Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Vi kan få en liten del av försäljningen om du handlar.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Babyshower Present Tips 2024: Perfekta Gåvor för Föräldrar och Bebis

Babyshower, en ny trend som har tagit sig till Sverige och skapar en festlig atmosfär för blivande föräldrar. Men vad innebär egentligen en babyshower, och framför allt, vad är den perfekta babyshower-presenten? Vi tänker inte bara avslöja svaret, utan vi kommer att erbjuda dig en bred arsenal av förslag.

På denna sida hittar du en mängd användbara tips för att välja den perfekta babyshower-presenten och få mottagarna att känna sig speciella. Jag har samlat de bästa presentidéerna, och de kommer garanterat att imponera på den blivande mamman, oavsett din budget. Här kan du jämföra babygåvor inom olika kategorier. När det kommer till de bästa presenterna att ge, toppar praktiska föremål listan: vagn, kläder, babysitter, blöjtårta, nappar och babygym. Men glöm inte bort viktiga tillbehör som babyfiltar, sparkbilar, tuggleksaker och mycket mer, som också kan vara mycket fin present.

Vad ger man för present på en babyshower? En baby shower present kan både vara praktiska saker och leksaker. De kan vara både till mamman, babyn eller hela familjen.

Vad ska man ge den blivande mamman i babyshower presenter

En babyshower är ofta en överraskning för den blivande mamman. En babyshower är en underbar tillställning där blivande föräldrar samlas med sina närmaste, både kvinnor och män, för att skämma bort dem med kärleksfulla gåvor och ovärderliga råd inför föräldraskapet.

Billiga och bra baby shower presenter

Här är några budgetvänliga babyshower-gåvor som inte kompromissar med charm och nytta:

 1. Snuttefilt med söt båt: En fin snuttefilt med en gullig båt är en charmig gåva till babyn. Det finns många söta leksaker att välja bland.
 2. Skallror och bitringar: Skallror och bitringar är perfekta leksaker att ge till en nyfödd baby. Dessa leksaker är pedagogiska och hjälper till att utveckla bebisens motorik. En söt och rolig gåva.
 3. Nappband: Ett stiligt nappband är också en bra babyshower-gåva. Det ena änden fäster man på babyns kläder, och i det andra sätter man fast nappen.
 4. Bitleksak av naturgummi: Dessa bitleksake av naturgummi är en rolig gåva till babyshowern. Den är både säker och hållbar för de små. Här finns många roliga så som rädisa, banan och sallad att välja mellan.

Tips på dyra babyshower gåvor till bebisen

Här är några dyrare babyshowerpresenter till bebisen:

 1. Bärsele: En ergonomisk bärsele med justerbar nackkudde för bebisens komfort. En utmärkt gåva, även om den inte är den billigaste på marknaden.
 2. Barnvagn Britax + babyskydd: En lyxig present som består av en barnvagn och babyskydd. Perfekt om flera personer går ihop för att ge en imponerande gåva.
 3. Babysitter med många funktioner: En lyxig babysitter med gungfunktion som har fem olika rörelser och hastigheter. En riktig bekvämlighet för föräldrarna och bebisen.

Fina leksaker


Att ge leksaker som babyshower-present är en underbar gest som inte bara skapar glädje för den lilla, utan även främjar deras utveckling och kreativitet från allra första början. Leksaker blir en värdefull del av barnets uppväxt och ger en tidig möjlighet till utforskning och skapande.

 1. Boll med spegel: En rolig leksak för när babyn blir lite äldre och börjar sträcka sig efter saker.
 2. Gosedjur elefant: En supersöt elefant med olika tyger och en krans av färgglada bollar på huvudet, perfekt för 295 kr.
 3. Babygym i glada färger: Ett babygym som växer med barnet och erbjuder olika funktioner och aktiviteter.
 4. Gosedjur kanin ballerina: En rosa kanin som är en annorlunda och söt gåva till en liten tjej.
 5. Bitring rymdraket och ufo: Perfekt för en blivande astronaut med söta bitleksaker i silikon i rymdtema från Liewood.
 6. Gunghäst i trä: En kul gunghäst som kommer att leda till många racerlopp i hemmet och är stadig med tippskydd.
 7. Sparkbil: En retro bil som barnet kommer att älska så fort det kan nå ner med tårna.
 8. Fisher-Price speldosa: En leksak utformad för att stimulera nyfödda med sensorer som reagerar på barnets rörelser och ger olika ljud och musik.
 9. Speldosa: En trevlig gåva som hjälper till att stimulera barnets syn, hörsel och känsel med hjälp av musik och färger.

Inredning är en bra present

Inredning kan vara en utmärkt presentidé om man vill skapa en trivsam och personlig atmosfär för den kommande babyn. Här är några inredningsrelaterade babyshowerpresenter:

 1. Barnstol: En stadig matstol är en praktisk present som kommer att behövas när babyn börjar äta fast föda. Se till att den är stabil och enkel att rengöra.
 2. Gunghäst mammut: För att ge babyns rum en extra touch av charm och lekfullhet kan du överväga en fin gunghäst som en babyshower-present.
 3. Väggdekor: Vacker väggdekor, som flygplan och luftballonger, kan vara den perfekta inredningsgåvan som ger rummet en lekfull och färgstark känsla.
 4. Tavla: Att ge en tavla som kan hängas i babyns rum är en fin gest. Välj söta posters som kan ramar in och skapa en personlig atmosfär i rummet.

När barnet blir sjukt

Här är några användbara presenter för att ta hand om en sjuk baby. Det är bra gåvor för en babyshower:

 • Vetevärmare nalle: En söt vetevärmare som blir en bra kompis i sängen och kan värmas i mikron för att ge tröst när barnet är sjukt eller känner sig fruset.
 • Första hjälpen kit: Förstagångsföräldrar kan känna sig oförberedda när olyckor händer. Ett första hjälpenkit kan vara en bra start, med termometer, pincett, kylbalsam, öronproppar och kylkuddar.
 • Febertermometer i babyshower present: En febertermometer som kan mäta temperaturen på avstånd, vilket är praktiskt när man hanterar små barn och behöver snabbt och smidigt mäta deras feber.

Äta och mata gåvor för babyshowern

Här är några baby shower presenter för ätande och matande:

 1. Matberedare för babymat: En speciell matberedare som är perfekt för att göra egen babymat. En användbar gåva till föräldrarna.
 2. Tallrikset med haklapp: En presentbox från Done By Deer med produkter som har effektiva sugproppar för att hålla tallrikar och muggar stadigt. En praktisk gåva.
 3. Liten nappflaska: En stilfull nappflaska som kan vara användbar även om mamman tänker amma, särskilt när babyn behöver dricka vatten i värmen.
 4. Amningskudde: En bekväm och stadig amningskudde som underlättar både amning och flaskmatning. En praktisk gåva som ska uppskattas av många föräldrar.
 5. Barnmatsvärmare: En smart och praktisk barnmatsvärmare som värmer maten till rätt temperatur för barnets mage.

Presenter för god sömn på babyshowern

Här är några presenter för god sömn på babyshowern:

 1. Babymonitor med kamera: En smart monitor kopplad till mobiltelefonen för extra trygghet.
 2. Musikmobil: En praktisk möjlighet att underhålla och lugna babyn, som kan fästas ovanför skötbordet eller sängen.
 3. Sängkläder: Välj kvalitativa och bekväma sängkläder, en viktig del av barnets sovmiljö.
 4. Babynest: En praktisk och portabel lösning för att skapa en trygg sovplats för babyn, perfekt för resor.
 5. Stickad filt: Vackra stickade filtar med olika mönster är fina presenter till babyn och bidrar till en mysig sömnplats.
 6. Swaddlefiltar: Swaddle wrap-filtar som hjälper till att lugna babyn och underlättar sömnen.
 7. Babysitter/säng: En allt-i-ett babysitter, babysäng och vagga som är praktisk redan från födseln och enkel att omvandla från säng till babysitter.

Praktiska gåvor för babyn och föräldrar på babyshowern

Babyshower-presenter behöver inte bara vara söta och gulliga, de kan också vara praktiska gåvor som hjälper både babyn och de blivande föräldrarna. Här är några praktiska presenter:

 1. Regnskydd med reflextyg till barnvagn: Ett regnskydd som passar för vändbar ligg/sittvagn, vilket är både praktiskt och säkert med sina reflexdetaljer.
 2. Babygym: Ett vackert babygym är en gåva som kommer att uppskattas och underhålla den lilla under långa stunder.
 3. Bilspegel: En backspegel speciellt utformad för bilstolen som ger föräldrarna möjlighet att ha ögonen på babyn under bilresan.
 4. Baby set: Ett komplett set med en dreglis, gosefilt och bitring, tillverkade av högkvalitativt material med fin design. En användbar gåva för både föräldrar och baby.

Presenter för att sköta babyn

Skötbord i babyshower present

Det är väldigt många måsten när man skaffar baby. Ett skötbord är nästan ett måste. Det är bekvämt att ha ett säkert ställe att lägga babyn på (i stå höjd) när man ska byta på den.

Skötväska

Denna Skip Hop Duo Signature Black skötväska är den perfekta presenten för blivande föräldrar. Med sitt eleganta svarta design och praktiska funktioner kommer den underlätta deras vardag.

Badbalja

Babybalja är en användbar gåva till babyn. Vill du ge en riktigt billig present? Då är det här gåvan du söker. Det är bra att få praktiska saker.

Babybalja är en användbar pryl till babyn.

Fina kläder – alltid en uppskattad present till babyshowern

Babyhaklappar dregglisar

Ett bra tips för babyshower gåvor är dregglisar. Babyn kräks och dreglar, så dessa är verkligen användbara. Det är smidigt att hitta fina och praktiska dregglisar i en stor uppsättning, eftersom de behöver tvättas ofta.

Upplevelser

Ge en minnesvärd gåva med upplevelser som kommer att skapa värdefulla minnen för både babyn och de blivande föräldrarna:

 1. Babysim: En mysig present som ger babyn och föräldrarna möjligheten att njuta av babysim tillsammans, vilket skapar speciella stunder av glädje och närhet.
 2. Babyfotografering: Ett presentkort för babyfotografering är en gåva som ger möjlighet att fånga de tidiga ögonblicken av barnets liv på vackra foton, vilket kommer att vara en skatt för livet.

Böcker i babyshower presenter

Här är några perfekta presenter till babyshower:

 1. Barnkammarböckerna från 0-6 år: Ge babyn en bokskatt med dessa böcker som passar olika åldrar och kostar mellan 119 kr och 295 kr.
 2. Pekbok för lite finare barn: En rolig pekbok med bilder på champagne och skaldjur, perfekt för ett lite finare barn. En present som garanterat får alla att dra på smilbanden.
 3. Fyll i bok för baby: Böcker där föräldrarna kan fylla i information om babyns utveckling och framsteg.
 4. Tygbok Liewood: En färgglad och lekfull bok för barn med texturer och material för att utveckla känsel och motorik. Omslaget är tillverkat av mjuk och hållbar ekologisk bomull.
 5. Lifehacks för nyblivna föräldrar: En användbar bok som är en fin present för nyblivna föräldrar.

Speciella gåvor

Här har du lite mer speciella, lite annorlunda produkter att ge.

Fotomatta för nyfödd

En väldigt fin sak att få till babyn är en fotomatta. Det är kul att få. Kanske lite onödigt egentligen, men att kunna fota barnet en gång i månaden och markera ut på filten hur gammal babyn är är kul att ha kvar.

Hörselkåpor

Mitt första tips är hörselkåpor. Hörselkåpor hjälper de nyblivna föräldrarna att minska stressen då babyn skriker för full hals, trots att de gör allt vad de kan för att trösta.

Digital fotoram

Elektronisk fotoram är fin gåva till en babyshower. Istället för att sitta med alla fina bilder på telefonen kan man ladda in dem i fotoramen och hänga upp den på väggen för att dela med sig av alla fina bilder på barnet.

Sångpåse med vanliga barnvisor är en perfekt gåva

Nästa presenttips som jag själv köpt till mitt barnbarn är sångpåsen. Här fiskar man upp en figur i taget ur sångpåsen och sjunger visan.

Gravidprenumerationsboxen

En bra present är den här gravidprenumerationsboxen. Här får mamman varje månad ett paket med fina överraskningar till henne och den kommande babyn. Den kostar ca 295 kr per månad. Här kommer det spännande presenter varje månad.

Gravidprenumerationsboxen

Hand- eller fotavgjutning

Presentkit för att göra gipsavgjutning av babyns hand eller fot är presenter som både barnet och föräldrar älskar.

Tips på fortsatt läsning

Babyshower Present Tips 2024: Perfekta Gåvor för Föräldrar och Bebis
Rulla till toppen