Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Kreativa och roliga babyshower lekar för att göra din fest minnesvärd!

Planerar du en babyshower och letar efter de mest underhållande lekarna? Inte bara hjälper rätt lekar till att bryta isen mellan gästerna, men de blir också oförglömliga höjdpunkter av firandet. Från klassiker som ”Gissa babymaten” till kreativa nya favoriter, erbjuder vi en lista över 16 oemotståndliga babyshower lekar. Dessa aktiviteter kommer inte bara att skapa skratt och glädje bland de närvarande, men de kommer också att skapa varaktiga minnen för den blivande mamman.

En babyshower är en speciell tid för att fira en ny mamma och hennes ofödda lilla underverk. Och ingenting gör en babyshower mer oförglömlig än några roliga lekar för att liva upp stämningen och skapa minnen som varar livet ut.

Här är några babyshower lekar som är både roliga och minnesvärda

1 Baby Bingo

Baby Bingo är en rolig variant av det klassiska spelet, där spelarna får en bricka med bilder av babyrelaterade föremål, till exempel nappar, vagnar och haklappar. När föräldrarna öppnar sina presenter, kryssar spelarna av föremålen som visas på brickan. Den första personen att fylla i sin bricka ropar ”Baby Bingo!” och vinner ett pris.

2 Baby Memory

Baby Memory är en annan klassisk lek som kan anpassas för babyshower. Förbered kort med bilder på babyrelaterade föremål och placera dem med bilden nedåt på ett bord. Gästerna turas om att vända på två kort i taget för att hitta matchande par. Den person som har flest par vinner ett pris.

3 Baby namn

”Baby Namn” är en rolig och utmanande lek där gästerna får en begränsad tid att lista så många babynamn som möjligt. För att göra det ännu mer intressant kan ni välja en specifik kategori, exempelvis namn som börjar med en viss bokstav, namn inspirerade av blommor eller djur, eller något annat tema. Om ni föredrar, kan ni också låta gästerna välja namn fritt utan några tematiska begränsningar. Den person som lyckas skriva ner flest unika och giltiga namn inom den angivna tiden blir vinnaren och belönas med ett pris. Detta är ett perfekt sätt att stimulera kreativiteten och samtidigt ha roligt på baby showern!

4 Blöjderby

Blöjderby är en spännande och fartfylld laglek som passar perfekt för en baby shower. Spelet spelas i lag om två personer. I varje lag har deltagarna olika roller: den ena personen är ansvarig för att snabbt ta av en blöja från en docka och sedan sätta på en ny, medan den andra personen har uppgiften att springa en förutbestämd sträcka fram och tillbaka. Så fort den springande deltagaren återvänder, byter de två lagmedlemmarna roller. Detta fortsätter tills båda lagmedlemmarna har genomfört både blöjbytet och löprundan en gång. Det lag som först klarar av att slutföra både blöjbyten och löprundor för båda deltagarna vinner spelet. Blöjderby är inte bara en test av snabbhet och smidighet, utan också av samarbete och laganda, vilket gör det till en rolig och minnesvärd aktivitet för alla deltagare.

5 Vem är babyn

Who’s That Baby? är en lek där gästerna uppmanas att ta med ett foto av sig själva som baby. Bilderna samlas sedan in och sätts upp på en vägg. Gästerna ska gissa vem som är vem, och den person som har flest rätt vinner ett pris.

6 Baby Shower Charader

Baby Shower Charades är en annan rolig lek som kan anpassas för babyshower. Skriv ner babyrelaterade ord eller fraser på lappar, som t.ex. ”nappflaska” eller ”byta blöjor”. Spelarna turas om att plocka upp en lapp och sedan agera ut ordet eller frasen utan att prata. Den första personen som gissar rätt vinner ett pris.

7 Baby Price is Right (Gissa priset på babyprodukter)

Baby Price is Right är en lek där du köper några vanliga babyartiklar, till exempel blöjor, våtservetter och nappar. Ta bort prislapparna och be gästerna gissa priset på varje artikel. Den som kommer närmast det rätta priset för varje artikel vinner ett pris.

8 Säg inte ”Baby”

Don’t Say Baby är en lek som är lätt att spela, men svår att vinna. Vid början av festen, ge varje gäst ett halsband med en napp på. Under festen, får gästerna inte säga ordet ”baby”. Om någon hör någon annan säga ordet, får de ta deras napp. Den person som samlar flest nappar vinner ett pris.

9 Gissa baby maten

Guess the Baby Food är en lek där du tar bort etiketterna från burkar med olika typer av barnmat. Gästerna turas om att smaka varje burk och gissa vilken smak det är. Den person som har flest rätt vinner ett pris.

10 Diaper Messages (blöj meddelanden)

Diaper Messages är en rolig och minnesvärd aktivitet för både föräldrarna och gästerna. Köp några vita blöjor och några permanenta markörer. Låt gästerna skriva roliga meddelanden eller råd på blöjorna. När föräldrarna byter blöja på sin lilla, får de en rolig överraskning och ett minne att spara för framtiden.

11 Guess the Due Date (gissa födelsedatum)

Guess the Due Date är en enkel men rolig lek där gästerna får gissa vilket datum och vilken tid på dygnet som bebisen kommer att födas. Den person som kommer närmast det rätta datumet och tiden vinner ett pris.

12 Name that Baby Song (gissa vilken barnvisa det är)

Name that Baby Song är en lek där du spelar en kort bit av en barnsång och gästerna ska gissa namnet på sången. Den person som har flest rätt vinner ett pris.

13 Baby Fotografering

Baby fotografering är en aktivitet som kommer att lämna gästerna med några roliga och minnesvärda bilder. Sätt upp en bakgrund och ta fram rekvisita, till exempel nappar, haklappar och leksaker. Gästerna kan ta bilder med sin egen telefon eller med en polaroidkamera.

14 Baby Jeopardy

Baby Jeopardy är en variant av det populära TV-spelet. Skriv ner babyrelaterade frågor på lappar, till exempel ”Vad är den genomsnittliga vikten för en nyfödd baby?” eller ”Hur många blöjor går det åt per dag?”. Dela upp gästerna i två lag och låt dem tävla mot varandra. Det lag som har flest poäng vid slutet av spelet vinner.

15 Baby Pictionary

Baby Pictionary är en annan rolig lek som kan anpassas för babyshower. Skriv ner babyrelaterade ord eller fraser på lappar och be en person från varje lag att rita ordet eller frasen utan att använda ord. Det första laget som gissar rätt vinner poäng.

16 Diaper Raffle

Syfte: Hjälpa blivande föräldrar att samla blöjor.
Deltagande: Gäster tar med blöjpaket.
En Biljett per Blöjpaket: Gästen skriver sitt namn på en biljett för varje medtaget blöjpaket.
Lottning: I slutet av festen lottas priser ut bland deltagarna.
Priser: Roliga och attraktiva priser för vinnarna.

Resultat: Föräldrarna får en start på blöjförrådet och gästerna njuter av spänningen.

Oavsett vilka lekar du väljer att inkludera på din babyshower, kommer de att göra din fest mer underhållande och minnesvärd. Glöm inte att anpassa lekarna efter din personliga stil och tema, och att ge priser till vinnarna för att lägga till lite extra spänning och glädje. Lycka till!

Relaterade frågor

Vilka babyshower lekar är mest populära?

Det beror på personliga preferenser, men några populära lekar inkluderar Baby Bingo, Baby Memory, och Baby Names.

Kan jag anpassa lekarna efter en specifik tema?

Absolut! Du kan anpassa lekarna till nästan vilket tema som helst, till exempel en färg eller en favoritbok.

Vilka priser ska jag ge till vinnarna av lekarna?

Det beror på din budget och personliga preferenser. Du kan ge små priser som choklad eller små leksaker, eller större priser som presentkort eller presentkorgar.

Vad gör man på en baby shower?

På en baby shower firar man den blivande mamman och barnet med lekar, mat, och presenter. Det är en festlig tillställning med fokus på att stötta och glädja den blivande mamman.

Vad är ’Det är i blöjan’-leken?

Det är i blöjan’-leken är en rolig babyshower-aktivitet där deltagarna gissar vilka olika sorters mat som är mosade i blöjor, för att efterlikna vad som vanligtvis finns i en babyblöja.

Vem betalar på en babyshower?

Vanligtvis är det värdinnan eller värdarna som står för kostnaderna för en babyshower, men det kan variera beroende på kulturella traditioner och personliga överenskommelser.

Vem känner mamma bäst frågor?

’Vem känner mamma bäst?’ är en frågesport där gästerna svarar på frågor om den blivande mamman, för att se vem som känner henne bäst.

Är det bara tjejer på babyshower?

Traditionellt har babyshowers varit för bara kvinnor, men numera är det allt vanligare att män också deltar, beroende på den blivande mammans och gästernas preferenser.

Vad kan man ge en blivande mamma?

Gåvor till en blivande mamma kan inkludera babytillbehör, kläder för barnet, skönhetsprodukter för mamman, eller något personligt som visar uppskattning och stöd.

Slutsats

Att inkludera lekar på din babyshower är ett utmärkt sätt att skapa minnen och göra din fest minnesvärd. Genom att använda några av dessa kreativa och roliga babyshower lekar, kommer du att skapa en fest som alla kommer att älska. Kom bara ihåg att anpassa lekarna efter dina personliga preferenser och tema, och att ge priser till vinnarna för att lägga till lite extra spänning och glädje. Så, vad väntar du på? Låt lekarna börja!

Det finns inget rätt eller fel sätt att ha en babyshower, så välj de lekar som passar din personliga stil och smak. Kom ihåg att babyshowern är en tid att fira och ära den blivande mamman och hennes ofödda lilla underverk. Med några roliga lekar och aktiviteter kommer du att skapa minnen som varar livet ut.

Oavsett vilka lekar du väljer att spela på din babyshower, är det viktigt att de är roliga, lätta och inkluderande. Babyshower är en tid att fira den nya mamman och hennes ofödda lilla underverk, så se till att skapa minnen som varar livet ut.

Tips på fortsatt läsning


Kreativa och roliga babyshower lekar för att göra din fest minnesvärd!
Rulla till toppen