Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

10 gåvor för att visa uppskattning för din professor

Lärare är några av de mest minnesvärda människorna i en persons liv. De kan ge dig lektioner i livet som du kan använda även utanför klassrummet. Under dina utbildningsår kan du träffa en fantastisk professor som motiverar dig att lyckas. Och vad är ett bättre sätt att visa sin uppskattning på än att ge en gåva? 

Vissa skolor tillåter att personalen att ta emot gåvor, så länge det inte är värt mer än ett visst belopp som anges i policyn. Andra skolor har ett strikt förbud mot att ta emot gåvor. Några av de vanligaste gåvorna som ges är muggar, ätbara presenter och andra icke-materiella saker. 

GÅVOR FÖR ATT VISA UPPSKATTNING FÖR DIN PROFESSOR?

Det finns lärare och professorer som verkligen anstränger sig utöver dete vanliga för att ge de bästa lektionerna till sin klass. Med denna nivå av hängivenhet till jobbet är gåvor verkligen välförtjänta. Om du vill lämna ett tecken på uppskattning, kolla in några av presentidéer här på sidan!

Är det okej att ge din professor en gåva?

När man ger en professor en gåva är det oftast en önskan om att visa honom eller henne lite uppskattning för att de delade med sig av sin kunskap och utbildning. Tyvärr kan denna lilla gest bli något oetiskt under fel omständigheter. Det finns många etiska problem när det gäller att ge gåvor till yrkesverksamma, de kan ses både som mutor och andra tolkas som man har en dold agenda.

På grund av detta finns det vissa policyer på tex skolor för att förhindra skadliga gåvor. Så om du planerar att ge en gåva någon kanske du först vill bör undersöka skolans policy.

För institutioner som tillåter att gåvor finns det ofta en policy för vilken typ av gåva som är lämplig eller inte. Ett exempel på detta är Commonwealth of Massachusettes, som förbjuder gåvor värda mer än $ 50. Å andra sidan University of Iowa anser inte icke-monetära föremål värda under $ 3 som gåvor. 

Professionella preferenser

De flesta lärare och professorer väljer att ta emot gåvor på ett klokt sätt och vägrar ta emot sådana som kan vara skadliga eller skadliga för deras karriär. När allt kommer omkring kan eleverna antingen ge en ofarlig teckning, en burk med kakor eller en helt ny MacBook Pro. Hur som helst är det uppenbart vilken gåva som de måste vägra ta emot för att undvika intressekonflikter. 

Vissa professorer kommer att vägra ta emot alla gåvor som ges på grund av professionalism. Och ja, inte ens en burk kakor eller andra icke-materiella föremål. I det här fallet räcker det med en noggrant skriven anteckning eller ett kort för att skicka meddelandet. En handskriven anteckning räcker ofta för dedikerade lärare att veta att deras ansträngningar uppskattas. 

Kan professorer ta emot gåvor från studenter?

Ja, så länge det är inom ramen för lagar kring gåvor för offentliga tjänstemän och lärare. Men de kan också vägra en gåva om avsikten bakom den inte känns bra.

Precis som gåvor för andra tillfällen finns det en bra tid och plats för att ge en gåva till en professor. Att ge en gåva, oavsett hur liten eller billig, bör göras vid ett lämpligt tillfälle. Detta kan variera från skola till skola, men det finns några omständigheter där gåvor inte är en dålig idé. 

När är en gåva acceptabel?

Nedan följer några fall där det är acceptabelt att ge en lärare eller professor gåva. Var uppmärksam på vilken typ av gåva du ska ge. Om möjligt är det bättre att ge en gåva som en klass eller grupp av vänner efter examen. På det här sättet kommer gåvan inte att uppfattas som en muta från professorns sida. 

När du är en examen Student

Äntligen! Efter några år av studier och sömnlösa nätter ingår du äntligen på listan över studenter. Ditt hårda arbete hade gett resultat och du är glad att gå vidare till nästa nivå. Det finns bara en sak kvar att göra: skaffa en present till dina inspirerande och motiverande lärare. 

I de flesta skolor är en elev som ger något trevligt till sina professorer normalt. I själva verket sker ett utbyte av gåvor till och med från studenter och rådgivare för högre utbildning, särskilt efter en lyckad händelse som ett opponering. 

När gåvan är kollektiv

En annan bra tid att ge din gåva är via en gruppinsats. Om en elev vill dela något med klassen under sin födelsedag kan läraren vara en del av mottagarna. Du kan också välja att ge hela fakulteten en gåva istället om din budget är för låg för att gåva hela klassen.

En kollektiv gåva kan också vara några små gåvor från flera studenter. Till exempel skulle internationella studenter som bestämde sig för att dela ut godis från sina länder med hela klassen betraktas som en kollektiv gåva. Ett typiskt exempel på detta är innan jullovet när studenter köpte några inhemska produkter från sitt hemland och bjöd hela klassen.

I sällsynta fall kan en hel klass anstränga sig för att ge en gåva till en specifik lärare eller professor har varit till stor hjälp under året. 

När det finns ett stort tillfälle

Ett ”bra tillfälle” är inte bara något som kan firas varje år. Du kan ge en gåva till din professor om han eller hon har gått igenom en stor livshändelse. Till exempel har professorn äntligen gifte sig eller fått ett första barn. De flesta av dessa gåvor kan också ges kollektivt, tillsammans från hela klassen. 

Ett annat exempel är när läraren genomgick en livshotande upplevelse och överlevde. De flesta av dessa händer vanligtvis när läraren hamnar i en olycka och gåvan är ett tecken på önskan att bli frisk, i hopp om snabb återhämtning. Hur som helst bör gåvan inte vara materiell eller av det dyrare slaget. 

10 lämpliga gåvor till en professor

Pennställ att ha på skrivbordet

Varje lärare står inför problemet med att ordna sina saker dagligen. Sakerna bör vara enkla att ordna samtidigt som de kan lagra saker på ett säkert sätt. Ett bra pennställ är en trevlig present till lärare och professorer som alltid hanterar massor av papper från många klasser. Läs mer och beställ

Kakor (eller andra bakverk)

Ingenting slår att säga ”tack” än att ge bakverk som kakor i en burk (eller en förpackning.) Dessutom kan mottagaren också dela det med kollegor eller andra studenter. Det säkraste alternativet när du ger bakverk är att se till att det är glutenfritt och allergifritt, särskilt för att du kanske inte känner till någons allergier. 

Kaffemugg

En upptagen lärare brukar ändå alltid ha tid att få i sig kaffe eller te. Det är därför många studenter ger personliga muggar som gåvor till sina professorer. Det finns flera anpassningsbara muggar på marknaden, som den här matematikmuggen för matteprofessorer. 

Postitlappar

Andra kontorssaker som går bra att ge sin professor i present är anteckningsblock och postitlappar. Även om det är billigt och enkelt, är dessa saker effektiva för att organisera lektioner och evenemang för varje klass. Du kan även få postitpaket som finns i olika färger och storlekar för mindre än 170 kr.

Witeboardpennor

Whiteboardpennor är fortfarande mycket användbara, även under online-lektioner. Witeboardpennor lådor kommer alltid att vara ett användbart verktyg för lärare och professorer. Du kan få en 8-pennor för mindre än 80 kr/förpackning.  

”Crave Box”

De flesta lärare och professorer har knappt tid att vila och fortsätta med sin nästa klass. Ett enkelt mellanmål kan vara en trevlig present att få. Det gör att de snabbt kan rusa vidare till nästa utmanande föreläsning. Provlådor eller ”crave boxes” är ganska populära som kontorssnacks.

Termosmuggar

Det är viktigt att dricka mycket, speciellt när det börjar bli varmt ute. En praktisk termosmugg är en utmärkt gåva till lärare på språng. Dessa termosmuggar är populära gåvor och är relativt billiga för mindre än 250 kr/st.  

Extra koffein

Vad skulle en kaffemugg och en muggvärmare användas till utan en bra blandning av kaffe? Du kan ge ett helt kaffebönapaket i present till professorn som älskar att dricka kaffe på morgonen. För dem som är på språng och behöver ett tillskott av koffein, gjort av riktigt goda kaffebönor av ett bra märke göra susen. 

En enkel “Tack” -anteckning

Om du istället vill välja något mer traditionellt finns det faktiskt inget som slår en ”tack-anteckning”. Men du behöver inte vara begränsad till tråkiga pappersark eller anteckningsböcker. Du kanske vill använda tackkort med kuvert, om läraren gärna vill lägga till dem i samlingen av tackkort. 

Liknande inlägg

 • Skolavslutningspresent

  Skolavslutningspresent

  När någon avslutar sina studier är det trevligt att fira med en mottagning och att ge dem en gåva. Valet av examenspresent beror naturligtvis på personen som tar examen och[…]

  Läs mer…


 • Present till manlig lärare

  Present till manlig lärare

  Är du på jakt efter den perfekta presenten till din manliga lärare? Nu behöver du inte leta längre! I denna guide kommer vi att utforska en rad omtänksamma presentidéer som[…]

  Läs mer…


 • Present Till Skolstart

  Present Till Skolstart

  Bra presenter till skolstart – När det närmar sig skolstarten är det många som passar på att ge sina barn lite extra fina presenter för att få en riktigt bra[…]

  Läs mer…


10 gåvor för att visa uppskattning för din professor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen