Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Enhörningskalas – Gör Barnkalaset Oförglömligt

Det är svårt att inte bli glad när man ser den lilla enhörningen så ingen är väl förvånad över vilken succé denna figur har gjort. Lite roligt är det också att även pojkar gillar den och gärna både leker och klär ut sig till en enhörning.

Hur ordnar man ett enhörningskalas? Till enhörningskalaset gör du inbjudningskort med regnbåge och glitter. Ett enhörningsdiadem är bra att ha i håret. Här kan du bjuda på en regnbågstårta med rosa glasyr. Bra lekar på ett enhörningkalas är sätt hornet på enhörningen eller att leta skatter.

Hur ordnar man ett enhörningskalas?

Även om själva enhörningen är vit så är det nog hornet med regnbågens alla färger som skapar den där glada känslan och vad kan väl inte vara härligare än att få frossa i färger på ett kalas.

Hur anordnar man ett enhörningskalas?

Ett sprakande inbjudningskort

Det är alltid en bra idé att börja planeringen av kalaset med att göra inbjudningskorten därför ska du få lite tips här på hur de kan se ut.

I bokhandeln hittar du färgat papper och som du säkert vet så består regnbågen av färgerna rött, orange, gult, grönt, blått, indigo och violett så det är vad du ska leta efter. Välj gärna ett vitt kort som du fäster en regnbåge utklippt från det färgade pappret. Eller klipp ut olika former i olika färger och sätt dit. Det blir minst lika effektfullt. Kom ihåg att strö lite guld och silverglitter över också.

Som tips för text på inbjudan så kan du skriva ”vi möts under regnbågen på Torsgatan 12”. Lägg gärna till instruktioner för klädsel så som helvita kläder eller skicka med en vit engångsoverall för barn som finns att köpa på byggvaruhuset. Perfekt om du vill låta barnen få leka med fingerfärg och inte vill förstöra kläderna.

Att klä sig som en enhörning

Som jag nämnde tidigare så finns det vita engångsoveraller för barn som är väldigt billiga. Har du inte skickat med en sådan tillsammans med inbjudningen kan varje barn få ta på sig en när de kommer. Bland hårprodukter hittar du rosa hårspray som barnen kommer att älska. Som horn på huvudet köper du toppiga kalashattar och målar i regnbågens färger.

För dem som vill klä sig extra fint på enhörningsklaset finn det färdiga kläder att köpa.
Även en färdig tiara kan vara fint att ha på enhörnningskalaset.
Med vanliga partyahttar får alla deltagare ett enkelt och billigt enhörningshorn att ha på sig.

Dukning och dekorationer

Använd dig att regnbågens färger när du ska duka och dekorera. Ballonger i färgerna rött, orange, gult, grönt, blått, indigo och violett blir ett härligt inslag och ger verkligen den där känslan av att vara i regnbågslandet.

Duka med engångstallrikar i olika färger och var lika frikostig med olikfärgade bestick och servetter. Eller varför inte ha vita muggar med rosa servetter så som enhörningens kropp och man.

Om du dukar med en vit pappersduk kan du lägga ut kritor i olika färger och låta gästerna måla sina egna regnbågar och enhörningar direkt på bordet. Se också till att strö rikligt med glitter över bordet för det vet ju alla att det glittrar mycket i regnbågslandet.

Till ett enhörningskalas vill du kanske duka bordet med en duk med enhörningar.
Pappersmuggar med enhörningar.
Papptallrikar med enhörningar

Det här kan du bjuda på

Enhörningar tycker om färger och det gör även barn. Använd dig av karamellfärg både till maten och till bakningen.

Bjud på spagetti som kokas i två eller tre olika grytor med till exempel grön, gul och orange färg. Låt ketchupen få stå för det röda och servera till exempel korv eller köttbullar till.

Till efterrätt, eller om du inte vill ha mat på kalaset, kan du baka färggranna mördegskakor. Sätt en deg och dela sedan upp och färga med olika karamellfärger. Mördegskakor är goda som de är, med en syltklick i mitten eller rullade i nötkross. Maränger är också tacksamma att färga eller om du inte har tid att göra egna så finns det att köpa i olika färger.

Tårtan behöver du göra i flera steg. Gör flera bottnar som färgas i olika färger, lägg sylt mellan varje lager och kanske en grön smörkräm. Dekorera med vit grädde och strössla med rosa eller flerfärgat strössel ovanpå. När du skär i tårtan kommer regnbågen fram till allas förtjusning.

Godispåsarna

Inget kalas utan godispåse förstås och varför inte hänga upp en regnbåge gjord i tyg över en dörrkarm och häng upp påsarna där. Det finns påsar med enhörningstema att köpa men du kan också välja att lägga godiset i lite större vita pappersmuggar som kan få sväva likt luftballonger i regnbågen.

Fyll ”godispåsarna” med färgglatt godis så som nonstop eller skumprickar och glöm inte bort ballongen. Vill du även lägga med en liten pryl är tipset enhörningsringar, såpbubblor med enhöringar eller enhörningssuddgummin som doftar jordgubbe och en enhörningspenna passar också bra.

Godispåsar med enhörningar
Små ringar att ge som presenter i godispåsarna

Hur leker enhörningar?

Nu när du har huset fullt av enhörningar kan det vara läge att hitta på lite lekar också för att underhålla barnen. Det finns förstås några traditionella lekar där temat enkelt kan anammas och här ska du få några tips.

Sätt hornet på enhörningen

Du känner säkert till leken där barnen ska sätta knorr på grisen och här är det förstås hornet som ska på enhörningen. Måla upp en häst på ett stort papper eller lakan och fäst på väggen. Gör ett horn av färgade papper. Sätt ögonbindel på den som ska försöka sätta den på rätt ställe. Skriv med en färgad penna barnets namn och när alla har provat är den som kommit närmast vinnaren.

Det finns faktiskt färdiga paket med sätt hornet på enhörningen för den som vill spara lite tid.

Måla en regnbåge

Det här är förstås en lek som passar bäst utomhus då det kan bli ganska kladdigt. Fingerfärg kan du antingen köpa eller blanda till själv. Det finns många recept på nätet men tänk på att använda ingredienser som alla barn tål. Det är till exempel inte lämpligt att använda filmjölk eller vetemjöl om någon av gästerna är allergisk mot dessa. Ta ett vitt lakan och låt barnen skapa en vacker regnbåge.

Hitta skatten

I slutet av regnbågen finns det en skatt i form av en hink full med guldpengar. Men var slutet av regnbågen ligger är inte så lätt att hitta. Låt barnen gå på skattjakt med skattkarta eller om det är mindre barn kan det räcka med att ge dem ledtrådar i form av fisk, fågel eller mitt emellan. Ge barnen en hink att samla guldpengarna i och sprid ut dem på lite olika platser. Låt dem sedan fylla hinken. Som guldpengar kan du antingen köpa chokladpengar eller klippa ut egna i guldpapper.

Dansa – stanna – dansa

Enhörningar är alltid glada och de älskar att dansa. För den här leken väljer du ut lite poppig och glad musik och berätta för barnen att enhörningar tycker om att både skutta och hoppa. Alla barnen står på golvet och dansar medan musiken spelar. När det blir tyst gäller det att stå blicks stilla. Den som rör på sig åker ut och leken fortsätter tills det bara är en kvar.

Enhörningspresenter

Den som anordnar ett enhörningskalas gillar garanterat enhörningar. Så vill du ge en present som gör succé så är det enhörningar som gäller. Här har jag tagit fram några förslag på roliga enhörnigspresenter du kan ge på ett enhörningskalas.

Tips på fortsatt läsning

Enhörningskalas – Gör Barnkalaset Oförglömligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen