Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

En guide till att välja den perfekta examenspresenten: Inspiration för studenter på alla nivåer

Senast updaterad 20 december, 2023

Att välja en examenspresent kan vara en utmaning. Oavsett om det är en student som examineras från gymnasiet, högskolan eller universitetet, är det viktigt att hitta en present som är både meningsfull och praktisk. Men vad ska du ge? Det finns många saker att tänka på, som personlighet, intressen och behov. Här är några idéer för att hjälpa dig att hitta den perfekta examenspresenten.

En examensdag är en milstolpe i livet för studenter på alla nivåer. Det är en dag som firar allt arbete och ansträngning som lagts ned för att nå fram till målet och det förtjänar en speciell present. Men att välja rätt present kan vara en utmaning. Vad ska man ge som både är meningsfullt och praktiskt? Här är en guide till att välja den perfekta examenspresenten, oavsett om det är för en gymnasie-, högskole- eller doktorsexamen.

 1. En personlig dagbok eller anteckningsbok En personlig dagbok eller anteckningsbok är en perfekt gåva till en student. Det ger dem möjlighet att skriva ner sina tankar, idéer och drömmar för framtiden. Du kan välja en elegant och högkvalitativ bok som passar deras stil och personlighet, och lägga till en personlig touch genom att gravera in deras namn eller examensdatum.
 2. En praktisk väska eller ryggsäck En praktisk väska eller ryggsäck är en användbar och praktisk present som är perfekt för studenter på alla nivåer. Du kan välja en som passar deras stil och behov, från en klassisk skinnväska till en rymlig och tålig ryggsäck för alla deras studiematerial.
 3. En smart klocka En smart klocka är en modern och användbar present som inte bara visar tiden, utan också kan hålla koll på deras aktiviteter och hälsa. Det finns många olika modeller att välja mellan, från en enkel och stilren klocka till en mer avancerad med funktioner som hjärtfrekvensmätare och träningsprogram.
 4. En kulinarisk upplevelse En kulinarisk upplevelse är en unik och minnesvärd present som kan passa alla smaker. Det kan vara allt från en middag på en fin restaurang till en matlagningskurs eller provsmakning av lokala delikatesser. Det är en present som garanterat kommer att uppskattas av en matglad student.
 5. En fotobok eller fotolampa En personlig fotobok eller fotolampa med bilder från deras studietid är en kreativ och minnesvärd present. Du kan samla bilder från deras vänner, familj och evenemang under studietiden och skapa en bok eller lampa som de kan ha som ett minne för livet.
 6. En resa eller semester En resa eller semester är en av de mest minnesvärda presenterna du kan ge till en nyutexaminerad student. Det kan vara allt från en weekendresa till en utlandssemester. Det är en present som ger möjlighet att utforska världen och skapa nya minnen efter examen.
 7. En personlig fotobok – Samla bilder från studentens tidigare år och sätt ihop en personlig fotobok. Detta är en underbar present som både är minnesvärd och personlig. Du kan skapa boken själv eller använda en online-tjänst för att göra det åt dig.
 8. En resa – Ge bort en upplevelse genom att boka en resa. Det kan vara en weekendresa till en stad som studenten alltid velat besöka, eller en längre resa till ett exotiskt resmål. En resa kan vara en fantastisk present som skapar minnen för livet.
 9. En abonnemangstjänst – Ge bort ett abonnemang på en tjänst som studenten skulle ha nytta av. Det kan vara en prenumeration på en tidning, en musiktjänst eller en matlagningsbox. Detta är en praktisk present som kommer att uppskattas under en längre tid.
 10. En vuxen leksak – Ge bort en present som kommer att underhålla studenten. Det kan vara allt från en drone till en spelkonsol eller en VR-headset. Detta är en rolig present som kan hjälpa studenten att koppla av efter examen.
 11. En presentkorg med favoritprodukter – Samla studentens favoritprodukter i en presentkorg. Det kan vara allt från godis och snacks till hudvårdsprodukter och makeup. Detta är en personlig present som visar att du känner studenten väl.
 12. En fin penna – Ge bort en fin penna som studenten kan använda under sitt framtida yrkesliv. Detta är en tidlös present som är både praktisk och symbolisk.
 13. En portfölj eller väska – Ge bort en elegant portfölj eller väska som studenten kan använda under sitt arbete. Detta är en praktisk present som också är professionell och stilren.
 14. En kurs – Ge bort en kurs som kan hjälpa studenten att utveckla sina kunskaper och färdigheter. Det kan vara allt från en språkkurs till en online-kurs i affärsutveckling eller grafisk design. Detta är en present som hjälper studenten att investera i sin framtid.
 15. En personlig tavla – Ge bort en personlig tavla som representerar studentens prestationer och intressen. Det kan vara allt från en akvarell av studentens favoritstad till en tavla med studentens examensår och namn.
En guide till att välja den perfekta examenspresenten: Inspiration för studenter på alla nivåer
Rulla till toppen