Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

En omfattande guide till fester för en baby och gravid: Allt du behöver veta

Senast updaterad 20 december, 2023

Att välkomna en ny liten människa till världen är en otrolig upplevelse, och det är en tid för firande. I den här guiden kommer vi att utforska olika typer av fester du kan anordna för att fira detta speciella tillfälle, inklusive babyshowers, blöjlotterier, dop och mer. Vi kommer att täcka allt du behöver veta för att planera och genomföra dessa fester, inklusive tips om spel, mat och presenter.

Vad finns det för fester för gravida och nyfödd baby?
Vad finns det för fester för gravida och nyfödd baby?

Innehåll

Fester för baby och blivande mamma

Det finns olika typer av fester du kan anordna för att fira ankomsten av en ny baby eller en kommande baby. Låt oss utforska några av de mest populära.

Babyshowers

En babyshower är en traditionell fest som anordnas för att fira den kommande ankomsten av en baby. Den vanligtvis organiseras av en vän eller släkting till den blivande mamman. Den innebär ofta lekar, mat och gåvor för den blivande mamman.

Att anordna en babyshower involverar vanligtvis att välja ett datum och en plats, skicka ut inbjudningar, planera mat och dryck, organisera lekar och köpa en gåva till den blivande mamman. Ett tema kan också väljas för att göra festen mer organiserad och minnesvärd.

Babyshower-lekar: Det finns många roliga lekar som du kan organisera under en babyshower. Exempel på lekar inkluderar ”Gissa babyens födelsevikt” och ”Babybingo”. Dessa lekar kan vara ett roligt sätt att engagera gästerna och skapa en festlig atmosfär.

Babyshower-mat: Maten på en babyshower bör vara enkel och lätt att äta. Fingerfood som smörgåsar, frukt, kakor och cupcakes är populära val. Du kan också ha en tårta med ett babytema för att fira den kommande ankomsten.

Blöjlotteri (även kallad diper raffle)

Ett Diaper Raffle är en annan typ av fest som kan anordnas för att fira en nyfödd eller kommande baby. Istället för att ge traditionella gåvor, uppmanas gästerna att ge blöjor som en praktisk gåva till de blivande föräldrarna.

För att anordna ett blöjlotteri, bör du skicka ut inbjudningar som klargör att gästerna ska ta med blöjor i stället för traditionella gåvor. Du kan också organisera några lekar eller aktiviteter som är relaterade till blöjor, som ”Blöjbytestävling”.

Genusavslöjande fester (Gender reveal party)

Genusavslöjande fester har blivit allt mer populära. Dessa fester involverar att avslöja könet på den kommande bebisen till familj och vänner, ofta genom kreativa och överraskande metoder, som att skära upp en tårta för att avslöja rosa eller blått inre, eller att låta ut heliumballonger i valda färger.

Under en genusavslöjande fest samlas familj och vänner för att avslöja och fira könet på den kommande bebisen. Detta avslöjas ofta genom ett kreativt och överraskande sätt, till exempel genom att skära upp en tårta för att visa rosa eller blå fyllning, eller att spränga en ballong fylld med rosa eller blå konfetti.

Maten på en genusavslöjande fest är vanligtvis enkel och lätt, som fingerfood eller bufféstil. Det kan vara kul att ha både rosa och blåa alternativ, som cupcakes eller drycker.

När det gäller lekar, kan du organisera något roligt som gissningsspel där gästerna röstar på vilket kön de tror att bebisen kommer att vara.

Gåvor ges inte alltid på genusavslöjande fester, men om du vill ge något, är neutrala babyartiklar eller något för föräldrarna alltid ett bra val.

’Sip and See’ fester

En ”Sip and See” fest är en tradition där gästerna bjuds in till hemmet efter att bebisen är född för att ’sippa’ (dricka) och ’se’ (möta) det nya barnet. Det är ett mer avslappnat alternativ till en traditionell babyshower och kan vara ett bra sätt att introducera barnet till familj och vänner.

Under en ”Sip and See” fest, gäster är inbjudna till hemmet efter att bebisen är född för att ’sippa’ (vanligtvis kaffe, te eller champagne) och ’se’ (möta) det nya barnet. Det är ett mer avslappnat alternativ till en traditionell babyshower.

Maten vid dessa tillställningar kan variera, men lättare snacks eller bakverk är vanligt. Det är också populärt att servera en signaturdrink.

Det finns oftast inte lekar på en ”Sip and See”, men gästerna får chansen att träffa och interagera med bebisen.

Presenter är vanligtvis inte nödvändiga på en ”Sip and See”, eftersom syftet främst är att träffa den nya bebisen. Men om gästerna vill ge en gåva, kan små babyartiklar eller något för föräldrarna vara lämpliga.

Mother shower

Dessa är särskilt menade för mammor som redan har barn. Idén är att, eftersom mamman redan har de flesta av de babyartiklar hon behöver, är dessa duschar inriktade på att skämma bort mamman.

Dessa duschar är inriktade på att skämma bort mamman. Maten kan vara mer överdådig och sofistikerad, med delikatesser som kan variera beroende på mottagarens smak.

Lekar kan vara mer vuxen-centrerade, kanske skäm-bort-relaterade. Presenter ges ofta till mamman snarare än till barnet och kan inkludera skönhetsprodukter, presentkort för massage eller spa, gourmetchoklad och mer.

’Sprinkle’ showers

En ’Sprinkle’ shower är en mindre version av en babyshower som anordnas för efterföljande barn. Istället för en fullblåst fest, det är en mer avslappnad samling där gästerna ’sprinkla’ den blivande mamman med några nödvändiga gåvor.

En ’Sprinkle’ shower är mindre formell än en traditionell babyshower, med fokus på att ge den blivande mamman några nödvändiga gåvor snarare än att överösa henne med gåvor.

Maten kan vara lätt och enkel, med fokus på fingerfood och bakverk. Lekar är vanligtvis mer avslappnade och mindre formella än på en traditionell babyshower.

Presenter vid dessa tillställningar är ofta begränsade till nödvändigheter som kläder i den nya storleken, blöjor, våtservetter eller kanske en present till den blivande storasyskonet.

Olika kulturer kan också ha sina egna unika firanden för att välkomna en ny baby eller fira en graviditet. Det är alltid en bra idé att överväga de personliga preferenserna och kulturella traditionerna hos den blivande mamman när man planerar en fest för att fira hennes nya barn.

Dop

Ett dop är en religiös ceremoni som välkomnar ett barn till en religiös tro. Dop kan också vara en tid för familj och vänner att samlas och fira ankomsten av barnet.

För att anordna ett dop, måste du först kontakta din församling för att arrangera datumet och tiden för ceremonin. Du måste sedan skicka ut inbjudningar, organisera en mottagning efter ceremonin, och kanske välja en dopklänning för barnet.

Gåvor för fester för en baby och kommande baby

Att välja den perfekta gåvan till en babyshower, ett blöjlotteri eller ett dop kan vara svårt. Att ge en present är alltid ett tecken på omtanke och kärlek. När det gäller att fira en baby och en kommande mamma, blir presenten ännu mer betydelsefull. Låt oss utforska vilken typ av gåvor som är mest lämpliga för varje typ av fest.

Babyshowergåvor

Gåvor till en babyshower bör vara praktiska och användbara för den blivande mamman och babyn. Kläder, leksaker, blöjor, barnvagn, bärsele och barnböcker är alla bra idéer.

Blöjlotterigåvor

Som namnet antyder, är det bästa att ge till ett blöjlotteri blöjor. Men du kan också överväga att ge andra babyrelaterade gåvor, som baby wipes, krämer och salvor.

Dopgåvor

Gåvor till ett dop bör helst vara meningsfulla och eviga. Du kan överväga att ge saker som ett silverkors, en bibel, ett smycke eller en personlig gåva med barnets namn på.

Gender reveal party

Eftersom könet på bebisen ännu inte är känt vid en genusavslöjande fest, bör gåvor vara könsneutrala. Barnböcker, neutrala babykläder, badprodukter för bebisar och andra grundläggande behov är alla bra alternativ. Om du vill ge något till föräldrarna kan du överväga saker som presentkort på restauranger eller till en pre-mamma massage.

’Sip and See’ fester för baby

Under en ”Sip and See” fest har bebisen redan anlänt, så du har möjlighet att ge mer personliga presenter. Gåvor som personliga babyböcker, monogramkläder, leksaker och babyfotografi är alla bra val. Du kan också överväga att ge något till föräldrarna, som en hemlagad måltid, presentkort till en lokal restaurang, eller kanske en flaska av deras favoritvin.

Mother shower

Dessa duschar är inriktade på att skämma bort mamman, så gåvor bör vara mer för henne än för bebisen. Du kan överväga att ge saker som spa-presentkort, lyxiga hudvårdsprodukter, en pre-mamma massage, gourmetchoklad, blommor, eller kanske en flaska champagne för att fira.

’Sprinkle’ showers

’Sprinkle’ shower är avsedda för att ”sprinkla” mamman med några nödvändigheter snarare än att överösa henne med gåvor. Gåvor bör vara praktiska och användbara. Du kan överväga att ge saker som kläder i den nya storleken, blöjor, våtservetter, eller kanske en liten present till det blivande storasyskonet för att göra dem känna sig inkluderade i firandet.

Frågor och svar om fester för en baby och gravid

Fråga: Vilka lekar kan jag organisera under en babyshower? Svar: Det finns många roliga lekar du kan organisera under en babyshower. Exempel inkluderar ”Gissa babyens födelsevikt”, ”Babybingo”, och ”Blöjbytestävling”.

Fråga: Vilken typ av mat bör jag servera på en babyshower? Svar: Maten på en babyshower bör vara enkel och lätt att äta. Fingerfood som smörgåsar, frukt, kakor och cupcakes är populära val.

Fråga: Vad är ett blöjlotteri? Svar: Ett blöjlotteri är en fest där gästerna uppmanas att ge blöjor som en gåva till de blivande föräldrarna.

Fråga: Vilka är de bästa gåvorna att ge till en babyshower, ett blöjlotteri och ett dop? Svar: För en babyshower, är praktiska och användbara gåvor bäst. För ett blöjlotteri, är blöjor och babyrelaterade produkter bra val. För ett dop, bör gåvorna vara meningsfulla och eviga.

Slutsats

Att anordna en fest för en baby eller en kommande baby kan vara ett underbart sätt att fira ankomsten av en ny liten människa. Oavsett om du planerar en babyshower, ett blöjlotteri, ett dop eller någon annan typ av fest, kommer denna guide att hjälpa dig att göra evenemanget minnesvärt för alla inblandade.

 • Fadder present: Kreativa idéer för att visa uppskattning

  Fadder present: Kreativa idéer för att visa uppskattning

  Senast updaterad 21 februari, 2024 Att välja en present till sin fadder är en gest som bär med sig en djup mening av uppskattning och tack. Det är ett tillfälle att hedra deras engagemang och stöd, samtidigt som man strävar efter att hitta något som verkligen kommer att beröra dem på ett personligt plan. Denna…

  Läs mer…


 • Presenter till nyfödda: Idéer för att fira den lilla

  Presenter till nyfödda: Idéer för att fira den lilla

  Senast updaterad 16 februari, 2024 Vad ska man ge i present till en nyfödd bebis? När en ny liten varelse anländer till världen, är det vanligt att vänner och familj vill ge gåvor och gratulationer till det nya tillskottet. Att välja en present till en nyfödd är en speciell gest. Utforska våra tips och idéer…

  Läs mer…


 • Baby Shower Fika: En Högtid av Glädje och Gemenskap

  Baby Shower Fika: En Högtid av Glädje och Gemenskap

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Babyshower-fika är en underbar tradition som handlar om att fira ankomsten av en ny familjemedlem genom att dela glädje, skapa minnen och njuta av god mat. Denna tradition har blivit en omtyckt och populär händelse där vänner och familj samlas för att hedra de blivande föräldrarna och deras kommande lilla…

  Läs mer…


 • Doppresent från Guldfynd: En minnesvärd gåva

  Doppresent från Guldfynd: En minnesvärd gåva

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Letar du efter den perfekta presenten för att fira ett speciellt ögonblick i ett barns liv? Då är en doppresent från Guldfynd det ultimata valet för att hedra dopet. I denna omfattande guide kommer vi att utforska världen av Guldfynds doppresenter och ge dig värdefull information, kreativa idéer och inspiration…

  Läs mer…


 • Gravidpresent: Den Perfekta Gåvan för Blivande Föräldrar

  Gravidpresent: Den Perfekta Gåvan för Blivande Föräldrar

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Graviditet – en tid av förväntan och glädje, men också av en del nervositet. Vad kan vara bättre än att höja den blivande mammans humör med en tankeväckande gravidpresent? Inte bara en gåva, utan en som uttrycker kärlek, omsorg och uppskattning. Gravidpresent Gravidpresent, eller en gåva till en väntande mamma,…

  Läs mer…


 • Den Söta Traditionen med Dopfika

  Den Söta Traditionen med Dopfika

  Senast updaterad 18 februari, 2024 Att fira ett nytt liv är alltid en magisk stund, och i Sverige har vi en speciell tradition för detta – Dopfika. Men vad är egentligen Dopfika? Låt oss utforska denna underbara tradition och dess betydelse i den svenska kulturen. Dopfika: Ett Svenskt Fenomen Först och främst, låt oss besvara…

  Läs mer…


 • DIY Doppresent: Skapa Minnesvärda Gåvor med Kärlek

  DIY Doppresent: Skapa Minnesvärda Gåvor med Kärlek

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Bland alla gåvor vi ger och får i livet, sticker dopgåvor ut som extra betydelsefulla. Men det kan vara utmanande att hitta den perfekta presenten som är både unik och meningsfull. Har du funderat på att skapa egna dopgåvor? Denna guide tar dig genom processen, steg för steg. DIY Doppresenter:…

  Läs mer…


 • Babyshower present till en tjej: En komplett guide

  Babyshower present till en tjej: En komplett guide

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Att närvara vid en babyshower är en betydelsefull händelse, särskilt för den blivande mamman. Det är en tid att fira och visa henne kärlek och stöd inför den nya livsfasen. Att välja den perfekta presenten till en tjej kan vara utmanande, men denna guide gör det enkelt. Från bedårande kläder…

  Läs mer…


 • Hur du gör en blöjtårta: En enkel guide

  Hur du gör en blöjtårta: En enkel guide

  Senast updaterad 15 februari, 2024 En blöjtårta är en kreativ och användbar present till en blivande förälder eller en nyfödd bebis. Det är både dekorativt och praktiskt, och kan anpassas efter smak och behov. Här är en enkel guide för att göra din egen blöjtårta. Hur gör man en blöjtårta? För att göra en blöjtårta…

  Läs mer…


 • Vad gör man på baby shower?

  Vad gör man på baby shower?

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Välkommen till vår omfattande guide om babyshoweraktiviteter! Att välkomna ett nytt tillskott till familjen är en speciell tid som förtjänar en minnesvärd och rolig baby shower. Det är inte bara ett tillfälle att fira den väntande bebisen, utan också en möjlighet för nära och kära att dela glädjen med de…

  Läs mer…


 • Doppresent från Gudfar: Den Ultimata Guiden

  Doppresent från Gudfar: Den Ultimata Guiden

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Dopet är en signifikant ceremoni i flera kulturer och religioner globalt sett. Det innebär barnets anslutning till den religiösa gruppen. Men vad innebär dopet och varför är det viktigt att välja en passande doppresent från gudfadern? Låt oss undersöka detta närmare. Vad är en Doppresent? En doppresent är en gåva…

  Läs mer…


 • Dos och Don’ts – Etikett regler för en baby shower

  Dos och Don’ts – Etikett regler för en baby shower

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Att välkomna ett nytt liv till världen är en glädjande händelse, och en baby shower är ett underbart sätt att fira denna milstolpe. Men precis som vid vilket socialt evenemang som helst finns det etiketter och riktlinjer att följa för att säkerställa allas bekvämlighet och lycka. I denna omfattande guide…

  Läs mer…


 • Vad skriver man på dopkort? Dopkort Text Exempel & Tips

  Vad skriver man på dopkort? Dopkort Text Exempel & Tips

  Senast updaterad 9 februari, 2024 Dopkort är en viktig del av dopceremonin, eftersom de ger ett sätt att uttrycka kärlek, välgångsönskningar och stöd för det nydöpta barnet och dess familj. Ett välformulerat och personligt dopkort för att önska Välkommen till världen kan bli ett kärt minne som bevaras genom åren. Vad skriver man på dopkort?…

  Läs mer…


 • Doppresent Kostnad: Din Ultimata Budet Guide till Dop

  Doppresent Kostnad: Din Ultimata Budet Guide till Dop

  Senast updaterad 18 februari, 2024 Har du funderat över den passande kostnaden för en doppresent? Dopet är en historisk och känsloladdad händelse som markerar ett avgörande ögonblick i ett barns liv. Samtidigt förstår vi att det kan ge upphov till en del frågetecken, särskilt när det kommer till den sociala etiketten kring dopgåvor. Hur mycket…

  Läs mer…


 • Bästa ställena för babyshower

  Bästa ställena för babyshower

  Senast updaterad 4 februari, 2024 Att välja rätt plats för en babyshower är viktigt, det är ett fint tillfälle att fira den kommande lyckan tillsammans med kvinnorna i ens närhet. Förutom att undvika att behöva städa upp så mycket efteråt, kommer tanken att välja rätt plats att hjälpa dig att tänka på babyshowens koncept och…

  Läs mer…


 • Babyshower Present Tips 2024: Perfekta Gåvor för Föräldrar och Bebis

  Babyshower Present Tips 2024: Perfekta Gåvor för Föräldrar och Bebis

  Senast updaterad 23 januari, 2024 Babyshower, en ny trend som har tagit sig till Sverige och skapar en festlig atmosfär för blivande föräldrar. Men vad innebär egentligen en babyshower, och framför allt, vad är den perfekta babyshower-presenten? Vi tänker inte bara avslöja svaret, utan vi kommer att erbjuda dig en bred arsenal av förslag. På…

  Läs mer…


 • Doppresent till en Pojke från Farmor och Farfar

  Doppresent till en Pojke från Farmor och Farfar

  Senast updaterad 9 februari, 2024 Att välja en doppresent till en pojke från farmor och farfar kan vara en speciell uppgift. Det är en present som ska vara minnesvärd och som kan följa med barnet under hela livet. Här är några idéer på personliga och betydelsefulla doppresenter som kan ge inspiration. En Doppresent till Pojke…

  Läs mer…


 • Skapa Unika Dopinbjudningar: Tips & Idéer

  Skapa Unika Dopinbjudningar: Tips & Idéer

  Senast updaterad 9 februari, 2024 I vartenda hjärtslag av en nyfödd ekar ett löfte om nya äventyr och oförglömliga stunder. Från de första andetagen till de stolta stegen in i världen, varje ögonblick är en firande av livet. Bland dessa värdefulla tillfällen står dop som en milstolpe. Dopet är en dag då familjer och vänner…

  Läs mer…


 • Originell Doppresent: Annorlunda och super originella gåvor

  Originell Doppresent: Annorlunda och super originella gåvor

  Senast updaterad 15 februari, 2024 Letar du efter en originell doppresent för en unik och minnesvärd dag? Dopet är en viktig tradition där barnet välkomnas till världen och får sitt namn, en dag att fira med glädje och en gåva som varar livet ut. Söker du en originell doppresent som står ut från mängden? Dopet…

  Läs mer…


 • Doppresent 2024: De Bästa Gåvorna för Dopceremonin

  Doppresent 2024: De Bästa Gåvorna för Dopceremonin

  Senast updaterad 15 februari, 2024 I dopets hjärtliga stund blir en gåva ett symboliskt uttryck av hopp och kärlek. Letar du efter den perfekta doppresenten? Här hittar du inspiration för en doppresent som blir ett varaktigt minne av denna speciella dag. Vad är en bra dopresent? En bra dopresent är personlig och välkomnar barnet till…

  Läs mer…


 • Doppresent till vuxna: En oslagbar guide för den perfekta presenten

  Doppresent till vuxna: En oslagbar guide för den perfekta presenten

  Senast updaterad 17 januari, 2024 När någon du känner väljer att bli döpt som vuxen, är det en betydelsefull händelse i deras liv, och du vill säkert göra det till ett speciellt minne. Men vad är egentligen den bästa ”doppresent till vuxna”? Den här artikeln kommer att ge dig idéer och tips för att välja…

  Läs mer…


En omfattande guide till fester för en baby och gravid: Allt du behöver veta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen