Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Couronne eller Couronnespel

Om du söker en unik och underhållande present till någon som gillar brädspel och kanske är lite mer avancerad än de vanliga klassikerna, så kan ett couronnespel vara ett utmärkt val. Det är ett roligt och utmanande spel som passar både unga och gamla, och är perfekt för att spela tillsammans med vänner och familj.

Att ge bort ett couronnespel som present är också en bra idé eftersom det är en speltyp som många kanske inte har hört talas om eller har möjlighet att spela ofta. Det visar att du har tänkt till och att du vill ge något som är både roligt och originellt. Med ett couronnespel som present kan du ge någon möjligheten att upptäcka en ny och spännande spelvärld.

Couronne eller Couronnespel
Couronne eller Couronnespel

Så om du letar efter en present som garanterat kommer att skapa glädje och underhållning, överväg att ge bort ett couronnespel.

Couronne en klassisk biljardvariant från Indien

Couronne, också känt som koronn eller corona, är ett brädspel med ursprung i Indien. Spelet har spridits över hela världen och blivit särskilt populärt i Norden, där det anses vara en rolig och avkopplande aktivitet som kan spelas av människor i alla åldrar. Couronne påminner om andra spel, såsom Novuss eller Koroona som är den estniska och lettiska nationalsporten, och liknande spel från fransk-kanadensiskt ursprung, exempelvis Crokinole, Pichenotte och Pitchnut. Läs mer och beställ

Hur spelar man Couronnespel?

Spelet spelas vanligtvis av två till fyra personer som delas upp i två lag. Varje lag försöker slå sina femton träringar ned i hålen på spelbrädet med hjälp av köer och speciella stötringar. Det lag som först får ned alla sina ringar vinner spelet. Reglerna kan variera något beroende på antalet spelare och speltyp, men spelet består alltid av en spelplan, 15 röda och 15 gröna spelbrickor, två stötbrickor och två köer.

Om fyra personer deltar delar de upp sig i två lag, där medspelarna spelar mitt mot varandra. Om man endast är tre personer, spelar den som spelar ensam för två personer genom att gå fram och tillbaka mellan båda sidor av spelbrädet. Om det är två deltagare kan man välja mellan en lättare och en svårare variant av spelet.

För att spela Couronne krävs en viss mängd skicklighet och strategi. Förutom att vara en rolig fritidsaktivitet kan spelet också bidra till att förbättra koncentration, problemlösningsförmåga och sociala färdigheter. Couronne är en underhållande aktivitet att spela med vänner och familj, och spelet är lika roligt för vuxna som för barn.

Couronne är en enkel form av biljard för 2-4 spelare. Även om spelet inte är lika välkänt som många andra bjuder det in till timmars underhållning för unga så väl som vuxna!

Om du letar efter ett kul och annorlunda brädspel att spela med dina vänner eller familj, kan Couronne vara ett utmärkt val. Det är också en perfekt presentidé för brädspelsentusiaster. Du kan hitta spelet online eller i butiker som säljer brädspel och leksaker. Så ta fram din bästa spelstrategi och utmana dina vänner på en omgång Couronne!

Tips på fortsatt läsning

Topplistan: 12 måste-ha spel och leksaker för familjer 2023!

Couronne eller Couronnespel
Rulla till toppen