Enhörningskalas

Det Àr svÄrt att inte bli glad nÀr man ser den lilla enhörningen sÄ ingen Àr vÀl förvÄnad över vilken succé denna figur har gjort. Lite roligt Àr det ocksÄ att Àven pojkar gillar den och gÀrna bÄde leker och klÀr ut sig till en enhörning.

Hur ordnar man ett enhörningskalas? Till enhörningskalaset gör du inbjudningskort med regnbÄge och glitter. Ett enhörningsdiadem Àr bra att ha i hÄret. HÀr kan du bjuda pÄ en regnbÄgstÄrta med rosa glasyr. Bra lekar pÄ ett enhörningkalas Àr sÀtt hornet pÄ enhörningen eller att leta skatter.

Även om sjĂ€lva enhörningen Ă€r vit sĂ„ Ă€r det nog hornet med regnbĂ„gens alla fĂ€rger som skapar den dĂ€r glada kĂ€nslan och vad kan vĂ€l inte vara hĂ€rligare Ă€n att fĂ„ frossa i fĂ€rger pĂ„ ett kalas.

Hur ordnar man ett enhörningskalas?

Ett sprakande inbjudningskort

Det Àr alltid en bra idé att börja planeringen av kalaset med att göra inbjudningskorten dÀrför ska du fÄ lite tips hÀr pÄ hur de kan se ut.

I bokhandeln hittar du fÀrgat papper och som du sÀkert vet sÄ bestÄr regnbÄgen av fÀrgerna rött, orange, gult, grönt, blÄtt, indigo och violett sÄ det Àr vad du ska leta efter. VÀlj gÀrna ett vitt kort som du fÀster en regnbÄge utklippt frÄn det fÀrgade pappret. Eller klipp ut olika former i olika fÀrger och sÀtt dit. Det blir minst lika effektfullt. Kom ihÄg att strö lite guld och silverglitter över ocksÄ.

Som tips för text pĂ„ inbjudan sĂ„ kan du skriva ”vi möts under regnbĂ„gen pĂ„ Torsgatan 12”. LĂ€gg gĂ€rna till instruktioner för klĂ€dsel sĂ„ som helvita klĂ€der eller skicka med en vit engĂ„ngsoverall för barn som finns att köpa pĂ„ byggvaruhuset. Perfekt om du vill lĂ„ta barnen fĂ„ leka med fingerfĂ€rg och inte vill förstöra klĂ€derna.

Att klÀ sig som en enhörning

Som jag nÀmnde tidigare sÄ finns det vita engÄngsoveraller för barn som Àr vÀldigt billiga. Har du inte skickat med en sÄdan tillsammans med inbjudningen kan varje barn fÄ ta pÄ sig en nÀr de kommer. Bland hÄrprodukter hittar du rosa hÄrspray som barnen kommer att Àlska. Som horn pÄ huvudet köper du toppiga kalashattar och mÄlar i regnbÄgens fÀrger.

För dem som vill klÀ sig extra fint pÄ enhörningsklaset finn det fÀrdiga klÀder att köpa.
Även en fĂ€rdig tiara kan vara fint att ha pĂ„ enhörnningskalaset.
Med vanliga partyahttar fÄr alla deltagare ett enkelt och billigt enhörningshorn att ha pÄ sig.

Dukning och dekorationer

AnvÀnd dig att regnbÄgens fÀrger nÀr du ska duka och dekorera. Ballonger i fÀrgerna rött, orange, gult, grönt, blÄtt, indigo och violett blir ett hÀrligt inslag och ger verkligen den dÀr kÀnslan av att vara i regnbÄgslandet.

Duka med engÄngstallrikar i olika fÀrger och var lika frikostig med olikfÀrgade bestick och servetter. Eller varför inte ha vita muggar med rosa servetter sÄ som enhörningens kropp och man.

Om du dukar med en vit pappersduk kan du lÀgga ut kritor i olika fÀrger och lÄta gÀsterna mÄla sina egna regnbÄgar och enhörningar direkt pÄ bordet. Se ocksÄ till att strö rikligt med glitter över bordet för det vet ju alla att det glittrar mycket i regnbÄgslandet.

Till ett enhörningskalas vill du kanske duka bordet med en duk med enhörningar.
Pappersmuggar med enhörningar.
Papptallrikar med enhörningar

Det hÀr kan du bjuda pÄ

Enhörningar tycker om fÀrger och det gör Àven barn. AnvÀnd dig av karamellfÀrg bÄde till maten och till bakningen.

Bjud pÄ spagetti som kokas i tvÄ eller tre olika grytor med till exempel grön, gul och orange fÀrg. LÄt ketchupen fÄ stÄ för det röda och servera till exempel korv eller köttbullar till.

Till efterrÀtt, eller om du inte vill ha mat pÄ kalaset, kan du baka fÀrggranna mördegskakor. SÀtt en deg och dela sedan upp och fÀrga med olika karamellfÀrger. Mördegskakor Àr goda som de Àr, med en syltklick i mitten eller rullade i nötkross. MarÀnger Àr ocksÄ tacksamma att fÀrga eller om du inte har tid att göra egna sÄ finns det att köpa i olika fÀrger.

TÄrtan behöver du göra i flera steg. Gör flera bottnar som fÀrgas i olika fÀrger, lÀgg sylt mellan varje lager och kanske en grön smörkrÀm. Dekorera med vit grÀdde och strössla med rosa eller flerfÀrgat strössel ovanpÄ. NÀr du skÀr i tÄrtan kommer regnbÄgen fram till allas förtjusning.

GodispÄsarna

Inget kalas utan godispÄse förstÄs och varför inte hÀnga upp en regnbÄge gjord i tyg över en dörrkarm och hÀng upp pÄsarna dÀr. Det finns pÄsar med enhörningstema att köpa men du kan ocksÄ vÀlja att lÀgga godiset i lite större vita pappersmuggar som kan fÄ svÀva likt luftballonger i regnbÄgen.

Fyll ”godispĂ„sarna” med fĂ€rgglatt godis sĂ„ som nonstop eller skumprickar och glöm inte bort ballongen. Vill du Ă€ven lĂ€gga med en liten pryl Ă€r tipset enhörningsringar, sĂ„pbubblor med enhöringar eller enhörningssuddgummin som doftar jordgubbe och en enhörningspenna passar ocksĂ„ bra.

GodispÄsar med enhörningar
SmÄ ringar att ge som presenter i godispÄsarna
SÄpbubblor med enhörningar att lÀgga i godispÄsen.

Hur leker enhörningar?

Nu nÀr du har huset fullt av enhörningar kan det vara lÀge att hitta pÄ lite lekar ocksÄ för att underhÄlla barnen. Det finns förstÄs nÄgra traditionella lekar dÀr temat enkelt kan anammas och hÀr ska du fÄ nÄgra tips.

SÀtt hornet pÄ enhörningen

Du kÀnner sÀkert till leken dÀr barnen ska sÀtta knorr pÄ grisen och hÀr Àr det förstÄs hornet som ska pÄ enhörningen. MÄla upp en hÀst pÄ ett stort papper eller lakan och fÀst pÄ vÀggen. Gör ett horn av fÀrgade papper. SÀtt ögonbindel pÄ den som ska försöka sÀtta den pÄ rÀtt stÀlle. Skriv med en fÀrgad penna barnets namn och nÀr alla har provat Àr den som kommit nÀrmast vinnaren.

Det finns faktiskt fÀrdiga paket med sÀtt hornet pÄ enhörningen för den som vill spara lite tid.

MÄla en regnbÄge

Det hÀr Àr förstÄs en lek som passar bÀst utomhus dÄ det kan bli ganska kladdigt. FingerfÀrg kan du antingen köpa eller blanda till sjÀlv. Det finns mÄnga recept pÄ nÀtet men tÀnk pÄ att anvÀnda ingredienser som alla barn tÄl. Det Àr till exempel inte lÀmpligt att anvÀnda filmjölk eller vetemjöl om nÄgon av gÀsterna Àr allergisk mot dessa. Ta ett vitt lakan och lÄt barnen skapa en vacker regnbÄge.

Hitta skatten

I slutet av regnbÄgen finns det en skatt i form av en hink full med guldpengar. Men var slutet av regnbÄgen ligger Àr inte sÄ lÀtt att hitta. LÄt barnen gÄ pÄ skattjakt med skattkarta eller om det Àr mindre barn kan det rÀcka med att ge dem ledtrÄdar i form av fisk, fÄgel eller mitt emellan. Ge barnen en hink att samla guldpengarna i och sprid ut dem pÄ lite olika platser. LÄt dem sedan fylla hinken. Som guldpengar kan du antingen köpa chokladpengar eller klippa ut egna i guldpapper.

Dansa – stanna – dansa

Enhörningar Àr alltid glada och de Àlskar att dansa. För den hÀr leken vÀljer du ut lite poppig och glad musik och berÀtta för barnen att enhörningar tycker om att bÄde skutta och hoppa. Alla barnen stÄr pÄ golvet och dansar medan musiken spelar. NÀr det blir tyst gÀller det att stÄ blicks stilla. Den som rör pÄ sig Äker ut och leken fortsÀtter tills det bara Àr en kvar.

Enhörningspresenter

Den som anordnar ett enhörningskalas gillar garanterat enhörningar. SÄ vill du ge en present som gör succé sÄ Àr det enhörningar som gÀller. HÀr har jag tagit fram nÄgra förslag pÄ roliga enhörnigspresenter du kan ge pÄ ett enhörningskalas.