Om Mig, Annika Vallgren

Annika Vallgren som skapat bra presenter
Annika Vallgren

Annika Vallgren heter jag som gjort den här hemsidan. Jag tycker att det är väldigt roligt att slå in och ge bort fina presenter.

Du vet när man hittar den där fina presenten, som passar en speciell person perfekt, det gör mig riktigt glad. Men den här sajten startade jag faktiskt för att jag ibland har väldigt dålig fantasi när jag ska köpa presenter. Ibland har jag ingen inspiration alls faktiskt. Andra gånger när jag trott att jag hittat en bra present så har mottagaren blivit sur för att presenten varit fel. Det har även hänt att presenterna varit så bra att mottagaren gråtit av glädje. Jag har själv önskat att det finns en sån här sajt där jag lätt kan hitta bra förslag på presenter för alla tillfällen.

Så istället för att vänta på att någon annan skulle starta sajten, så gjorde jag det själv. Jag hoppas att jag kan hjälpa dig att hitta bra presenter för alla tillfällen!

Vem är jag?

Jag heter alltså Annika Vallgren och jag startade den här hemsidan. Jag arbetar på Hjälp med Hemsidan i Stockholm. När jag inte arbetar med mina egna så hjälper kunder att bygga upp deras hemsidor.

På min fritid tycker jag om att sy, fota och umgås med min familj. Jag har tre egna barn i åldern 14 – 28 år. Min familj består av min sambo, en yngre dotter, två utflugna barn, deras familjer och en väldigt söt hund.

Jag tycker om att lära mig nya saker och lägger mycket tid på internetmarknadsföring och Project 24 som jag är med i. Jag lyssnar på mycket ljudböcker, podcaster och lär mig ständigt nya saker genom Youtube. Det oftast sådant som jag har nytta av i mitt arbete.

Bra presenter nu

Den här hemsidan startade jag för att lära mig mer om sökmotoroptimering och internetmarknadsföring. Valet föll på att göra en sida om presenter eftersom jag tycker det är roligt att hitta riktigt bra presenter.

Jag brukar handla presenter till barnen, pappa, kompisar, sambo syrran osv. Nu mera har jag också fått en svärson och ett litet barnbarn som jag ger presenter till. Tidigare har jag tyckt att det varit väldigt svårt att hitta bra presenter. Det har faktiskt hänt att mottagaren har surat när presenterna varit för billiga. Andra gånger har det varit så bra presenter att jag fått min son att gråta av lycka. Jag hade själv haft behov av den här sajten många gånger och jag hoppas att jag kan hjälpa dig så att ingen surar för att du hittar dåliga presenter. Det är mycket roligare när barnet gråter av lycka liksom.

Jakten på den perfekta presenten

När jag ska ge bort presenter så försöker jag alltid hitta den där perfekta presenten som gör mottagaren så där extra glad. Men ibland kan det kännas hopplöst att hitta någon present över huvud taget. Jag skulle själv ha behövt den här sajten många gånger. Så nu har jag skapat den för att hjälpa andra att hitta presenter.

En riktigt lyckad present jag själv köpt gjorde att mottagaren grät. Det är sant faktiskt. Vi skulle ut på en långresa och jag sprang in i leksaksaffären innan för att köpa ett handhållet tv-spel med Pokemon. När jag kom ut och överlämnade presenten så grät sonen. Jag trodde att jag hade köpt fel pryl, men det var tvärtom. Jag hade köpt en så bra present att han grät av lycka. Så vill jag att alla presenter ska upplevas!

Jag tycker också att det är väldigt roligt att slå in presenterna extra fint. Med ett fint omslagspapper och fina snören, eller kanske någon dekoration av något slag. En riktigt bra present ska vara lika fin på utsidan som på insidan. Läs mer om snygga presentinslagningar!

Mitt arbete och utbildning

Jag läste datavetenskapligt program på Högskolan i Skövde och när jag slutade där 2001 såg det tufft ut på arbetsmarknaden om man vill arbeta inom IT. IT-bubblan hade precis spruckit, vilket inte gjorde det så lätta att som nyutexaminerad få ett första arbete. Men jag lyckades hitta ett arbete inom data och programmering.

Sedan dess har jag arbetat med:

  • Datasupport
  • Programmering
  • Databaser
  • Film
  • Webb
  • Design
  • Trycksaker
  • osv.

2012 startade jag Hjälp med hemsidan som jag drev vid sidan av mitt ordinarie arbete ända till December 2018. Då jag bestämde mig för att sluta och ägna mig åt mitt eget företag på heltid istället.

Mitt intresse för hemsidor

Det jag tycker är extra roligt när det gäller hemsidor är att försöka få hemsidan att ranka så högt som möjligt på Google (sökmotoroptimering) och att hela tiden försöka öka antalet besökare som kommer till hemsidan. Det var där som projektet med den här hemsidan började faktiskt. Här kunde jag testa olika tekniker och metoder för att få Google att lista min sida högre, utan att jag riskerade att tappa hela min inkomst på Hjälp med Hemsidan, för att jag har gjort något dumt. Så fort jag har en stund över från arbetet med Hjälp med hemsidan så brukar jag jobba med sidan Bra presenter.

Jag driver några hemsidor till för att det är kul att lära sig nytt och för att jag tycker det är roligt att göra hemsidor och skriva. Hemsidorna är i lite olika stadier, men besök dem gärna!

Bra presenter nu
Den här sidan, som jag arbetar mest med nu faktiskt. Jag tycker det är kul att hitta riktigt bra presenter och att hjälp andra att göra det också. Sidan har blivit mycket större än vad jag trodde från början. www.brapresenter.nu

Hjälp med hemsidan
Den här sidan är mitt primära fokus. Här hjälper jag mina kunder att göra snygga och användbara hemsidor till deras verksamhet. Idag är det mest nystartade företag jag hjälper för att de ska komma igång snabbt med sin verksamhet.
www.hjalpmedhemsidan.se

Husmorstipset
Jag är inte speciellt huslig av mig, så det kanske verkar konstigt att starta en sajt med husmorstips? Men det är det faktiskt inte. Både min sambo och min pappa ger mig ofta tips jag inte haft någon som helst nytta eller glädje av, inte förrän jag startade den här sajten och började skriva ner allt.
www.husmorstipset.se

Enkätundersökning
Att göra en enkätundersökning brukar vara ganska besvärligt, speciellt om du vill ha olika frågor beroende på vad man svarar på en tidigare fråga. Tanken är att hjälpa företag som behöver skicka ut en enkät så att de enkelt och billigt får ut sin enkät.
www.enkatundersokning.com

Goldendoodles
Det här är den senaste i raden av mina webbsidor. Jag började skriva på den här hemsidan när jag själv skaffade en goldendoodlevalp och insåg hur lite information det fanns på nätet. Jag hade så mycket frågor som jag inte fick svar på.
www.goldendoodles.se

Ja, det var allt om mig för denna gång. Fråga gärna om det är något mer jag borde berätta!