Star Wars fest

Att anordna en Star Wars-fest kan vara en rolig och minnesvärd upplevelse för både barn och vuxna. Här är några tips på hur man kan planera och genomföra en Star Wars-fest.

Inbjudningar: Skicka ut inbjudningar som är inspirerade av Star Wars, med bilder på karaktärer, rymdskepp och planeterna från filmerna. Det finns många olika mallar och designs att välja mellan på nätet. Glöm inte att inkludera viktig information som datum, tid och plats för festen.

Aktiviteter: Planera aktiviteter som är inspirerade av Star Wars, till exempel en Jedi-träning där barnen får lära sig ljussabel-fäktning. Man kan även ordna en Star Wars-quiz, där gästerna tävlar mot varandra om vem som vet mest om Star Wars-universumet. En annan rolig aktivitet är att låta gästerna designa sin egen rymdskepp med hjälp av papper, kartonger och annat material.

Lekar: En klassisk lek som passar bra på en Star Wars-fest är ”pin the lightsaber on Yoda”, där deltagarna försöker sätta ljussabeln på rätt plats på en bild av Yoda med ögonen förbundna. En annan rolig lek är att ordna en skattjakt med Star Wars-tema, där gästerna får leta efter dolda ”galaktiska skatter”.

Mat: Servera mat och dryck som är inspirerad av Star Wars-universumet, till exempel ”Jabba the Hutt”-köttbullar, ”Chewbacca”-burgare eller ”Darth Vader”-cupcakes. Man kan även servera drycker med Star Wars-tema, som ”Jedi-juice” eller ”Sith-soda”.

Kläder: Uppmuntra gästerna att klä ut sig som sina favoritkaraktärer från Star Wars, eller så kan man ordna en ”jedi-kostymtävling” där gästerna tävlar om vem som har den coolaste Jedi-kostymen.

Dekor: Dekorera festlokalen med Star Wars-tema, med affischer på karaktärer, rymdskepp och planeter. Man kan även hänga upp ”ljussabel-lampor” som lyser upp festlokalen, eller ordna en ”Death Star”-pinjata som gästerna kan slå på.

Presenter: En passande present till en Star Wars-fan är naturligtvis något som är relaterat till Star Wars, som en samlarfigur, en T-shirt eller en ljussabel. Man kan även ge bort Star Wars-inspirerade böcker, pussel eller spel som present.

Sammanfattningsvis kan en Star Wars-fest vara en rolig och minnesvärd upplevelse för både barn och vuxna. Genom att planera aktiviteter, lekar, mat, kläder, dekor och presenter som är inspirerade av Star Wars, kan man skapa en fest som verkligen känns som om man befinner sig i galaxen långt, långt borta.

Butiker där du hittar allt för ditt kalas!

Först och främst, när det gäller att arrangera ett oförglömligt kalas, är rätt utrustning huvudsakligen nyckeln till framgång. Därför har vi gjort det tunga lyftet för dig. Därefter kan du enkelt skumma igenom denna lista med de bästa webbutikerna som erbjuder allt vad du kan önska för en fest. Eftersom vi vet hur viktigt det är att skapa perfekta minnen, har vi valt dessa butiker med omsorg.

Star Wars fest
Rulla till toppen