Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Vi kan få en liten del av försäljningen om du handlar.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Vad ska man ha på sig på en inflyttningsfest?

Vad ska man ha på sig på en inflyttningsfest? Inflyttningsfester går aldrig ur mode och chansen är att du blir inbjuden till många av dem under ditt liv. Du kommer antagligen att vara värd för några själv. Men det finns alltid dessa tvivel om hur formell eller informellt du ska klä dig? 

Det finns flera faktorer som du bör vara medveten om som underlättar dina outfitbeslut. Ibland kan värden ange den specificera klädkoden, om inte kan du ändå hitta några kombinationer som du aldrig kan gå fel.

Vad ska man ha på sig på en inflyttningsfest?

Jag hjälper till med några idéer om vad du ska ha på en inflyttningsfest om du är man eller kvinna. Jag ger dig också några tips om etiketten du bör följa för att få bästa intryck, oavsett om du är gäst eller värd.

Vad kan en kvinna kan ha på sig för en Inflyttningsfest?

Innan du bestämmer dig för vad du ska ha på dig på en inflyttningsfest, bör du först överväga några fakta om festen du kan ha. Oftare kommer inte värden att ange klädkoden på inbjudan, men du kan fortfarande räkna ut den mest lämpliga klädseln. 

Till exempel, om det är en fest på dagtid, kommer du förmodligen att vilja vara lite mer informell. Det betyder inte att du ska klä dig tråkigt, men du bör undvika höga klackar och snygga klänningar. 

Å andra sidan, om du är inbjuden till en kvällsfest, kan det vara olämpligt att dyka upp i flip-flops. Välj då en mer formell klädsel, men försök att inte överdriva. Det är trots allt en inflyttningsfest, och du ska känna dig bekväm i det du har på dig.

En annan sak som kan hjälpa dig att välja din outfit (går vanligtvis hand i hand med tiden på dagen) är festens tema, som vanligtvis anges av värden. Det kan vara en cocktailparty, vilket innebär att du kanske vill släppa lös med en härlig aftonklänning eller en söt blus. 

Kanske kommer festen att ha grilltema, vilket betyder att solrosor, blommor, prickar etc. är det bättre valet här. Om det är en middagsfest betyder det att du borde gå lite mer formellt. Det handlar om att läsa situationen för att göra det mest lämpliga valet. Låt oss ta en titt på några trevliga kombinationer som kommer att bli en hit varje gång.

Blommig sommarklänning – perfekt för fester på dagtid

Var det en grillfest, en poolfest eller helt enkelt en picknick på bakgården – om du är inbjuden till en inflyttningsfest för dagtid, betyder det att du bör välja en lite mer informell klädsel. Det ska vara fina kläder förstås, men försök att undvika kläder som du bär i kyrkan eller liknande formella tillfällen.

Att välja en vacker blommig sommarklänning är aldrig en dålig idé. Det är en klassiker som nästan aldrig går ur mode. Det är bekvämt och lätt men ändå ser det snyggt och sött ut. Det är en möjlighet att visa upp dina kurvor och lyfta fram en fin klädsel med ett par underbara detaljer.

Försök att undvika höga klackar eller sneakers av två skäl. En, det skulle vara ganska utmanande att gå runt i höga klackar, och det är besvärligt att bära dem på en sådan informell fest. Om det är en grill, gå till låga sandaler, slippers eller espadrillers. Om du ska på poolparty fungerar även flip-flops med en blommig sommarklänning.

Sneakers passar inte ihop med ett blommönster. De är för ”sportiga”, vilket betyder att de passar bättre med leggings eller en elegant jumpsuit. Om du tar på dig sneakers med en blommig klänning, kan det bara verka fel.

Den perfekta klädseln skulle vara en blommig klänning, låga sandaler, en söt, liten handväska och några ljusa tillbehör, som ett långt halsband eller pärlhalsband.

Knälång kjol & ljus topp – alternativt sommarklänning

Antag att du inte gillar blommiga sommarklänningar. I så fall kan du välja ett liknande alternativ som gör att du kan uttrycka dig lite mer och men ändå ha en lämplig klädsel för en inflyttningsfest. Välj en knälång mönstrad kjol och matcha den med en ljus topp. 

Du kan välja ett linne eller en elegant t-shirt, men det är viktigt att komplettera toppens färg med kjolen. Det är därför du har det bättre med ljusare färger, eftersom du enkelt kan matcha dem.

Återigen, valet av tillbehör är upp till dig, men se till att du väjer något för ”lyxigt”, vilket innebär att broscher, diamanter etc. inte är ett bra val på en inflyttningsfest.

Jeans och rutig skjorta – bekvämt & alternativt

Ytterligare en fantastisk kombination för en dagvänlig fest och den största klassikern som finns. Ett snyggt par jeans med rutig eller rutig skjorta och en enfärgad bastopp under den. Det låter dig visa stil och vara avslappnad samtidigt. Det är också perfekt om du inte är ett fan av klänningar, kjolar och de ”flickaktiga” kläderna.

En annan positiv grej med att bära jeans är att sneakers fungerar ganska bra till en sådan outfit. Se bara till att du blir för vardaglig i ditt utseende. Ge det lite elegans, kanske med några snygga tillbehör som ett hängsmycke eller ljusa hårnålar.

Pastellfärgade skjortor ser också fantastiska ut till jeans, men de fungerar bättre med jeggings eftersom de släta pastellerna kommer att lyfta fram din kroppsform och jeggings hjälper till med det. Om du väljer vidare jeans välj då en bättre tröja, eller en lös skjorta med ett baslinne under.

I slutändan beror allt på vädret, för om det är en varm sommardag blir du varm ganska snabbt. Tänk alltid på alla faktorer innan du bestämmer dig för vilken klädsel du ska ha. Det inkluderar väder, tid på året, omgivningen där festen kommer att hållas (inomhus eller utomhus) etc.

Naturligtvis kan denna kombination fungera för en kvällsinvesteringsfest också, speciellt om du vet att atmosfären var tänkt att vara avslappnad.

Tröja och fransiga jeans – för fest på dagtid på kallare dagar

Om festen är på hösten eller vintern skulle det vara dumt att dyka upp i en klänning, även om det är en fest på dagtid. Om du inte vill vara överklädd kan du välja en konsten eller maxiklänning. Eller kanske välja något mer ungdomligt, som är väldigt lämpligt för en härlig tebjudning eller en avslappnad bjudning dagtid.

Du kan uppnå det med jeans och en vacker tröja i kashmir eller ull. Det bästa med det är att du kan kombinera dem med flera olika skoalternativ. Du kan välja ett par sneakers till din outfit, eller fina svarta läderstövlar för att komplettera den perfekta kombinationen av ungdomlighet och elegans.

Midi pennklänning & klackar – för en formell kvällsfest

Om festen är på kvällstid, skulle det vara lämpligt att välja en mer formell outfit. Därför är en vacker midiklänning med höga klackar och iögonfallande detaljer aldrig fel val för en inflyttningsfest. Det ser elegant ut men inte för uppklätt eller för formellt. Det visar respekt för värden och tillfället samtidigt som du fortfarande har mer komfort.

Du bör vara försiktig med lösa midiklänningar, eftersom de ofta kan vara lite för mycket för en enkel inflyttningsfest. Naturligtvis finns det vackra klänningar som fungerar varje gång, men du bör välja en snygg pennklänning om du vill vara på den säkra sidan. En bra sak med pennklänningar är att de låter dig lyfta fram dina kurvor och se elegant ut samtidigt.

Om du känner för att välja en hel klänning kan det vara lite för mycket, välj istället en pennkjol istället för en full klänning. Det är ett plagg som varje kvinna borde ha i sin garderob, eftersom det är ett elegant, formellt och bekvämt alternativ som skulle vara fantastiskt för en inflyttningsfest.

Det ger dig också fler alternativ att välja toppen, men du bör se till att hålla dig i samma stil som kjolen är. Om det är en neutral grå eller svart kjol, kan du matcha den med en ljus pastelltopp eller en vacker prickblus. Ett snyggt par ringörhängen eller ett detaljerat halsband är pricken över i.

Cocktailklänning – för inflyttningsfest med cocktailparty

Om festen blir lite mer ungdomlig istället för formell och stel, bör din outfit spegla stämningen. En V-ringad cocktailklänning eller miniklänning kanske inte passar för en middagsfest, men det skulle vara ett utmärkt val för en cocktail inflyttningsfest där du vet att folk kommer att ta några drinkar och släppa loss.

Om du väljer en v-ringning öppnar det många möjligheter att leka med din frisyr och valet av tillbehör. Se bara till att v-ringningen förblir smakfull, speciellt om folket på festen är i en mer mogen ålder.

En cocktailklänning är rolig, vacker och bekväm, och du bör alltid betrakta den som ett alternativ för cocktailparty.

Häftiga saker som en man kan ha på sig på en inflyttningsfest?

Vanligtvis ägnar män inte så mycket uppmärksamhet åt sina kläder. Det betyder inte att du inte ska sträva efter att se bra ut om du är en man och strävar efter att klä dig på rätt sätt för varje tillfälle. Så, precis som kvinnor ser ut att klä sig på lämpligt sätt beroende på situationen, bör män göra detsamma.

Om du är inbjuden till en grillfest på dagtid eller en liknande inflyttningsfest som hålls i trädgården, välj korta jeans och en smal skjorta. Undvik polotröjor på heta dagar eftersom du kanske svettas mer i dem. Ett snyggt par sneakers ser fantastiskt ut med en t-shirtkombination. Om du väljer mer formella eller eleganta skor, kombinera dem med en sidenskjorta, helst långärmad.

Om festen är en mer formell kvällsfest, bör du försöka undvika casual t-shirts. Använd istället en elegant skjorta med långa jeans eller byxor. Om det blir mer informellt och du planerar att dansa och ta några drinkar, kommer en t-shirt att bli bra. Jag ger dig några kombinationer så att du kan se att det finns mer än ett val för män också.

Sneakers, jeans och skjorta – en klassiker för alla tillfällen

Ja, det här är kanske inte den mest fantasifulla kombinationen, men det kan ändå vara ganska iögonfallande om du kan göra det rätt. Det är fantastiskt eftersom det fungerar nästan varje tillfälle, förutom poolfest eller sport. Vita sneakers, jeans och en sidenskjorta ser snygga ut, men du kan känna dig bekväm och släppa lös om du vill.

De är formella nog för en trevlig middagfest för ett mognare sällskap men tillräckligt avslappnad för en dansfest för att fira din väns nya hem.

Både jeans och en avslappnad skjorta är ganska intetsägande, så du kan lägga till några detaljer för att göra allt mer iögonfallande. Att välja en vacker klocka runt handleden är ett val som de flesta män föredrar att göra. Om du är på en mer avslappnad fest eller om vädret är lite kyligare kan du välja en mönstrad t-shirt under och hålla din skjorta öppen.

Kostym och slips – klass & elegans för alla formella tillfällen

Inflyttningsfester på kvällarna tenderar att vara formella, så du väljer inte fel om du visar lite klass och klär dig i kostym. Det är ett alternativ som inte kan gå fel med om du har en passande kostym. Det ser lysande och elegant ut. Bär en enfärgad skjorta under jackan för att undvika att färgerna inte passar ihop.

Dessutom är en slips alltid ett bättre val än en fluga, eftersom den senare kan verka mer formell eller lite ”butleraktig.” Det enda du bör tänka på är att undvika svarta kostymer, eftersom de vanligtvis bärs vid begravningar. Välj grå, marin eller grå kostym om du inte vill experimentera för mycket.

När det gäller skorna bör du alltid undvika att använda sneakers till kostymer, eftersom de bara ser för informella ut och inte alls matchar med kostymer. Du bör ha loafers. Sneakers kan användas för mer avslappnade kläder (på jeans och rutiga skjortor). Om du planerar att ha på dig kostym behöver du matchade läderskor för att vara rätt klädd.

Slim-fit tröja och byxor – för fester på kalla dagar

Slutligen är den outfit du bör tänka på att ha på dig byxor eller jeans med en slim-fit tröja eller en tröja. Det ser snyggt ut men avslappnat och låter dig välja vilket par skor du vill. Både läderskor och sneakers fungerar här. Se bara till att matcha skorna med byxorna eller sneakers med tröjan.

Du kan också välja en skjorta under tröjan. Det kommer att se otroligt snyggt ut och hålla dig varm om dagen är lite kallare.

Inte för att jag aldrig har nämnt träningsbyxor eller träningsoveraller som ett alternativ. Det beror på att det inte borde vara ett alternativ om det inte är markerat att du kommer att sporta på inbjudan. Det är för informellt och visar en brist på respekt, så du bör undvika att bära dem för någon inflyttningsfest, vare sig det är dag eller natt, formellt eller avslappnat.

Inflyttningsfest etikett

Det finns några oskrivna regler för hur man ska uppföra sig på en på, under och efter ren inflyttningsfest. Dessa regler varierar beroende på om du är värd eller gäst.

Inflyttningsfest – etikett för värden

Om du är värd för en inflyttningsfest, se till att ange alla detaljer som du tycker är nödvändiga i inbjudan för att undvika besvärliga stunder mellan dig själv och dina gäster. Detta inkluderar typ av fest, tid på dagen etc. 

Du bör också ange om du ska servera mat eller bara snacks. Du kan göra festen till ett knytkalas, vilket innebär att alla ska ta med sig något att äta. Hur som helst bör du ange det, eftersom du inte vill att dina gäster ska vara hungriga. Om det finns något annat du vill ange, till exempel klädkod eller något, bör du fastställa det i inbjudan.

Försök att förbereda allt innan gästerna anländer, eftersom det kan vara besvärligt att låta dem sitta medan du är i köket hela tiden eller fortfarande dekorerar efter att de anländer. Om du får gåvor, se till att skicka tackkort efteråt.

Inflyttningsfest – etikett för gäster

Den första gyllene regeln att delta i en flyttningsfest är att du inte anländer inte tidigt. Att vara sen är inte trevligt också, men att dyka upp för tidigt är något du verkligen bör undvika. Det är alltid bråttom den sista timmen innan gästerna börjar anlända, som du vet om du någonsin var värd för en fest. Så det är bättre att komma 15 minuter för sent än 15 minuter för tidigt.

Ta alltid med en liten inflyttningspresent, även om det inte anges i inbjudan. Det är en vänlig gest som visar tacksamhet för inbjudan och firar att din vän flyttar in.

Ibland måste värden springa mycket, särskilt när folk börjar komma. Men gå aldrig ensam runt i huset även om du är nyfiken och gärna vill titta på det. Det är väldigt oartigt!! Om värden eller värdinnan vill visa sitt hus kommer han eller hon erbjuda dig en rundtur.

Slutligen, även om det är alkohol inblandat, håll det under kontroll. Ingen vill att onyktra vänner som spårar ur på inflyttningsfesten, eller hur?

Jag hoppas att detta hjälper dig att klä dig och uppträda på rätt sätt nästa gång du blir inbjuden till en inflyttningsfest.

Det senaste från bloggen

Vad ska man ha på sig på en inflyttningsfest?
Rulla till toppen