Vad kan man skriva i en bibel man ger i present? MĂ„nga exempel

Biblar perfekta gÄvor för bröllop, konfirmation, jubileumsfester och alla religiösa evenemang. Att skriva in en bibel med ett personligt, omtÀnksamt budskap kan göra gÄvan mer vÀrdefull för mottagaren. Att veta vad man ska skriva kan dock vara en huvudvÀrk. SÄ, vad skriver du i en bibel du ger bort i present?

Vad du Ă€n skriver i en bibel borde vara uppmuntrande och optimistiskt. Det kan vara ett enkelt vittnesbörd om Guds godhet, en bibelvers eller en fras som “Till dig med kĂ€rlek”. En tankevĂ€ckande inskription i en bibel som du ger i present – och pĂ„ vilken present som helst – kan göra gĂ„van mer meningsfull och speciell för mottagaren. 

Planerar du att ge nÄgon nÀra och kÀr en bibel och funderar pÄ vad du ska skriva pÄ den? Jag kommer att ge förslag till hjÀlp. Om du ocksÄ behöver hjÀlp med hur du skriver in i en bibel har jag allt som beskrivs i den hÀr artikeln. SÄ, lÄt oss komma till det!

Vad kan man skriva i en bibel som man ger bort i present?
Vad kan man skriva i en bibel som man ger bort i present?

Ska du skriva i en bibel?

Bibeln Àr den kristna trons heliga bok. Mer Àn 2,4 miljarder kristna runt om i vÀrlden anser att det Àr en helig bok. Det Àr dÀrför ingen överraskning att mÄnga tror att det Àr fel att skriva i den. Det Àr dock inget fel skriva nÄgra rader till mottagaren, Àven om det Àr i en bibel. SÄ lÀnge du gör det för rÀtt ÀndamÄl, varför inte?

Vad Bibeln sjĂ€lv fördömer Ă€r att Ă€ndra ord eller tolkning. Förutom det sĂ€ger det ingenting om att inte skriva i den. Vissa mĂ€nniskor skriver pĂ„ Bibeln för att vandalisera den och det Ă€r helt fel. Andra skriver över det tryckta ordet vilket gör det omöjligt att lĂ€sa – vi kan alla sĂ€ga att det inte Ă€r rĂ€tt sak att göra. 

Om du överlÀmnar en bibel som gÄva till nÄgon Àr det helt okej att skriva en personlig hÀlsning i den. Vissa utgivare lÀmnar en sida dÀr du kan skriva ditt namn och mottagarens namn samt datum dÄ för gÄvan. Du kan ocksÄ anvÀnda titelsidan och andra sidor som följer före Bibelns huvudinnehÄll.

Hur skriver du du i en bibel?

Nu har du den perfekta bibelgÄvan. NÀsta sak Àr att skriva en perfekt hÀlsning. Lite förberedelser behövs innan du börjar. Du mÄste skaffa en blÀckpenna eller kalligrafisk penna, helst svart eller blÄ. Vissa sjÀlvhÀftande etiketter kan ocksÄ vara anvÀndbara om du skriver ut texten frÄn en dator. Med ditt material klart kan följande tvÄ steg ta dig igenom processen att skriva in i en bibel:

Steg 1: Vad vill du exakt skriva? VĂ„ra exempel pĂ„ vad man ska skriva i en bibel Ă€r ett bra stĂ€lle att börja pĂ„. Det skulle hjĂ€lpa om du först skrev inskriptionen pĂ„ papper innan du skrev den i Bibeln. Du kan börja med en vĂ€nlig hĂ€lsning, lĂ„t oss sĂ€ga: “En gĂ„va frĂ„n mitt hjĂ€rta till dig, min Ă€lskade Emil Johansson.” Du kan sedan skriva hĂ€lsningen efter det.

Steg 2: Nu Àr det dags att skriva meddelandet. Om du har en sida i Bibeln för inskrift, kopiera meddelandet pÄ den. Om inte, leta efter andra sidor innan sjÀlva texten börjar i Bibeln dÀr du kan skriva hÀlsningen. Vill du inte skriva förhand rekommenderar jag att du anvÀnder sjÀlvhÀftande etiketter. Skriv in ditt meddelande i en ordbehandlare och kom ihÄg att vÀlja ett vackert typsnitt. Skriv sedan ut texten pÄ adressetiketten och fÀst den i bibeln.

Om du inte vill göra inskriften sjÀlv kan du kontakta en professionell kalligraf för att göra jobbet. Det Àr ju viktigt att det blir snyggt nÀr man skriver i en bibel man ska ge bort i present.

Exempel pÄ vad man ska skriva i en bibel man ger bort som present

Det Àr ingen tvekan om att det Àr en utmÀrkt idé att skriva i en bibel man ger bort i present. Men du vill inte förstöra allt med fel inskrift. Följande exempel ger dig idéer om vad du kan skriva i en bibelgÄva:

  1. Personliga anteckningar

Att ge ut en gĂ„va – nĂ„gon gĂ„va för den delen – till nĂ„gon visar hur vĂ€rdefull personen Ă€r för dig. Det förklarar varför tanken bakom en gĂ„va Ă€r mycket viktigare Ă€n kostnaden. Du kan gĂ„ ett steg lĂ€ngre för att demonstrera detta genom att inkludera en personlig anteckning i gĂ„van. Anteckningen kan vara allt frĂ„n kĂ€rleksord till uppmuntrande ord.

Om du till exempel ger ett barn en bibel till ditt barn kan du skriva:

”KĂ€ra John

Du Àr Guds vÀlsignelse för mig och jag Àr tacksam för dig varje dag. Jag kunde inte tÀnka mig en bÀttre gÄva till din födelsedag Àn Guds ord, som berÀttar om hans dyrbara gÄva till oss alla. Jag Àr övertygad om att den hÀr boken kommer att vara till stor vÀlsignelse för dig nÀr du lÀser den. 

Med kĂ€rlek, mamma ”

Nu, om du skriver för en kollega eller en make, kommer orden sÀkert att vara annorlunda. Det bör Äterspegla ditt förhÄllande till personen och det meddelande du vill förmedla. 

  1. Bibelverser

Om du ger bort en bibel som gÄva till en vÀn, kollega eller Àlskad, förvÀntar du dig att personen lÀser den. DÄ finns det inget bÀttre sÀtt att sÀtta tonen Àn att skriva in nÄgra bibelverser pÄ gÄvan. Dessutom betyder bibelverser sÄ mycket för troende. Att skriva dem pÄ gÄvan kan hjÀlpa dig att fÄ kontakt med dem pÄ en andlig nivÄ. Genom att gÄ igenom Bibeln finns det mÄnga verser du kan vÀlja mellan. Men följande sticker ut:

  1. Filipperna 4:13 – ”Jag kan göra allt genom Kristus som stĂ€rker mig.” Denna vers kan tjĂ€na som en stor uppmuntran för nĂ„gon som gĂ„r igenom en jobbig situation. Det pĂ„minner de troende om att deras kĂ€lla till styrka Ă€r Kristus och att de kan klara alla stormar de för nĂ€rvarande stĂ„r inför. Det Ă€r ocksĂ„ en minnesvĂ€rd bekrĂ€ftelse som mottagaren kan lĂ€ra sig av hjĂ€rtat och fortsĂ€tta att förklara dag in, dag ut.
  2. Psaltaren 118: 24 – ”Detta Ă€r den dag som Herren har gjort, lĂ„t oss pĂ„ den jubla och vara glada! ” Detta Ă€r en annan inskription som du kan skriva i en bibel. Det pĂ„minner de troende om att de kan vara lyckliga oavsett deras nuvarande omstĂ€ndigheter. Om mottagaren Ă€r nĂ„gon du kĂ€nner som gĂ„r igenom mycket, övervĂ€ga att skriva denna bibelvers pĂ„ gĂ„van. 
  3. Josua 1: 8 – ”LĂ„t inte denna lagbok vara skild frĂ„n din mun. TĂ€nk pĂ„ den bĂ„de dag och natt, sĂ„ att du hĂ„ller fast vid och följer allt som Ă€r skrivet i den. DĂ„ skall du lyckas i det du företar dig, och dĂ„ skall du ha framgĂ„ng.” Detta Ă€r en perfekt inskription till nĂ„gon som precis blivit troende eller nĂ„gon som fĂ„r sin första bibelgĂ„va. Det Ă€r en vacker bibelinskrift som inspirerar troende att vara flitiga i studier av Bibeln. Dessutom Ă€r det dĂ€rför du ger bort en Bibeln i första hand.
  4. OrdsprĂ„ksboken 18:10 – ”Herrens namn Ă€r ett starkt torn. Den rĂ€ttfĂ€rdige flyr dit och Ă€r trygg.” Denna vers Ă€r en annan bra inskrift du kan skriva i en bibel du ger som gĂ„va. Det pĂ„minner de troende om den sĂ€kerhet de har i Herren om de lever ett fromt liv. 

Bibeln innehÄller tusentals inspirerande verser, sÄ att fÄ ett bra citat kommer aldrig att vara ett problem. Du kanske vill lÀgga till en kort förklaring av versen. Jag skulle dock rekommendera att du bara kopierar versen och lÄter mottagaren hitta sin mening. 

  1. Bibelns vittnesmÄl 

Du skulle inte ge nÄgon en bibel om boken inte betyder nÄgot för dig. SÄ du borde ha nÄgot eller mer att sÀga om det. Om du ger en bibel till nÄgon du Àlskar Àr ditt största hopp att de sÀtter sig ner och lÀser den. En personlig hÀlsning kan vara all inspiration de behöver. 

Hur har Bibeln varit till vÀlsignelse för dig? Vad Àr din favoritbibelvers? Har Bibeln hjÀlpt dig att lÀka frÄn skada eller förlust? LÀgg till ett vittnesmÄl om hur Bibeln personligen har pÄverkat ditt liv. Det kan bara vara ett par rader, men bli vÀldigt meningsfullt för mottagaren. HÀr Àr ett exempel pÄ hur jag menar:

”Hej, Karin

Kommer du ihĂ„g nĂ€r jag förlorade min mamma och jag sörjde? Det var den hĂ€r boken – naturligtvis en annan kopia – som blev min tröst. Jag kunde förstĂ„ att det finns ett liv efter detta. Detta eviga hopp har varit min tröst sedan dess. Jag Ă€r övertygad om att den hĂ€r bibeln kommer att betyda Ă€nnu mer för dig. ”

  1. Citat frÄn en predikant

Om du kÀnner till mottagarens favoritpredikant har du tur. Du kan skriva ett populÀrt citat frÄn predikanten i bibelns gÄva. Detta Àr Ànnu bÀttre om citatet inspirerar dem att göra Bibeln till en vardaglig följeslagare. Det Àr relativt lÀtt att komma Ät budskapen frÄn de flesta predikanter idag. HÀmta ett minnesvÀrt citat frÄn nÄgon av dem och kopiera det till Bibeln. 

Sammanfattningsvis Àr en bibel en tankevÀckande gÄva för mÄnga tillfÀllen. Du kan gÄ ett steg lÀngre för att inkludera en personlig anteckning, bibelvers, vittnesmÄl eller citat frÄn en predikant pÄ de första sidorna i Bibeln. 

Tips pÄ fortsatt lÀsning