Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Hur slår man in en viktig present? 11 enkla steg

Många tillfällen i dagens värld kräver att vi ger presenter: som bröllop, födelsedagar och jubileer. Gåvor är en av våra dagliga aktiviteter. Att köpa en present till någon är det bästa du kan göra för dem på deras speciella dag. Innan du ger bort presenten är det dock en sista sak du behöver göra. Du behöver slå in den.

En steg-för-steg-guide för att slå in en viktig present börjar med att samla det materialet du behöver, förbereda din present, förbereda platsen du ska vara på, mäta omslagspapperet uppifrån och ner och sedan klippa det. Du måste också följa presentinslagningsmetoden väl för att få det önskade resultatet.

Hur slår man in en betydelsefull gåva?

Oavsett om du letar efter ett snyggt sätt att packa in din speciella gåva eller slå in en present i cellofan för första gången i ditt liv, behöver du inte bli överväldigad. 

Här ska du få förslag på hur du kan slå in din present så att den blir en fantastisk gåva som kommer att väcka allas beundran. Vill du ha tips om hur du slår in ljus i present hittar du några tips här.

1. Kökshanddukar

Det är bäst om du väljer en presentförpackning som gör din presentidé dubbelt så bra. En kökshandduk är en enkel men fantastisk idé för att packa in gåvor som vin, olivolja, balsamvinäger eller andra gåvor som går direkt till köket. Med ett sådant omslag kan du vara säker på att presentmottagaren blir mer imponerad än du trodde.

2. Ljusslinga eller julbelysning

Med en ljusslinga kan man skapa ett mer imponerande och glamoröst utseende till nästan vad som helst. När ljusslingan används för att slå in presenter ger det en känsla av kärlek och humor till dina nära och kära.

Även om du kanske tror att julbelysning är avsedd att hänga i taket kan de vara fantastiska på din presentförpackning. Allt du behöver är att klippa upp ett papper för att skapa en presentinslagning och sedan måla själva slingan med en penna. Det här kommer att skapa julstämning hos personen du ger den till.

3. Fotocollage

Detta är ett fantastiskt sätt att slå in en viktigt present. Bilderna på ditt Instagram eller Facebook kan anpassas och förvandlas till utmärkta omslagspapper. Du måste göra ett fotoredigeringsprogram, skriva ut bilderna och resten kan du göra hemma efter att du har förberett din present. När du väl har slagit in dina presenter perfekt kan du nu fästa bilderna som dekoration innan du ger bort dem.

Nu när du har lysande och fantastiska presentförpackningsidéer behöver du bara välja den mest tilltalande idén och sedan packa in dina presenter. 

Så hur slår man in en present?

Innan vi dyker djupare ner i det här med presentinslagning kan du följa dessa enkla steg för att slå in din present med rosett på det mest vackra och tilltalande sättet.

Steg 1: Samla tillbehör

Även om du kanske anser att det mest komplexa är att få hem presenten från butiken kan det också vara överväldigande att slå in den efteråt. Du måste känna till vad man behöver för material för att slå in den perfekt. Att ta fram allt material som krävs bör vara det första steget. Så det du bör plocka fram för att slå in en present är omslagspapper, sax, presentsnöre och gärna dubbelsidig tejp. Plocka undan på bordet, så du har en stor plan yta att jobba på. Det kan också vara bra att ha en penna när man ska klippa till presentpapperet.

För att göra presenten mer tilltalande, leta efter roliga band eller presentsnören som är fina. Allra snyggaste presenterna får du också om du väljer en låda att slå in presenten i. Det blir lättare att packa och ger ett snyggare slutresultat. När det sedan gäller omslagspapper är det ofta bra att välja ett som är lite tjockare. Det underlättar när man ska klippa till det och det kommer heller inte skadas.

Steg 2: Förbered din gåva

Förbered presenten innan du slår in den. Du vill inte ha ett scenario där du slår in presenten upp och ner och råkar skada den. Tänk också på att ta bort prislappar, eftersom det anses olämpligt att visa mottagaren hur mycket gåvan kostade.

Under förberedelserna av presenten måste du också identifiera den övre och nedre delen av presenten för att säkerställa att man öppnar presenten åt rätt håll.

Steg 3: Förbered ett inslagningsområdet

Ditt inslagningsområde är lika viktigt som din gåva när det gäller inslagning. Varje litet misstag kan göra hela processen obekväm eller förstöra din gåva och omslagspapper. Att förbereda bordet där du ska vara säkerställer att du har en plan yta som är tillräckligt stor för att rulla ut omslagspapperet och ge dig gott om arbetsutrymme.

Dessutom är det viktigt att se till att platsen är tillräckligt stor för att rymma allt material du behöver där, dvs. sax, omslagspapper, tejp, penna och band. Platsen måste också vara ren för att undvika att smuts eller fläckar läggs på din gåva.

Steg 4: Rulla ur omslagspapperet

När du är nöjd med ditt bord är nästa steg att rulla ut omslagspapperet. Var försiktig när du hanterar materialet för att undvika någon form av skada som kan göra att du behöver köpa nytt papper eller en ny present eftersom det gamla gått sönder. Placera ditt presentpapper på en slät yta och börja rulla ut det försiktigt eftersom du inte vill ha ett scenario där du har skadat ditt papper och behöver tillbaka till butiken för att shoppa igen. Placera gåvan i hörnet för att förhindra att den rör sig bort, fortsätt sedan rulla tills du har en bit som är tillräckligt stor för att täcka hela din gåva.

Steg 5: Mät omslagspapperet från topp till botten

Din gåva måste vara presentabel och imponerande för den person som tar emot den. Exakt mätning är nödvändig för att undvika för stort eller för litet omslagspapper som kan göra att din nuvarande ser tråkig ut när du ger bort den. Medan du lägger din gåva i hörnet av papperet, vrider du dess topp fyra gånger tills toppen vänd uppåt igen. Skjut den ungefär en 3 cm längre och använd en penna för att markera på papperet. Detta gör att papperet har extra utrymme för vikning.

Steg 6: Mät sidorna av omslagspapperet

Du måste se till att du har alla mått korrekt för att undvika att din present blir ful, eller saknar papper på sista biten. Luta presenten på sidorna och skjut den sedan vidare och markera med en penna. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för vikning. Använd gärna måttband eller linjal för att få papperet i exakt rätt storlek.

Steg 7. Klipp omslagspapperet

När du har alla mått korrekt är det dags att klippa ut ditt omslagspapper. Använd presenten när du klipper! Placera presenten med framsidan nedåt på toppen av omslaget så att papperet inte rör sig under kapningen. Baserat på de märken du gjorde under mätningen, använd en sax och klipp ut papperet i en rektangulär form. Oroa dig inte om du skär det stort eftersom du kan klippa bort överflödiga bitar senare. Papperet måste vara tillräckligt stort för att täcka hela presentförpackningen.

Under klippningen måste du se till att du har rätt pappersstorlek som är perfekt för att packa in din gåva. När det gäller klippning gör du den enklast från vänster till höger måste du klippa en bit papper som kommer att lindas över lådan. Å andra sidan, från topp till botten, bör din pappersstorlek vara tillräckligt stor för att täcka halvvägs upp på presentförpackningens sidor.

Steg 8. Slå in toppen och botten av presenten

Du har gått igenom med förberedelseprocessen, och nu går du in i själva uppgiften och packar in gåvan. Du vill börja med att packa in toppen och botten av gåvan. På papperet har du precis avslutat klippningen, placera din gåva i centrum. Håll i ena änden av papperet och vik det över presenten. Använd dubbelsidig tejp för att fästa papperet på presenten. Ta den andra sidan av papperet och vik det ungefär en 2-3 cm för att skapa en jämn kant. Därefter måste du vika den släta kanten och fästa den på det redan tejpade papperet. Slutligen tejpa ner den här kanten.

Steg 9: Slå in sidorna på presenten

När du är färdig med att linda in toppen och botten är du nästan klar. Du måste nu arbeta på sidorna. Du måste arbeta på en sida i taget. Börja med en sida, håll den övre fliken och vik den på sidan av lådan så att den skapar två små vingar på lådans sida. Se till att du släpper ut flikarna mot lådan och fortsätter sedan fälla papperets återstående trianglar mot lådan. Platta flikarna med det dubbelsidiga tejpen.

När du är klar på ena sidan, ställ lådan och upprepa proceduren i steg 9 för att arbeta på den andra sidan. Se till att din låda är uppåt med den sida du avslutade vikningen nedåt. Efter att vikningen har färdigställts. Om du har överflödigt papper, klipp det till önskad storlek för att underlätta en jämn vikning av kanterna. Du har gjort en enorm uppgift i detta skede, och du är säker på att du nästan är klar. Nu kan du pusta ut för nu är du nästan klar att lämna över presenten.

Steg 10: Lägg till band

Du är klar med att packa in din gåva; nu är det dags att göra sista piffen av presenten innan du överlämnar gåvan till ägaren. Om du knyter ett band på gåvorna får du ett snyggt och tilltalande utseende som kommer väcka allas beundran.

Om använder band, presentetiketter eller dekorativa rosetter på din gåva gör du den sista delen och din inslagning är sedan perfekt. För att slutföra det sista steget genom att knyta ett band runt, placerar du din inslagna gåva på bandet. Mät ut ett band som är ungefär 4-5 gånger lådans längd. Dra ändarna på bandet så att du tar den högra änden åt vänster. Håll ihop dem och dra ihop dem så att de korsar varandra.

Steg 11: Trä bandet

Du behöver att dina band hålls tätt ihop för att bilda en form efter eget val. Att behöva bandändar av samma längd Trä varje ände under bandet för att skapa en fantastisk form för din gåva. När du väl har gått igenom kan du göra knutar med fingrarna för att se tilltalande ut.

4. Dekortejp

Om du tänker på en elegant förpackning för din gåva, så kan du även använda dekortejp. Dekortejp är inte bara för heminredning. Du kan ändra den för att skapa vågiga lager på din presentförpackning som skär vertikalt och horisontellt i alternerande mönster. 

Om du är den typ av person som älskar hantverk är dekortejp en bra idé. Allt du behöver är att ta ditt favoritmönster och dekorera presenten.

5. Lekfulla utskrifter

Lekfulla utskrifter kan bli den bästa omslagspapperen, särskilt när du köper presenter till barn. Du kan göra bedårande papper och skriva ut hemma. När du vill uppnå bästa resultat för lekfulla utskrifter, skulle det vara tillrådligt att använda hårdare papper för presentförpackningen och fotopapper för att göra etiketterna.

6. Överdimensionerade presentsäckar

De mer enorma jumbo-säckarna kan vara en fantastisk idé för att lägga in större gåvor som elektriska apparater, sängkläder och sportartiklar. Om din gåva är för stor för att packas med rullar omslagspapper, är det dags att tänka på en jumbo-säck.

7. 3D-inslagning

Vill du köpa presenter till dina syskonbarn eller till och med barnbarn? Då är det dags att du tänker på det bästa inslagningsidé som kommer att lämna dem fascinerade och skapa den fantastiska känslan av en present från moster eller mormor. 

Du kan göra din interaktiva presentförpackning genom att limma på deras tex lego, kritor och leksaker som bilar. På det här sättet får du den bästa omslaget för din unika och specifika gåva till mottagaren.

8. Band och julinslagningar

Har du för avsikt att ge bort gåvor av bakad bröd eller mat under jul? Då har jag några tips som passar! Att använda hantverkslådor fodrade med livsmedelssäkert tyg för en julig present är en fantastisk idé. 

Om du vill göra detta är allt du behöver är att pryda utsidan av din förpackning med randiga band och kvistar av järnek för att skapa ett glatt utseende som skickar det meddelande du tänker redan innan det öppnas.

9. Anpassade färger

Rullar med presentpapper kan vara relativt billiga, men du kan göra dem attraktiva genom att anpassa dem. Färger har en betydande inverkan när det gäller gåvor. Vid denna tidpunkt vet du redan vilken variation av färger som passar tillfället.

Du kan sprida ark i ett välventilerat rum eller utomhus och spraya dem med den typ av färg eller färger du vill ha som täcker din gåva. Det är också snyggt att lägga till en touch av metallfärg för få en fantastisk glans.

10. Kartor för att slå in presenten

Att använda en gammal karta eller atlaser kan bli snyggt. Du kan hitta billiga på loppisar. Deras ofta stora storlekar gör dem till ett av de bästa materialen när det gäller att förpacka presenter. När du är klar med att täcka din gåva kommer lite fluffigt garn eller en fjäder att bli en snygg dekoration.  

Nu är din gåva redo att ges bort. Alternativt kan du förpacka presenten med både kartor och gamla tidningar. Det kommer ge den mest fantastiska presentförpackningen du aldrig har föreställt dig.

11. Paket med brunt papper

Detta är ett snabbt och enkelt sätt att packa in din speciella gåva. De används speciellt för att skapa en organisk effekt. Du kan få ett brett utbud av kvistar från din trädgård och skapa olika dekorationer på dina gåvor. 

Slå in dina presenter i brunt papper och gör en fantastisk dekoration med en garn bunden runt mitten av gåvan och grönskan högst upp. På så sätt är presentförpackningen både annorlunda och unik.

Tips på fortsatt läsning

Kreativa sätt att slå in presenter

KÄLLOR

https://www.google.com/search?q=ribbon+and+holly+wrapping-pinterest

https://www.bobvila.com/slideshow/5-minutes-flat-7-upgrades-you-can-do-in-under-300-seconds-47961

https://www.bobvila.com/slideshow/13-better-than-gift-wrap-ideas-for-packaging-presents-49615

https://www.artifactuprising.com / DIY / presentförpackningsidéer

Hur slår man in en viktig present? 11 enkla steg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen