Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

En rockstjärnefest är det perfekta sättet att fira musiken och attityden som definierar rock’n’roll. Genom att skapa en fest med rocktema kan du bjuda in gäster att släppa loss sin inre rockstjärna och njuta av en kväll med energisk underhållning och minnesvärda ögonblick. I denna artikel går vi igenom hur man anordnar en rockstjärnefest, från inbjudningar och dekor till aktiviteter, lekar och mat.

Inbjudningar

Inbjudningarna är det första steget i att skapa en rockig atmosfär för din rockstjärnefest. Här är några idéer:

 1. Forma inbjudningarna som gitarrer, trumset eller mikrofoner och använd en rockig typsnitt för inbjudningstexten.
 2. Använd bilder av klassiska rockband, albumomslag eller konserter för att ge en tydlig bild av temat.
 3. Inkludera en klädkod på inbjudan som uppmuntrar gästerna att klä sig som sina favoritrockstjärnor eller iklä sig rockiga accessoarer som bandanas, läderarmband och kängor.

Aktiviteter och lekar

För att hålla gästerna underhållna och engagerade under din rockstjärnefest är det viktigt att erbjuda en mängd aktiviteter och lekar som passar temat. Här är några förslag:

 1. Luftgitarrtävling: Uppmuntra gästerna att delta i en luftgitarrtävling där de kan visa upp sina bästa rockrörelser och mimande talanger.
 2. Karaoke: Anordna en karaokekväll med en spellista full av rockklassiker där gästerna kan sjunga sina hjärtan ut.
 3. Rockstjärnequiz: Förbered ett quiz med frågor om rockhistoria, band och musiker, och dela ut priser till de bästa lagen eller individuella deltagarna.
 4. Skapa ett band: Dela in gästerna i grupper och låt dem skapa sitt eget rockband, komplett med namn, logotyp och en kort låt att framföra för de andra gästerna.

Mat och dryck

En rockstjärnefest ger dig möjlighet att vara kreativ och avslappnad när det gäller mat och dryck. Här är några idéer:

 1. Fingerfood: Servera enkla och smakrika fingerfood-rätter som passar temat, som miniburgare, kycklingvingar och potatisskivor.
 2. Rockiga snacks: Skapa snacks som är inspirerade av rocktemat, som chokladformade gitarrer eller mikrofon-popcakes.
 3. Drycker: Servera en blandning av öl, vin och rocktematiska cocktails, som en ”Guitar Hero” eller en ”Whiskey a Go Go.
 4. Klassiska rockkonserttilltugg: Tänk på vad som serveras på rockkonserter och erbjuda några av dessa klassiska tilltugg, som nachos, varma korvar och popcorn.

Kläder och dekor

För att skapa en autentisk rockstjärneatmosfär är det viktigt att uppmuntra gästerna att klä sig i rockiga kläder och att dekorera festlokalen med passande tematiska dekorationer. Här är några tips:

 1. Klädkod: Uppmuntra gästerna att klä sig som sina favoritrockstjärnor eller bära rockiga accessoarer som bandtröjor, läderjackor och nitbälten.
 2. Dekor: Skapa en rockig inredning genom att använda svarta, röda och silverfärger, samt dekorera med musikrelaterade objekt som gitarrer, skivomslag och bandaffischer. Använd ljusslingor, scenbelysning eller svartljus för att skapa en rockklubbsatmosfär.
 3. Belysning: Använd stämningsfull belysning, som ljusslingor, färgade lampor eller strobljus, för att skapa en festlig och rockig atmosfär.
 4. Bakgrundsmusik: Spela en blandning av rockklassiker och aktuella rockhits i bakgrunden för att hålla energinivån hög och skapa en festlig stämning.

Presenter

När det gäller presenter kan du be gästerna att ge gåvor som är relaterade till rocktemat, som album, konstertbiljetter eller musikrelaterade accessoarer. Alternativt kan du förse gästerna med små gåvor och minnessaker från festen, som:

 1. Anpassade plektrum: Skapa anpassade plektrum med festdatum och ett rocktema, och dela ut dem som minnesgåvor till gästerna.
 2. Bandaffisch: Låt gästerna skriva sina namn och hälsningar på en bandaffisch och rama in den som ett minne från festen.
 3. Rocktematiska nyckelringar: Skapa eller köp rocktematiska nyckelringar, som gitarrer eller mikrofoner, och dela ut dem som minnesgåvor till gästerna.

Planering och genomförande

För att säkerställa att din rockstjärnefest blir en framgång är det viktigt att planera noggrant och tänka på följande aspekter:

 1. Gästlista: Bjud in vänner och familjemedlemmar som delar ditt intresse för rockmusik och som kommer att uppskatta den energiska och festliga atmosfären.
 2. Tid och plats: Välj en tid och plats som passar temat och de planerade aktiviteterna. En källare, garage eller en rymlig vardagsrum kan vara en utmärkt inramning för en rockstjärnefest.
 3. Budget: Tänk på din budget när du planerar festen och gör val av mat, dryck, dekor och aktiviteter. Du kan skapa en rockig atmosfär även med en begränsad budget genom att använda kreativa och prisvärda lösningar. 4. Säkerhet: Se till att alla aktiviteter och lekar är säkra för gästerna och att eventuella risker är minimera. Ha en första hjälpen-kit tillgänglig vid behov och se till att det finns utrymme för gästerna att röra sig fritt och säkert, särskilt om det finns musik- eller dansaktiviteter.

Sammanfattning

Att anordna en rockstjärnefest är en spännande och kreativ upplevelse som kan skapa minnen för livet. Genom att använda element från rockmusikens värld och skapa en atmosfär av energi och glädje kan du erbjuda gästerna en unik och oförglömlig fest. Planera noggrant och anpassa aktiviteter, mat och dekor efter gästernas intressen och din budget för att garantera en framgångsrik och rolig tillställning.

Rockstjärnefest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen