Hur slår du in en present i cellofan?

Cellofan är ett mångsidigt material som har så många användningsområden. Den designades ursprungligen som ett livsmedelspaket och självhäftande material. Men människor har upptäckt att det också är ett utmärkt material för att förpacka blommor och andra presentartiklar. På grund av detta har tillverkare till och med börjat skriva ut mönster på cellofan för att göra dem mer lämpliga för användning vid speciella tillfällen. Hur använder man cellofan för att slå in presenter?

Du kan använda cellofan för att försköna presentförpackningar. Materialet kan också användas som ett skyddsplast för matvarorna i en presentkorg, muggar, burkar och andra öppna behållare. Slutligen kan cellofanen användas som ett skydd för sakerna du ska ge bort i present.

Hur slår man in en present i cellofan?

När du har vackra saker att ge till dina nära och kära vill du visa upp dem. Och vad kan vara ett bättre sätt att visa och fortfarande skydda föremål än att svepa in dem i cellofanplast? Till skillnad från de flesta presentförpackningspapper tillåter cellofanen dig att visa vad som finns i din gåva eftersom den är genomskinlig. Problemet är att förpacka din gåva med bara att plast kan få den att se intressant ut. Låt oss ta reda på hur vi vackert kan förpacka presenterna med cellofan.

Hur packar du in en present i cellofan?

Det finns många sätt att använda cellofan för att packa in gåvor. Det varierar beroende på vilken typ av present du förpackar och om du vill använda cellofan som huvudförpackning eller bara en accentbit. 

Hur man packar in en presentkorg

Det kan vara svårt att packa in en korg med olika presentartiklar. Du startar processen genom att samla alla föremål som du vill lägga i din korg. Kontrollera om föremålen passar bra i behållaren. 

Kom ihåg att du vill att korgen ska se ut fylld men inte för liten. Om korgen är för stor bör du överväga att lägga till fler godsaker eller någon fyllning.

Steg 1: Ta din cellofanrulle. De flesta korgar är förpackade med vanlig, klar cellofan, men du kan också välja en mönstrad om det är din preferens. Välj en rulle i storleken som är tillräckligt stor för att täcka hela gåvan med dess innehåll. Lägg rullen på en plan yta. Placera din fyllda behållare i mitten på plasten.

Steg 2: Kontrollera om cellofanen är tillräckligt stor för att täcka allt plus 30 cm extra innan du klipper. Lyft plastens hörn och för dem alla i mitten över behållaren. Detta kommer att bli fyra klaffar.

Steg 3: Vik de fyra klaffarna mot korgen. Fäst plasten med en tejp. Dra sedan hörnen tätt halvvägs ner från toppen. Samla plasten och skjut den inåt. Vrid den delen upp till två gånger för att skapa en fyrverkseffekt. Använd tydlig tejp för att säkra de utsvängda hörnen och eventuella besvärliga kanter av plast runt behållaren.

Steg 4: Dekorera korgen och dölj den tejpade delen av cellofanen med hjälp av band. En populär dekoration för presentkorgar är ett presentsnöre med lockiga band eller en rosett.

Steg 5: Ta fram presentsnöret. Skaffa en medelstor låda och linda bandet löst minst sex gånger runt det. Ju fler gånger du slingrar den runt lådan, desto fler bandkrullar får du. Klipp av bandet i önskad längd och skjut det försiktigt från lådan. Håll ihop öglorna . 

Steg 6: Använd en kort bit band, bind en tät knut i mitten av det samlade bandet. Ta tag i din sax och klipp öglorna. Detta kommer att separera dina band i separata strängar.  

Håll tätt på mitten av bandbunten. Med din andra hand, krulla sedan presentsnöret med saxbladet. Börja från mitten och skrapa utåt. 

Gör detta snabbt. Processen med att skrapa och sträcka skapar lockarna på bandet. Gör detta för alla bandbitar.

Använd en annan bit band och bind din samling presentband på samlade delen av cellofanomslaget. Knyt en rosett ovanpå den för extra dekoration. Lägg till andra tillbehör och presentetiketter.

Så här förpackar du bakverk och andra livsmedel

Bakverk, choklad, godis och färsk frukt ser bättre ut i transparenta behållare eftersom din mottagare direkt kan se det läckra godis som väntar dem. Om du inte har färdiga påsar hemma kan du enkelt tillverka dem av cellofan. Kom ihåg att om du ska använda materialet för att förpacka kakor och andra livsmedel, använd endast cellofan av livsmedelskvalitet. 

Steg 1: Få din cellofanrulle och rulla ut den på en ren, plan yta. Rulla ut cirka 30 cm av materialet med ditt måttband. Klipp av biten.

Steg 2: Vik de två sidorna av plastarket mot varandra. Låt de två kanterna överlappa varandra minst en 1,5cm och säkra den här skarven med tejp. Vik den del av plastarket där skarven är två gånger. Försegla det med tejp. 

Denna förseglingsmetod säkerställer att påsen förseglas tätt så att myror och andra insekter inte kommer igenom materialet till dina hembakta matvaror.

Steg 3: Vik botten och försegla den med tejp. Vik den över ytterligare en gång och täta hela botten med tejp. Nu har du en påse för att visa upp maten du vill ge bort.

Steg 4: Använd en muffinsformar eller en pappersduk av matkvalitet för att lägga på botten på cellofanpåsen och stapla dina bakverk eller andra matvaror inuti. 

Steg 5: När du har lagt alla föremål i påsen och ordnat dem snyggt, försegla påsen helt genom att fälla den andra änden av behållaren. Använd genomskinlig tejp för att hålla ihop cellofanpåsen. Vik änden ytterligare en gång och försegla den med ytterligare tejp. Nu har du en insektsskyddad behållare.

Steg 6: Dekorera din påse med band, klistermärken, en rosett och andra tillbehör som passar föremålen i påsen. Med denna typ av gåva vill du hålla designen minimal eftersom stjärnan sammanhanget är maten inuti. För det mesta räcker det med en enkel rosett. 

Hur man använder krymplast-cellofan

Om du planerar att få din presentkorg levererad, oavsett hur försiktig kuriren än är, kommer föremålen att röra på sig och förmodligen hamna i en enda röra. För att förhindra att detta händer kan du antingen tejpa föremålen på botten av behållaren eller använda krymp-wrap-cellofan.

Krymp-wrap cellofan är en viktig del av en presentkorg. Det håller inte bara de enskilda presentartiklarna på plats, utan ger också presenten ett mer polerat utseende. 

Du kan köpa krympväska i olika storlekar. De är ganska billiga och mycket lätta att använda. De kan köpas från lokala hantverksbutiker. 

Men om föremålen du ska förpacka är avsedda att ätas, skaffa dina krympförpackningspåsar av matkvalitet från bakvaror eller någon annan liknande butik. 

Steg 1: Ordna föremålen du ska ge bort i korgen, eller någon annan behållare du planerar att använda. Ordna om sakerna tills det hela ser snyggt och balanserat ut. 

Steg 2: Hämta cellofanpåsen och öppna den. Placera presentbehållaren i mitten. Påsens skarv ska sitta på behållarens botten. 

Steg 3: Dra upp påsens sidor. Samla den antingen 1,5 cm från korgens handtag eller 15 cm från det högsta presentföremålet i den handtagslösa behållaren. Säkra den delen med ett gummiband.

Se till att allt är så smidigt som möjligt. När du har börjat värma och veck uppstår kan du inte ta bort den längre, så ta dig tid att ordna presenten, så som du vill att den ska se ut i slutet.

Steg 4: När du är nöjd med hur din presentkorg ser ut, skaffa ett varmluftspistol och börja värma plasten. Börja från botten och gå hela vägen. Arbeta dig långsamt uppför korgen.

Om du inte har ett värmeverktyg fungerar en hårtork också. Se till att du håller den i lägsta läge så att du inte bränner plastmaterialet. Om omslaget inte krymper ska du gradvis höja temperaturen. 

Steg 5: Ge din korg ett sista pass med värmeverktyget för att säkerställa att allt är tätt insvept överallt. Du kan nu säkra påsens öppning genom att binda ett band över det gummiband som du använde. Du kan också lägga till andra tillbehör just nu.

Hur förseglar du ett cellofanomslag?

Cellofanomslag och påsar används vanligtvis för att hålla flera små presentartiklar. De kan vara pärlor för smycken, små kakel, frön och naturligtvis mat som kakor och godis. 

Om du använder en cellofanfolie för mat är det viktigt att försegla förpackningen korrekt. Annars kan vatten och insekter komma in i den och förstöra föremålen inuti.

För att försegla påsen behöver du en värmeförseglingsmaskin. Det är också känt som en impulsförseglare. Du kan köpa dessa i stora stormarknader och specialbutiker. 

Maskinen finns i olika storlekar, så du måste välja en som är tillräckligt stor för att rymma storleken på den cellofanpåse du brukar använda.

Det är ganska enkelt att använda en tätningsmaskin. Ta bara cellofanpåsen som redan har fyllts med dina presentartiklar. Undvik överfyllning av din påse eftersom det blir för svårt att stänga om det finns föremål som når den del där du förseglar den. 

Välj rätt värmeinställning för din cellofanpåse. Du kan antingen läsa instruktionerna för cellofanpåsen eller göra några försök innan du försöker försegla dina gåvor. Kom ihåg att om inställningen är för hög smälter cellofanen.

Placera påsen över värmeförseglingen. Se till att lämna några centimeter mellan den del där du vill försegla påsen och föremålen i den. Håll påsen stadigt och tryck ner på förseglarens arm. Håll den i den positionen i några sekunder och släpp sedan. 

Om du inte har en impulsförseglare hemma, hävdar vissa att ett bra locktång också kommer att funka. När du har lagt alla dina presentartiklar i cellofanpåsen, placera plastarket mellan plattorna på det uppvärmda locket och håll det där i upp till 15 sekunder.

Locktångens värme värme ska smälta plasten tillräckligt så att de två arken smälter ihop. Vissa föreslår att du kopplar ur locktången några sekunder innan du förseglar plast för att förhindra att metallplattorna bränner plastmaterialet.

Om du inte har ett locktång kommer ett vanligt strykjärn att göra det. Följ samma process för att fylla cellofanpåsen med dina gåvor. Men innan du kör järnet över påsens övre kant, linda först plasten med aluminiumfolie.

Folien skyddar järnet om plasten smälter. Sätt först ditt strykjärn i sin lägsta inställning och stryk den övre delen av cellofanpåsen. Vänta några sekunder innan du tar bort folien för att kontrollera om plasten är förseglad. 

Om inte, öka värmeinställningen och försök igen. När du väl har förseglat öppningen på din cellofanpåse kan du använda band och klistermärken för att dölja skarven. 

Att arbeta med cellofan kan vara lite mer utmanande än att använda papper eftersom det inte kommer att stanna lika lätt. Men det hjälper till att hålla bort fukt och skadedjur från presentartiklarna. Dessutom kan det förhindra att dina föremål flyttas inuti sin korg. När du har förpackat din present med vanlig, färgad eller tryckt cellofan kan du antingen stänga samlingen med gummiband och band eller försegla förslutningen med värme. 

Tips på fortsatt läsning

Hur slår du in en present i cellofan?
Rulla till toppen