Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Ge den perfekta gåvan – Så väljer du bästa presentkort online!

Att hitta och köpa presentkort online är enkelt. Vår guide visar dig hur du snabbt kan finna och skicka ett digitalt presentkort, samt vad du ska tänka på för att göra din gåva personlig och uppskattad. Upptäck fördelarna med flexibiliteten och bekvämligheten hos online presentkort.

Viktiga slutsatser

Digitala presentkort erbjuder snabb leverans via e-post eller sms, anpassade meddelanden och flexibel leveranstid vilket ger mottagaren frihet att välja från ett brett utbud av produkter och tjänster hemifrån.

Vid köp av presentkortet online kan du anpassa värdet efter budget och mottagarens behov, och betalningen kan göras genom flera olika metoder som kreditkort, Swish eller banköverföring.

Presentkort är mångsidiga gåvor som passar för olika tillfällen och intressen, och stöd för hållbar konsumtion kan visa sig i valet av ekologiska och etiska presentkortsalternativ.

Det är också den perfekta presenten om du är ute i sista minuten!

Varför välja presentkort online?

Presentkort har flera fördelar som gör dem till ett utmärkt val för alla typer av gåvor. Här är några av fördelarna:

 • Digitala presentkort kan skickas omedelbart via e-post eller sms, vilket eliminerar väntetid och risken för att posten försvinner eller blir försenad.
 • Du kan köpa presentkortet precis när du vill och vara säker på att det når mottagaren i tid.
 • Om du är ute i sista minuten med att hitta den perfekta gåvan, kan ett online presentkort vara lösningen!

För det andra låter online presentkort givaren anpassa med personliga meddelanden och välja ett specifikt leveransdatum, vilket ger en personlig prägel och flexibilitet. Du kan skriva ett meddelande som visar hur mycket du bryr dig om mottagaren, och du kan planera leveransen så att det är en överraskning. Detta är en stor fördel jämfört med fysiska presentkort, som ofta är opersonliga och begränsade till vissa butiker.

För det tredje, och kanske viktigast av allt, mottagaren av ett digitalt presentkort kan njuta av friheten att välja exakt det de vill ha och göra sina inköp hemifrån. De kan besöka olika butiker online, jämföra produkter och priser, och välja det som bäst passar deras behov och önskemål. Så genom att ge ett presentkort, ger du inte bara en gåva, du ger också mottagaren friheten att välja sin egen perfekta gåva.

Hur man köper presentkortet online

Att köpa presentkort är en enkel och snabb process, men det finns några saker du bör vara medveten om. Först och främst, när du köper ett presentkort online, finns det vanligen en minimi- och maxgräns för hur mycket pengar som kan laddas på kortet. Minimum är oftast 100 SEK och maximum 5000 SEK. Detta ger dig flexibiliteten att välja det belopp som passar din budget och mottagarens behov. Observera att en kortavgift om till exempel 10 SEK kan tillkomma när du köper ett presentkort.

Betalning för presentkortet online kan göras med vanliga betalningsmetoder såsom:

 • Kredit- eller bankkort
 • Swish
 • Banköverföring
 • Avbetalningslösningar via externa faktureringsbolag

Dessa alternativ gör det enkelt och bekvämt att köpa presentkorten online, oavsett vilken betalningsmetod du föredrar.

När du har köpt presentkortet kan du välja att få det levererat antingen fysiskt via post eller digitalt via SMS eller e-post direkt efter beställningen. Om du väljer den digitala leveransen, kommer presentkortet att skickas till mottagarens e-postadress eller mobilnummer tillsammans med ditt personliga meddelande. Om du väljer den fysiska leveransen, kommer presentkortet att skickas till den adress du angav vid köpet. Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer mottagaren att få sitt presentkort snabbt och bekvämt.

Presentkort för varje tillfälle

Presentkort är flexibla gåvor som passar för alla typer av tillfällen, från födelsedagar till julklappar till företagsgåvor. Att välja rätt presentkort, inklusive fysiskt presentkort, för specifika tillfällen visar omtanke och gör gåvan mer personlig. Till exempel, ett presentkort på bio är ett flexibelt alternativ som passar för många typer av tillfällen, eftersom det kombinerar underhållning med mat och dryck. Du kan också anpassa ditt presentkort efter mottagarens intressen och hobbyer för att göra det ännu mer personligt. Köp och ge bort presentkort för att ge en gåva som uppskattas av alla.

Men presentkort är inte bara för traditionella tillfällen som födelsedagar eller jul. De kan också vara perfekta för att visa uppskattning till anställda, kunder, eller affärspartners. De kan ge bort som belöning för en framgångsrik projektavslutning, som ett sätt att uppmuntra teamets prestationer, eller som en del av en lojalitetsprogram.

Så oavsett tillfälle, kan du vara säker på att ett presentkort kommer att vara en uppskattad gåva. Med den bredd av alternativ som finns tillgängliga online, kan du hitta det perfekta presentkortet för alla på din lista.

Gör egna presentkort

Att skapa egna presentkort är en underbar och personlig gest som verkligen kan visa mottagaren hur mycket du bryr dig. Det ger dig möjlighet att skräddarsy presenten efter personens intressen, behov och önskemål, vilket kan göra den mycket mer betydelsefull än en traditionell present.

För att skapa ditt eget presentkort, kan du börja med att tänka på vad mottagaren verkligen gillar eller behöver. Kanske de älskar hemlagad mat, eller kanske de har drömt om en dag av äventyr. Eller kanske de bara behöver några timmars hjälp med trädgårdsarbete. Oavsett vad det är, kan du skapa ett presentkort och ge bort. Ge dem som passar deras behov och önskemål.

När du har bestämt vad presentkortet ska vara, kan du skapa det med hjälp av olika online-verktyg eller appar. Du kan anpassa designen, lägga till ett personligt meddelande, och välja det belopp som passar din budget. När du är klar, kan du skicka det direkt till mottagaren via e-post eller sms, eller skriva ut det och ge det personligen.

Anpassa ditt presentkort

Att anpassa ditt presentkort kan göra det ännu mer personligt och unikt. Här är några verktyg du kan använda för att designa ditt presentkort:

 • Canva: Här kan du anpassa färger, lägga till detaljer som belopp, datum, namn och skriva personliga meddelanden.
 • Designplattformar: Du kan samarbeta med andra genom designplattformar för att alla kan bidra till kortets design.
 • Spara och dela online: Du kan spara eller dela ditt arbete online för enkel åtkomst och delning.

Genom att använda dessa verktyg kan du skapa ett presentkort som verkligen sticker ut och blir en speciell gåva.

Efter att presentkortet designats kan det delas online, eller om så önskas tryckas och levereras via tjänster som Canva Print. Vissa utfärdare av digitala presentkort erbjuder också möjligheten att infoga en personlig hälsning eller videohälsning kostnadsfritt när du väljer att skicka ett presentkort digitalt. Detta ger din present en personlig touch och visar att du har tänkt på mottagaren.

Men kom ihåg att hålla designen enkel och stilren. För mycket text eller för många bilder kan göra presentkortet svårt att läsa och mindre attraktivt. Se till att typografin är lättläst och designen enkel och stilren för att förhindra att presentkortet ser rörigt ut.

Toppval av presentkort

Nu när du vet varför och hur man köper online presentkort, är det dags att utforska några av de mest populära presentkorten att ge bort online.

Här är några av de bästa valen i olika kategorier, från mat och dryck till upplevelser och äventyr.

Mat & Dryck

Köp Presentkort på Upplevelse.com

När det gäller presentkort inom mat och dryck, finns det flera fantastiska alternativ att välja mellan. Upplevelse.com presentkort tillåter besök på många olika restauranger med en värld av smaker från olika kök. Mottagaren kan välja allt från matpromenader i sin egen stad till vinprovningar eller varför inte “smaka på historien” som erbjuder mat från förr i tiden.

Liveit.se

Liveit.se erbjuder också några unika matupplevelser så som köttprovning, fiskprovning, glassprovning, eller varför inte en vinlunch?

Ostogram.se

Om du letar efter mer specifika mat- och dryckesalternativ, kan du överväga gourmetlådor från Ostogram.se, som erbjuder olika lådor med ost och kött, samt andra produkter som anklever och choklad.

Köp Presentkort för Roliga och Praktiska Presenter

Presentkort på roliga prylar

För den som uppskattar praktiska eller underhållande gåvor kan det vara en utmärkt idé att ge bort presentkort från butikerna SmartaSaker eller Coolstuff. Dessa är välrenommerade affärer där du finner ett brett utbud av produkter, alltifrån humoristiska skrivbordslampor till badbaljor anpassade för vuxna. Till den som är dataintresserad kan du överväga ett presentkort från Steam.

Presentkort på upplevelser

Ge bort öl- och vinprovningar

Öl- och vinprovningar ger djupare insikter i dryckeskultur och passar utmärkt för dem som vill fördjupa sina kunskaper inom öl och vin. Kanske ett besök på Nacka Bryggeri med middag, Sveriges bästa Vinprovning, Ölprovning i mörker eller en Ost- och ölprovning upplevelse?

Matlagningskurser

Matlagningskurser är en uppskattad present för matälskare som vill förbättra sina färdigheter och lära sig mer om olika kök och valfri teknik. Kanske Paul Svensson – Skapa magi med grönsaker eller en Matlagning från Mellanöstern med Zeina Mourtada.

Den perfekta upplevelsen

Skapa ett personligt presentkort online, som låter mottagaren välja sin egen perfekta upplevelse eller produkt. Det kan vara allt från en skräddarsydd kurs i fotografering till en personlig stylingsession.

Presentkort på personliga presenter

För den som uppskattar unika och personliga gåvor finns det en uppsjö av möjligheter att skapa minnen för livet. Här är några omtänksamma idéer:

Hemmagjorda presentkort och önskningar

Ge bort en bok med personliga meddelanden, där varje sida innehåller en tanke, ett minne, en önskan eller ett hemmagjort presentkort från dig till mottagaren. Detta är en djupt personlig present som bevarar känslor och minnen.

Ge bort skräddarsydda upplevelser

Köp presentkort på skräddarsydda upplevelser, såsom en privat matlagningskurs med en lokal kock eller en personlig konstlektion. Dessa upplevelser skräddarsys efter mottagarens intressen och ger dem en möjlighet att utforska nya färdigheter eller passioner.

Presentkort på fotorpesenter

För den familjekära, överväg att ge ett presentkort till en fotobok, förstorat familjeporträtt eller kanske en fin fotomugg. Det är ju så smidigt att skicka ett presentkort och låta mottagaren själv få välja.

Dessa personliga presenter ger inte bara glädje och uppskattning i stunden utan skapar även varaktiga minnen. Genom att köpa presentkort eller skapa en unik gåva som speglar mottagarens personlighet och intressen, visar du en djup omtanke och förståelse för personen du uppskattar.

Upplevelser & Äventyr

För de äventyrslystna finns det många spännande upplevelser att ge bort. Här är några förslag:

 • Airbnb presentkort, som är mycket uppskattade av reseentusiaster och gör det möjligt för dem att boka unika boenden världen över.
 • Ge bort en Helikopterturer, som representerar en lyxig present och erbjuder en extraordinär och minnesvärd upplevelse.
 • Flyglektioner, som ger möjlighet att lära sig flyga och uppleva spänningen i att vara i luften.

Dessa presenter kommer garanterat att ge äventyrslystna personer en oförglömlig upplevelse.

Kulturrelaterade upplevelsepresenter att ge bort, som teaterbesök och besök på Fotografiska museet tillgodose mottagare med konstnärliga intressen. För de som föredrar avkoppling, erbjuder Yasuragi i Stockholm avkopplande japanskinspirerade vistelser, med möjlighet att använda presentkortet för olika paket. Upplevelser som zipline och klättring är exempel på äventyrsaktiviteter som drar till sig dem i jakt på spänning och ett adrenalinrus.

Så fungerar det: Att skicka och lösa in presentkortet online

När du väl har valt och köpt ditt presentkort, är det dags att skicka det till mottagaren. Presentkortet levereras digitalt direkt till mottagarens e-post eller via sms med möjlighet att inkludera ett personligt meddelande, och kan även skickas för leverans på ett specifikt datum. Detta innebär att du kan planera när presentkortet ska levereras, vilket är särskilt användbart om du vill att det ska komma fram på en viss dag, till exempel på mottagarens födelsedag eller på en speciell högtid.

När mottagaren har fått sitt digitala presentkort kan de använda det på följande sätt:

 1. Vid check-out på den relevanta webbplatsen använder mottagaren presentkortskoden.
 2. Eventuell mellanskillnad kan betalas med annan betalningsmetod.
 3. Eventuellt resterande saldo kan användas vid framtida köp.

Detta gör att mottagaren kan använda presentkortet när de vill och på det sätt som passar dem bäst.

Men vad händer om det uppstår problem? Här är några åtgärder som kan vidtas:

 1. Om mottagaren inte får sitt presentkort kan avsändaren kontakta utfärdaren för hjälp.
 2. Det är viktigt att mottagaren är medveten om behovet av internetåtkomst via mobil vid vissa köp.
 3. Mottagaren bör kontrollera och förvalta giltighetstiden för presentkortet.
 4. Det är också viktigt att se till att det digitala presentkortet är skyddat från förlust eller stöld.

Ge bort hållbart – Ekologiska och etiska presentkortsalternativ

I en tid då hållbarhet och etiska värderingar blir allt viktigare, är det bra att veta att det finns ekologiska och etiska alternativ när det gäller att ge bort presentkort. Digitala presentkort är mer hållbara än fysiska då de minskar behovet av papper och plast. Detta innebär att genom att ge ett digitalt presentkort, bidrar du också till att minska pappersavfallet och spara på jordens resurser.

Ekologiska presenter från Jordklok

Det finns också flera företag som erbjuder ekologiska och hållbara presentkort. Till exempel, Jordklok.se erbjuder ekologiska och hållbara presentkort. Dessa presentkort kan användas för att köpa ekologiska och hållbara produkter, vilket bidrar till en mer hållbar livsstil.

Landshopping

Landshopping.se är ett annat företag som erbjuder hållbara presentkort. Deras presentkort kan användas för att köpa ekologiska och hållbara produkter från småskaliga producenter och hantverkare runt om i landet. Genom att ge ett sådant presentkort, stöder du inte bara en mer hållbar livsstil, utan också småskaliga producenter och hantverkare.

Sammanfattning

Att köpa presentkorten online är ett enkelt, bekvämt och personligt sätt att ge en gåva. Med snabb leverans, möjligheten att anpassa ditt presentkort och den stora friheten för mottagaren att välja exakt vad de vill ha, är det inte konstigt att online presentkort har blivit så populära. Oavsett om du letar efter en present till en födelsedag, en julklapp, eller bara vill visa någon att du bryr dig, är ett presentkort ett utmärkt val.

Vanliga frågor och svar

Kan man köpa presentkort på LYKO?

Ja, du kan köpa presentkort på LYKO i flera valörer, och de kan användas vid flera tillfällen. Ta gärna en titt på deras hemsida för mer information.

Finns det presentkort som gäller överallt?

Ja, Visa-presentkort kan användas överallt där Visa accepteras i hela världen, vilket ger mottagaren flexibiliteten att använda det för olika ändamål.

Kan man köpa presentkort på nätet?

Ja, man kan köpa presentkort på nätet från olika butiker och webbutiker. Presentkortet kan antingen användas som betalning i fysiska butiker eller löses in online med en kod i betalningsförfarandet.

Vart kan man köpa fysiska presentkort?

Du kan köpa fysiska presentkort i Coop, Pressbyrån, ICA samt 7-Eleven-butiker. Tänk på att presentkorten har olika giltighetstider efter inköpsdatumet.

Hur snabbt kan jag få ett digitalt presentkort?

Du kan få ett digitalt presentkort omedelbart, antingen via e-post eller sms, efter att du har genomfört köpet.

Tips på fortsatt läsning

Presenter i sista minuten

Digitala presenter


Ge den perfekta gåvan – Så väljer du bästa presentkort online!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen