20 Presentidéer för äldre

Letar du efter utmärkta presentidéer till äldre personer? Att sätta ihop en presentpåse är ett utmärkt sätt att visa dem hur mycket du verkligen bryr dig om dem. Detta kommer att betyda så mycket för dem, även om de tycker att de själva kan köpa sig det de behöver. Genom att skapa en presentpåse med lite av varje, kan du välja saker som är användbara för mottagaren.

Att skapa en bra presentpåse kräver lite fantasi. Vad ska du lägga i påsen? Hur många saker ska du lägga i den? För att inspirera dig och för att göra allt så roligt som möjligt, här är 20 förslag på presenter att ge en äldre person!

PRESENTIDÉER FÖR ÄLDRE

1. iPad

En iPad kan ansluta honom eller henne till familj och vänner. Här kan man både visa foton och prata med varandra i ett videosamtal.

En iPad är en perfekt idé att ge till någon som är äldre, eftersom det gör det möjligt för seniorer att ansluta visuellt till familj och vänner, utan att behöva lära sig någon avancerad teknik. Familjemedlemmar kan dela med sig bilder och filmer.

Så om du vill hålla kontakten med en äldre släkting är en iPad en bra present till honom eller henne.

2. Anpassat fotoalbum

Detta borde ha varit först, och med rätta. När vi blir äldre bryr vi oss mer om de minnen vi har haft än de vi kan skapa. Ett anpassat fotoalbum är ett utmärkt sätt att komma ihåg de vackra stunder vi har delat med våra nära och kära genom åren.

Du gör inte något misstag om du lägger till detta i en presentpåse till din äldre vän eller släkting. Detta fotoalbum på Amazon kan rymma upp till 300 foton, med varje sida som rymmer upp till tre foton. Det är en perfekt gåva för att hålla dina underbara föräldrars och farföräldrars favoritminne i bilder.

Du kan lägga till personlig, enkel text till bilderna för att göra presenten ännu mer speciell.

3. Pussel

Det kanske inte låter som någons favoritidé om den perfekta presenten, men det är ett utmärkt alternativ för äldre. Pussel hjälper dem att hålla hjärnan och sinnet i bra form. Vi vet alla hur aktiviteter hjälper äldre att komma bort från både tristess och depression.

Pussel ger en fantastisk aktivitet – när som helst, varje dag. Det som är bra är att de kan pussla på egen hand eller med andra.

Tack och lov finns det en mängd olika alternativ du kan välja mellan. Så det spelar ingen roll om den äldre har Alzheimers eller några synproblem, det går att hitta pussel till dem också.

Om du inte är säker på vilken typ du ska välja ett med riktigt många bitar!

4. Innetofflor

Innetofflor är bekväma par lättanvända tofflor som både mormor och morfar kommer att älska. Det finns innetofflor som kan justeras, tvättas osv.

Till en äldre kvinna vill du kanske välja ett par mer feminina innetofflor.

Seniorer måste ofta hantera svullna och mycket känsliga fötter. Då kan det vara bättre med ett par justerbara innetofflor.

Clogs är ett utmärkt val. Du kan också kolla in roliga och mysiga alternativ som till exempel enhörningstofflorna!

5. Kompressionsstrumpor

Det här är inte din vanliga typ av strumpor. De är unikt utformade med gradvis kompression för att skydda bärarens muskler och förbättra blodcirkulationen. 

Att lägga till dessa snyggat designade kompressionsstrumpor i din seniors presentpåse är en bra idé.

Förvänta dem att tacka dig senare för komforten och lindringen från svullna fötter, som de kommer att uppleva när de bär dessa strumpor.

6. Lampor med rörelsesensor

För äldre kan det vara ganska svårt att ta sig runt, särskilt när det inte finns tillräckligt med belysning. Med rörelsesensorlampor kommer din älskade aldrig att behöva gå igenom det problemet.

Dessa lampor har LED-lampor som belyser även de mörkaste områdena. Vad som är ännu mer speciellt med dem är rörelsesensorn.

Lamporna släcks automatiskt när den inte upptäcker någon rörelse och tänds när någon rör sig i mörkret. Det sparar din älskade senior stress att behöva tända och släcka manuellt. Du har ingen anledning att inte inkludera dessa i din presentpåse till en äldre.

7. Elektrisk burköppnare

Detta är en annan idé på presenter, och som gör livet lättare för äldre. I stället för att kämpa för att öppna en burk med händerna kan den här elektriska burköppnaren göra det med ett knapptryck.

Seniorer med artrit eller svaga händer kommer att älska denna gåva. Den är kompakt, hållbar, användarvänlig och kräver inget arbete alls. Detta kommer att bli en väldigt uppskattad gåva i presentpåsen till en äldre.

8. Elektrisk tandborste

Elektriska tandborstar som är en annan bra idé att lägga i en presentpåse till äldre. Denna tandborste har kliniskt visat sig vara effektivare än den vanliga manuella tandborsten.

Det är särskilt viktigt för seniorer eftersom det gör borstningen mycket lättare för dem och tändrena blir rena trots att hon eller han kan ha svårt att röra sig.

9. Glasögonband / snoddar

När vi blir äldre blir det allt svårare för oss att läsa små utskrifter. Det är därför många äldre som älskar att läsa inte verkar klara sig utan läsglasögonen.

En glasögonrem eller band säkerställer att deras värdefulla andra ögonpar alltid är i närheten. De finns i många fina färger så man kan matcha dem med kläderna om man vill.

Glasögonbanden finns även i en mer feminin variant, med pärlor.

10.Universalfjärrkontroll

Denna stora knappar är bara den perfekta presenten för seniorer. Det ger dem fullständig och bekväm kontroll över sina TV-apparater. 

Ingen annan åldersgrupp tittar på TV mer än dem. Så en enkel fjärrkontroll som gör att de kan navigera i kabel- och TV-världen utan problem är alltid en bra idé.

Knapparna är stora, så här är det svårt att misslyckas! De finns dessutom i straka färger, så att de är lätta att hitta på soffbordet.

11. Peresonliga muggar

Personliga muggar verkar vara en omtyckt gåva till födelsedagar, bröllop, jubileer och andra evenemang. De ger också en underbar presentidé för äldre.

Välj bland massor av olika muggdesigner och skräddarsy det med ett speciellt foto. Varje gång din älskade lyfter den för en dryck, kommer minnena också att finnas där. 

12. Anpassad kalender

Att göra en enda dag speciell för någon är fantastisk. Vad sägs om att göra 365 dagar speciella för någon äldre som du tycker mycket om? Du kan göra det genom att ge dem en personlig kalender.

Det finns en mängd olika storlekar att välja mellan här. Det finns alltid någon som passar ditt speciella behov. Du kan helt enkelt infoga det foto du vill ha i kalendern. 

13.Knack knack klisterlappar

Dessa är färgglada klisterlappar som kan vara ett kul inslag i alla presentpåsar för äldre. Klisterlapparna finns i många olika färger och med många olika texter.

Du kan göra dessa klisterlappar roliga genom att lägga till humoristiska citat eller ord på dem. Även om du väljer att inte göra det, alla äldre skulle ändå vara glada för en sådan gåva som hjälper dem att hålla sig organiserade.

De är så attraktiva och färgglada, alla att göra listor får nödvändig uppmärksamhet.

14. Hemlagade kakor

Hemlagade kakor är alltid en perfekt present äldre. Du kan göra små småkakor med en elegant design till mycket låg kostnad. Varför inte köpa en vacker burk att ge bort, där du lagt i kakorna?

Gå ett steg längre för att skriva in mottagarens namn på den och du har en fullträff. Det är dock viktigt att ta hänsyn till eventuella kostproblem, eftersom mottagarna är äldre.

15. Brevpapper

Brevpapper är inte bara för studenter eller personer i företagsvärlden. De är viktiga verktyg för äldre medborgare. Dessa saker hjälper dem att hålla kontakten med sina nära och kära.

Föremål som kuvert, färgade pennor, suddgummi, dekorationspapper, frimärken och liknande är väldigt bra gåvor till äldre. De är extremt överkomliga men ändå mycket viktiga artiklar. 

Att få dessa viktiga saker i present kan vara tacksamt, så varför inte spara dem det besväret och lägga till det i presentpåsen?

16. DVD-skivor eller CD-skivoreller

Vi blir aldrig för gamla för lite underhållning, eller hur? Speciellt när det påminner oss om alla vackra stunder vi har haft.

Det är därför det alltid är bra att lägga till en kopia av en favoritfilm eller musikalbum i en presentpåse. Om du inte vet vad deras favorit är kan du lägga till CD eller DVD med de mest populära låtarna eller filmerna från deras generation. Kanske finns det någon film hon eller han ofta pratar om. Populära filmer är till exempel “Vem älskar Yngve Frej“, “Damen i svart” och “Stora deckarboxen“.

17. målarbok för vuxna

Denna målarbok vuxna hjälper äldre medborgare att lindra stress och uttrycka sin kreativitet. Den har många vackra mönster att färglägga, inklusive djur, och annat vackert från havet.

Målarboken är en populär julklapp, men ingen behöver den mer än en äldre med begränsad aktivitet. Liksom andra pyssel ,för seniorer fungerar det som en stor underhållningskälla.

18. Bärbar högtalare

En trådlös högtalare är en utmärkt presentidé för äldre medborgare som har svårt att höra. Här kan de lyssna på sin favoritmusik. Men det handlar inte bara om musik. De kan lyssna på nyheter, väderinformation och mycket mer.

Den här Bluetooth-aktiverade enheten har ett imponerande ljud som fyller rummet. Så det är en presentartikel som låter äldre ha den bästa underhållningen utan att lyfta ett finger. 

19. En läslampa

När det gäller äldre gåvor kan en läslampa alltid bli en hit. De passar in som ett av sista minuten-alternativen du alltid kan köpa.

Det är inga nyheter att äldre läser mycket och anledningen till det är ganska uppenbart. Medan hellre vill läsa på sina telefoner eller datorer, föredrar äldre fortfarande till stor del att den traditionella bokläsningen.

Men de har det inte så lätt. Eftersom deras syn försvinner med åldern behöver de mer ljus för att uppskatta läsning. Texter som tidigare inte varit problem att läsa går inte längre att läsa. Även med läsglasögon kan det vara ansträngande för ögonen att läsa.

Med en läslampa sparar du dem obehaget att behöva spänna ögonen när de vill läsa. Knappast skulle du hitta en äldre medborgare som inte kommer att uppskatta denna läslampa som en gåva. 

20. Dagbok

Om det finns en sista-minuten-present till seniorer är det den här fina dagboken. Äldre människor kommer alltid att älska att skriva och det finns ingen bättre plats att skriva ner sina tankar på.

En vacker dagbok som hjälper dem att göra anteckningar, skriva om tidigare händelser och lägga ner allt de vill komma ihåg. Du kan välja mellan en mängd olika färger, inklusive brun, röd och grön.

Den här läderdagboken har 160 sidor, vilket är bra för att inte bara skriva utan också rita. Dess bärbara storlek betyder att det inte blir några problem att bära den runt. 

Det mest anmärkningsvärda med denna enkelt kan fyllas på. Du kan ta ut ett ark var som helst för att skriva något och stoppa tillbaka det när som helst. Det är definitivt en perfekt presentidé för äldre.