Om Annika Vallgren

Annika Vallgren heter jag som gjort den här hemsidan. Jag har tre egna barn i åldern 13 – 27 år. Jag tycker att det är väldigt roligt att ge bort och slå in fina presenter. Den här sajten startade jag bara för att jag ibland har väldigt dålig fantasi när jag ska köpa presenter. Jag har själv önskat att det finns en sån här sajt där jag lätt kan hitta bra förslag till presenter för alla tillfällen.

Mitt arbete

Jag läste datavetenskapligt program på Högskolan i Skövde och när jag slutade där 2001 såg det tufft ut på arbetsmarknaden om man vill arbeta inom IT. IT-bubblan hade precis spruckit, vilket inte gjorde det så lätta att som nyutexaminerad få ett första arbete. Men jag lyckades hitta ett arbete inom data och programmering.

Sedan dess har jag arbetat med både datasupport, databaser, film, webb, design, trycksaker osv.

2012 startade jag Hjälp med hemsidan som jag drev vid sidan av mitt ordinarie arbete ända till December 2018. Då jag bestämde mig för att sluta och ägna mig åt mitt eget företag på heltid.

Vem är jag?

Jag heter alltså Annika Vallgren och jag startade den här hemsidan, dels för att jag gillar sökmotoroptimering och för att testa lite på utan att riskera hela min verksamhet på Hjälp med hemsidan.

När jag inte arbetar med mina hemsidor eller hjälper kunder att bygga upp deras hemsidor tycker jag om att sy, fota och umgås med min familj. Min familj består av min sambo, en dotter som bor här på deltid och två utflugna barn.

Jag tycker om att lära mig nya saker och lägger mycket tid på internetmarknadsföring och Project 24 som jag är med i. Jag lyssnar på mycket ljudböcker, podcaster och lär mig ständigt nya saker genom Youtube. Det är saker som jag har nytta av i mitt arbete.

Valet föll på att göra en sida om presenter eftersom jag tycker det är roligt att hitta riktigt bra presenter till barnen, pappa, sambo syrran osv. Nu mera har jag också fått en svärson och ett litet barnbarn som jag ger presenter till.

Bra presenter nu

Tidigare har jag tyckt att det varit väldigt svårt att hitta bra presenter. Min x-make har surat när presenterna varit för billiga och min son har gråtit av lycka när det blivit helt rätt.

Jag hade själv haft behov av den här sajten många gånger och jag hoppas att jag kan hjälpa dig så att din man inte surar för att du hittar dåliga presenter. Det är mycket roligare när barnet gråter av lycka liksom.

Läs mer om sajten bra presenter nu!

Hemsidor

Det jag tycker är extra roligt när det gäller hemsidor är att försöka få hemsidan att ranka så högt som möjligt på Google och att hela tiden försöka öka antalet besökare som kommer till hemsidan. Det var där som projektet med den här hemsidan började. Här kunde jag testa olika tekniker och metoder för att få Google att lista min sida högre, utan att jag riskerade att tappa hela min inkomst för att jag har gjort något dumt. Så fort jag har en stund över från arbetet med Hjälp med hemsidan så brukar jag jobba med den här hemsidan.

Jag driver några hemsidor till för att det är kul att lära sig nytt och för att jag tycker det är roligt att göra hemsidor och skriva. Hemsidorna är i lite olika stadier, men besök dem gärna!

bra presenter nu logo

Bra presenter nu
Den här sidan, som jag arbetar mest med nu faktiskt. Jag tycker det är kul att hitta riktigt bra presenter och att hjälp andra att göra det också. Sidan har blivit mycket större än vad jag trodde från början. www.brapresenter.nu

Hjälp med hemsidan
Den här sidan är mitt primära fokus. Här hjälper jag mina kunder att göra snygga och användbara hemsidor till deras verksamhet. Idag är det mest nystartade företag jag hjälper för att de ska komma igång snabbt med sin verksamhet.
www.hjalpmedhemsidan.se

Husmorstipset
Jag är inte speciellt huslig av mig, så det kanske verkar konstigt att starta en sajt med husmorstips? Men det är det faktiskt inte. Både min sambo och min pappa ger mig ofta tips jag inte haft någon som helst nytta eller glädje av, inte förrän jag startade den här sajten och började skriva ner allt.
www.husmorstipset.se

Enkätundersökning
Att göra en enkätundersökning brukar vara ganska besvärligt, speciellt om du vill ha olika frågor beroende på vad man svarar på en tidigare fråga. Tanken är att hjälpa företag som behöver skicka ut en enkät så att de enkelt och billigt får ut sin enkät.
www.enkatundersokning.com

GoogleSEO
Den här sajten började med stora ambitioner och målet var att skriva om sökmotoroptimering och allt som händer inom den branschen. Tyvärr har jag inte hunnit med den sajten så mycket som jag borde. Grunden finns där om du vill läsa mer om sökmotoroptimering, men tyvärr finns inget om de nya uppdateringarna där.
www.googleseo.se

Varmkorven
Den här hemsidan började i andra änden. Jag hittade en domän som blev ledig. Varmkorven.se är kort och bra. Så jag köpte den och håller på att försöka göra något vettigt med den. Det är otroligt hur mycket korvgrejer det finns, inte bara korv, utan leksaker, handdukar, godis med mera i form av korv.
www.varmkorven.se

Riktigt lyckade presenter

När jag själv köpt presenter har jag någon gång lyckats hitta en så bra present att mottagaren grät av lycka. Det är sant faktiskt. Vi skulle ut på en långresa och jag sprang in i leksaksaffären innan för att köpa ett handhållet tv-spel med Pokemon. När jag kom ut och överlämnade presenten så grät sonen. Jag trodde att jag hade köpt fel pryl, men det var tvärtom. Jag hade köpt en så bra present att han grät av lycka.

Riktigt dåliga presenter

Andra gånger har det gått sämre och mottagaren har blivit arg för presenten. Han hade önskat sig en slipmaskin, men jag hade köpt fel fabrikat. Det skulle tydligen vara ett riktigt dyrt märke för att det skulle vara en bra present. Han blev besviken och arg istället.

Jakten på den perfekta presenten

När jag ska ge bort presenter så försöker jag alltid hitta den där perfekta presenten som gör mottagaren så där extra glad. Men ibland kan det kännas hopplöst att hitta någon present över huvud taget. Jag skulle själv ha behövt den här sajten många gånger. Så nu har jag skapat den för att hjälpa andra att hitta presenter.

Presentinslagning

Jag tycker också att det är väldigt roligt att slå in presenterna extra fint. Med ett fint omslagspapper och fina snören, eller kanske någon dekoration av något slag. En riktigt bra present ska vara lika fin på utsidan som på insidan. Läs mer om snygga presentinslagningar!

EnglishSvenska