Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Vad skriver man på ett kort för att önska Trevlig midsommar?

Senast updaterad 21 december, 2023

Midsommar är en av de mest älskade högtiderna i Sverige. Det är en tid då vi firar sommaren, det ljusa och det gröna. En av de mest populära traditionerna på midsommar är att skicka trevliga midsommarkort till nära och kära. I denna artikel kommer vi att titta närmare på vad trevliga midsommarkort är, varför de är viktiga och vad man kan skriva på dem.

Vad är midsommarkort?

Midsommarkort är kort som skickas till nära och kära för att fira midsommar. De kan vara fysiska kort eller elektroniska kort och kan skickas via e-post, sociala medier eller posten. Trevliga midsommarkort är en fin gest som visar att man tänker på någon och vill fira midsommar med dem.

Bordsflagga sverige

Varför är midsommarkort viktiga?

Trevliga midsommarkort är viktiga eftersom de är ett sätt att visa uppskattning och kärlek till dem man skickar kortet till. Midsommar är en tid då vi firar sommaren och det är en möjlighet att koppla av och umgås med nära och kära. Att skicka ett trevligt midsommarkort visar att man tänker på den som får kortet och vill fira midsommar tillsammans med dem.

Vad kan man skriva på trevliga midsommarkort?

Att skriva på trevliga midsommarkort kan vara en utmaning för vissa. Här är några tips och idéer på vad man kan skriva:

 • Midsommarhälsningar: En hälsning som önskar en trevlig midsommar kan vara en bra start på kortet.
 • Önska dem en trevlig dag: Att önska dem en trevlig dag och hoppas att de har kul på midsommar kan vara en fin touch på kortet.
 • Tacka dem för deras vänskap: Att tacka dem för deras vänskap och att ha dem i ens liv kan också vara en fin gest på midsommarkortet.
 • Dela en midsommardikt eller citat: Att inkludera en midsommardikt eller citat om sommar och midsommar kan också vara en fin touch på kortet.

Det är också en bra idé att inkludera personliga detaljer på kortet, till exempel att nämna något som man ser fram emot att göra tillsammans på midsommar eller att nämna något speciellt som man uppskattar hos den som får kortet.

Exempel på texter att skriva i ett midsommarkort

Här är några exempel på texter du kan använda i ett midsommarkort:

 1. ”Glöm inte bort att dansa runt midsommarstången! Glad Midsommar till dig och din familj.”
 2. ”Önskar dig en solig och blommig Midsommar fylld med skratt och glädje!”
 3. ”Hoppas du får en fantastisk Midsommar med nära och kära. Njut av solen, sillen och jordgubbarna!”
 4. ”I solens glans och naturens skönhet, önskar jag dig en underbar Midsommar.”
 5. ”Låt denna Midsommar bli lika strålande som din leende. Glad Midsommar!”
 6. ”När solen skiner och blommorna blommar, önskar jag dig en glad och härlig Midsommar!”
 7. ”Hoppas du får en Midsommar fylld med god mat, underbara vänner och massor av skratt. Glad Midsommar!”
 8. ”Må denna Midsommar bringa glädje, kärlek och värme i ditt liv. Glad Midsommar!”

Jag hoppas att dessa förslag hjälper dig att uttrycka dina Midsommarönskningar på ett personligt och hjärtligt sätt!

Midsommarblommor

När Midsommar närmar sig sprider sig en känsla av glädje och förväntan i luften. Det är tradition att fira denna tid med vackra blommor och grönska. Men ibland kan vi inte vara nära de vi älskar mest på denna speciella dag. I dessa stunder blir en blombukett inte bara en vacker present, utan även ett budskap om kärlek och närhet.

Att beställa blommor till någon under Midsommar är enkelt och bekvämt. Med bara några klick kan du välja en vacker bukett, fylld med sommarens vackraste blommor, på ett floristens webbplats. Du kan välja att skicka en klassisk bukett med vita blommor, eller kanske en mer färgstark variant med blommor i alla regnbågens färger.

Efter att du har valt buketten kan du skriva ett personligt meddelande, kanske några värmande ord om Midsommar, och sedan ange mottagarens adress. Med ett klick skickas sedan buketten på väg, redo att sprida glädje och färg i mottagarens hem under Midsommar. Att beställa blommor på det här sättet är ett utmärkt sätt att visa någon att du tänker på dem, även om du inte kan vara där personligen.

Slutsats

Trevliga midsommarkort är en fin gest som visar uppskattning och kärlek till nära och kära på midsommar. Att skriva en midsommarhälsning, önska dem en trevlig dag, tacka dem för deras vänskap eller inkludera en midsommardikt eller citat kan vara några idéer på vad man kan skriva på kortet. Det är också viktigt att inkludera personliga detaljer på kortet för att göra det mer meningsfullt och personligt. Att skicka trevliga midsommarkort är ett bra sätt att visa att man bryr sig om den som får kortet och att man vill fira midsommar tillsammans med dem. Det är också ett bra tillfälle att koppla av och umgås med nära och kära under en av de mest älskade högtiderna i Sverige.

Tips på fortsatt läsning

 • Vad kan man skriva för att önska någon en trevlig midsommar

  Vad kan man skriva för att önska någon en trevlig midsommar

  Senast updaterad 30 oktober, 2023 Sommarstoppet i Sveriges hjärta målar en färgstark och levande bild som tycks dyka direkt upp från en saga. Denna bild är ingen annan än Midsommar, en årlig fest som firas med stor glädje och hängivenhet. Men hur kan du önska någon en ”trevlig midsommar”? Vad kan man skriva för att…

  Läs mer…


 • Planera en Femkamp Utomhus för Midsommar och Andra Fester

  Planera en Femkamp Utomhus för Midsommar och Andra Fester

  Senast updaterad 30 oktober, 2023 Välkomna, festarrangörer och lekälskare! Letar du efter ett unikt och engagerande sätt att underhålla dina gäster under midsommar eller vid festliga tillfällen? Sök inte längre än femkamp utomhus – en underhållande kombination av lekar och tävlingar som alla kan njuta av. I den här detaljerade guiden kommer vi att dyka…

  Läs mer…


 • Midsommarafton

  Midsommarafton

  Senast updaterad 2 november, 2023 Midsommar är en traditionell svensk högtid som firas på sommarsolståndet, vanligtvis den 21:a juni men numer firas Midsommar på en fredag eller lördag mellan 19:e och 26:e juni. Det är en av de största högtiderna i Sverige och det är vanligt att fira den utomhus tillsammans med familj och vänner.…

  Läs mer…


Vad skriver man på ett kort för att önska Trevlig midsommar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen