Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Göra Egna Födelsedagskort: Unika och roliga idéer – DIY Guide!

Födelsedagar är tillfällen då vi firar och visar vår uppskattning mot dem som betyder mest för oss. Att göra egna födelsedagskort är en fantastisk presentidé, men att hitta det perfekta kortet kan vara knepigt. Oroa dig inte, vi har samlat 5 roliga och unika födelsedagskort för att göra din väns eller familjemedlems dag ännu mer speciell.

Kort av pengar

Självklart är det extra speciellt när det gäller födelsedagar – en tid för att fira och visa kärlek till dem vi bryr oss om. Ett DIY födelsedagskort är en enkel men tankeväckande gest som garanterat kommer att få mottagaren att känna sig uppskattad och älskad på sin speciella dag. Ibland kan det vara svårt att hitta den perfekta presenten, speciellt när det gäller barn och tonåringar. Men vet du vad som alltid är en bra idé? Pengar! Och varför inte göra det ännu mer personligt genom att dekorera födelsedagskortet med sedlar som ser ut som ljus på en tårta? Det är en unik och minnesvärd design som garanterat kommer att överraska och glädja födelsedagsbarnet. Så låt oss sätta igång med att skapa det perfekta födelsedagskortet som kommer att visa hur mycket du bryr dig!

Material som behövs

 • Ett svart papper
 • Sedlar av valfri valör
 • En guldpenna
 • Lim

Så här tillverkar du kortet

 1. Vik det svarta pappret på mitten för att skapa kortets bas.
 2. Rulla sedlarna till smala rör som liknar tårtljus.
 3. Limma sedan fast sedelrullarna på framsidan av kortet. Placera dem på ena sidan av kortet för att skapa en balanserad design.
 4. Med hjälp av den guldiga pennan, rita lågor vid toppen av varje sedelrulle. Var noga med att låt det torka ordentligt innan du fortsätter.
 5. Skriv sedan ”Grattis” i önskad stil på framsidan av kortet.

OBS! Kom ihåg att låta allt torka ordentligt innan du hanterar kortet för att undvika att det blir smetigt.

Detta är en enkel och rolig idé som garanterat kommer att göra födelsedagsbarnet glad och visa dem hur mycket du bryr dig om dem. Så var kreativ och skapa ditt eget personliga födelsedagskort.

Enkla födelsedagskort med akvarell

Jag vill också tipsa om dessa söta kort som är jätteenkla att göra. Det handlar bara om att måla ränder och rita på några svarta linjer.

Material som behövs

 • Tjockare papper (helst akvarellpapper)
 • Akvarellfärg
 • Sax
 • Penna
 • Maskeringstejp

Hur gör man kortet

Klipp ut lagom stora kort. Tejpa längst kanterna på kortet. Dra streck med tunn akvarellfärg från sida till sida. Maskeringstejpen ser till att du får jämna fina kanter. Vänta tills färgen har torkat och måla med en penna lite detaljer så som presentsnöre, eller om du föredrar att göra den till en tårta så målar du lite tårtdekorationer och kanske ett fint tårtfat. Ett kul och väldigt enkelt födelsedagskort.

Handgjort kort med pressade blommor

Ett handgjort kort är alltid en speciell present att ge bort, och om du lägger till pressade blommor så blir det extra vackert och personligt. Det är en enkel men vacker idé för att skapa ett unikt födelsedagskort som verkligen visar att du bryr dig om personen som fyller år. Det bästa är att du kan använda blommor som du hittar i din egen trädgård eller på en blomsteraffär för att skapa detta kort.

Jag älskar att ge bort handgjorda presenter, eftersom de är så personliga och unika. Att använda pressade blommor i ett kort är en av mina favoritidéer, för det ger verkligen en extra touch av skönhet. Det är också ett kul projekt att göra själv – du kan tillbringa en eftermiddag i trädgården och sedan gå in och skapa ett vackert kort med dina fynd. Jag hoppas verkligen att du provar denna idé och skapar något som är lika speciellt som personen som du ger det till!

Material som behövs

 • Blommor
 • Färgpapper
 • Press
 • Lim

Hur gör man födelsedagskortet

 1. Placera blommorna mellan två papper och pressa dem i några dagar tills de är helt platta.
 2. Ta ett färgpapper och vik det på mitten.
 3. Limma de pressade blommorna på framsidan av kortet.
 4. Skriv en personlig hälsning på insidan av kortet.

Kort med 3D-effekt

Vill du imponera på någon med en riktigt cool present? Då är ett kort med 3D-effekt definitivt något att överväga! Detta unika kortkoncept ger verkligen en extra touch av kreativitet och överraskning. Och det bästa av allt är att du kan skapa detta fantastiska kort med bara några enkla grejer och lite tålamod.

Jag älskar att experimentera med olika sätt att göra handgjorda kort och när jag först hörde talas om kort med 3D-effekt visste jag att jag var tvungen att prova det. Det är så kul att skapa något som verkligen sticker ut från mängden och som garanterat kommer att överraska och glädja födelsedagsbarnet. Om du är redo för en utmaning och vill skapa ett unikt kort som verkligen sticker ut från mängden, då är det här ett projekt för dig. Låt oss sätta igång och skapa det mest fantastiska kortet någonsin!

Material som behövs

 • Färgat papper
 • Sax
 • Lim
 • Pennor

Hur man gör

 1. Ta ett färgat papper och vik det på mitten.
 2. Rita ut och klipp två jack från den vikta sidan och in mot kortet.
 3. Vik in remsan som bildades in i kortet.
 4. Klipp ut kronblad till blomman i ett annat färgat papper. Och klipp även ut i grönt om du vill att blomman ska ha lite blad.
 5. Limma fast alla delarna dem på kortet.
 6. För att göra det extra dekorativt kan du använda en penna och rita detaljer på blomman.
 7. Klipp sedan ut ett kort som är något större än det första i ett papper av matchande färg. Limma ihop korten, så får du en snygg ram runt det första kortet.

Gör ett eget grattiskort i Canva

Att göra ett eget födelsedagskort i Canva är enkelt och roligt! Här är några steg för att komma igång:

 1. Skapa ett konto på Canva och logga in.
 2. Välj ”Födelsedagskort” bland mallarna eller sök efter födelsedagskort i sökfältet.
 3. Bläddra igenom de olika mallarna tills du hittar en som du gillar. Klicka på mallen för att öppna den i Canva.
 4. Anpassa kortet genom att lägga till egna bilder, ändra färger eller skriva en personlig hälsning.
 5. När du är nöjd med ditt kort, klicka på ”Ladda ner” och välj vilken filtyp du vill spara kortet som.
 6. Sedan är det bara att skriva ut kortet (eller om du föredrar att skicka det online).

Det finns många olika sätt att anpassa ditt födelsedagskort i Canva. Du kan lägga till clipart, anpassa texten med olika typsnitt och färger, eller lägga till egna fotografier. Dessutom kan du också anpassa kortets storlek, så det passar perfekt för dina behov.

Med Canva kan du skapa ett unikt och personligt födelsedagskort som garanterat kommer att uppskattas av mottagaren. Prova själv och se hur roligt det kan vara att skapa ett eget kort!

Gör ett eget födelsedagskort i Canva, eller skriv ut kortet jag gjort!

Att skapa ett personligt födelsedagskort är ett enkelt sätt att visa din uppskattning och göra födelsedagen speciell för din vän eller familjemedlem. De fem roliga och unika födelsedagskorten som vi har delat med dig kan användas som inspiration för att skapa ditt eget kort. Tänk utanför boxen och använd din fantasi för att skapa ett kort som kommer att få födelsedagsbarnet att le. Kom ihåg att det viktigaste är att det kommer från hjärtat och att du visar din uppskattning på ett personligt sätt.

Så nästa gång du behöver ett födelsedagskort, överväg att göra det själv. Det är inte bara ett roligt projekt att göra, utan det kommer också att visa din vän eller familjemedlem hur mycket du bryr dig om dem. Lycka till med dina skapande projekt och ha kul på födelsedagsfesten!

FAQs

Var kan jag köpa material för att skapa dessa födelsedagskort? Du kan hitta material som färgpapper, glitter och markörer på din lokala hantverksaffär eller online på webbplatser som Panduro, Clas Ohlson eller Amazon.

Hur kan jag göra mina kort ännu mer personliga? Försök att inkludera personliga element som till exempel bilder eller citat som har en betydelse för födelsedagsbarnet.

Vilken typ av hälsning kan jag skriva på insidan av kortet? Du kan skriva en personlig hälsning, ett citat eller en rolig kommentar som kommer att göra födelsedagsbarnet glad.

Slutsats

Glöm inte bort att använda dessa 5 roliga och unika födelsedagskort som inspiration för att skapa din egen personliga touch. Oavsett om det är ett pop-up kort med ballonger, handgjort kort med blomstertryck, scratch-kort, kort med 3D-effekt eller kort med glitter, så kommer det att visa din vän eller familjemedlem hur mycket du bryr dig om dem.

Så varför inte prova att göra ditt eget födelsedagskort nästa gång du behöver ett? Det är ett roligt och kreativt sätt att visa din uppskattning och göra dagen extra speciell för någon som betyder mycket för dig. Ta dig tid att skapa något unikt och personligt, och du kommer garanterat att göra födelsedagsbarnet lycklig.

Sammanfattningsvis, oavsett om du är en kreativ person eller inte, så finns det alltid möjligheter att skapa något roligt och unikt när det gäller födelsedagskort. Med hjälp av dessa fem idéer, kommer du att ha alla verktyg du behöver för att skapa ett fantastiskt kort som kommer att göra din väns eller familjemedlems dag ännu mer speciell. Så gå ut där och skapa något fantastiskt!

Tips på fortsatt läsning

Grattis på födelsedagen bilder

Grattis på födelsedagen text

Hur kan man skriva grattis på ett roligt sätt?


Dela gärna sidan!

Göra Egna Födelsedagskort: Unika och roliga idéer – DIY Guide!
Rulla till toppen