Julklapp till 11-årig tjej

Vad är bra julklappar till 11-åriga tjejer?

Det är inte helt lätt att hitta julklappar till 11-åriga tjejer. Man vill ju inte riskera att köpa något som är alldeles för barnsligt. Julklappar som alltid är populära bland flickor i 11-årsåldern är förstås pengar, ny mobiltelefon, en kaktuslampa och popcorn maskin. Om hon inte redan fått en egen mobiltelefon är det verkligen hög tid nu. Men du ska få lite fler tips på julklappar som är roligare att ge bort. 


Skönhetsprodukter i julklapp till 11-åriga tjejer

Skönhetsprodukter som funkar till 11-åriga tjejer är t.ex. hårtofsar, hårspännen och läppglans. Glitter brukar vara mycket populärt i alla former, nagellack, nageldekorationer, går-gelé, hårspray, hårtofsar, glittriga smycken och kroppsglitter.

Sedan är det lite olika vad tjejer i den här ålder är intresserade av. Själv önskade jag mig smink när jag fyllde 11 år. Så när min dotter fyllde 11 så trodde jag att smink var det hon önskade sig mest av allt. Jag gav henne en sminklåda och trodde att hon skulle gilla det. Hon höll på länge och väl med att greja inne på sitt rum. När hon väl kom ut var hon sminkad till en haj med huggtänder. Eller om det var en vampyr hon föreställde, jag är lite osäker. Men jag gissar att det var lite tidigt för henne att börja med smink redan. Men om din 11-åring är intresserad så kanske parfymerna Green tea eller Pink sugar passar. Om det är för tidigt för smink lär du ju märka det.

Det går ju också att ge 11-åriga tjejer förbrukningsprodukter i julklapp. För barn i den här åldern är det nämligen väldigt viktigt med MÅNGA julklappar. Så varför inte ge dem några extra paket med schampo, balsam, tvål, bodylotion, tandborste och tandkräm. När min yngsta dotter var i den här åldern såg hon antalet julklappar som ett bevis på hur mycket vi tyckte om henne. Då gällde det verkligen att vara påhittig, så att hon inte fick för få julklappar om man jämförde med storasyrran!

Sötsaker

Tjejer i 11-årsåldern börjar intressera sig för matlagning och bakning. De tycker om att tillaga snacks i olika former. Det kan t.ex. vara en ice-cream roller, popcornmaskin, sockervaddsmaskin och varför inte godis eller godisautomat, en enhörning som bajsar godis, eller godisförvaring. En 11-årig tjej gillar sötsaker helt enkelt!


Ge aktiviteter i julklapp

En bra idé är också att ge den 11-åriga tjejen någon ny aktivitet i julklapp. Kanske betala nästa termins dans, fotboll, tvärflöjt eller vad hon nu är intresserad av. Eller varför inte ge henne en termin av något helt nytt? Kanske skateboard, konst eller simning. Det kan leda till ett helt nytt intresse som hon annars inte haft.

Det kan också vara kul att få prylar för att utföra aktiviteterna som t.ex. en skateboard och hjälm. Det kanske verkar lite skrämmande först, men i den här åldern lär de sig åka väldigt snabbt.


Ge 11-åriga tjejer inredning i julklapp

Inredning som julklapp till 11-åriga tjejer brukar vara väldigt lyckat. Det kan t.ex. vara en snygg fåtölj, kuddar, gardiner, flamingos, lamadjur, en pläd, en fin kaktuslampa, överkast eller mysiga candy cruch kuddar att lägga på sängen.

Flamingos, enhörningar, sjöjungfrufilt, kaktusar och gärna i kombination med så mycket rosa färg som möjligt.

Fina julklappar till 11-åriga tjejer skön och snygg fotölj
Present till 11-årig tjej enhörningskattkudde
julklapp till 11 åring godis brukar vara en uppskattad julklapp

Det är också väldigt uppskattat att få gammaldags godisburkar fyllda med karameller.

Kaktuslampor är en bra julklapp till en 11årig tjej

Eller varför inte ge ett presentkort på IKEA, så att hon får välja inredning själv. 11-åriga tjejer är väldigt konstiga. De brukar gilla att gå på IKEA och handla.


Pysselsaker i julklapp

11-åriga tjejer brukar gilla pyssel som är lite “vuxnare”. T.ex. pyssel från Panduro, eller textilfärg schabloner, batikfärg, tillverkning av riktiga smycken, målarböcker för vuxna , kattpennvässare och att lära sig t.ex. virka. Varför inte ge henne garn, stickor och lära henne att sticka. Det är riktigt roligt när hon upptäcker att hon faktiskt kan skapa något snyggt själv. Kanske en halsduk kan bli första projektet. Rusta brukar ha fina pysselboxar också.


Prylar som 11-åriga tjejer önskar sig i julklapp

Andra idéer kan vara en handväska, fotlänk, lysande meddelandetavla, silverhalsband, sportbag, en riktigt bra bok, spelet Ska vi slå vad och icerollmaker.


Harry Potter relaterade saker är riktigt bra julklappar till 11-åriga tjejer

Gillar hon Harry Potter? I så fall finns det ju både böcker, filmer , målarbok och massa tillbehör som är väldigt roligt att få. Tänk dig en egen trollstav, en tidvändare Det har också kommit ut en Harry Potterkokbok. Är den 11-åriga tjej du ska fira ju tillsammans med intresserad av Harry Potter så kommer hon tycka om att få den här kokboken. De Harry Potter böcker som släppts är:

ge bort en trollstav i julklapp till den 11-åriga tjej som gillar Harry Potter
Harry Potter 3D-pussel i julklapp till en 11 årig tjej

Tillbehören de önskar sig är Herminones hanlsband (tidvändare), trollstav, modeller, spel, den gyllene kvicken 3D-pussel, morgonrock , tofflor och mycket mycket annat. Det enda de inte vill ha från Harry Potterböckerna är att byta bort sitt rum mot skrymslet under trappan. Själv hoppades jag länge på att få ett syrum…men ingen av barnen villa byta mot skrymslet under trappan, TROTS att Harry Potter bodde där.


Mobil i julklapp till 11-årig tjej 

ge den 11 åriga tjejen ett snyggt mobiltelefonfodral i julklapp

Om hon inte redan fått en mobiltelefon är det hög tid nu. Det måste inte vara en ny mobiltelefon för 7000 kr. Det tycker i alla fall jag är väldigt onödigt. Det är dumt att ge barnen så dyra och fina telefoner att de riskerar att bli rånade på dem. En gammal ärvd smartphone fungerar och är inte lika stöldbegärlig. Till mobilen finns det många fina julklappar till 11-åriga tjejer: powerbank i form av en enhörning, mobilskal och riktigt bra hörlurar. 11-åriga tjejer gillar just nu flamingos, lamor och enhörningar. För mobilskal är det också väldigt poppis med marmor. Mobilskalen ska helst vara från Ideal of Sweden. Visst är de ganska dyra…men jag köpte ett till min dotter. Jag tänkte att kostar det inte mer än 300 kr att ligga på topp och ha det allra coolaste så är det ok faktiskt. Det är ju inga märkeskläder för flera tusen. Utan bara ett mobilskal som gör att man är trendigast i klassen.

Jag hoppas du har hittat en riktigt bra julklapp till den 11-åriga tjej du ska fira jul med. Kommentera gärna om jag har missat någon bra julklapp till 11-åriga tjejer! 

Du kan också hitta bra julklappstips här:

Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]