Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Årets julklapp 2019

Varje år så utses en årets julklapp i år så blev det mobillådan som blev vald. Mobillådan blev vald som årets julklapp.

Men har du någon gång funderat över vem som utser årets julklapp och varför? Det har jag! Vissa år, som i år till exempel så tyckte jag valet var väldigt konstigt. Det är väl inte så många som vill köpa en mobillåda tänkte jag. Det är väl bara att lägga mobilen på bänken eller på bordet när man inte håller i den. Behöver man verkligen en hel låda för att ha mobiler i?

Årets julklapp 2019 var mobillådan

Jag har tagit reda på vem som väljer årets julklapp, för det verkar ju inte vara den mest köpta produkten i alla fall.

Vem bestämmer årets julklapp?

Årets julklapp har valts, sedan 1988, av branschorganisationen Svensk Handel. De uppmärksammar en produkt eller ett fenomen som representerar samtiden på något sätt.

Så när en julklapp blir vald är det alltså inte för att den är den mest köpta julklappen som jag trodde när jag hörde ”årets julklapp”. Utan att de representerar samtiden. Något som man verkligen kan säga att mobillådan gör.

Varför blev mobillådan årets julkapp?

När man förstår att det inte är den mest köpta prylen som blir utsedd till årets julklapp är mobillådan ett ganska självklart val.

Alla vuxna och de flesta barn över 11 år har en mobiltelefon idag. Vi är hela tiden uppkopplade och nåbara. Mobillådan är en symbol för vårt uppkopplade liv. Vi spenderar i genomsnitt mer än tre timmar om dagen uppkopplade. Vi sover färre timmar än tidigare och vår ohälsa ökar.

På våra mobiler är det inte bara sms och mail som pockar på vår uppmärksamhet. Många appar börjar också meddela när vi inte använt dem på länge eller när det kommer nyheter. Personligen blir jag galen på alla aviseringar jag får för allt möjligt. När dottern var liten laddade jag hem en app där hon bakade cupcakes i appen. Även den började skicka aviseringar för att jag inte hade bakat cupcakes på min telefon på länge. Alla aviseringar skapar mycket stress, alltid är det något telefonen vill meddela oss om.

Hur som helst så spenderar vi väldigt mycket tid med våra mobiler. Det ställs krav på att vi ständigt ska vara nåbara. De flesta av oss slår på mobilen med jämna mellanrum för att se om det har kommit något nytt sedan vi kollade senast.

Går du på en vanlig middag eller är bortbjuden så går det inte ens att äta färdigt innan någon slår på sin mobiltelefon och kollar den.

Även ute på stan går människor och tittar på sina mobiltelefoner istället för att se vart de går. Det är inte för inte som begreppet Mobilzombie myntades.

Valet av mobillådan manar till eftertanke. Vore det inte bättre om vi umgicks och pratade med varandra istället för att skicka meddelanden till människor som inte är närvarande. Kolla sms och mail kan faktiskt vänta tills middagen eller så är över.

Vart kan jag köpa mobillådan ?

Det finns förstås många modeller av mobillådan att köpa. Men när jag sökte efter det hittade jag bara två olika. Ett fängelse och mobilpåse som blockerar signalerna. Det borde ju finnas massor att köpa i alla fall. Men jag hittar mest tillbehör till mobilen, men inga lådor.

Ett telefonfängelse för att låsa in mobiltelefonen under middagen och umgås med familjen.
Den här påsen är en mobillåda som blockerar signalerna, perfekt för möten och familjemiddagar.

Att äga en mobillåda är kanske inte så viktigt egentligen. Men de har satt tummen på något väldigt viktigt här. Vår ökade mobiltid och vårt minskade umgänge med människor som befinner sig i samma rum som oss.

 • Julklappar Till Vuxen Dotter

  Julklappar Till Vuxen Dotter

  Upptäck de mest ÖVERRASKANDE och unika julklapparna som kommer få din vuxna dotter att säga WOW! Läs vidare för att avslöja hemligheterna bakom perfekta julklappar till en vuxen dotter, som ingen annan tänkt på! Vad är ben bra julklapp till en vuxen dotter? En julklapp till en vuxen dotter kan vara både personlig och kreativ,…

  Läs mer..


 • Julklapp till anställd

  Julklapp till anställd

  En bra julklapp till anställd – vad ska man köpa? Vad vill folk ha? Det är ganska svårt att hitta en julklapp som passar alla. Julklappen ska gärna variera från år till år. Den får heller inte vara för dyr. Här ska du få några bra idéer.  Köpa julklapp till anställd – vilka regler gäller?…

  Läs mer..


 • Julklapp Till Pappa 2023

  Julklapp Till Pappa 2023

  Letar du efter en bra julklapp till pappa 2023? Vill du att din pappa ska få känna sig lite extra älskad och omtyckt den här julen? Hitta bästa julklappen till pappa! Vad är en bra julklapp till pappa? Letar du efter en perfekt julklapp till pappa? Överväg personliga och minnesvärda gåvor som en graverad lädernyckelring,…

  Läs mer..


Årets julklapp 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen