Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

När började man fira alla hjärtans dag i Sverige

Alla hjärtans dag är en dag som firas runt om i världen den 14 februari varje år. Dagen brukar fira kärlek, romantik och vänskap. Men när började man fira Alla hjärtans dag i Sverige?

Alla hjärtans dag har sitt ursprung i den romerska högtiden Lupercalia, som firades i februari månad för att hedra gudarna och fira fertilitet. Den kristna kyrkan anammade senare denna högtid och omvandlade den till Alla hjärtans dag.

När började man fira alla hjärtans dag i Sverige
När började man fira alla hjärtans dag i Sverige?

I Sverige började firandet av Alla hjärtans dag att bli populärt under 1960-talet. Dagen hade då spridit sig från USA, där den blev allt mer populär efter andra världskriget. Den första gången som Alla hjärtans dag nämns i svensk media var 1960, då en journalist i Aftonbladet skrev om hur man firade dagen i USA.

Under 1970-talet blev Alla hjärtans dag alltmer populärt i Sverige. Då började svenska företag att marknadsföra produkter och tjänster som var kopplade till Alla hjärtans dag, som till exempel choklad, blommor och smycken. Det var också vanligt att barn i skolorna skrev Alla hjärtans dag-kort till varandra.

Idag är Alla hjärtans dag en populär högtid i Sverige. Många par firar dagen genom att ge varandra presenter, gå ut och äta på restaurang eller göra något annat romantiskt tillsammans. Men dagen firas också av vänner och familjemedlemmar som vill visa sin uppskattning och kärlek till varandra.

Sammanfattningsvis började firandet av Alla hjärtans dag att bli populärt i Sverige under 1960-talet, och sedan dess har det fortsatt att växa i popularitet. Idag är det en högtid som firas av människor i alla åldrar och som hjälper oss att fira kärlek och vänskap på ett speciellt sätt varje år.

Under senare år har det blivit vanligt att också ge presenter till vänner och familj på Alla hjärtans dag, inte bara till den romantiska partnern. Det är också en vanlig högtid för att uttrycka vänskap och uppskattning till de människor som vi har omkring oss, och inte bara romantisk kärlek.

Alla hjärtans dag är också en högtid som ofta firas i skolor och förskolor runt om i Sverige. Barnen kan skapa egna Alla hjärtans dag-kort eller presenter till sina föräldrar, syskon eller vänner. Det är en fin möjlighet för barnen att uttrycka sin kärlek och uppskattning till de människor som betyder mest för dem.

Det finns också många olika sätt att fira Alla hjärtans dag på om man vill göra det mer personligt. Man kan till exempel laga en speciell middag tillsammans, gå på en romantisk promenad eller planera en överraskning för sin partner. Det viktigaste är att man tar sig tid att visa sin uppskattning och kärlek till de människor som betyder mest för en, oavsett om det är ens partner, vänner eller familjemedlemmar.

Sammanfattningsvis är Alla hjärtans dag en högtid som har blivit alltmer populär i Sverige under de senaste decennierna. Det är en chans för människor att visa sin kärlek och uppskattning till de människor som betyder mest för en, och att fira kärlek och vänskap på ett speciellt sätt varje år.

Relaterade inlägg

Fira alla hjärtans dag med barn

Alla hjärtans dag

Kärleksfulla citat och texter

Alla ❤️dag present till barn

Alla hjärtans dag present till honom

Alla hjärtans dag present till henne

När började man fira alla hjärtans dag i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen