Present till 4 mÄnaders bebis

Vill du hitta en fin present att ge till en bebis pÄ fyra mÄnader? DÄ har jag nÄgra riktigt bra idéer som jag tÀnkte dela med mig av hÀr.

SÄ,vad Àr en bra present till 4 mÄnaders bebis? Bra presenter till en 4 mÄnaders bebis Àr: klÀder, aktier, sÄngpÄse, en ram för foto och handavgjutning, en mysig filt, gosedjur, skallror, pekböcker, mobil att ha över sÀngen, en babysitter eller en spegel.

Vad Àr en bra present till en 4 mÄnaders baby
Vad Àr en bra present till en 4 mÄnaders baby?

Du ska fÄ mina bÀsta presenttips pÄ vad bebisen kan behöva och vad bebisens förÀldrar kan tÀnkas bli glada för att fÄ i present till sitt barn.

KlÀder i present till 4 mÄnaders bebis

Vill du köpa klĂ€der till en bebis sĂ„ brukar 4-6 mĂ„nader bebisar ha storlek 68. Är det inte din bebis, fundera över vad du tror att förĂ€ldrarna gillar. Kanske Ă€r det inte rosa eller ljusblĂ„tt de önskar sĂ€tta pĂ„ sitt barn. 

Body

Body med texten I’m a love magnet! En gullig och fin body som förĂ€ldrarna kommer Ă€lska.

LÀs mer och bestÀll

Body

Kanske en rolig body kan bli en rolig present att ge en liten baby. World’s most expensive alarm clock, VĂ€rldens dyraste vĂ€ckarklocka Ă€r texten om man översĂ€tter till svenska.

LÀs mer och bestÀll

Leksaker i present till 4 mÄnaders bebis

Förutom klÀder och nödvÀndigheter, finns det aktivitetsleksaker som kan vara kul att ge i present till en 4 mÄnaders bebis:

Babygym

Det ser ut som en matta som man lĂ€gger bebisen pĂ„. Över mattan finns det en eller tvĂ„ bĂ„gar dĂ€r smĂ„ leksaker i glada fĂ€rger Ă€r fastsatta. HĂ€r Ă€r det en rocka och karaktĂ€rer som du sĂ€kert kĂ€nner igen frĂ„n hitta Nemo. Bebisen ligger sedan dĂ€r och tittar pĂ„ leksakerna och försöker nĂ„ dem med hĂ€nder och fötter. Ett babygym Ă€r en bra present till en 4 mĂ„naders bebis. Vid fyra mĂ„nader Ă€r det sannolikt att babygymmet blir en favorit. En rolig stund för din bebis, och lite egen tid för dig!

LÀs mer och bestÀll

Bitring i trÀ

Bitringar Àr bra presenter att ge en liten baby. De tycker om att plocka med smÄ detaljer och nÀr tÀnderna vÀxer fram Àr det skönt och det lindrar det onda lite gran. NÀr man ger bort presenter letar man ofta efter nÄgot vÀldigt snyggt och unikt. Det hÀr Àr en sÄdan gÄva. En rymdraket gjord i trÀ. Snygg va?

LÀs mer och bestÀll

Bitring diamant

En annan snygg och annorlunda bitring Àr den hÀr diamantbitringen. Den Àr skön för babyn att bita pÄ vid tandsprickning. Men den Àr ocksÄ en rolig gÄva att ge bort till en liten bebis.

LÀs mer och bestÀll

Bitring mumintrollet

Kanske vill du be babyn nÄgot mer sagorelaterat i present? DÄ Àr den hÀr bitringen med mumintrollet en bra present. Stoppa gÀrna in den i kylskÄpet för att ringen ska lindra tandsprickningen.

LÀs mer och bestÀll

Skallra: VÀlj en skallra som inte lÄter för högt. Jag hittade den hÀr skallran som har lite mer för bebisen att plocka med. Den kan dessutom sÀttas fast i t.ex. barnvagnen nÀr man Àr ute. Leksaker för en 4 mÄnaders bebis behöver vara lÀtta att greppa. 

Aktivitetsleksak skallra lejon

Tyg och prasselböcker: Tygböcker och prasselböcker brukar bebisar kunna aktivera sig med lÄnga stunder. De brukar ha mÄnga fina bilder, i glada fÀrger, och sÄ Àr det vÀldigt kul att kasta ner böckerna pÄ golvet.

Speldosa eller mobil: Speldosor Àr populÀra att sÀtta bÄde över sÀngen och över skötbordet för att fÄ babyn att ligga mer still. Varför inte redan nu ge babyn leksaker med en av de kommande favoriterna, Lille Skutt. En fÀrgglad mobil i taket brukar de ocksÄ tycka om. Varför inte den hÀr med mumin?

Mobil som har bÄde Äsnor och apor att hÀnga över babyns sÀng
Mobil som har bÄde Äsnor och apor att hÀnga över babyns sÀng
Mobil med Mumintrollen
Mobil med Mumintrollen
Mobil att hÀnga över barnets sÀng med smÄ söta djur
Mobil att hÀnga över barnets sÀng med smÄ söta djur

SÄngbok eller sÄngpÄse: SmÄ barn gillar nÀr man pratar med dem och sjunger för dem. Varför inte redan nu satsa pÄ en sÄngbok eller en sÄngpÄse. Det kommer bebisen ha glÀdje av lÀnge.

 SÄngpÄse dÀr man drar upp en figur i taget. Varje figur representerar en kÀnd barnvisa. SÄ sjunger man den visan innan man gÄr vidare och drar upp nÀsta figur.
SÄngpÄse dÀr man drar upp en figur i taget. Varje figur representerar en kÀnd barnvisa. SÄ sjunger man den visan innan man gÄr vidare och drar upp nÀsta figur.

Babylekmatta: Eftersom bebisen nu ligger pÄ magen lÄnga stunder Àr det en bra idé att investera i nÄgot slags babylekmatta eller en mysig filt som barnet kan ligga pÄ.

Bebisspegel: En okrossbar spegel i present till 4 mÄnaders bebis brukar vara uppskattat. Plötsligt fÄr bebisen nÄgon att prata med nÀr han eller hon ligger pÄ magen pÄ golvet. 

SmÄ gosedjur: SmÄ gosedjur frÄn t.ex. Babblarna kommer bebisen tycka om att ligga och plocka med. TÀnk pÄ att gosedjuren inte fÄr ha delar som gÄr att bita bort och att det inte fÄr stÄ att de inte Àr för barn under tre Är. Bebisar i den hÀr Äldern Àlskar att plocka med delar som sticker ut sÄ som smÄ lappar. Dessutom Àr det bra om gosedjuren Àr supermjuka. 

Present till 4 mĂ„naders bebis – kul att ha i framtiden

Gipsavtryck: Ta gipsavtryck av bebisens hand och fot. Blir ett fint minne av bebistiden. SjÀlva avtrycket tar bara tvÄ minuter att göra. Det Àr lÀtt att göra och allt görs i en form som sedan blir en ram och Àr lÀtt att hÀnga upp pÄ vÀggen 

HÀr gör man en tavla av gipsavgjutningen av handen eller foten.
HÀr gör man en tavla av gipsavgjutningen av handen eller foten.

Bra ha saker i present till 4 mÄnaders bebis

Babysitter: NÀr bebisen blir allt mer intresserad av att vara med och se vad som hÀnder runt sig Àr en babysitter en bra grej. Babysittern Àr lutad lite bakÄt för att spara rygg och nacke. Men bebisen kan ÀndÄ vara med lite och se vad som hÀnder runt om kring. Babysittern finns i bÄde en enklare modell och mer avancerade med musik och vibration för att lugna babyn. 

Bumbostol: NÀr bebisen blir lite starkare i nacke och rygg kan en bumbo stol vara en bra idé. DÄ kan de sitta upp och följa med pÄ vad som hÀnder i rummet. 

Matstol: Vill du köpa nÄgot barnet kommer att ha nytta och glÀdje av lÀnge sÄ Àr en matstol en bra idé. Ikea brukar ha matstolar som Àr bÄde vÀldigt sÀkra och hyfsat billiga. 

Hoppgunga: Hoppgungan anvÀnds av bebisar mellan 4-12 mÄnaders Älder. NÀr de har lÀrt sig att gÄ sÄ slutar man helt enkelt med hoppgungan. 

Blöjor: Detta Ă€r inte en rolig eller minnesvĂ€rd present. Men nĂ€r förĂ€ldrarna och bebis har kommit hem sĂ„ kan denna present vara bra. Det Ă€r lite svĂ„rt att köpa blöjor för du mĂ„ste veta hur mycket bebisen vĂ€ger. Men blöjor och vĂ„tservetter gĂ„r Ă„t – i massor. 

Nappflaska: Varför inte ge bebisen en lite roligare nappflaska?

Hoppas att du hittade nÄgon bra present till bebisen pÄ 4 mÄnader! Saknar du nÄgot pÄ den hÀr sidan, sÄ kommentera gÀrna! 

Förslag pÄ fortsatt lÀsning:

Dela gÀrna sidan!