Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hållbara presentidéer för en mamma som bryr sig om miljön

Senast updaterad 17 februari, 2024

Att hitta den perfekta presenten till din mamma kan vara en utmaning, särskilt om hon är mån om miljön. Men det finns flera hållbara och meningsfulla presentalternativ som kommer att visa din uppskattning, samtidigt som de bidrar till en grönare planet. Här är några idéer för miljövänliga presenter som din mamma säkerligen kommer att älska:

Hållbara presentidéer för en mamma

Miljövänliga presenter till mamma

Återanvändbara Matlådor

Dessa praktiska och stilfulla matlådor minskar behovet av engångsplast och är perfekta för förvaring av mat.
Frozzypack Matlåda är en innovativ lösning för att hålla maten kall och fräsch. Efter tio timmars frysning håller den maten kall i upp till sju timmar, vilket gör den perfekt för picknick, strandbesök eller andra äventyr. Matlådan är tillverkad av livsmedelsgodkänd polypropylen, innehåller inte Bisphenol-A (BPA), och har en giftfri kylgelé i locket för effektiv kylning.

matlåda i present

Ekologiska Hudvårdsprodukter

Skäm bort din mamma med hudvårdsprodukter som är snälla både mot hennes hud och miljön, fria från skadliga kemikalier. Maria Åkerberg ”Even More For You” är ett lyxigt hudvårdskit för mogen hud, innehållande Face Lotion More, Night Cream More och Serum More. Setet återfuktar effektivt, minskar synliga ålderstecken och förbättrar hudens spänst och elasticitet. Produkterna är naturligt självkonserverande och levereras i en elegant presentask, perfekt som gåva.

Snygga Återanvändbara Shoppingkassar

Den här DIY broderikit för en tygpåse är en utmärkt present till en miljömedveten mamma. Det innehåller allt du behöver för att skapa en vacker och personlig tygpåse med blommotiv. Det är ett kreativt och hållbart sätt att uppmuntra återanvändning och minskning av plastpåsar, samtidigt som det ger en rolig och avkopplande hobby. Dessutom blir det en unik och personlig gåva som visar omtanke och uppskattning.

Återvunna Smycken

Detta Starline halsband av Efva Attling, gjort av återvunnet silver, är en elegant och hållbar present till mamma. Det förenar stil med miljömedvetenhet, och dess tidlösa design gör det till en perfekt accessoar för alla tillfällen.

Miljövänliga rengöringsmedel

BasicClean har Svanmärkt allrengöringsmedel, perfekt som en miljövänlig present till mamma. Det är starkt alkaliskt, fritt från färg och parfym, och effektivt för krävande rengöringsarbeten. Detta allrengöringsmedel är idealiskt för att avlägsna envis smuts samtidigt som det är skonsamt för miljön.

Solcellsdriven Laddare

En innovativ lösning för mamman som ständigt är på språng och behöver ladda sina enheter. Denna Vooni Powerbank med solceller är en innovativ och praktisk present till den teknikintresserade. Den laddas med solenergi, vilket gör den perfekt för utomhusbruk och resor. Miljövänlig och användbar, en idealisk gåva för den moderna, medvetna användaren.

Ekologiska plädar

EDLA-pläden från Jotex, tillverkad av ekologisk bomull, är en utmärkt gåva till miljömedvetna heminredningsentusiaster. Dess mjuka kvalitet och stilrena design gör den till en både praktisk och snygg detalj i varje rum.

Hållbara Köksredskap

Denna ost- och charkbricka med personlig gravyr är en unik och tankefull present till en miljömedveten mamma. Tillverkad av hållbara material, erbjuder den ett elegant sätt att servera ost och charkuterier vid sammankomster. Den personliga touchen med gravyr gör den till en mycket speciell och minnesvärd gåva.

Ekologiskt Te eller Kaffe

Peru Gerardo Carranza-kaffet från Borås Kafferosteri är en utmärkt present till en miljömedveten mamma. Det är hållbart odlad och handplockad kvalitetskaffe med en unik smakprofil. Denna gåva erbjuder en exklusiv kaffeupplevelse samtidigt som den stödjer ansvarsfulla odlingsmetoder, vilket gör den till en både njutbar och ansvarsfull present.

Återanvändbara Vattenflaskor

Linn vattenflaskan från Amakli är en praktisk och stilren present till en miljömedveten mamma. Tillverkad för att vara hållbar och återanvändbar, bidrar den till att minska användningen av engångsflaskor. Dess eleganta design och funktionalitet gör den till en idealisk följeslagare för alla dagliga aktiviteter.

Miljöpåverkan och Fördelar

Varje gåva vi väljer kan göra en stor skillnad för vår planet. Återanvändbara matlådor minskar användningen av engångsplast, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläpp och avfall. Ekologiska hudvårdsprodukter är fria från skadliga kemikalier, skyddar våra vattendrag och främjar biologisk mångfald.

Tips för Hållbar Presentinslagning

Istället för traditionellt inslagningspapper, varför inte prova miljövänlig presentinslagning, så som återvunnet papper eller tygpåsar? Dessa alternativ är inte bara miljövänliga utan även originella och kan användas om och om igen. Att välja biologiskt nedbrytbara band eller snören är ytterligare ett sätt att förbättra din gåvas miljövänliga profil.

Dessa presenter är inte bara en gest av kärlek till din mamma, utan också ett steg mot en mer hållbar livsstil. Genom att välja dessa gåvor visar du att du värdesätter hennes intressen och engagemang för miljön.

Vanliga Frågor och Svar

Är miljövänliga produkter dyrare? Inte nödvändigtvis. Många hållbara alternativ är prisvärda, och deras långsiktiga värde och hållbarhet kan faktiskt spara pengar över tid.

Hur vet jag att en produkt verkligen är miljövänlig? Leta efter certifieringar som Fairtrade, FSC eller Svanenmärket. Dessa hjälper till att garantera att produkten uppfyller vissa miljöstandarder.

Tips på fortsatt läsning

 • Ekologiska presenter: Presenttips för miljömedvetna

  Ekologiska presenter: Presenttips för miljömedvetna

  Senast updaterad 22 november, 2023 I en värld där hållbarhet blir allt viktigare, är valet av ekologiska presenter ett kraftfullt sätt att visa att du bryr dig. Inte bara om mottagaren, utan även om vår planets välbefinnande. Ekologiska presenter är ett bra val för de som är miljömedvetna och vill göra en skillnad för miljön.…

  Läs mer…


 • Hållbara Bröllopsgåvor: Ett Miljövänligt Sätt Att Visa Din Kärlek

  Hållbara Bröllopsgåvor: Ett Miljövänligt Sätt Att Visa Din Kärlek

  Senast updaterad 22 november, 2023 Med ökad medvetenhet om både miljö och fair trade, strävar många bröllopspar efter en hållbar touch på sin stora dag. Detta väcker frågan: vilka bröllopsgåvor är lämpliga? Hållbara och rättvisemärkta gåvor blir allt populärare. Dessa presenter är inte bara meningsfulla och uppskattade av brudparet, utan stödjer också miljöskydd och rättvisa…

  Läs mer…


 • Presentinslagning: 8 kreativa och miljövänliga idéer

  Presentinslagning: 8 kreativa och miljövänliga idéer

  Senast updaterad 22 november, 2023 Kommer du ihåg hur det kändes att vara ett barn som öppnade en vackert inslagen present? Den spänningen, förväntan och glädjen är vad vi alla strävar efter att återskapa när vi ger bort gåvor. Men, vem sa att det inte kan vara lika roligt och meningsfullt att slå in gåvorna?…

  Läs mer…


Fråga?

Vilken typ av miljövänliga presenter skulle du föredra? Berätta i kommentarerna!

Hållbara presentidéer för en mamma som bryr sig om miljön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen