Present Till 80-Årig Kvinna

Varje ålder har sin charm och kvinnor som närmar sig 80 år har haft en fantastisk resa och bär på en erfarenhet många ungdomar borde avundas. Men när de fyller år kan det vara väldigt svårt att komma på bra presenter till dem. En 80-årig kvinna behöver ofta inte så mycket. Men jag har några tips på vad du kan ge i present till en 80-årig kvinna.

Vad är en bra present till en 80-årig kvinna? Bra presenter till en 80-årig kvinna är prenumeration på en bra tidning, fotmassage, saltspa, prenumeration på viner, choklad, bio, massagedyna, dammsugare, mikrotofflor, smyckesljus, digital fotoram, eller en godisbox.

Vad är en bra present till en 80-årig kvinna?

Varför inte ge bort en spännande upplevelsepresent? Passa på att använda rabattkoden ”upplev10” när du bokar på Upplevelse.com, koden ”NEWLIVEIT2023” när du handlar på LiveIt.se och för Flygupplevelse.se ändvänder du koden ”present10”. Med dessa koder får du hela 10% rabatt på din beställning! Övriga rabattkoder hittar du här!

Hon gillar säkert vardagslyx, upplevelser och ätbara presenter. Det brukar också bli väldigt uppskattat med presenter som är ätbara. Vare sig kvinnan haft turen att klara sig från allvarligare krämpor eller inte så vet de att ta tillvara på vad dagen bjuder på. Både livet och aktiviteterna har troligtvis saktat ner ganska rejält men självklart är upplevelser och uppvaktningar fortfarande lika uppskattade, om inte ännu mer än tidigare.

Låt mig ge dig några tips!

Något att läsa i present till en 80-årig kvinna

Att få sätta sig ner i en skön fåtölj eller slå sig ner vid köksbordet med något läsbart utan att behöva bry sig om tiden är underbart. Trots att åldern kanske begränsar rörelseförmågan så finns naturligtvis intressena kvar.

Allt om trädgård

Många har kanske bott i hus tidigare eller bor fortfarande i huset och intresset för trädgården är väl något som aldrig försvinner. Det är rena njutningen att få följa årstiderna i en prenumeration av en tidning så som Allt om Trädgård. Det fina med en sådan tidning är att den räcker länge och troligtvis kommer att ligga kvar på bordet hela året innan den hamnar i återvinningen (om den ens gör det).

Läs mer och beställ

Allers

En annan uppskattad prenumeration är en veckotidning så som till exempel Allers. Den innehåller allt från reportage, noveller till recept och sömnadsbeskrivningar eller liknande. Även det här är läsning som räcker under många dagar och alltid brukar vara ett uppskattat inslag i vardagen när den dyker upp i brevlådan. Kul present till en 80-årig kvinna.

Läs mer och beställ

Bok om kungafamiljen

Sen ska vi förstås inte glömma bort värdet av att få en intressant bok och ett hett tips är förstås en bok om vår Kungafamilj där vi både i text och bild får följa dem under ett helt år. Ett tips är förstås att ge bort de senaste tre årens böcker så att det går att följa och se vad som hänt under den tiden. Varför inte börja samla på böckerna. Om inte den 80-åriga kvinna du tänker ge bort boken till redan gör det. Bäst att kolla först alltså.

Läs mer och beställ

Bra presenter till en 80 årig kvinna

Att frysa eller har ont är inte roligt och tyvärr något som många gånger följer med som en del av åldrandet. En present som underlättar och ger välbefinnande kan därför bli en mycket uppskattad present till en 80-årig kvinna. Eller varför inte ge henne ett vackert porträtt av henne själv i födelsedagspresent?

Porträtt av henne som Mona-Lisa

Ett porträtt med henne själv som drottning, viking, superhjälte eller kanske Mona-Lisa är en kul grej som hon kommer älska. De är faktiskt inte så dyra som man skulle kunna tro. Här laddar du bara upp ett foto på henne och väljer hur du vill att hon ska avbildas. Det här har blivit en säljsuccé faktiskt! Läs mer och beställ

CBD Olja 5%

Om du letar efter en naturlig lösning för att hantera hälsoproblem, så kan CBD-olja fullspektrum vara det du söker. Oljan är gjord av högkvalitativ hampa och innehåller cannabinoider, terpener och flavonoider. Dessa ämnen arbetar tillsammans för att minska ångest, smärta och sömnproblem. CBD-oljan hjälper kroppen att må bra. Det är en bra present till någon som är intresserad av att förbättra sin hälsa och välbefinnande. Varför inte beställa en flaska åt dig själv också och upplev skillanden själv. Du kommer inte ångra dig! Läs mer och beställ

Fotmassage

Fötterna är ofta en bov till frysande så varför inte låta henne få skämma bort sina fötter med denna härliga Zenkuru Fotmassage som har hela tre olika program för att öka blodcirkulationen. En ökning av blodcirkulationen gör henne både varmare, piggar upp och är faktiskt även väldigt avslappnande.

Läs mer och beställ

Gulliga muggar

Det är svårt att motstå dessa vackra muggar från Pip Studio. Jag lovar att hon kommer älska dem!

Läs mer och beställ

Mysig tofflor

När vi ändå är inne på fötter så vill jag tipsa om de här mjuka och sköna Cozy Slippers Värmetofflorna som finns hos Coolstuff. Allt som behövs är en mikrovågsugn att lägga in dem i under 1 minut så värmer de fötterna i upp mot två timmar. Sköna att stoppa fötterna i under hela dagen och inte bara på morgonen.

Läs mer och beställ

Flygtur

Vill du verkligen överraska, då kan en flygtur bli den perfekta presenten. Det här är den perfekta överraskningen för alla tillfällen födelsedagar, 50 års dagen, möhippa, osv. Här får du hjälp att överraska personen i fråga. På utsatt tid står de och väntar vid planet. Om man önskar kan man även välja till att få den här upplevelsen filmad. Här kan du även hitta alla hjärtans dag flygningar, airobatikflygningar, flygningar för flygnörden och flygningar där man själv får spaka planet. Här finns även en flygning för dem som älskade filmen Top Gun. Det här är en present som verkligen är något utöver det vanliga och som kommer göra mottagaren väldigt överraskad. Passa på att handla via Flygupplevelse.com idag och ange ”present10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Mysig pläd

En mysig pläd att ha över sig i soffan är en bra present när hon fyller 80 år. Just den här pläden är extra smart eftersom den har uttag för händerna så att man kan dricka sitt kvällste utan att behöva ta av sig filten helt.

Läs mer och beställ

Mer välbefinnande i present till en 80-årig kvinna

Till välbefinnande hör förstås att vistas ute i ljuset. Här uppe i mörka norden får vi ofta D-vitaminbrist på grund av att vi får för lite sol. Något som kan leda till depressioner med mera. Men det finns faktiskt lösningar på det i form av ljusterapi. Även att göra roliga saker bruka vara bra för vårt mående.

Wake up light

Varför inte ge henne ljusterapi i 80-årspresent. Den här lampan kan man ha hemma och sätta på en liten stund varje dag för ett ökat välbefinnande. Lampan avger ett ljus motsvarande 10 000 lux. Lampan är flimmerfri och avger heller inte någon uv-strålning. Så den är ofarlig att använda. Ja om du inte får för dig att klippa av kablarna eller så förstås. En lampa för ljusterapi är en bra present till en 80-årig kvinna.

Läs mer och beställ

Saltspa

Till välbefinnande hör förstås också en upplevelse och en annorlunda sådan är ljusterapi och saltspa i Stockholm. Du har säkert hört om saltvattnets hälsofrämjande effekter och en dag vid havet gör underverk. Finns det inte möjlighet att ta sig till havet och uppleva det direkt på plats ger 45 minuter här samma effekt som 3 timmar där. Ljusterapin bidrar både till att man blir piggare och mer harmonisk och saltet rengör, stimulerar och har läkande kraft på huden. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Bio med middag

Den som är 80 år har nog minnen från en tid då det inte fanns färg-tv och när ett besök på biografen var något utöver det vanliga. Det är det fortfarande. Därför vill jag tipsa om något som verkligen hör till välbefinnande. För att få umgås med en vän, en släkting eller sin älskling med en present i form av Bio och middag för två kan aldrig bli fel. I paketet ingår både film och en middag på någon av stadens restauranger. Den som hellre tar maten dagen efter i form av brunch kan naturligtvis göra det. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.Läs mer och beställ

Härliga upplevelser på hemmaplan

Vinprovning online

Att bli bjuden goda viner och att få lära sig mer om dem är en upplevelse som många verkligen uppskattar. Här behöver man inte lämna hemmet för att vara med. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Choklad

Till vinet, eller för sig, passar alltid choklad och med en gigantisk choklad från Marabou kan många vänner bjudas. Om hon nu inte väljer att behålla den för sig själv. Då lär den nog räcka ett helt år för den här chokladasken innehåller hela 16 stycken chokladkakor på 100 gram. Inte är den speciellt dyr heller även om känslan är exklusiv.

Läs mer och beställ

Svamphus

Är den du ska ge presenten till intresserad av att odla är Svamphuset från Coolstuff ett hett tips. Det roliga med den är att det varken behövs en trädgård eller för den delen en massa kunskap om hur det går till att odla svamp. Det enda som behövs är lite vatten och rumstemperatur så sköter den sig själv. Under veckorna kan man följa hur svampen växer för att till slut skörda efter bara tre veckor. Skicka med ett svamprecept i paketet.

Läs mer och beställ

Badkar

Till den 80-åriga kvinnan som saknar ett riktigt badkar kan ett hopvikbart badkar vara riktigt lyxigt.

Läs mer och beställ

Massagedyna Trendrehab 

En massagedyna att ha hemma i fåtöljen är en lyxig present som man kan använda varje dag.

Läs mer och beställ

Doftljus Med Smycke

Doftljus är en mysig present att få. Men det här doftljuset är extra lyxigt. Det innehåller ett hemligt smycke som kommer fram när man börjat använda ljuset.

Läs mer och beställ

Underlätta vardagen hemma

Det finns mycket olika saker som du kan ge en 80-årig kvinna för att underlätta vardagen. Det kan vara både en dammsugarrobot, matkasse eller en enklare sak som belysning att sätta fast på boken.

Dammsugarrobot 

Du har nog sett dem tidigare och de blir mer och mer vanliga i våra hem, det där robotdammsugarna som fixar och ser till att hemmet är städat och rent utan att man ska behöva stå och kröka ryggen. iRobot Roomba har dessutom blivit prisbelönt och är väl utvecklad och testad under flera år. Går även att koppla till en smartphone för status och schemaläggning.

Läs mer och beställ

Prenumeration Linas Matkasse

Linas matkasse erbjuder färdiga matkassar i olika prisklasser och med olika inriktning. Att få en matkasse kommer att underlätta hennes vardag och det är förmodligen den 80-årspresent som hon kommer minnas längst och den hon har mest glädje av.

Läs mer och beställ

Läslampa 

Gillar hon att läsa kan en liten lampa att fästa på boken vara en god idé. Det är en billig present, men väldigt praktisk. Det är en liten lampa som man klämmer fast på sin bok och riktar ljuset mot texten. Den underlättar läsningen genom att ljussätta precis där man behöver extra ljus.

Läs mer och beställ

När du inte kan komma på besök

Slutligen vill jag tipsa dig om Pralinboxen från Godisbox som innehåller ett flertal olika praliner och några andra presenter som är lätta att skicka. Pralinboxen är fint förpackad i en vacker plåtbox som man gärna vill ha framme även efter att innehållet tagit slut. Det fina med den här boxen är förstås att du kan skicka den direkt från webben och överraska oavsett om du har möjlighet att komma på besök eller inte. Bra present till en 80-årig kvinna!

Godisbox Pralinboxen 

Choklad som skickas direkt hem till henne är en bra present när hon fyller 80 år om du inte kan besöka henne själv.

Läs mer och beställ

Digital Fotoram

Kanske en digital fotoram med bilder på familjen kommer att bli en uppskattad födelsedagspresent till en 80-årig kvinna.

Läs mer och beställ

Termosmugg

En fin termosmugg kan också vara en bra födelsedagspresent till henne.

Läs mer och beställ

Badbomber

En påse lyxiga badbomber är mysigt att få. Det är inte så dyrt att lyxa till vardagen lite grann.

Läs mer och beställ

Personligt smycke

Ett väldigt personligt smycket får du om du låter gravera in ett budskap till henne. Här ingår gravyren i priset.

Läs mer och beställ

Fotomugg

En fotomugg med egna färger och bilder. Kanske på hennes hund eller på barnbarnen. Det blir säkert en älskad 80-årspresent!

Läs mer och beställ

Upplevelser i present till en 80-årig kvinna

Restaurangbesök

Den här upplevelsen innebär att ni får äta på en av Sveriges bästa restauranger. Ni får njuta av ett lyxigt restaurangbesök för två. En jury utser varje år kockar till Sveriges bästa och nu kan man boka ett restaurangbesök och äta mat som någon av dessa kockar har lagat. Det finns många restauranger att välja mellan här. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.

Antal personer: Upplevelsen är för två personer.
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Trosa, Kvänum

Läs mer och beställ

Restaurangbesök

Relaterade frågor

Vad ska jag ge farmor som fyller 80 år? Fundera på om farmor har någon speciell hobby. Kanske gillar hon att sticka, lösa korsord eller påta i trädgården. Kanske kan du ge henne något relaterat till hennes intresse.

Vad ska jag ge min hustru som fyller 80 år? När hustrun fyller 80 år kan det kanske passa bra att ge bort en resa, kanske en skärgårdstur eller åka med museijärnvägen Lännaktten. Eller kanske skulle hon vilja ha en bra bok i 80-årspresent?

Vad ska jag ge mormor när hon fyller 80 år? Bra presenter till mormor som fyller 80 år är en stor påse med hembakt, matbröd, bullar och kakor. Kanske kan du ge henne ett personligt smycket som du låter gravera in med något fint meddelande.

Tips på fortsatt läsning

 • Present till pensionär: 18 unika och personliga presentidéer

  Present till pensionär: 18 unika och personliga presentidéer

  En present till en pensionär kan vara ett bra sätt att visa uppskattning och respekt, samtidigt som det kan bidra till att förbättra relationen med den personen. Men det kan också vara svårt att veta vad man ska köpa och hur mycket man ska spendera. Här är några förslag på presenter som kan passa som […]

  Läs mer..


 • Presenter Till Äldre Personer – Vad Önskar De Sig?

  Presenter Till Äldre Personer – Vad Önskar De Sig?

  Letar du efter utmärkta presenter till äldre personer? Att sätta ihop en presentpåse är ett utmärkt sätt att visa dem hur mycket du verkligen bryr dig om dem. Detta kommer att betyda så mycket för dem, även om de tycker att de själva kan köpa sig det de behöver. Genom att skapa en presentpåse med […]

  Läs mer..


 • 80-års present

  80-års present

  Letar du efter en bra 80-års present? Har du en person i din närhet som snart kommer att fira sin 80-års dag? Det vill du såklart fira med pompa och ståt! Ta chansen att göra något fint för mormor, farfar, eller pappa på deras dag och ge bort en unik gåva, eller en varför inte […]

  Läs mer..


Present Till 80-Årig Kvinna
Rulla till toppen