Present till 4 månaders bebis

Vad ger man i present till 4 månaders bebis? Barn i den här åldern behöver egentligen inte ha så mycket leksaker. Det är kanske bättre att satsa på kläder och nödvändigheter om du vill köpa present till 4 månaders bebis. 

Kläder i present till 4 månaders bebis

Vill du köpa kläder till en bebis så brukar 4-6 månader bebisar ha storlek 68. Är det inte din bebis, fundera över vad du tror att föräldrarna gillar. Kanske är det inte rosa eller ljusblått de önskar sätta på sitt barn. 

Leksaker i present till 4 månaders bebis

present till bebis 4 månader
present till bebis 4 månader

Förutom kläder och nödvändigheter, finns det aktivitetsleksaker som kan vara kul att ge i present till en 4 månaders bebis:

Babygym: Det ser ut som en matta som man lägger bebisen på. Över mattan finns det en eller två bågar där små leksaker i glada färger är fastsatta. Bebisen ligger sedan där och tittar på leksakerna och försöker nå dem med händer och fötter. Ett babygym är en bra present till en 4 månaders bebis. Vid fyra månader är det sannolikt att babygymmet blir en favorit. En rolig stund för din bebis, och lite egen tid för dig!

Bitleksaker: Kul att leka med när bebisen är riktigt liten. När tänderna dyker upp är det skönt att få en kylskåpskall bitring att gnaga på en stund. En riktigt bra bitring till bebisen hittar du här.

Skallra: Välj en skallra som inte låter för högt. Jag hittade den här skallran som har lite mer för bebisen att plocka med. Den kan dessutom sättas fast i t.ex. barnvagnen när man är ute. Leksaker för en 4 månaders bebis behöver vara lätta att greppa. 

Tyg och prasselböcker: Tygböcker och prasselböcker brukar bebisar kunna aktivera sig med långa stunder. 

Speldosa: Speldosor är populära att sätta både över sängen och över skötbordet för att få babyn att ligga mer still. Varför inte redan nu ge babyn leksaker med en av de kommande favoriterna, Lille Skutt. 

Mobil: En färgglad mobil i taket brukar de också tycka om. Varför inte den här med flygplan.

Sångbok eller sångpåse: Små barn gillar när man pratar med dem och sjunger för dem. Varför inte redan nu satsa på en sångbok eller en sångpåse. Det kommer bebisen ha glädje av länge.

Babylekmatta: Eftersom bebisen nu ligger på magen långa stunder är det en bra idé att investera i något slags babylekmatta. 

Bebisspegel: En okrossbar spegel i present till 4 månaders bebis brukar vara uppskattat. Plötsligt får bebisen någon att prata med när han eller hon ligger på magen på golvet. 

Små gosedjur: Små gosedjur från t.ex. Babblarna kommer bebisen tycka om att ligga och plocka med. Tänk på att gosedjuren inte får ha delar som går att bita bort och att det inte får stå att de inte är för barn under tre år. Bebisar i den här åldern älskar att plocka med delar som sticker ut så som små lappar. Dessutom är det bra om gosedjuren är supermjuka. 

Present till 4 månaders bebis – kul att ha i framtiden

Gipsavtryck: Ta gipsavtryck av bebisens hand och fot. Blir ett fint minne av bebistiden. Själva avtrycket tar bara två minuter att göra. Det är lätt att göra och allt görs i en form som sedan blir en ram och är lätt att hänga upp på väggen 

Bra ha saker i present till 4 månaders bebis

Babysitter: När bebisen blir allt mer intresserad av att vara med och se vad som händer runt sig är en babysitter en bra grej. Babysittern är lutad lite bakåt för att spara rygg och nacke. Men bebisen kan ändå vara med lite och se vad som händer runt om kring. Babysittern finns i både en enklare modell och mer avancerade med musik och vibration för att lugna babyn. 

Bumbostol: När bebisen blir lite starkare i nacke och rygg kan en bumbo stol vara en bra idé. Då kan de sitta upp och följa med på vad som händer i rummet. 

Matstol: Vill du köpa något barnet kommer att ha nytta och glädje av länge så är en matstol en bra idé. Ikea brukar ha matstolar som är både väldigt säkra och hyfsat billiga. 

Hoppgunga: Hoppgungan används av bebisar mellan 4-12 månaders ålder. När de har lärt sig att gå så slutar man helt enkelt med hoppgungan. 

Blöjor: Detta är inte en rolig eller minnesvärd present. Men när föräldrarna och bebis har kommit hem så kan denna present vara bra. Det är lite svårt att köpa blöjor för du måste veta hur mycket bebisen väger. Men blöjor och våtservetter går åt – i massor. 

Nappflaska: Varför inte ge bebisen en lite roligare nappflaska?

Hoppas att du hittade någon bra present till bebisen på 4 månader! Saknar du något på den här sidan, så kommentera gärna! 

Förslag på fortsatt läsning:


Recent Content

link to Present till flickvän

Present till flickvän

Letar du efter en fin present till din flickvän? Jag har fått många fina och kärleksfulla presenter av min pojkvän. Andra gånger har presenterna varit riktigt dåliga. Men vad är då en bra present till en flickvän? En bra present kan både vara en billig och enkel sak eller något dyrt. Den bästa presenten att […]