Present till nÄgon man dejtar

I alla tider har det funnit olika sÀtt att trÀffa en partner pÄ. Det kan vara via arbetet, genom vÀnner eller ute i nöjeslivet. Allt vanligare Àr förstÄs nÀtdejting som har förÀndrat det hela genom att bÄde erbjuda ett större utbud av potentiella partners bÄde i nÀrheten av dÀr vi bor men ocksÄ lÀngre bort och Àven i andra lÀnder.

Vad Àr en bra present till en dejt?

Hur vi Àn trÀffar en ny partner sÄ börjar det alltid med att dejta för att lÀra kÀnna varandra, stÀmma av om man passar ihop, har samma vÀrderingar och sÄ vidare. Som alltid Àr det förstÄs lite nervöst och man vill nog gÀrna göra ett sÄ gott intryck som möjligt. MÄnga frÄgar sig nog om man ska ha med sig en present till dejten eller inte och dÀrför ska du fÄ lite tips hÀr pÄ vad du kan tÀnka pÄ.

Presenter till första dejten

Det Ă€r inte alls fel att ha med sig en present till första dejten som en fin gest och ett tecken pĂ„ omtĂ€nksamhet. Oftast har man pratats vid nĂ„gra gĂ„nger pĂ„ telefon och sĂ€kert fĂ„tt en uppfattning om nĂ„gra av den andres intressen. ÄndĂ„ Ă€r det viktigt att hĂ„lla sig till nĂ„got mer symboliskt och enkelt dĂ„ en mer pĂ„kostad present kan ge helt fel uppfattning. Det finns Ă€ven personer som kan ha svĂ„rt att ta emot en present och hur det Ă€r med den saken vet du inget om Ă€n. En dyr present kan dĂ€rför skrĂ€mma bort mer Ă€n skĂ€mma bort. SĂ„ hĂ„ll dig till nĂ„got enkelt den hĂ€r gĂ„ngen och se hur den blir mottagen sĂ„ vet du till nĂ€sta dejt hur du ska förhĂ„lla dig.

En enkel present kan vara nÄgot sÄ som godisboxen chocolate love som bestÄr av ett fint urval med bÄde ljus och mörk choklad. Den hÀr boxen kan du Àven skicka via nÀtet till personen som en liten överraskning redan innan ni ses.

Blommor och dofter

Det Àr alltid trevligt att fÄ blommor men kanske inte sÄ originellt och annorlunda sÄ om du vill göra intryck Àr tipset att tÀnka ett steg lÀngre.

Varför inte ge bort ett odlingsset som I pick you dĂ€r allt som behövs för att odla sin egen prĂ€stkrage ingĂ„r. PĂ„ blomstersprĂ„ket betyder PrĂ€stkrage ”i dina ögon hittar jag lyckan” och den brukar ocksĂ„ vara den blomma man drar av blad för blad frĂ„n och stĂ€ller sig frĂ„gorna â€Ă€lskar, Ă€lskar inte”.
SĂ„ lĂ„t odlingen bli en symbol för den kĂ€rlek ni vill gro. Vill du Ă€ndĂ„ ge en ros kan jag tipsa om en förtrollad och Ă€kta bevarad ros som hĂ„ller sig i hela tvĂ„ Ă„r. Är det första dejten kanske du inte vill ge bort en röd ros utan istĂ€llet vĂ€lja en blĂ„, gul eller flerfĂ€rgad.

Blommor doftar underbart men det finns Àven andra saker som doftar och som dessutom hÄller betydligt lÀngre.

Ett litet lavendelhjÀrta som Àr en doftpÄse kan bÄde fÄ plats i vÀskan, i lÄdan med klÀder eller fÄ ligga pÄ byrÄn och pÄminna om er första dejt.
Ett annat vÀldoftande alternativ Àr ett doftljus som fyller rummet med doften av Prosecco och vanilj
Eller ett doftljus frĂ„n Ernst med texten ”lycka i det lilla”.

NÀr dejtandet fortsÀtter

Ni kanske har dejtat nÄgra gÄnger och börjat lÀra kÀnna varandra lite mer och Àven vilka vanor och intressen var och en av er har. Det gör det förstÄs enklare att hitta pÄ presenter men fortfarande kan det kÀnnas lite kÀnsligt att ge bort allt för pÄkostade saker. En present kan kÀnnas exklusiv utan att för den delen vara dyr.

En present fÄr gÀrna vara romantisk utan att för den skull kÀnnas pÄtrÀngande. För kÀrlek vill man ofta nÀrma sig försiktigt för att inte klampa i klaveret.

LÀgg ner favoritgodiset, chokladen eller liknande i en Talande presentask dÀr du sjÀlv pratat in ett litet kort meddelande. PÄ sÄ sÀtt finns din röst kvar dÀr Àven nÀr inte du Àr i nÀrheten.

Överraska med hemliga budskap

Tycker du att det Àr roligt att överraska sÄ kommer ett doftljus med ett litet smycket gömt inuti ljuset en succé. NÀstan samma kÀnsla som ett kinderÀgg. Lagom tills ljuset varit tÀnt och vÀrmts upp syns ett litet silvrigt paket i oljan. Slumpen avgör vilket smycke det blir.
SmÄ kÀrleksbudskap i form av poesi Àr ett fint sÀtt att visa sin uppskattning men inte alltid sÄ lÀtt att fÄ till utan hjÀlp. KylskÄpspoesi hÄller lÀnge och tar aldrig slut. De Àr magnetiska ord fÀrdiga att sÀttas ihop till meningar, dikter och hemliga meddelanden som kan förÀndras nÀr man minst anar det.
Har ni dejtat ett tag sÄ har ni nog ocksÄ börjat skicka smÄ meddelanden med god morgon och god natt via mobiltelefonerna. Kanske har ni Àven vÄgat er pÄ de dÀr lite starkare orden och kÀrleksförklaringarna, de dÀr som kan vara lÀttare att skriva Àn att sÀga högt. Med en bricka med orden god morgon Àlskling kommer budskapet fram ordentligt, varje morgon.
Om de dÀr orden fortfarande kÀnns lite för tidiga att anvÀnda kanske det passar bÀttre med en fikabricka som förslag pÄ nÀsta dejt.
NÀr vi ÀndÄ Àr inne pÄ poesi och fina smÄ meddelanden sÄ kan jag tipsa om en liten bok om lycka fylld av tÀnkvÀrda texter som ger hopp och lyckobudskap varvat med fina bilder.
Presentboken ”till min Ă€lskling” Ă€r ocksĂ„ en fin liten bok fylld av kĂ€rleksfulla texter. LĂ„t ett fint kort med ditt eget personliga meddelande följa med som bokmĂ€rke eller sĂ€tt personliga notislappar pĂ„ nĂ„gra utvalda sidor.

Romantiskt mys

Till romantik hör vÀl ÀndÄ tÀnda ljus och dÄ spelar det ingen roll om det Àr vinter eller sommar. Köp till ett eller flera ljus i olika fÀrger, slÄ in dem en och en i silkespapper tillsammans med ett litet meddelande. Hitta pÄ nÄgot eget eller se vad de olika fÀrgerna betyder pÄ blomsprÄket sÄ har du ditt meddelande dÀr.

Romantik Àr lika med mysigt och för att fÄ den rÀtta stÀmningen kan en fin ljuslykta med diskret mönster vara pricken över iet.
Ett vackert doftljus frÄn Ernst design
Doftljus kaffe