Present till midsommar

Midsommar är en av de mest älskade svenska högtiderna och det är en tid att fira och umgås med vänner och familj. Det är också en tid att ge och ta emot presenter. Men vad ska man köpa till den som redan har allt? Här är några idéer på presenter som kommer att uppskattas på midsommar.

Present midsommar
Present till midsommar
 1. En korg med svenska delikatesser: Ge bort en korg fylld med svenska delikatesser som surströmming, knäckebröd, ost, sill, och kanske till och med en flaska snaps.
 2. En blomsterkrans: En traditionell symbol för midsommar är blommor och en blomsterkrans kan vara en vacker och passande present.
 3. En trädgårdsprydnad: En prydnad till trädgården som en solfångare eller en fin staty kan vara en fin present för den som gillar trädgård.
 4. En upplevelse: Ge bort en upplevelse som en båttur, matlagningskurs eller spa-behandling. En rolig och minnesvärd present som personen kommer att uppskatta.
 5. En grill: För den som älskar matlagning och grillning är en grill en perfekt present. Det finns olika modeller som passar olika storlekar på trädgårdar eller balkonger.
 6. En presentkort på en trädgårdsbutik: Om personen älskar trädgårdsskötsel kan ett presentkort på en trädgårdsbutik vara en perfekt present. Där kan de hitta allt de behöver för att skapa sin drömträdgård.
 7. En picknickkorg: En picknickkorg med tallrikar, glas och bestick är en perfekt present för sommardagar när man vill njuta av naturen och den goda maten.
 8. En outdoor-högtalare: För den som gillar att lyssna på musik utomhus kan en outdoor-högtalare vara en perfekt present.

Oavsett vilken present du väljer är det tanken som räknas. Tänk på personens intressen och vad de skulle uppskatta mest, så kommer du att hitta en present som kommer att bli mycket uppskattad på midsommar.

Att ge presenter vid midsommar är en gammal tradition som kan spåras tillbaka till förkristen tid. Traditionellt sett har det varit vanligt att ge blommor, särskilt midsommarblommor som prästkragar och lövkojor, men det finns också många andra presenter som kan passa för att fira denna sommarhögtid.

En traditionell present vid midsommar är en korg med godsaker och drycker som man kan njuta av under festligheterna. Korgen kan fyllas med allt från öl och snaps till sill, ost och kex. Om mottagaren är en vegan eller vegetarian kan man fylla korgen med vegetariska alternativ. En annan present som kan passa är en bok om midsommartraditioner eller svensk natur och kultur.

Eftersom midsommar firas utomhus kan man också tänka på presenter som passar för detta. En picknickkorg med allt som behövs för en picknick kan vara en uppskattad present. En annan idé är att ge en hängmatta eller en solstol som mottagaren kan använda för att koppla av i trädgården under sommaren.

Om mottagaren gillar att laga mat eller baka kan man ge en present som passar för detta. En bakbok med recept på klassiska midsommardesserter som jordgubbstårta eller en korg med ingredienser för att göra en egen midsommarbuffé kan vara en uppskattad present.

När man väljer en present till midsommar är det viktigt att tänka på att det är en sommarhögtid, så presenter som passar för sommaren är alltid en bra idé. Oavsett vad man väljer att ge är det viktigaste att presenten visar omtanke och uppskattning för mottagaren.

Tips på fortsatt läsning

 • Vad skriver man på ett kort för att önska Trevlig midsommar?

  Vad skriver man på ett kort för att önska Trevlig midsommar?

  Midsommar är en av de mest älskade högtiderna i Sverige. Det är en tid då vi firar sommaren, det ljusa och det gröna. En av de mest populära traditionerna på midsommar är att skicka trevliga midsommarkort till nära och kära. I denna artikel kommer vi att titta närmare på vad trevliga midsommarkort är, varför de…

  Läs mer…


 • Vad kan man skriva för att önska någon en trevlig midsommar

  Vad kan man skriva för att önska någon en trevlig midsommar

  Sommarstoppet i Sveriges hjärta målar en färgstark och levande bild som tycks dyka direkt upp från en saga. Denna bild är ingen annan än Midsommar, en årlig fest som firas med stor glädje och hängivenhet. Men hur kan du önska någon en ”trevlig midsommar”? Vad kan man skriva för att önska någon en trevlig midsommar?…

  Läs mer…


 • Planera en Femkamp Utomhus för Midsommar och Andra Fester

  Planera en Femkamp Utomhus för Midsommar och Andra Fester

  Välkomna, festarrangörer och lekälskare! Letar du efter ett unikt och engagerande sätt att underhålla dina gäster under midsommar eller vid festliga tillfällen? Sök inte längre än femkamp utomhus – en underhållande kombination av lekar och tävlingar som alla kan njuta av. I den här detaljerade guiden kommer vi att dyka djupt in i allt som…

  Läs mer…


 • Midsommarafton

  Midsommarafton

  Midsommar är en traditionell svensk högtid som firas på sommarsolståndet, vanligtvis den 21:a juni men numer firas Midsommar på en fredag eller lördag mellan 19:e och 26:e juni. Det är en av de största högtiderna i Sverige och det är vanligt att fira den utomhus tillsammans med familj och vänner. Midsommar är känt för sin…

  Läs mer…


 • Present till midsommar

  Present till midsommar

  Midsommar är en av de mest älskade svenska högtiderna och det är en tid att fira och umgås med vänner och familj. Det är också en tid att ge och ta emot presenter. Men vad ska man köpa till den som redan har allt? Här är några idéer på presenter som kommer att uppskattas på…

  Läs mer…


Present till midsommar
Rulla till toppen