Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Bröllopsdagar dikt

Bröllopsdagar är en speciell tid som firar kärleken mellan två personer. Varje år som går representerar en milstolpe i ett äktenskap, och vad är ett bättre sätt att uttrycka kärlek än genom poesi? Dikter är en tidlös form av kreativitet som kan hjälpa till att uttrycka de starkaste och djupaste känslorna. Här är några bröllopsdagar dikter som kan inspirera dig när du vill uttrycka din kärlek på din årsdag.

Dikt till den första bröllopsdagen

Kärleken har växt

”En dag, en vecka, en månad, ett år har gått sedan den dagen när vi två blev ett Så mycket har hänt sedan vi sa ja, men vår kärlek har bara växt”

Första året av kärlek

Första året av många som kommer Vår kärlek är starkare än någonsin Jag ser fram emot varje dag Att spendera resten av mitt liv med dig”

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

Första Korinthierbrevet 13:4-7

Dikt den femte bröllopsdagen

Endast livets hand förmår rymma era hjärtan

”Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja; låt den hellre vara likt ett öppet hav mellan era själars stränder. Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare. Ge varandra av ert bröd, men ät inte av samma stycke bröd. Sjung och dansa tillsammans och var glada, men låt var och en av er få vara ensam, liksom strängarna på en luta är ensamma även när de vibrerar av samma musik.
Ge era hjärtan, men inte i varandras förvar. Ty endast livets hand förmår rymma era hjärtan. Och stå vid varandras sida, men inte för nära; ty templets pelare står åtskilda, och eken och cypressen växer inte i varandras skugga. ”

Kahlil Gibran

Höga toppar och djupa dalar

”Fem år av kärlek, fem år av glädje Vi har skapat minnen för en livstid Vi har gått igenom höga toppar och djupa dalar Men vår kärlek har övervunnit allt

Jag älskar dig mer än jag kan uttrycka

Fem år av växande tillsammans Vår kärlek är djupare än någonsin Jag älskar dig mer än jag kan uttrycka Och jag ser fram emot vad framtiden har att ge”

Dikter till den tionde bröllopsdagen

Kärleken kommer och kärleken går

Kärleken kommer och kärleken går,
ingen kan tyda dess lagar.
Men dej vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut ur den hårdaste mark
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Nils Ferlin

Vi har delat så mycket

”Tio år har gått, det känns som igår När jag gick nerför gången mot dig Vi har delat så mycket, upplevt så mycket Och vår kärlek har bara blivit starkare

Tio år av glada dagar och tråkiga dagar

Tio år av glada dagar och tråkiga dagar Men vi har alltid varandra att luta oss mot Jag är tacksam för varje dag med dig Och ser fram emot de kommande tio åren”

Dikt på den tjugonde bröllopsdagen

Morgon

När morgonens sol genom rutan smyger, glad och försiktig, lik ett barn, som vill överraska tidigt, tidigt en festlig dag — då sträcker jag full av växande jubel öppna famnen mot stundande dag — ty dagen är du, och ljuset är du, solen är du, och våren är du, och hela det vackra, vackra, väntande livet är du!

Karin Boye

Vi har rest tillsammans genom tid och rum

”Tjugo år av äktenskap, jag kan knappt tro det är sant Vi har rest tillsammans genom tid och rum Vi har skapat en familj och byggt vårt hem Och vår kärlek har bara växt sig starkare

Vi har delat glädje och sorg

Tjugo år av kärlek och stöd Vi har delat glädje och sorg, men alltid tillsammans Jag älskar dig mer än någonsin Och ser fram emot resten av våra liv tillsammans”

Bröllopsdagar dikter är ett kraftfullt sätt att uttrycka kärlek och tacksamhet för din partner. Använd dessa exempel som inspiration för att skriva din egen personliga dikt på din nästa bröllopsdag.

Bröllopsdagar är en viktig del av varje gift par, och det finns en speciell dikt som kan förmedla deras kärlek och lycka. Dikterna är ett vackert sätt att uttrycka känslor och visa uppskattning för ens partner. De kan läsas högt på bröllopsdagen, på årsdagen eller när som helst som en påminnelse om den kärlek man delar.

En dikt kan vara en personlig och kärleksfull present till ens partner på en bröllopsdag. Det finns olika dikter för varje bröllopsdag, och det är enkelt att hitta en som passar ens personlighet och stil. Dikterna kan vara romantiska, lekfulla eller humoristiska, och det är viktigt att välja en som passar ens personliga känslor och uttryck.

En bröllopsdagsdikt kan också vara en fin detalj att inkludera i en bröllopsdagshälsning eller kort. Den kan vara en sista touch som visar ens partner hur mycket man uppskattar och älskar dem. Det är också ett sätt att påminna om de goda tiderna som delats och om den kärlek man delar.

En bröllopsdagsdikt kan vara en perfekt present till ens partner eller till ett par som firar en speciell bröllopsdag. Det är en kärleksfull och personlig present som kommer att vara en del av ens liv tillsammans. Dikten kan också ramar in och hängas upp som en påminnelse om den kärlek som delas.

Så om man vill uttrycka sin kärlek och uppskattning för sin partner på deras bröllopsdag, så är en bröllopsdagsdikt en perfekt idé. Det är ett vackert sätt att visa sin kärlek och skapa en minnesvärd och meningsfull dag för ens partner.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar

10 årig bröllopsdag

FAQ

Vad kallas alla bröllopsdagar? 1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år bröllopsdag är Läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år bröllopsdag är Träbröllop, 6 årig bröllopsdag är Sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, 8 årig bröllopsdag är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 årig bröllopsdag är Stålbröllop, 12 årig bröllopsdag är Sidenbröllop, 13 årig bröllopsdag är Spetsbröllop, 14 årig bröllopsdag är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 årig bröllopsdag är Fjäderbröllop, 17 årig bröllopsdag är Silkesbröllop, 18 årig bröllopsdag är Satinbröllop, 19 årig bröllopsdag är Galonbröllop, 20 år Porslinsbröllop.

21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 årig bröllopsdag är Jutebröllop, 23 årig bröllopsdag är Hampabröllop, 24 årig bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 årig bröllopsdag är Korkbröllop, 27 årig bröllopsdag är Balsabröllop, 28 årig bröllopsdag är Masonitbröllop, 29 årig bröllopsdag är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 årig bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 årig bröllopsdag är Granitbröllop, 33 årig bröllopsdag är Gnejsbröllop, 34 årig bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 årig bröllopsdag är Marmorbröllop, 37 årig bröllopsdag är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 årig bröllopsdag är Keramikbröllop, 42 årig bröllopsdag är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 årig bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 årig bröllopsdag är Blybröllop, 47 årig bröllopsdag är Kvicksilver, 48 årig bröllopsdag är Zinkbröllop, 49 årig bröllopsdag är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 årig bröllopsdag är Bronsbröllop, 53 årig bröllopsdag är Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 årig bröllopsdag är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 årig bröllopsdag är Bärnstensbröllop, 59 årig bröllopsdag är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 årig bröllopsdag är Glasbröllop, 62 årig bröllopsdag är Topas bröllop, 63 årig bröllopsdag är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 årig bröllopsdag är Krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, 67 årig bröllopsdag är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag är Granatbröllop, 69 årig bröllopsdag är Briljantbröllop, 70 årig bröllopsdag är Järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 årig bröllopsdag är Platina bröllop, 85 årig bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Bröllopsdagar dikt
Rulla till toppen