vad önskar sig en 4-årig pojke i present

Presenter till 4-årig pojke

Vad är bra presenter till en 4-årig pojke? Det är inte alltid lätt att hitta presenter till barn som inte är ens egna. Inte ens till egna barn är det så lätt alla gånger att hitta bra saker. Vad gillar egentligen 4-åriga pojkar att få i present? Du kommer att få mina bästa presenttips på de här sidan. För idg som har bråttom kommer här några snabba tips: spindelmannen kläder, dinosaurier och doktorsväska

Bra presenter till en 4-årig pojke är t.ex. bilar, matlagnings saker, sparkcykel och pussel med spindelmannen. På den här sidan hittar du många konkreta tips på bra presenter till en 4-årig pojke. 

Önskelista 4-åring

Ibland kan det vara svårt att få en önskelista från så små barn. Batman, Spindelmannen, rymden eller dinosaurier brukar vara det som gäller när man frågar dem. Men det finns faktiskt många fler leksaker än superhjältar som är bra presenter till 4-åriga pojkar. Det finns många andra presenter som de kommer att älska lika högt om de väl får dem.

Bra leksaker för 4-årig pojke

Förstoringsglas, kikare, eller om du har en gammal kamera som bara ligger. Då kan den komma till nytta och glädje.  

Barn i den här åldern leker ofta rollekar, som flygplan, affär, bio osv. De gillar att rita, titta i böcker t.ex. Mamma Mu, lyssna på ljudböcker som t.ex. Lotta på bråkmakargatan, leka med dockhus, Barbie och Ken,
gungaleka doktor, restaurang,  riddare, Spindelmannen och pirater. De brukar tycka om att rita och börjar intressera sig lite för siffror och bokstäver. Det kan också vara en bra ide med musik för barn. Har familjen plats så är det alltid uppskattat med lekhus eller lektunnlar som barn kan krypa igenom.

När barnen passerat 3 år brukar det inte längre vara lika viktigt att leksakerna är barnsäkra. Leksakerna får innehålla smådelar. Men tyvärr är det inte alla 4-åringar som förstår att de nu ska sluta stoppa småsaker i munnen. Så även för lite äldre barn kan det vara bra att inte köpa presenter som innehåller smådelar. Tyvärr kan leksaker åka in i munnen under många år till.

Bra spel till 4-åringar

Uno, Svarte Petter, Löjliga familjen, Memory… Just memory brukar barn vara fenomenala på. Själv har jag blivit helt utklassad av barn i den här åldern. Att vinna över en vuxen brukar de ju gilla också förstås, så det har blivit mycket memoryspel. Det är kul att måla och pyssla, varför inte ge honom vattenfärg, fingerfärg eller lera?

Bra böcker att ge 4-åriga pojkar i present

Barn i 4-årsåldern brukar gilla böcker som t.ex. Mamma Mu, Alfons, Super-Charlie och Emil.

Filmer och dataspel

TV och dator är inte bara dåligt. Det finns många både pedagogiska och bra filmer och spel för 4-åringar. Är man 4-år är det roligt att titta på Alfons, Pippi osv. Varför inte ge honom en film eller ett pedagogiskt dataspel?

Pedagogiska leksaker till 4-årig pojke

Bra och pedagogiska leksaker för 4-åriga pojkar är t.ex. lego, brio-järnväg, modellera, snickarlåda, matlagnings leksaker, pussel och dockor. Varför ska inte pojkar få leka med dockor de också? Det finns dessutom pojkdockor att köpa om man letar lite. Pojkar brukar tycka lika mycket om att leka med dockor som flickor gör, ända tills någon berättar för dem att de inte alls ska gilla det eftersom de är pojkar. Min son ville vara med sin syster och leka med barbiedockor…men någon hade ju berättat för hon om att han inte skulle gilla sånt. Det lilla problemet löste han genom att han fick Ken-dockan som döptes till Stålmannen. Då kunde han också vara med och leka. Synd tycker jag att barn i den här åldern måste könsindelas och begränsas i vad de får och inte får leka med för leksaker.

Vad gillar 4-åriga pojkar?

Killar i 4-års åldern gillar bilar, actionfigurer, gosedjur, leka med tåg och aktiva lekar. Det är också mycket rollekar.

Present till 4-årig pojke som har allt

bra julklappar till barn är FÅ
bra julklappar till barn är FÅ

Är det en pojke som redan har sitt rum fullt av leksaker är det kanske inte så roligt att ge honom fler och se leksaksberget växa. Då är det bättre att ge honom aktier som kommer att öka i värde under hans uppväxt. Det går även ge barn i den här storleken aktivitetspresenter som t.ex. att få simskolan betald. En present som faktiskt kan rädda livet på honom om han trillar i vattnet. Eller betala hans fotbollsundervisning.

Vill du inte bygga på leksaksberget går det också att ge presenter som han äter upp. Godis är ju alltid populära presenter hos barn.

Vill du ha fler tips på julklappar till barn som har allt, läs mer här.

Presenter för utelek till 4-åriga pojkar

Alla mår bra av att röra på sig, även 4-åringar. Så varför inte ge honom leksaker för utelek. Fotboll, cykel, traktor att åka på, gungställning, trampbil, leksaker för sandlådan eller en sparkcykel. Sen beror det förstås lite på vilken årstid det är som presenten köps. Är det vinter så kan en pulka, bob eller en rejäl spade för att bygga snögrottor vara mycket roligare att få.

Ge en 4-årig pojke inredning i present

4-åriga pojkar är kanske inte så intresserade av inredning generellt. MEN kan du hitta sängkläder med Batman, dinosaurier, rymden eller Spindelmannen ska du definitivt köpa dem. Det kan också finnas lampor, tavlor och annan inredning med favoritmotiven.

Dåliga presenter till en 4-årig pojke

Presenter som 4-åriga pojkar inte alls brukar gilla är kläder. Men är det en pojke som redan har allt kan det ju vara frestande att ändå köpa kläder. Då kan jag tipsa om kläder med Spindelmannen och Batman. Alla kläder med superhjälten på är roliga att få. Det behöver inte alls vara Spindelmannenkläder som är vadderade för att efterlikna muskler, utan en helt vanlig tröja med sin hjälte på fungerar precis lika bra.

bra julklapp till en 10 åring gitarr
Undvik att köpa musikinstrument i present till 4 åringar

Pojkens föräldrar kommer hata dig om du köper musikinstrument till deras son. Så vill du hålla dig väl med dem undvik leksaker som för oväsen och musikinstrument.

De flesta 4-åringar har redan massor av leksaker. Det brukar innebära massor av arbete för föräldrarna varje kväll. Så det kan också vara bra att undvika leksaker med allt för många delar som kan spridas ut över huset.

Billiga presenter till en 4-årig pojke

Spel så som Uno eller memory. Målarsaker; kritor, vattenfärg, målarbok, eller fingerfärg. Små actionfigurer, spidermanmask eller dinosaurier. Små bilar. Det går också att hitta mycket fina leksaker på loppisar. Tvättar man bara av dem innan barnet börjar leka med dem så är det ingen fara. Att köpa begagnade leksaker är bra för både plånboken och miljön. Såpbubblor kan vara väldigt uppskattat och roa barnet under långa stunder. Är det vinter och mörkt kan det vara en väldigt uppskattad present om han får en reflex, med motiv han gillar, t.ex. en dinosaurie.

Jag hoppas du hittat någon bra present till 4 åringen! Kommentera gärna ifall det är något bra jag missat att skriva om! 

Förslag på fortsatt läsning:

Leave a Comment