NĂ€r ska man dekorera till Halloween?

Halloween Àr alltid det perfekta ögonblicket för att bli kreativ och lÀskig med de spöken, skelett, pumpor, spindelnÀt och andra dekorationer. Ofta nÀr sommarens roliga dagar slutar har de flesta brÄttom att fÄ sitt hem att se spektakulÀrt ut för Halloween. Men hur tidigt kan man börja dekorera för Halloween?

Du kan börja med Halloween-dekorationer nÀr som helst frÄn början av oktober. SÄ snart 1 oktober intrÀffar, kan du börja med Halloween dekorationer. Men de flesta börjar dekorera för Halloween redan i slutet av september.

ÄndĂ„ kommer beslutet till stor del att bero pĂ„ flera faktorer, som t.ex. omfattningen av dina Halloween-dekorationer. I Sverige Ă€r det ju inte alla som firar Halloween, men det Ă€r en högtid som barnen Ă€lskar! Men efter som vi inte riktigt har den traditionen i Sverige Ă€r det inte sĂ„ lĂ€tt att veta nĂ€r det Ă€r dags att börja dekorera.

NÄR SKA MAN DEKORERA TILL HALLOWEEN?

Idag tÀnkte jag berÀtta om nÀr det Àr bÀst att börja dekorera för Halloween. Du kommer ocksÄ att fÄ veta ifall augusti Àr för tidigt att dekorera för Halloween eller inte. NÀr du kommer till slutet av artikeln vet du ocksÄ nÀr du ska ta bort Halloween-dekorationerna. LÀs vidare!

NÀr ska man dekorera för Halloween

Generellt Àr de första tvÄ veckorna i oktober den bÀsta tiden att dekorera för Halloween. Men nÀr vi kommer till den första oktober Àr det absolut inte för tidigt att börja dekorera. Det Àr i alla fall vid den tidpunkten man börjar halloweendekorera sina hem i USA.

Men det Àr heller inget fel med att sÀtta upp dekorationer lite tidigare om du Àlskar Halloween. I USA Àr den allmÀnna uppfattningen att den sista veckan i september alltid Àr det tidigaste du fÄr börja att dekorera för Halloween.

Du kan ocksÄ börja dekorera ditt hus för Halloween i steg, sÀrskilt om du inte kan vÀnta med att börja festligheterna och om du inte vill övervÀldiga dina grannar.

Om du dekorerar ditt hus i etapper, lÀgg ut nÄgra mindre spindelnÀt och fladdermöss i slutet av september. Efter det, under de sista tvÄ veckorna i oktober, kan du arbeta dig upp till den överdimensionerade uppblÄsbara svarta katten och rörelsesensorn som skriker otÀckt.

Din Halloween-skala kan ocksÄ avgöra dekorationens tidslinje. Om tanken Àr att göra ditt hem till ett komplett spökhus, vill du dekorera till Halloween i slutet av september för att fÄ ett försprÄng. Men om du planerar att hÄlla det enkelt kan du sÀtta upp dina dekorationer i början av oktober.

Å andra sidan kan du börja dekorera för högtiden nĂ€r vĂ€dret börjar förĂ€ndras. Detta kunde dock inte sĂ€gas för alla. Dekorationen kommer i slutĂ€ndan att bero pĂ„ din personliga preferens oavsett vart du bor.

Kom ihÄg att anvÀnda element som firar rikliga skördar nÀr du dekorerar. Försök att inte glömma sÀsongens accenter som pumpor, bÀr, Àpplen, höstlöv vid din entré och pÄ matbordet.

Trots tidslinjen bestÀmmer du dig för att dekorera ditt hus för dessa tvÄ faser, försök att inte kÀnna press. Du kan ta en paus om du fastnar och ÄtervÀnder till din inspirationskÀlla för att lÄsa upp nya idéer.  

Är augusti för tidigt att dekorera för Halloween?

Augusti mÄnad Àr alldeles för tidigt att dekorera för Halloween eftersom det fortfarande Àr sommar.

Även om Halloween-drĂ€kter, jack o-lyktor och presenter börjar dyka upp i butikerna redan i augusti, Ă€r det inte rĂ€tt tid att börja din heminredning.

Vad Àr det första du ska dekorera för Halloween?

GÄrden bör vara det första stÀllet att dekorera.

Eftersom jag gör mina Halloween-dekorationer lite tidigare Àn mina grannar, föredrar jag alltid att börja med min trÀdgÄrd och sedan strÀcka mig till mitt hus. Det Àr fantastiskt!

HÀr Àr de spöklika gÄrdarna och idéerna för inomhusdekorationer för Halloween;

TrÀdgÄren

För att dekorera din trÀdgÄrd bestÀmmer du dig för ett tema. Du kan antingen vÀlja att gÄ till spökhus, kyrkogÄrd, zombiesjukhus, övergivet lager, bödelens plattform, terrortorn eller ett frÀmmande rymdskepp. Oavsett vad du vÀljer, lÄt din fantasi vara vild.

Smycka din trÀdgÄrd med jumbo svÀrmande fladdermöss

Du kan skrÀmma dina grannar genom att pryda din gÄrd med den mest fruktade nattliga varelsen: fladdermöss! Dessa överdimensionerade fladdermöss gör en betydande inverkan nÀr de monteras i kluster pÄ en stor trÀdstam.

Spöklika pumpor, snÀlla!

Pumpor anvÀnds ofta under Halloween, och det Àr inte ovanligt att de Àr urkarvade. För att ge pumpa ett extra lÀskigt utseende, lÀgg till bevuxna element som mossa, spindelnÀt och lÀskiga spindlar. Du kan ocksÄ ÄteranvÀnda pumporna för att göra jack-o-lyktor.

SĂ€tt i en naturlig kvistkrans

Jag vet vad du tÀnker! Du kan ocksÄ anvÀnda kransar under Halloween och inte bara under jul.

HÀngande spöken vid din dörröppning

SmÄ spöken Àr bedÄrande nog att hÀnga i din dörröppning hela mÄnaden. För att göra spöken kan du samla silkespapper och köra en snabb vÀnda till hantverksbutiken. Du kan till och med engagera dina barn för att hjÀlpa till med att göra smÄ spöken.

Inomhusdekoration

Innan du dekorerar hemmet, kom ihÄg att komma ihÄg att dina Halloween-dekorationer ska Äterspegla det yttre temat.

SÄ hÀr kan du dekorera ditt hus till Halloween;

Lys upp ditt hus

SÀtt en hemsk atmosfÀr för ditt hem med ganska svaga ljus. Se till att du fÄr ut det mesta av lamporna du har samtidigt som du ser till att huset Àr svagt belyst, sÄ att nÄgot skrÀmmande kan dyka upp nÀr som helst.

Om du vill ha ett perfekt Halloween-ljus, tejpa plastfladder pĂ„ insidan av en vanlig lampas skugga, tĂ€nda nĂ„gra vita ljus med “blod” som droppar ner eller tĂ€nda nĂ„gra orange papperslyktor och drapera dem över hela huset. .

AnvÀnd dina pumpadekorationer till din fördel

Alla vet att Halloween inte kan vara densamma utan pumpor. Du behöver inte överdriva det med pumporna men tÀnk pÄ smarta sÀtt att introducera fler pumpor i din inredning.

Du kan ta nÄgra av dina pumpor och mÄla dem i svart, silver eller tÀcka dem i glitter, eller öppna upp en pumpa och anvÀnda den för att hÄlla potpurri.

Skapa spöklika vÀggar

Visste du att dina vÀggar kan göra mycket för att ditt hem ska se Ànnu lÀskigare ut? Försök att tÀcka över nÄgra av dina mÄlningar med vit tyg, eller dra lÀskiga ögon pÄ dina speglar sÄ att folk blir rÀdda nÀr du tittar in i dem. Du kan ocksÄ hÀnga spindelnÀt över dina vÀggar.

NÀr Àr det dags att ta ner Halloweendekorationer

Första november Àr den lÀmpligaste tidpunkten att ta ner Halloween dekorationer. Eftersom högtiden Àr en natt grej kommer det inte att skada om du förlÀnger dina dekorationer till nÀsta dag, runt middagstid.

ÄndĂ„ kan du alltid förlĂ€nga dekorationsperioden med en eller tvĂ„ veckor, beroende pĂ„ hur mycket du Ă€lskar högtiden. Halloween Ă€r mĂ„nga mĂ€nniskors favorithögtid. DĂ„ kan man lĂ„ta sina dekorationer Ă€r uppe minst en vecka. Du kan prova det i Ă„r!

Det finns tvÄ faktorer du mÄste tÀnka pÄ innan du plockar ner de vackra och lÀskiga dekorerna; omfattningen av dina dekorationer inomhus och utomhus.

Om du har mÄnga utomhusdekorationer kan det ta ett tag innan du stÀdat undan allt. I det hÀr fallet Àr det lÀmpligt att du börjar ta ner dekorationen sÄ snart natten Àr över. Men om du inte har mÄnga utomhusdekorationer behöver du inte skynda dig.

Å andra sidan, om dina inomhusdekorationer Ă€r lite för mĂ„nga, kanske du vill ta en omedelbar nedtagning. Men om dekorerationerna fascinerar dig, vĂ€nta tills en vecka har gĂ„tt.

Ibland har vi barn eller barnbarn som springer runt Àven efter den speciella dagen. I det hÀr fallet kan du vÀnta tills barnbarnen varit pÄ besök.

Kom ihÄg att ju tidigare du tar ner Halloween-dekorationerna, desto tidigare kommer det att skapa en vÀlkomnande och frÀsch miljö för igen.

Nedan följer enkla tips som hjÀlper dig att plocka bort Halloweendekorationerna och fy mysigt hemma igen.

Ta bort spöklika Halloween-dekorationer: Ta ner dekorationerna eftersom inte alla dessa dekorationer inte Àr en mysig del av inredningen.

Ordna om höstdekorationer och lÀgg till en extra skördeaccent: NÀr Halloween-dekorationerna Àr nere Àr det dags att ordna dina ÄterstÄende höstdekorationer. Du kan lÀgga till nÄgra olika saker för att fÄ din inredning att kÀnnas fylligare eftersom vissa tomma omrÄden kan anvÀnda lite mer dekorationer.

Slutligen ta in lite varm höstdoft: Du kan uppnÄ dessa frÀmst genom ljus, naturligtvis, men du kan ocksÄ fÄ in den varma höstdoften genom potpurri eller eteriska oljor.

Summan av kardemumman Àr om du vÀljer att ta ner Halloween dekorationer pÄ samma natt, första november, eller efter en eller tvÄ veckor.