer bebisen ha glädje av länge.

 Sångpåse där man drar upp en figur i taget. Varje figur representerar en känd barnvisa. Så sjunger man den visan innan man går vidare och drar upp nästa figur.
Sångpåse där man drar upp en figur i taget. Varje figur representerar en känd barnvisa. Så sjunger man den visan innan man går vidare och drar upp nästa figur.

Babylekmatta: Eftersom bebisen nu ligger på magen långa stunder är det en bra idé att investera i något slags babylekmatta eller en mysig filt som barnet kan ligga på.

Bebisspegel: En okrossbar spegel i present till 4 månaders bebis brukar vara uppskattat. Plötsligt får bebisen någon att prata med när han eller hon ligger på magen på golvet. 

Små gosedjur: Små gosedjur från t.ex. Babblarna kommer bebisen tycka om att ligga och plocka med. Tänk på att gosedjuren inte får ha delar som går att bita bort och att det inte får stå att de inte är för barn under tre år. Bebisar i den här åldern älskar att plocka med delar som sticker ut så som små lappar. Dessutom är det bra om gosedjuren är supermjuka. 

Present till 4 månaders bebis – kul att ha i framtiden

Gipsavtryck: Ta gipsavtryck av bebisens hand och fot. Blir ett fint minne av bebistiden. Själva avtrycket tar bara två minuter att göra. Det är lätt att göra och allt görs i en form som sedan blir en ram och är lätt att hänga upp på väggen 

Här gör man en tavla av gipsavgjutningen av handen eller foten.
Här gör man en tavla av gipsavgjutningen av handen eller foten.

Bra ha saker i present till 4 månaders bebis

Babysitter: När bebisen blir allt mer intresserad av att vara med och se vad som händer runt sig är en babysitter en bra grej. Babysittern är lutad lite bakåt för att spara rygg och nacke. Men bebisen kan ändå vara med lite och se vad som händer runt om kring. Babysittern finns i både en enklare modell och mer avancerade med musik och vibration för att lugna babyn. 

3-i-1 sängen hittar du hos Amazon.

Bumbostol: När bebisen blir lite starkare i nacke och rygg kan en bumbo stol vara en bra idé. Då kan de sitta upp och följa med på vad som händer i rummet. 

Matstol: Vill du köpa något barnet kommer att ha nytta och glädje av länge så är en matstol en bra idé. Ikea brukar ha matstolar som är både väldigt säkra och hyfsat billiga. 

Hoppgunga: Hoppgungan används av bebisar mellan 4-12 månaders ålder. När de har lärt sig att gå så slutar man helt enkelt med hoppgungan. 

Blöjor: Detta är inte en rolig eller minnesvärd present. Men när föräldrarna och bebis har kommit hem så kan denna present vara bra. Det är lite svårt att köpa blöjor för du måste veta hur mycket bebisen väger. Men blöjor och våtservetter går åt – i massor. 

Nappflaska: Varför inte ge bebisen en lite roligare nappflaska?

Hoppas att du hittade någon bra present till bebisen på 4 månader! Saknar du något på den här sidan, så kommentera gärna! 

Förslag på fortsatt läsning:

Dela gärna sidan!

Present till 4 månaders bebis
Rulla till toppen