Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Skrållan docka

Hade du också en Skrållan docka som barn? Skrållan dockan – en fantastisk lekkamrat för generationer av barn! Dockan Skrållan är en taldocka som har funnits på marknaden sedan 1966 och är Sveriges äldsta och mest sålda taldocka. Skrållan har sedan dess blivit en av de mest klassiska leksakerna för barn i Sverige och har varit en omtyckt lekkamrat för generationer av barn.

Dagens Skrållan docka

Skrållan dockan och hennes vänner är fortfarande lika populära idag som när de först introducerades på marknaden för nästan 60 år sedan. Med Skrållan och hennes vänner vid sin sida finns det ingen gräns för vad barn kan upptäcka och utforska, och fantasin kan ta dem på fantastiska äventyr i en magisk värld där allt är möjligt.

Skrållan docka

Skrållan dockan har blivit känd för sin fantasifulla lekfullhet och tal, som gör den till en populär lekkamrat för alla äventyr. Skrållan dockan finns i flera olika varianter, med både ljust och mörkt hår, rakt eller lockigt. Till Skrållan-dockan finns det också många olika tillbehör att köpa till, som dockkläder, docksängar, barnvagnar, skor och mer. Läs mer och beställ

Skrållan docka

Tillsammans med Skrållan och hennes dockkompisar kan barnen leka och utforska olika världar, bjuda på roliga kalas, bli hjälte i spännande sagor, gå på skattjakt i trädgården och mycket mer. Skrållan och hennes vänner är alltid redo för nya äventyr, både inne och ute.

SKRÅLLAN TALDOCKA SELMA
SKRÅLLAN TALDOCKA SELMA
SKRÅLLAN TALDOCKA PIM
SKRÅLLAN TALDOCKA PIM
SKRÅLLAN TALDOCKA LILLAN
SKRÅLLAN TALDOCKA LILLAN

Skrållan kläder och tillbehör

Skrållan är namngiven efter rollfiguren Skrållan i Astrid Lindgrens TV-serie Saltkråkan. Skrållan-dockan skapades av leksaksföretaget Magtoys och köptes år 2014 upp av leksaksföretaget Micki. Skrållan och hennes vänner är nu en del av varumärket Skrållan, som inkluderar flera olika dockor, dockkläder och tillbehör.

Skrållan taldocka är batteridriven och kan säga en slumpvis vald fras av 25 möjliga när man trycker på hennes mage. Det finns även möjlighet att välja mellan fem olika språk, vilket gör det möjligt för barn att leka på flera olika språk. Lillasystern Lillan kan bara säga några få ord samt skratta och gråta när man trycker på hennes mage.

Skrållan-dockan har förblivit en omtyckt lekkamrat för barn i flera generationer, och den har fortsatt att utvecklas och förnya sig över tiden. Förutom taldockor finns det också babydockor och baddockor som kan användas i badkaret. Skrållan-dockan är för barn från cirka 3 år och uppåt, medan babydockan är för barn från 1 år.

Skrållan-dockan har varit en populär leksak bland svenska barn i flera generationer och har sålt i miljontals exemplar sedan den först lanserades 1966. Men vad är det som har gjort denna docka så omtyckt bland barn och vuxna?

För det första har Skrållan en unik personlighet med en tal- och ljudfunktion som ger barn möjlighet att ha roliga samtal och leka med dockan på ett aktivt sätt. Taldockornas lekfullhet och tal gör dem till omtyckta lekkamrater, och Skrållan och hennes dockkompisar följer glatt med på alla äventyr som barnet kan tänka sig.

För det andra är Skrållan en ikonisk leksak som har en nostalgisk koppling till många föräldrars barndom. Många vuxna idag har själva haft en Skrållan docka när de var små och vill gärna föra traditionen vidare till sina egna barn.

Skrållan-dockan har också genom åren varit en leksak som har anpassat sig till moderna trender och utvecklingen av nya tillbehör och funktioner som gör leken ännu roligare och varierad.

Sammanfattningsvis är det kombinationen av Skrållans unika personlighet, dess nostalgiska koppling till många föräldrars barndom och dess förmåga att anpassa sig till moderna trender som har gjort Skrållan-dockan till en av Sveriges mest populära och älskade leksaker.

Tips på fortsatt läsning

Presenter till barn

Micki

Skrållan docka
Rulla till toppen