Hur mycket pengar ska man lägga på presenter till brudtärnor?

Att ha bra vänner som deltar på ditt bröllop är en av de bästa sakerna att uppleva i livet. Dina brudtärnor ger dig tid och ansträngning bara för att delta under din viktiga dag. Denna fina gest är ett sätt för dem att visa dig sitt stöd. Därför är det bara naturligt att ge tillbaka något som ett sätt att säga ”tack”. Men vi vet alla hur dyra bröllop kan vara. Hur mycket ska du spendera på gåvor till dina brudtärnor? 

De rekommenderade utgifterna för dessa gåvor är mellan 750 kr och 1000 kr per brudtärna. Se till att ge något som dina vänner kan använda om och om igen även efter bröllopet. Att ge en gåva till dina brudtärnor är ett utmärkt sätt att säga ”tack” för att du kom på mitt bröllop.

PRESENTER TILL BRUDTÄRNOR

Att ge ”tack” -presenter krävs inte, men det är en handling som dina brudtärnor förstås kommer att uppskatta. Du har också friheten att hålla det enkelt eller ge något lyxigt. Det som betyder mest är tanken bakom. En enkel, tankeväckande gåva räcker som gest. Normalt ger nygifta festgåvor som kan användas även efter bröllopet.

Hur mycket ska du spendera på brudtärnapresenter?

Helst bör bruden och brudgummen inkludera gåvor för bröllopsfesten i sin ursprungliga budgetplan. Enligt Brides är den genomsnittliga priset för brudtärna och bestman gåvor mellan 750 kr och 1000 kr. Förvänta dig att priset blir högre om du planerar att gåva specialprodukter och lyxartiklar

Priset är inte den enda faktorn att tänka på när du väljer presenter till dina brudtärnor. Dessa objekt ska också vara till hjälp för mottagaren. En tumregel är att ge något som mottagaren inte kommer att köpa själv men som hon ändå tycker om att använda. Några av dessa är föremål som skämmer bort henne lite, så som badbomber, PJ-set och en flaska vin

Observera: varje bröllopspar har sin budget. Budgeten mellan 750 och 1000 kr kan vara för liten eller för stor, beroende på bröllopsbudgeten. Om du vill spendera utifrån din budget är det bästa alternativet att få 10% av alla brudtärnskostnader per person (utgifter för klänning, smycken, hår, smink, resekostnader etc.)

Så om du spenderar 12000 kr per brudtärna, ett bra presentpris är 1200 kr baserat på det andra alternativet. Det är också ett mer exakt budgetmål, eftersom det korrelerar med dina totala utgifter. När det gäller din hederstärna, om du har en sådan, kanske du vill ge lite extra. Denna person hjälper vanligtvis till att köpa klänningar, planera platsen och mer bröllopsrelaterade uppgifter. 

Gå bortom bröllopstemat när du väljer presenter till brudtärnorna

Gåvorna kan vara bröllopsrelaterade, men du kan ge det en mer omtänksam touch genom att ge något som brudtärnor kan använda efter bröllopet. Det här är chansen att tänka utanför boxen. Du kan ge en brudtärna ett nytt telefonfodral eller ett par intressanta böcker.  

Dessutom, om din budget rymmer, kan du lägga till något som alla kan använda under bröllopet. Du kan till exempel ge ett tillbehör som dina brudtärnor kan använda under bröllopet som hon sedan får behålla och använda i framtiden. Ett annat bra alternativ är att ge dem morgonrockar eller skjortor som de kan använda när de gör sig i ordning för bröllopet, som de kan använda även efteråt. 

Andra kostnader att tänka på

Innan du börjar tänka på gåvorna bör du fokusera på huvudkostnaderna för brudtärnorna, särskilt klänningen och skorna. Dessa två inköp är vanligtvis de dyraste. I vissa fall förväntas bröllopsparet också betala för håruppsättningen och sminket. Det finns också gåvor för brudnäbbar, men du kan spendera lite mindre på dessa gåvor. 

Vad vill brudtärnor EGENTLIGEN ha för presenter?

De bästa brudtärnegåvorna är saker som de kommer att njuta av även efter bröllopet. Du kan ge dem ett föremål som passar väl in i deras intresse eller en produkt som skämmer bort dem efter en lång dag på jobbet eller skolan. Här är några utmärkta alternativ för bra presenter till brudtärnorna.

Skräddarsydda brudtärnemuggar

Om du är på en strikt bröllopsbudget är en av de mest prisvärda gåvorna du kan ge brudtärnemuggar. Du kan lägga till ett namn för en mer personlig look. Brudtärnemuggar, särskilt gjorda av keramiska material, kan hålla i flera år utan att blekna. Det är en tidlös gåva som din brudtärna kan använda hemma eller på jobbet. 

Läs mer och beställ

Badbomber

För något lite lyxigare kan du också ge en bra badbombsats . Din brudtärna kan njuta av doftande bad och ge näring åt sin hud. Doften kan också hjälpa användaren att slappna av. Se bara till att du bara ger bort badbomber om mottagaren äger ett badkar.

Läs mer och beställ

Personliga tillbehör

En annan presentidé som kommer att användas även efter bröllopet är personliga tillbehör. Dessa anpassade tillbehör kan antingen levereras med ett halsband eller ett armband. Du kan ge dessa som tillbehör till brudtärnornas outfit och sedan låta dem behålla dem för att även kunna använda dem senare.

Läs mer och beställ

Champagneglas med namn

Champagneglas är en bra gåva om du vill ge dina brudtärnor en presentförpackning med bröllopstema. Lägg till brudtärnans namn som en extra anpassad touch. Du kan kasta några fler föremål som en badbomb och ett anpassat doftljus för en ”presentkorgar för brudtärorna”. Glöm inte att lägga till en ”tack” -anteckning i presentförpackningen. 

Läs mer och beställ

Ansiktsmasker

Ansiktsmasker är kända för att föryngra trött hud. Dessa tunna lakan kan få dig att se yngre och fräsch ut, och du behöver inte göra något speciellt för att få dessa effekter. Precis som andra produkter för att skämma bort sig själv kan du lägga till en uppsättning ansiktsmasker i presentkorgen till varje brudtärna. Här är ett storpack ansiksmasker som man kan dela upp på alla presentkorgarna. Du hittar dem på Amazon.

Läs mer och beställ

Bekväm satin pyjamas

Dessa är inte som vanliga pyjamaser; satinpyjamaser är mycket bekväma att bära. Satinpyjamas finns i ett stort antal färger och stilar. Se till att du hittar rätt storlek till varje brudtärna bara! Det är en fin gåva att ge sina brudtärnor. De kan använda dem både under bröllopet och även senare.

Läs mer och beställ

Lyxiga morgonrockar

Ingenting är mysigare på morgonen än att vakna och svepa in dig i en bekväm morgonrock medan du gör en kaffe. Detta är en bra presentidé för brudtärnor som älskar att klä sig elegant utan att offra stilen. Se dock till att din mottagare får rätt klädstorlek. 

Läs mer och beställ

Sminkväskor

Att hålla ditt smink organiserat och på samma ställe är en nödvändighet om man vill se fräsch ut även när man är ute och reser. Sminkväskor kan vara väldigt bra gåvor att ge dina brudtärnor. Dessa söta väskor finns i flera olika modeller, så att du också kan ha matchande väskor. 

Läs mer och beställ

Doftljus

Den här presentidén är ett annat bra tillskott till en presentkorg som du ger varje brudtärna, tillsammans med de andra föremålen ovan. Doftljus är återanvändbara produkter, vilket innebär att dina brudtärnor fortfarande kan använda dem även efter bröllopet. Det är en underbar stressreducerare, speciellt om den används tillsammans med en badbomb. 

Läs mer och beställ

Hur många gåvor ger du dina brudtärnor?

I de flesta fall ger bruden och brudgummen vanligtvis två gåvor till brudtärnorna. Den första ges när under ett när man frågar om hon vill en av dina brudtärnor. Den andra är den officiella gåvan som ges före bröllopsceremonin (vanligtvis vid repetitionsmiddagen.)

När ska man börja köpa gåvorna till brudtärnorna?

De flesta bröllopsexperter rekommenderar att du köper dina festgåvor två till tre månader före bröllopet. Detta är för att säkerställa att ingen blir bortglömt. Att vara tidigt ute rekommenderas också för par som planerar att ge personliga presenter.

När ska du ge brudtärna gåvor?

Gåvor för brudtärnor och bestman ges vanligtvis före bröllopsevenemanget. Vissa människor ger dessa gåvor under repetitionsmiddagen, medan andra ger gåvorna precis innan bröllopet när alla gör sig redo. Glöm inte att packa dina gåvor i en vacker presentpåse eller låda. 

Ska du betala för håret och sminken?

Det är verkligen upp till dig och din bröllopsbudget. Om du vill att håret och sminket ska göras professionellt, är det du ska betala för det. Att betala för smink och hår är också en liten uppskattningsgest eftersom dina gäster sannolikt har betalat för resor, logi och andra boendekostnader. 

Liknande inlägg

 • Roliga lyckönskningar bröllop: Unika och Engagerande

  Roliga lyckönskningar bröllop: Unika och Engagerande

  Letar du efter de bästa roliga lyckönskningarna till bröllop för att överraska det nygifta paret? Vår guide erbjuder hjärtliga och humoristiska hälsningar perfekt för bröllopsdagen. Från lättsamma skämt till kvicka önskemål, upptäck unika och minnesvärda sätt att gratulera det glada paret på deras stora dag. Roliga Lyckönskningar Bröllop: En Touch av Humor Bröllop är glädjefyllda…

  Läs mer…


 • En kärleksfull guide: Bröllopstal till dotter gratis

  En kärleksfull guide: Bröllopstal till dotter gratis

  När ens dotter gifter sig är det en oförglömlig och känslosam händelse i livet. Att hålla ett bröllopstal till sin dotter är en stor ära och en utmaning. Men förutom att dela kärleksfulla ord kan det också vara en fin tidpunkt att överräcka personliga presenter som symboliserar er unika band. I den här artikeln kommer…

  Läs mer…


 • Fantasifulla och kreativa bröllopspresenter som överraskar

  Fantasifulla och kreativa bröllopspresenter som överraskar

  Att hitta den perfekta bröllopspresenten kan vara en utmaning. Det är inte bara viktigt att välja något som är personligt och minnesvärt, utan också något som brudparet faktiskt kommer att använda och uppskatta i många år framöver. En fantasifull bröllopspresent kan vara ett sätt att sticka ut från mängden och visa hur mycket du bryr…

  Läs mer…


 • Bröllopstal till Son: Minnesvärda Ord på den Stora Dagen

  Bröllopstal till Son: Minnesvärda Ord på den Stora Dagen

  Ett bröllopstal till din son är inte bara ett uttryck för din kärlek och stolthet, utan också en chans att presentera speciellt utvalda bröllopsgåvor som kompletterar dina ord. Utforska våra tips, exempel och förslag på perfekta gåvor för att skapa ett oförglömligt ögonblick för din älskade son på hans stora dag. Guide till Bröllopstal till…

  Läs mer…


 • Vem betalar för bröllopsresan?

  Vem betalar för bröllopsresan?

  Är ditt bröllop runt hörnet? En drömbröllopsresa är alltid en viktig del av bröllopsplanen. Det är perioden, omedelbart efter en bröllopsceremoni, som ett par reser iväg för att tillbringa lite tid tillsammans. Oavsett om du vill ha en dyr bröllopsresa eller planerar något billigare, är det absolut nödvändigt att ha en budget. Sedan kommer frågan…

  Läs mer…


 • Bröllopspresent Till Barn

  Bröllopspresent Till Barn

  Frågan om man bör överväga att ge en bröllopspresent till ett barn kan initialt framstå som något obegripligt. Men låt mig ta dig med på en resa genom en unik händelse som kan utmana denna konventionella visdom. Vanligtvis när vi tänker på bröllopspresenter, föreställer vi oss kanske något som ett par delar – en gemensam…

  Läs mer…


 • En Omfattande Guide till Att Formulera Perfekta Ord för Bröllopskortet

  En Omfattande Guide till Att Formulera Perfekta Ord för Bröllopskortet

  Att bli inbjuden till ett bröllop är en stor ära, men det innebär även att du står inför uppgiften att skriva ett bröllopskort. Det kan uppstå många frågor: Vad skriver man på ett bröllopskort? Hur uttrycker man sina känslor på ett passande sätt? För att inte tala om att välja en passande bröllopsgåva. Ibland kan…

  Läs mer…


 • Lyckönskning till Bröllop: Uttryck din Kärlek och Glädje

  Lyckönskning till Bröllop: Uttryck din Kärlek och Glädje

  Ingen kan förneka den magi som omger bröllop. När du bevittnar två människors förening, vad kan vara mer naturligt än att uttrycka din glädje och välsignelser till dem? I Sverige kallar vi detta uttryck för ”lyckönskning bröllop”. Men hur skapar man det perfekta bröllopsönskemålet? Låt oss dyka in i denna omfattande guide för att upptäcka…

  Läs mer…


 • Vilken typ av dekoration är vanligast på bröllop?

  Vilken typ av dekoration är vanligast på bröllop?

  Att organisera ett bröllop kan vara en ganska svår uppgift, och en av de stora frågorna är: ”Vilken typ av dekoration är vanligast på bröllop?” Om du är mitt i bröllopsplaneringen och försöker ta reda på den bästa dekorationen för ditt stora ögonblick, då är denna artikel för dig. Vi kommer att dyka djupt in…

  Läs mer…


 • Bröllopstrender: Nya höjdpunkter och traditioner i svensk stil

  Bröllopstrender: Nya höjdpunkter och traditioner i svensk stil

  Få en glimt av våra mest populära bröllopstrender just nu och skapa ditt drömbröllop. ”Vilka är de mest populära bröllopstrenderna just nu?” Vi avslöjar allt från bröllopsklänningar till bordsdekorationer och mer! Vilka är de mest populära bröllopstrenderna just nu? Vad sägs om att ta en titt på vad som är hett inom bröllopsvärlden? Är det…

  Läs mer…


 • Grattis på bröllopsdagen Texter: Den Ultimata Guiden

  Grattis på bröllopsdagen Texter: Den Ultimata Guiden

  Välkommen till din djupgående guide för att formulera den perfekta ”grattis på bröllopsdagen”-hälsningen. Söker du det bästa sättet att uttrycka din kärlek och uppskattning på den stora dagen? Då har du kommit rätt! Låt oss dyka in i traditionerna och de mest älskade bröllopsdagsönskningarna. Grattis på bröllopsdagen: En titt på dess Innebörd ”Grattis på bröllopsdagen”…

  Läs mer…


 • Hemligheten Bakom Ett Framgångsrikt Tal till Bruden Från Tärnan

  Hemligheten Bakom Ett Framgångsrikt Tal till Bruden Från Tärnan

  En uppskattad och minnesvärd del av bröllopsfirandet är talet till bruden från tärnan. Detta kan vara en utmaning, men med rätt förberedelse och en dos av kreativitet, kan du skapa ett tal som både är personligt och rörande. Tal till Bruden Från Tärnan: Startpunkt Börja ditt tal till bruden från tärnan med att överväga din…

  Läs mer…


Hur mycket pengar ska man lägga på presenter till brudtärnor?
Rulla till toppen