Present till någon man dejtar

I alla tider har det funnit olika sätt att träffa en partner på. Det kan vara via arbetet, genom vänner eller ute i nöjeslivet. Allt vanligare är förstås nätdejting som har förändrat det hela genom att både erbjuda ett större utbud av potentiella partners både i närheten av där vi bor men också längre bort och även i andra länder.

Hur vi än träffar en ny partner så börjar det alltid med att dejta för att lära känna varandra, stämma av om man passar ihop, har samma värderingar och så vidare. Som alltid är det förstås lite nervöst och man vill nog gärna göra ett så gott intryck som möjligt. Många frågar sig nog om man ska ha med sig en present till dejten eller inte och därför ska du få lite tips här på vad du kan tänka på.

Vad är en bra present till en dejt?

Presenter till första dejten

Det är inte alls fel att ha med sig en present till första dejten som en fin gest och ett tecken på omtänksamhet. Oftast har man pratats vid några gånger på telefon och säkert fått en uppfattning om några av den andres intressen. Ändå är det viktigt att hålla sig till något mer symboliskt och enkelt då en mer påkostad present kan ge helt fel uppfattning. Det finns även personer som kan ha svårt att ta emot en present och hur det är med den saken vet du inget om än. En dyr present kan därför skrämma bort mer än skämma bort. Så håll dig till något enkelt den här gången och se hur den blir mottagen så vet du till nästa dejt hur du ska förhålla dig.

En enkel present kan vara något så som godisboxen chocolate love som består av ett fint urval med både ljus och mörk choklad. Den här boxen kan du även skicka via nätet till personen som en liten överraskning redan innan ni ses.

Blommor och dofter

Det är alltid trevligt att få blommor men kanske inte så originellt och annorlunda så om du vill göra intryck är tipset att tänka ett steg längre.

Varför inte ge bort ett odlingsset som I pick you där allt som behövs för att odla sin egen prästkrage ingår. På blomsterspråket betyder Prästkrage ”i dina ögon hittar jag lyckan” och den brukar också vara den blomma man drar av blad för blad från och ställer sig frågorna ”älskar, älskar inte”.
Så låt odlingen bli en symbol för den kärlek ni vill gro. Vill du ändå ge en ros kan jag tipsa om en förtrollad och äkta bevarad ros som håller sig i hela två år. Är det första dejten kanske du inte vill ge bort en röd ros utan istället välja en blå, gul eller flerfärgad.

Blommor doftar underbart men det finns även andra saker som doftar och som dessutom håller betydligt längre.

Ett litet lavendelhjärta som är en doftpåse kan både få plats i väskan, i lådan med kläder eller få ligga på byrån och påminna om er första dejt.
Ett annat väldoftande alternativ är ett doftljus som fyller rummet med doften av Prosecco och vanilj
Eller ett doftljus från Ernst med texten ”lycka i det lilla”.

När dejtandet fortsätter

Ni kanske har dejtat några gånger och börjat lära känna varandra lite mer och även vilka vanor och intressen var och en av er har. Det gör det förstås enklare att hitta på presenter men fortfarande kan det kännas lite känsligt att ge bort allt för påkostade saker. En present kan kännas exklusiv utan att för den delen vara dyr.

En present får gärna vara romantisk utan att för den skull kännas påträngande. För kärlek vill man ofta närma sig försiktigt för att inte klampa i klaveret.

Lägg ner favoritgodiset, chokladen eller liknande i en Talande presentask där du själv pratat in ett litet kort meddelande. På så sätt finns din röst kvar där även när inte du är i närheten.

The Eagleeye porträtt av honom

En present som har blivit en stor hit när det gäller att ge presenter till män är porträtt på dem. Allt man gör är att ladda upp ett foto och välja vilket porträtt man vill ha. Kanske är det Aqua Hero, Napoleon, Kung, Adelsman, eller kanske någon superhjälte. Sedan får man hem ett snyggt porträtt att hänga på väggen. Ge honom en riktig egobost och köp ett riktigt coolt porträtt. Läs mer och beställ

Cocktailset 7 delar svart

En trevlig present att ge din pojkvän är ett snyggt cocktail set. Här kan han blanda drinkar och göra cocktails. Läs mer och beställ

Överraska med hemliga budskap

Tycker du att det är roligt att överraska så kommer ett doftljus med ett litet smycket gömt inuti ljuset en succé. Nästan samma känsla som ett kinderägg. Lagom tills ljuset varit tänt och värmts upp syns ett litet silvrigt paket i oljan. Slumpen avgör vilket smycke det blir.
Små kärleksbudskap i form av poesi är ett fint sätt att visa sin uppskattning men inte alltid så lätt att få till utan hjälp. Kylskåpspoesi håller länge och tar aldrig slut. De är magnetiska ord färdiga att sättas ihop till meningar, dikter och hemliga meddelanden som kan förändras när man minst anar det.
Har ni dejtat ett tag så har ni nog också börjat skicka små meddelanden med god morgon och god natt via mobiltelefonerna. Kanske har ni även vågat er på de där lite starkare orden och kärleksförklaringarna, de där som kan vara lättare att skriva än att säga högt. Med en bricka med orden god morgon älskling kommer budskapet fram ordentligt, varje morgon.
Om de där orden fortfarande känns lite för tidiga att använda kanske det passar bättre med en fikabricka som förslag på nästa dejt.
När vi ändå är inne på poesi och fina små meddelanden så kan jag tipsa om en liten bok om lycka fylld av tänkvärda texter som ger hopp och lyckobudskap varvat med fina bilder.
Presentboken ”till min älskling” är också en fin liten bok fylld av kärleksfulla texter. Låt ett fint kort med ditt eget personliga meddelande följa med som bokmärke eller sätt personliga notislappar på några utvalda sidor.

Romantiskt mys

Till romantik hör väl ändå tända ljus och då spelar det ingen roll om det är vinter eller sommar. Köp till ett eller flera ljus i olika färger, slå in dem en och en i silkespapper tillsammans med ett litet meddelande. Hitta på något eget eller se vad de olika färgerna betyder på blomspråket så har du ditt meddelande där.

Romantik är lika med mysigt och för att få den rätta stämningen kan en fin ljuslykta med diskret mönster vara pricken över iet.
Ett vackert doftljus från Ernst design
Doftljus kaffe

Relaterade inlägg

Present till någon man dejtar
Rulla till toppen