Present till 100-årig man

Det som kan vara lite svårt är förstås att hitta en bra present till en 100-årig man för det är lätt att tro att han redan har allt som kan behövas. Därför ska du få lite tips av mig här på presenter som kan passa.

Vad är bra presenter till en 100-årig man? En bra present till en 100-årig man är till exempel choklad, ett par stadiga tofflor, en supermanmugg, prenumeration på vin, kamera, ljudböcker, omelettgrill, massage, skoputsarlåda, dammsugare, godisbox, eller ett lyxigt duntäcke.

Vad är en bra present till en 100-årig man
Vad är en bra present till en 100-årig man?

Men fortsätt gärna läsa för fler presenttips!

Att ha förmånen och möjligheten att fira en man som fyller 100 år är verkligen ett privilegium. Det är så speciellt att till och med lokaltidningarna brukar höra av sig för att få uppmärksamma firandet.

Bra presenter till 100 årig man

Du har säkert varit med om den obehagliga känslan av att frysa och vet precis vad jag pratar om. Äldre människor lider tyvärr ofta av att de fryser, helt enkelt för att de inte längre orkar vara så aktiva utan snarare blir sittandes långa stunder under dagen. Av den anledningen är en present som underlättar och värmer mycket uppskattad.

CBD Olja 5%

Om du letar efter en naturlig lösning för att hantera hälsoproblem, så kan CBD-olja fullspektrum vara det du söker. Oljan är gjord av högkvalitativ hampa och innehåller cannabinoider, terpener och flavonoider. Dessa ämnen arbetar tillsammans för att minska ångest, smärta och sömnproblem. CBD-oljan hjälper kroppen att må bra. Det är en bra present till någon som är intresserad av att förbättra sin hälsa och välbefinnande. Varför inte beställa en flaska åt dig själv också och upplev skillanden själv. Du kommer inte ångra dig! Läs mer och beställ

Man brukar säga att taket och grunden i ett hus är det viktigaste för att hålla värmen och samma sak är det med oss människor. Det är förvånande vilken skillnad ett par tofflor som de här NoNation Clogs Muffy kan göra för att värma en frusen kropp. De är lätt att sticka i fötterna utan att behöva böja sig ner och de har en bra sula så att det inte golvet upplevs som halt.
Varm och skön blir också en tröja som nog snabbt kommer att bli en favorit. För tröjor kan en 100-årig man aldrig få för många av. Troligtvis finns det ett behov av att få något nytt i garderoben nu när det kommer många på besök för att fira. Den här tröjan har en neutral färg, så den kommer garanterat bli använd.
Jag skulle tro att den man i så hög ålder ofta behöver lägga sig och vila och det tror jag alla har full förståelse för. Sängen är viktig och där behöver det finnas sköna kuddar och varför inte bidra med ett värmande Danskt duntäcke med dun av hög kvalitet. Täcket klassas som medelvarmt och har faktiskt ändå upp till fem års garanti.

Roliga presenter till 100-årig man

Vikinga porträtt av honom

En present som har blivit en stor hit när det gäller att ge presenter till män är porträtt på dem. Allt man gör är att ladda upp ett foto och välja vilket porträtt man vill ha. Kanske är det Aqua Hero, Napoleon, Kung, Adelsman, eller kanske någon superhjälte. Sedan får man hem ett snyggt porträtt att hänga på väggen. Ge honom en riktig egobost och köp ett riktigt coolt porträtt. Läs mer och beställ

Fika och fira förstås

Till firandet hör förstås fika med kaffe och tårta. Wilfa kaffebryggare har en vattenbehållare som rymmer en liter vatten och passar därför bra i ett lite mindre hushåll. Med en lampa som indikerar när kaffebryggaren behöver kalkas av gör att den lilla detaljen aldrig behöver glömmas bort. Så smart! Dessutom så stänger den här bryggaren av sig själv efter 40 minuter så det gör inget om det mot förmodan skulle glömmas bort.
När en man blir hela 100 år måste han väl ändå anses vara en superman och varför inte ge honom en superman mugg för att visa det. Den blir perfekt till kaffet alla stunder på dagen och han kommer nog att skratta gott när presenten öppnas. Det är en kul present till en man som fyller 100 år och den kommer nog att användas mycket även i fortsättningen när morgonkaffet ska drickas.
Det är alltid trevligt med något gott till kaffet och det här choffeboxarna med en blandning av choklad och kaffe är alltid ett bra val. Här kan du välja att få den hemskickad direkt i brevlådan som en extra rolig överraskning och något som bryter av vardagen. Boxen innehåller även fina plåtaskar som gärna kan få stå framme och när innehållet är slut kan de fyllas på med nytt.
Laga mat är nog inte något som en man på 100 år ägnar sig så mycket åt. Mest för att det är tråkigt att laga mat till sig själv och för att synen oftast inte är den bästa när man nått den åldern. Idag erbjuds matlådor från hemtjänst och andra verksamheter men ibland kan det vara trevligt att kunna värma något till sig själv som är enkelt. När hungern eller suget efter något lite mer än fika sätter in är en Hot dog maker suverän att ha ståendes på bänken. På bara åtta minuter har den värmt både korvar och bröd. Bra är också att värmen sätts på timer så du behöver inte vara orolig att han glömmer bort den och bränner korvarna.
En prenumeration på talböcker kan bli en trevlig present till en 100-årig man. Synen blir ju ofta sämre med åldern. Men med talböcker går det att fortsätta läsa.

Hjälp i hemmet

Alla vill ha det rent och fint omkring sig, men det är inte alltid så lätt och det är inte alltid han orkar. Då kan kanske en städrobot bli en fin födelsedagspresent till en 100-årig man.

Alla vill ha det rent och fint omkring sig men det är inte alltid så lätt när orken inte riktigt räcker till. Då finns den här fantastiska lilla iRobot Romba robotdammsugaren som ser till att hemmets golv är dammfria helt av sig själv. Tänk på att ta bort mattor med fransar så att den inte fastnar där. Över huvud taget ska du nog se till att ta bort så många mattor som möjligt hos den äldre mannen för just mattor är faktiskt största orsaken till fallolyckor hos äldre. Skulle det vara så att han vägrar har du robotdammsugaren som ursäkt och du, bli inte förvånad om han har gett den ett eget namn nästa gång ni ses.
När det är fest vill man vara fin. Ja, vid andra tillfällen också förstås och om det är något som folk brukar titta på så är det skorna. Ett par välputsade skor kan göra en stor skillnad och en elegant skoputsarlåda kan bli pricken över iet just den här gången. Den innehåller ett komplett kit med det som behövs för skovård och eftersom allt ligger fint i en låda finns det inte risk för att det sprids ut i städskåpet. Dessutom är det möjligt att gravera in namnet på ägaren vilket gör den lite extra speciell och blir ett riktigt minne av dagen.
Vill man ha en billigare dammsugarrobot är den här ett väldigt bra alternativ. Den här dammsugarroboten har fått väldigt bra betyg för städningen när jag gjorde en större undersökning av robotdammsugare under 5000 kronor.

Läs mer om bästa dammsugarroboten under 5000 kronor

Presenter som skickas med posten

Befinner du dig inte på samma ort som honom kan det vara smidigt med presenter som kan skickas med posten. Kanske en godisbox eller prenumeration på en tidning som du vet att han gillar.

Vare sig du kan besöka den som fyller år eller inte så kan en prenumeration på en veckotidning som fokuserar på just den personens intressen vara en bra present. Korsordstidningar sägs vara bra för att hålla huvudet igång.
Många äldre föredrar papperstidningar just för att den håller länge att läsa. Även den som inte kan ge sig ut lite mycket som i yngre dagar kan ändå hänga med i vad som händer och i de olika årstiderna med en bra tidning.
Boxar fyllda med överraskningar har jag skrivit om tidigare och här kommer ett tips till. Denna gång på Toppenboxen som innehåller både choklad, kaffe, <a class=
Boxar fyllda med överraskningar har jag skrivit om tidigare och här kommer ett tips till. Denna gång på Toppenboxen som innehåller både choklad, kaffe, te och faktiskt ett par härliga strumpor. Boxen skickas direkt till mottagaren med din personliga hälsning och ett eget foto om du vill det. Du får mycket till ett bra pris och direktleverans till festföremålet.

Relaterade frågor

Vad är en bra present att ge en man i födelsedagspresent? Bra presenter att ge män är choklad, en personlig mugg för morgonkaffet, en resa eller en upplevelse. Fler tips på bra födelsedagspresenter till män kan du hitta här.

Tips på fortsatt läsning

 • Present till 100-årig man

  Present till 100-årig man

  Det som kan vara lite svårt är förstås att hitta en bra present till en 100-årig man för det är lätt att tro att han redan har allt som kan behövas. Därför ska du få lite tips av mig här på presenter som kan passa. Vad är bra presenter till en 100-årig man? En bra […]

  Läs mer…


 • Present till 100-årig kvinna

  Present till 100-årig kvinna

  Har du läst boken om hundraåringen? Den handlar visserligen om en man men framför allt så handlar den om att livet inte är slut bara för att man fyller 100 år, tvärtom. Idag är det fler och fler som når den här fantastiska åldern och har du inte firat en 100-åring tidigare förstår jag om […]

  Läs mer…


 • Present Till 90-Årig Man

  Present Till 90-Årig Man

  Du kanske tror att en 90-årig man har allt han behöver och att presenter är överflödiga men då har du fel. Det finns många bra saker som du kan ge i present till en 90-årig man och han kommer inte bara att uppskatta omtanken utan även presenten förstås. Men vad är då en bra present […]

  Läs mer…


Present till 100-årig man
Rulla till toppen