Vad är ANYTHING BUT A CUP Party?

Är du bjuden på ett anything but a cup party och letar efter bra idéer? Eller ska du arrangera ett anything but a cup party? Att vara social är en medfött behov hos oss och fester har alltid varit en stor del av våra liv. Detta gäller faktiskt särskilt den yngre generationen. Människor har alltid varit kreativa och försökt komma på olika teman och festidéer för att ge extra krydda till sina fester.

Vi vill anordna fester som är både unika och roliga. Här hittar du ett annorlunda förslag anything but a cup – men vad är det egentligen, hur klär man sig, vad äter man, och finns det några speciella aktiviteter på den här festen?

Vad är ”anything but a cup” för fest?

Ett anything but a cup party är en fest där man dricker i vad som helst, bara det inte är ett glas eller en mugg.

En speciell, unik partyidé som nyligen dykt upp och som du kanske hört talas om är anything but a cup party. Till att börja med var det någon som kom på idén och hade fest för sig och sina vänner. Men med hjälp av internet och sociala medier spred sig idén och blev en viral succé. Det är främst gruppen av unga vuxna som anammat det här partytemat. Här nedanför är förslag och ideer på vad du kan dricka ur och hur du anordnar ett anything but a cup party.

Precis som namnet antyder är anything but a cup en fest där du kan använda allt annat än en glas/mugg/kopp för att dricka. På grund av karaktären hos anything but a cup partyt är det vanligtvis unga vuxna som organiserar den här typen av fest för sina vänner. I genomsnitt kanske ungdommar/unga vuxna mellan 20 och 30 år. Kanske för att de gärna vill organisera unika och roliga fester, vilket gör det här temat väldigt populärt bland millebarn.

De kan inte bara njuta av en fest, utan vill gärna vara kreativa när de deltar eller arrangerar en fest. Muggar, glas, och koppar är inte det enda sättet att servera drycker. När det kommer till en anything but a cup fest är det upp till dig att vara kreativ. Du kan till exempel använda en blomkruka, stövel, eller en döskalle som rekvisita. Att planera något unikt kommer ge festen lite extra krydda och vem vill inte sticka ut bland kompisarna och dyka upp med det mest kreativa föremålet?

Anything But A Cup Idéer

Letar du efter bra anything but a cup idéer och inspiration? Jag har några förslag på vad du kan använda på en anyting but a cup fest som är ganska lätta att bära med sig också .

Mixer

Varför inte använda blendern för att ta in slurk pina colada or frozen margeritas direkt från apparaten?

Läs mer och beställ

Termoskanna

En liter kaffe på morgonen och en liter av något annat på kvällen. Även om det inte är en mugg, glas eller kopp så innehåller den tillräcligt mycket dryck för hela kvällen.

Läs mer och beställ

Hundskål

Om dina kompisar vet om att du om att du har en hund hemma kanske de blir upprörda om du dricker ur hundskålen. Det kan kanske vara lite bökigt att dricka ur, men det här är en anything but a cup idé som kommer få dina vänner att skratta högt.

Läs mer och beställ

Vattenflaska

Letar du efter en rolig anything but a cup idé? Det är skrattretande att komma med en vattenflaska för barn. Även om det nästan liknar en mugg så kommer en vattenflaska med flamingos, enhörningar eller hjärtan väcka stor munterhet på festen.

Läs mer och beställ

Bensindunk anything but a cup party idé

Det bästa valet för den som vill chocka och skrämma sina vänner med valet av dryckeskärl! Men ska du rengöra en gammal dunk innan du använder den? Nej, inte om du frågar mig. Det är fruktansvärt äckligt! Köp en ny, så klart!

Läs mer och beställ

Dryckeshorn

Jag kan garantera att du blir den mest populära personen i rummet. Eftersom det är omöjligt att sitta ner, det här dryckeshornet fäster du i bältet med hjälp av hållaren. Jag hoppas du har en trevlig kväll med din mjöd!

Läs mer och beställ

Sorteringslådor

Gör olika drinkar och ta med dem på festen. Det är bekvämt att bara kunna dra u en låda och ta en slurk av valfri drink. Perfekt anything but a cup idé som du även kan använda till annat efteråt.

Läs mer och beställ

Sprayflaska

Det är kul att visa spraya direkt i munnen, men när du tröttnar efter ett tag går det ju skruva av korken och dricka direkt ur flaskan. Den är är perfekt på alla sätt!

Läs mer och beställ

Vägkon

Om du inte förseglar toppen på konen så kommer golvet bli väldigt halt. Om du vill ha ett väldigt unikt anything but a cup party alternativ så är det här ett val för dig. En kon är en rolig anything but a cup idé.

Läs mer och beställ

Baseballträ (av plast)

Släpp lös ditt bollsinne och använd ett ihåligt baseballträ för att ha med dig din dryck till festen.

Läs mer och beställ

Snäckskal

Om du hör vågor kommer inte ljudet från havet! Det är ljudet av alkohol som kluckar. Det kan vara lite svårt att få tag i dem, men du kan fylla dem med dryck. För dem som gillar att prova på olika sorters drinkar är snäckskal ett bra val. De brukar nämligen vara väldigt små. En liten anything but a cup idé, som gör att du hinner prova många drinkar innan kvällen är över.

Läs mer och beställ

Tekanna flamingo är en rolig anything but a cup idé

Att fylla en tekanna med fin whisky och dricka direkt från kannan kanske verkar mindre gott. När du häller sprit i en tekanna och tar en slurk direkt ur pipen så tappar den lätt charmen. Men den här tekannan ska du välja om du är på jakt efter en riktigt rolig anything but a cup idé. Du kan ju faktiskt använda den efteråt också.

Läs mer och beställ

Olika varianter på anything but a cup party

Det har tidigare funnits andra varianter av det här festtemat som t.ex. ”allt annat än kläder”. Men nyligen har anything but a cup tagit över. På ett anything but a cup party tar du med något kreativt att dricka ur. Ibland tar man också med egen mat och dryck till det här evenemanget.

Hur började temat anything but a cup?

År 2014 blev anything but a cup en fluga. Det började med några vänner som knäppte en bild som spreds och blev viral. Idén var så populär att den spreds som en löpeld. Istället för traditionella dryckeskärl publicerar människor foton av sina händer där de håller ovanliga behållare så som konsktiga flaskor, trafikkoner, hundmatskålar, och andra oväntade föremål fyllda med dryck. Det har varit en enorm framgång, speciellt på Tiktok med det här festtemat. Jag har många bra och roliga anything but a cup idéer som du kan ta med din drink i när du ska delta i en fest.

Hur organiserar du din egen ”anything but a cup” -fest?

Det finns olika saker som du behöver förbereda när du organiserar en fest. Detsamma gäller för att organisera en anything but a cup party. Från dekorationerna på festplatsen, festmat och drycker samt klädkoderna. Du kan gå med en enkel och liten privat fest hemma hos dig eller gå stor och extravagant. Nedan följer några av de idéer och förslag du kan använda som referens när du organiserar din egen Anything But a Cup -fest.

Dekorationer för en anything but a cup fest

När det gäller dekorationsidéer på en vanlig fest använder vi olika rekvisita för att dekorera festlokalen. Det kan till exempel vara coola och roliga festtillbehör som ballonger, väggdekorer, banderoller, lyktor, ljus och liknande. Men för en Anything But A Cup-fest är det en bra idé att använda det saknade elementet – pappersmuggar eller plastmuggar- som dekorationer. Detta kommer att skapa en unik och vacker kontrast när man istället använder muggarna som dekor istället för att dricka ur dem. Du kan klippa, vika eller måla dina pappersmuggar och sedan fästa dem på väggarna eller lägga dem på bordsskivor som söta och roliga dekorationer. Denna idé borde göra ditt anything but a cup tema ännu roligare.

Anything but a cup mat och dryck

Beroende på den som arrangerar festen kan de förbereda mat och dryck till alla gästerna, eller så kan de be sina besökare ta med egen mant och dryck i form av ett knytkalas. Det kommer dock alltid att finnas fördelar respektive nackdelar med båda alternativen här.

Om festarrangören bestämmer sig för att förbereda både festmat och dryck blir det problemfritt för besökarna. Men det kan orsaka stress om man vill anordna den perfekta festen. Förutom det stora ansvaret med att arrangera en fest kan det bli stressigt och kostsamt att förbereda mat och dryck.

Många unga vuxna studerar fortfarande och den ekonomiska situationen kan vara lite pressad då. Om man istället anordnar ett knytkalas blir det visserligen inte så dyrt, men då kan istället problemet uppstå att maten en av besökarna tar med sig inte matchar de drycker som någon annan tar med sig. I värsta fall är det också tänkbart att alla besökare bara tar med sig mat till festen, vilket gör att det inte finns någon alkohol eller vise versa.

För att styra upp detta är det bäst att göra en plan och organisera ditt anything but a cup party så noggrant som möjigt. Speciellt när man har knytkalas brukar det vara bäst om arrangören tilldelar en specifik mat eller dryck till varje besökare så man undviker att det uppstår problem. Det är bäst att ha mat som kan ätas med händerna, så som chips, canapeér osv när du organiserar en fest. Du bör också tänka på att välja mat som passar bra tillsammans med de drycker som serveras. (t.ex. vin med ost)

Klädkod för anything but a cup fest

Precis som en vanlig fest kan arrangören välja om han eller hon vill ha en speciell klädkod eller inte. För ett anything but a cup party är det bäst att ha en rolig klädkod. Det kan till exempel vara att bära kläder som matchar dryckeskärlet de tog med sig. Om de tar med en vägkon kan de klä ut sig till vägarbetare, om man tar med sig en hundskål får man klä ut sig till hund, ett dryckeshorn klär man sig som viking, tar man med en glödlampa klär man sig som elektriker. Ja, du för står konceptet!

Aktivitetet på anything but a cup fest

Med ett festtema som detta kan vem som helst ha kul att klä upp sig samtidigt som man finslipar sin kreativitet. Och eftersom det finns en klädkod kan du ha fler alternativ för roliga aktiviteter och lekar. Mot slutet av dagen kan du välja någon som den bästa och sämsta klädda och deras koppar. Priset för den bästa klädda kan vara allt som att ge dem en souvenir du gjort av pappmuggar eller något pris som en nyckelring till exempel.

Du kan också utdöma ett straff för den som röstats fram som sämst klädd. Det kan handla om att de bär samma outfit under en vanlig dag som när de går ut och äter lunch eller när de besöker ett kafé för att köpa kaffe. Detta kommer att ge motivation till dina besökare att klä sig bäst (med matchande koppar) på din fest.

Anything but a cup party några sista tankar

En fest utan koppar, muggar och glas är ett utmärkt sätt att göra en fest trevlig utan att göra det för komplicerat. Var djärv och innovativ och ha verkligen kul med dina idéer. Och kom ihåg, drick alltid ansvarsfullt!

Alla njuter av att ha kul och träffa vänner då och då, se till att dina gäster har mycket att äta och dricka. Din främsta angelägenhet bör vara att se till att de inte blir törstiga eller hungriga under besöket hos dig!

Vi hoppas att dessa förslag kan vara till hjälp när du organiserar din egen ”Anything but a Cup” -fest!

Liknande inlägg

Vad är ANYTHING BUT A CUP Party?
Rulla till toppen