Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur mycket får presenten till en baby shower kosta?

En babyshower är en festlig tillställning där familj, släktingar och vänner samlas för att fira och ge gåvor till blivande föräldrar och deras snart anländande nyfödda. Denna tradition, som har sina rötter i den viktorianska eran, har utvecklats över tid. Idag arrangeras ofta babyshowers några veckor före barnets födelse. Det är en tid av glädje inte bara för föräldrarna utan också för deras närstående.

Hur mycket ska presenterna till en baby shower kosta? Vid en baby shower bör presentens kostnad spegla din relation till de blivande föräldrarna och din ekonomiska situation, utan en fast regel för beloppet. Det är acceptabelt att ge pengar som gåva för flexibilitet, men summan varierar: 200-1000 kr för kollegor, 300-500 kr för bekanta, och 600-1500 kr för nära vänner och familj. Viktigast är tanken bakom gåvan, inte dess pris.

HUR MYCKET ATT SPENDERA PÅ GÅVOR FÖR BABY SHOWER?

Det är också viktigt att komma ihåg att det inte finns någon fast regel för hur mycket man bör spendera. Det handlar mer om tanken bakom gåvan än dess pris. En baby shower är en fest för att dela lyckan över ett nytt liv, och därför bör gåvans värde spegla din relation till familjen samt din egen ekonomiska situation.

Är det okej att ge pengar vid en baby shower?

Att ge pengar som gåva vid en baby shower kan vara ett utmärkt alternativ, särskilt om föräldrarna har specifika behov eller önskemål för sitt barn. Pengar ger dem flexibilitet att köpa det som behövs. Men om du väljer att ge en mer traditionell gåva, är det alltid uppskattat att inkludera ett kvitto så att presenten kan bytas om de får samma gåva av någon annan.

Vad är en lämplig summa att spendera på en baby shower?

Det finns inget olämpligt belopp att spendera på en baby shower. Du bör gärna ge vad du har råd utan att anstränga dina ekonomi. Kom ihåg att gåvor inte är det allra viktigaste vid det här tillfället.

Hur mycket du ska spendera på en baby shower beror på din relation med de blivande föräldrarna. Jag har gjort en detaljerad uppdelning av tre vanliga typer av gäster vid en baby shower för att göra det enklare för dig att mäta var du passar in.

  • Om du deltar i en baby shower för en kollega, klient eller anställd, kan en lämplig summa att spendera vara mellan 200 till 1000 kr, beroende på din relation till personen.
  • För avlägsna vänner och bekanta är en summa mellan 300 och 500 kr ofta passande.
  • För nära släktingar och bästa vänner kan en större summa, mellan 600 och 1500 kr, vara lämplig för att visa din speciella anknytning till den blivande familjen.

Några faktorer som hur mycket du tjänar och det hur nära vänner ni är kan också påverka beloppet du spenderar på en ​​baby shower. Oavsett vilket belopp du väljer att ge, använd inte alla dina besparingar eller ta ett lån.

I slutändan handlar det inte om hur dyr gåvan är. Några av de mest effektiva gåvorna till nyfödda och nya mammor är inte alltid de som kostar en förmögenhet. Om du är förälder kan du överväga att ge något värdefullt som du tyckte om att få. Ge alltid kvittot om föräldrarna har en liknande gåva eller kanske vill byta ut den mot en annan.

Vad ska jag lägga i en presentkorg för baby shower?

Baby shower korgar

A baby shower-korg är ett kreativt sätt att ge många olika presenter och användbara föremål till barnet. Du kan få små och härliga föremål som babystrumpor, dreglisar, blöjor, nagelkit, tröjor, kläder, leksaker, blöjor, krämer, nappar, babyservetter eller något du kanske tänker på. Det kan aldrig gå fel med en presentkorg. Jag ser ärligt talat inte möjligheten att de nya föräldrarna inte gillar varje föremål i din korg. Lita på mig, de kommer att älska det.

Vilka är de bästa baby shower-gåvorna?

Det finns många saker att ge i babyshower present. Du behöver inte oroa dig om du inte har någon aning om vilka gåvor du kan ta med till evenemanget. Nedan är bara några av de saker du kan få för en baby shower;

Beröringsfri termometer

Att uppfostra ett nyfött barn är det vackraste ögonblicket i en förälders liv, men det kommer med en hel del sömnlösa nätter, trötthet och ångest. Spädbarn är ömtåliga och måste passas hela tiden. Det är svårt att säga när din lilla är dålig, så du måste fortsätta kontrollera röda prickar, feber, diarré och mm. En beröringsfri termometer är en ovärderlig gåva för mamman. De behöver inte spendera all sin tid på att försöka placera en termometer i barnets mun eller på andra platser när barnet inte vill samarbeta.

En sjal att ha när hon ammar

Få mamman att bli en vacker, fluffig och sjal. Hon kommer att tillbringa minst de kommande tre till sex månaderna i huset med barnet. En vacker skal är skönt att kunna svepa om sig när hon ska amma barnet. Dessutom kanske barnet inte ger henne tillräckligt med tid för att duscha och byta om till något snyggt alla dagar. En sjal är lättare att svepa om sig innan den lilla börjar skrika.

En amningskorg

Mammor behöver massor av föremål när de ammar. Varför inte ge mamman en vacker korg att ha på bordet. Det kommer att hjälpa dem att ha alla föremål som de kan behöva när de ammar inom räckhåll. Du kan placera hennes favoritroman, termosmugg, tidning, choklad, några snacks, babyservetter, babyfilt, babyflaskor och allt annat för att rädda dem från att behöva lägga ifrån sig babyn när hon ammar.

Babyflaskvärmare

Spädbarn kan bli outhärdliga när de är hungriga. Lita på mig nya föräldrar kan använda en babyflaskvärmare för att värma mjölken jämnt när de behöver det utan att slösa bort någon tid. Värmaren är också bra för avfrostning av mjölk om mamman pumpat ut och fryst in.

Grupp-presenter

Vissa gåvor som en bilbarnstol för barnet kan vara för dyra för föräldrarna att köpa. Av denna anledning är det en perfekt gåva att köpa som en grupp, särskilt för vänner och släktingar som planerar en baby shower. Du kan bidra och ge det som en grupp och presentera det som en överraskningspresent. Det känns trevligt att veta att någon bryr sig om säkerheten för din lilla.

Glöm inte den blivande mamman

På min dotters baby shower gav jag henne ett vackert presentset från Rituals. Det är viktigt att komma ihåg den blivande mamman och visa uppskattning. Ett sådant set är en perfekt gåva som hedrar hennes nya resa och ger en stund av avkoppling.

Vanliga Frågor om Baby Showers

Vad kan man ge i baby shower present? Populära gåvor inkluderar kläder för barnet, leksaker, skötväskor, och babyvårdsprodukter.

Vad kan man ge en blivande mamma? Avkopplande skönhetsprodukter, spabehandlingskit, eller bekväma kläder är fina gåvor som uppskattas av blivande mammor.

Vad köper man till blivande föräldrar? Gåvor som underlättar föräldrarnas nya liv, såsom matleveranstjänster, barnböcker, eller babyteknik, är utmärkta val.

Får pappan vara med på babyshower? Absolut, många moderna baby showers inkluderar både blivande mammor och pappor för att fira tillsammans.

Är det bara tjejer på babyshower? Traditionellt har det varit så, men idag väljer många att ha blandade baby showers där alla vänner och familjemedlemmar är välkomna.

Vad ska man ge till mamma? Personliga gåvor som smycken, fotoböcker eller handgjorda föremål som visar uppskattning och kärlek är alltid en hit.

Tips på fortsatt läsning

Hur mycket får presenten till en baby shower kosta?
Rulla till toppen