Hur slÄr man in en viktig present? 11 enkla steg

MÄnga tillfÀllen i dagens vÀrld krÀver att vi ger presenter: som bröllop, födelsedagar och jubileer. GÄvor Àr en av vÄra dagliga aktiviteter. Att köpa en present till nÄgon Àr det bÀsta du kan göra för dem pÄ deras speciella dag. Innan du ger bort presenten Àr det dock en sista sak du behöver göra. Du behöver slÄ in den.

En steg-för-steg-guide för att slÄ in en viktig present börjar med att samla det materialet du behöver, förbereda din present, förbereda platsen du ska vara pÄ, mÀta omslagspapperet uppifrÄn och ner och sedan klippa det. Du mÄste ocksÄ följa presentinslagningsmetoden vÀl för att fÄ det önskade resultatet.

Oavsett om du letar efter ett snyggt sÀtt att packa in din speciella gÄva eller slÄ in en present i cellofan för första gÄngen i ditt liv, behöver du inte bli övervÀldigad. 

Hur slÄr man in en betydelsefull gÄva?

HÀr ska du fÄ förslag pÄ hur du kan slÄ in din present sÄ att den blir en fantastisk gÄva som kommer att vÀcka allas beundran. Vill du ha tips om hur du slÄr in ljus i present hittar du nÄgra tips hÀr. .

1. Kökshanddukar

Det Àr bÀst om du vÀljer en presentförpackning som gör din presentidé dubbelt sÄ bra. En kökshandduk Àr en enkel men fantastisk idé för att packa in gÄvor som vin, olivolja, balsamvinÀger eller andra gÄvor som gÄr direkt till köket. Med ett sÄdant omslag kan du vara sÀker pÄ att presentmottagaren blir mer imponerad Àn du trodde.

2. Ljusslinga eller julbelysning

Med en ljusslinga kan man skapa ett mer imponerande och glamoröst utseende till nÀstan vad som helst. NÀr ljusslingan anvÀnds för att slÄ in presenter ger det en kÀnsla av kÀrlek och humor till dina nÀra och kÀra.

Även om du kanske tror att julbelysning Ă€r avsedd att hĂ€nga i taket kan de vara fantastiska pĂ„ din presentförpackning. Allt du behöver Ă€r att klippa upp ett papper för att skapa en presentinslagning och sedan mĂ„la sjĂ€lva slingan med en penna. Det hĂ€r kommer att skapa julstĂ€mning hos personen du ger den till.

3. Fotocollage

Detta Àr ett fantastiskt sÀtt att slÄ in en viktigt present. Bilderna pÄ ditt Instagram eller Facebook kan anpassas och förvandlas till utmÀrkta omslagspapper. Du mÄste göra ett fotoredigeringsprogram, skriva ut bilderna och resten kan du göra hemma efter att du har förberett din present. NÀr du vÀl har slagit in dina presenter perfekt kan du nu fÀsta bilderna som dekoration innan du ger bort dem.

Nu nÀr du har lysande och fantastiska presentförpackningsidéer behöver du bara vÀlja den mest tilltalande idén och sedan packa in dina presenter. 

SÄ hur slÄr man in en present?

Innan vi dyker djupare ner i det hÀr med presentinslagning kan du följa dessa enkla steg för att slÄ in din present med rosett pÄ det mest vackra och tilltalande sÀttet.

Steg 1: Samla tillbehör

Även om du kanske anser att det mest komplexa Ă€r att fĂ„ hem presenten frĂ„n butiken kan det ocksĂ„ vara övervĂ€ldigande att slĂ„ in den efterĂ„t. Du mĂ„ste kĂ€nna till vad man behöver för material för att slĂ„ in den perfekt. Att ta fram allt material som krĂ€vs bör vara det första steget. SĂ„ det du bör plocka fram för att slĂ„ in en present Ă€r omslagspapper, sax, presentsnöre och gĂ€rna dubbelsidig tejp. Plocka undan pĂ„ bordet, sĂ„ du har en stor plan yta att jobba pĂ„. Det kan ocksĂ„ vara bra att ha en penna nĂ€r man ska klippa till presentpapperet.

För att göra presenten mer tilltalande, leta efter roliga band eller presentsnören som Àr fina. Allra snyggaste presenterna fÄr du ocksÄ om du vÀljer en lÄda att slÄ in presenten i. Det blir lÀttare att packa och ger ett snyggare slutresultat. NÀr det sedan gÀller omslagspapper Àr det ofta bra att vÀlja ett som Àr lite tjockare. Det underlÀttar nÀr man ska klippa till det och det kommer heller inte skadas.

Steg 2: Förbered din gÄva

Förbered presenten innan du slÄr in den. Du vill inte ha ett scenario dÀr du slÄr in presenten upp och ner och rÄkar skada den. TÀnk ocksÄ pÄ att ta bort prislappar, eftersom det anses olÀmpligt att visa mottagaren hur mycket gÄvan kostade.

Under förberedelserna av presenten mÄste du ocksÄ identifiera den övre och nedre delen av presenten för att sÀkerstÀlla att man öppnar presenten Ät rÀtt hÄll.

Steg 3: Förbered ett inslagningsomrÄdet

Ditt inslagningsomrÄde Àr lika viktigt som din gÄva nÀr det gÀller inslagning. Varje litet misstag kan göra hela processen obekvÀm eller förstöra din gÄva och omslagspapper. Att förbereda bordet dÀr du ska vara sÀkerstÀller att du har en plan yta som Àr tillrÀckligt stor för att rulla ut omslagspapperet och ge dig gott om arbetsutrymme.

Dessutom Àr det viktigt att se till att platsen Àr tillrÀckligt stor för att rymma allt material du behöver dÀr, dvs. sax, omslagspapper, tejp, penna och band. Platsen mÄste ocksÄ vara ren för att undvika att smuts eller flÀckar lÀggs pÄ din gÄva.

Steg 4: Rulla ur omslagspapperet

NÀr du Àr nöjd med ditt bord Àr nÀsta steg att rulla ut omslagspapperet. Var försiktig nÀr du hanterar materialet för att undvika nÄgon form av skada som kan göra att du behöver köpa nytt papper eller en ny present eftersom det gamla gÄtt sönder. Placera ditt presentpapper pÄ en slÀt yta och börja rulla ut det försiktigt eftersom du inte vill ha ett scenario dÀr du har skadat ditt papper och behöver tillbaka till butiken för att shoppa igen. Placera gÄvan i hörnet för att förhindra att den rör sig bort, fortsÀtt sedan rulla tills du har en bit som Àr tillrÀckligt stor för att tÀcka hela din gÄva.

Steg 5: MÀt omslagspapperet frÄn topp till botten

Din gÄva mÄste vara presentabel och imponerande för den person som tar emot den. Exakt mÀtning Àr nödvÀndig för att undvika för stort eller för litet omslagspapper som kan göra att din nuvarande ser trÄkig ut nÀr du ger bort den. Medan du lÀgger din gÄva i hörnet av papperet, vrider du dess topp fyra gÄnger tills toppen vÀnd uppÄt igen. Skjut den ungefÀr en 3 cm lÀngre och anvÀnd en penna för att markera pÄ papperet. Detta gör att papperet har extra utrymme för vikning.

Steg 6: MĂ€t sidorna av omslagspapperet

Du mÄste se till att du har alla mÄtt korrekt för att undvika att din present blir ful, eller saknar papper pÄ sista biten. Luta presenten pÄ sidorna och skjut den sedan vidare och markera med en penna. Se till att det finns tillrÀckligt med utrymme för vikning. AnvÀnd gÀrna mÄttband eller linjal för att fÄ papperet i exakt rÀtt storlek.

Steg 7. Klipp omslagspapperet

NÀr du har alla mÄtt korrekt Àr det dags att klippa ut ditt omslagspapper. AnvÀnd presenten nÀr du klipper! Placera presenten med framsidan nedÄt pÄ toppen av omslaget sÄ att papperet inte rör sig under kapningen. Baserat pÄ de mÀrken du gjorde under mÀtningen, anvÀnd en sax och klipp ut papperet i en rektangulÀr form. Oroa dig inte om du skÀr det stort eftersom du kan klippa bort överflödiga bitar senare. Papperet mÄste vara tillrÀckligt stort för att tÀcka hela presentförpackningen.

Under klippningen mĂ„ste du se till att du har rĂ€tt pappersstorlek som Ă€r perfekt för att packa in din gĂ„va. NĂ€r det gĂ€ller klippning gör du den enklast frĂ„n vĂ€nster till höger mĂ„ste du klippa en bit papper som kommer att lindas över lĂ„dan. Å andra sidan, frĂ„n topp till botten, bör din pappersstorlek vara tillrĂ€ckligt stor för att tĂ€cka halvvĂ€gs upp pĂ„ presentförpackningens sidor.

Steg 8. SlÄ in toppen och botten av presenten

Du har gÄtt igenom med förberedelseprocessen, och nu gÄr du in i sjÀlva uppgiften och packar in gÄvan. Du vill börja med att packa in toppen och botten av gÄvan. PÄ papperet har du precis avslutat klippningen, placera din gÄva i centrum. HÄll i ena Ànden av papperet och vik det över presenten. AnvÀnd dubbelsidig tejp för att fÀsta papperet pÄ presenten. Ta den andra sidan av papperet och vik det ungefÀr en 2-3 cm för att skapa en jÀmn kant. DÀrefter mÄste du vika den slÀta kanten och fÀsta den pÄ det redan tejpade papperet. Slutligen tejpa ner den hÀr kanten.

Steg 9: SlÄ in sidorna pÄ presenten

NÀr du Àr fÀrdig med att linda in toppen och botten Àr du nÀstan klar. Du mÄste nu arbeta pÄ sidorna. Du mÄste arbeta pÄ en sida i taget. Börja med en sida, hÄll den övre fliken och vik den pÄ sidan av lÄdan sÄ att den skapar tvÄ smÄ vingar pÄ lÄdans sida. Se till att du slÀpper ut flikarna mot lÄdan och fortsÀtter sedan fÀlla papperets ÄterstÄende trianglar mot lÄdan. Platta flikarna med det dubbelsidiga tejpen.

NÀr du Àr klar pÄ ena sidan, stÀll lÄdan och upprepa proceduren i steg 9 för att arbeta pÄ den andra sidan. Se till att din lÄda Àr uppÄt med den sida du avslutade vikningen nedÄt. Efter att vikningen har fÀrdigstÀllts. Om du har överflödigt papper, klipp det till önskad storlek för att underlÀtta en jÀmn vikning av kanterna. Du har gjort en enorm uppgift i detta skede, och du Àr sÀker pÄ att du nÀstan Àr klar. Nu kan du pusta ut för nu Àr du nÀstan klar att lÀmna över presenten.

Steg 10: LĂ€gg till band

Du Àr klar med att packa in din gÄva; nu Àr det dags att göra sista piffen av presenten innan du överlÀmnar gÄvan till Àgaren. Om du knyter ett band pÄ gÄvorna fÄr du ett snyggt och tilltalande utseende som kommer vÀcka allas beundran.

Om anvÀnder band, presentetiketter eller dekorativa rosetter pÄ din gÄva gör du den sista delen och din inslagning Àr sedan perfekt. För att slutföra det sista steget genom att knyta ett band runt, placerar du din inslagna gÄva pÄ bandet. MÀt ut ett band som Àr ungefÀr 4-5 gÄnger lÄdans lÀngd. Dra Àndarna pÄ bandet sÄ att du tar den högra Ànden Ät vÀnster. HÄll ihop dem och dra ihop dem sÄ att de korsar varandra.

Steg 11: TrÀ bandet

Du behöver att dina band hÄlls tÀtt ihop för att bilda en form efter eget val. Att behöva bandÀndar av samma lÀngd TrÀ varje Ànde under bandet för att skapa en fantastisk form för din gÄva. NÀr du vÀl har gÄtt igenom kan du göra knutar med fingrarna för att se tilltalande ut.

4. Dekortejp

Om du tÀnker pÄ en elegant förpackning för din gÄva, sÄ kan du Àven anvÀnda dekortejp. Dekortejp Àr inte bara för heminredning. Du kan Àndra den för att skapa vÄgiga lager pÄ din presentförpackning som skÀr vertikalt och horisontellt i alternerande mönster. 

Om du Àr den typ av person som Àlskar hantverk Àr dekortejp en bra idé. Allt du behöver Àr att ta ditt favoritmönster och dekorera presenten.

5. Lekfulla utskrifter

Lekfulla utskrifter kan bli den bÀsta omslagspapperen, sÀrskilt nÀr du köper presenter till barn. Du kan göra bedÄrande papper och skriva ut hemma. NÀr du vill uppnÄ bÀsta resultat för lekfulla utskrifter, skulle det vara tillrÄdligt att anvÀnda hÄrdare papper för presentförpackningen och fotopapper för att göra etiketterna.

6. Överdimensionerade presentsĂ€ckar

De mer enorma jumbo-sÀckarna kan vara en fantastisk idé för att lÀgga in större gÄvor som elektriska apparater, sÀngklÀder och sportartiklar. Om din gÄva Àr för stor för att packas med rullar omslagspapper, Àr det dags att tÀnka pÄ en jumbo-sÀck.

7. 3D-inslagning

Vill du köpa presenter till dina syskonbarn eller till och med barnbarn? DÄ Àr det dags att du tÀnker pÄ det bÀsta inslagningsidé som kommer att lÀmna dem fascinerade och skapa den fantastiska kÀnslan av en present frÄn moster eller mormor. 

Du kan göra din interaktiva presentförpackning genom att limma pÄ deras tex lego, kritor och leksaker som bilar. PÄ det hÀr sÀttet fÄr du den bÀsta omslaget för din unika och specifika gÄva till mottagaren.

8. band och julinslagningar

Har du för avsikt att ge bort gÄvor av bakad bröd eller mat under jul? DÄ har jag nÄgra tips som passar! Att anvÀnda hantverkslÄdor fodrade med livsmedelssÀkert tyg för en julig present Àr en fantastisk idé. 

Om du vill göra detta Àr allt du behöver Àr att pryda utsidan av din förpackning med randiga band och kvistar av jÀrnek för att skapa ett glatt utseende som skickar det meddelande du tÀnker redan innan det öppnas.

9. Anpassade fÀrger

Rullar med presentpapper kan vara relativt billiga, men du kan göra dem attraktiva genom att anpassa dem. FÀrger har en betydande inverkan nÀr det gÀller gÄvor. Vid denna tidpunkt vet du redan vilken variation av fÀrger som passar tillfÀllet.

Du kan sprida ark i ett vÀlventilerat rum eller utomhus och spraya dem med den typ av fÀrg eller fÀrger du vill ha som tÀcker din gÄva. Det Àr ocksÄ snyggt att lÀgga till en touch av metallfÀrg för fÄ en fantastisk glans.

10. Kartor för att slÄ in presenten

Att anvÀnda en gammal karta eller atlaser kan bli snyggt. Du kan hitta billiga pÄ loppisar. Deras ofta stora storlekar gör dem till ett av de bÀsta materialen nÀr det gÀller att förpacka presenter. NÀr du Àr klar med att tÀcka din gÄva kommer lite fluffigt garn eller en fjÀder att bli en snygg dekoration.  

Nu Àr din gÄva redo att ges bort. Alternativt kan du förpacka presenten med bÄde kartor och gamla tidningar. Det kommer ge den mest fantastiska presentförpackningen du aldrig har förestÀllt dig.

11. Paket med brunt papper

Detta Àr ett snabbt och enkelt sÀtt att packa in din speciella gÄva. De anvÀnds speciellt för att skapa en organisk effekt. Du kan fÄ ett brett utbud av kvistar frÄn din trÀdgÄrd och skapa olika dekorationer pÄ dina gÄvor. 

SlÄ in dina presenter i brunt papper och gör en fantastisk dekoration med en garn bunden runt mitten av gÄvan och grönskan högst upp. PÄ sÄ sÀtt Àr presentförpackningen bÄde annorlunda och unik.

KÄLLOR

https://www.google.com/search?q=ribbon+and+holly+wrapping-pinterest

https://www.bobvila.com/slideshow/5-minutes-flat-7-upgrades-you-can-do-in-under-300-seconds-47961

https://www.bobvila.com/slideshow/13-better-than-gift-wrap-ideas-for-packaging-presents-49615

https://www.artifactuprising.com / DIY / presentförpackningsidéer