Komma ut fest

Att komma ut som HBTQ-person är en viktig milstolpe och en anledning att fira. Att anordna en komma ut-fest kan vara ett sätt att fira denna personliga resa och samtidigt samla vänner och familj för att visa sitt stöd. ! Att anordna en ”Komma ut”-fest kan vara en viktig och rolig del av att fira sin identitet och känna sig stöttad och accepterad av sina nära och kära.

Här är några tips för att anordna en lyckad fest:

 1. Inbjudningar: Skapa speciella inbjudningar som visar stöd för HBTQ-samhället, kanske med regnbågsfärger eller symboler som representerar HBTQ-rättigheter.
 2. Gästlistan: Bjud in vänner och familj som du litar på och som du tror kommer att stödja dig under denna speciella tid. Det kan också vara en bra idé att inkludera andra HBTQ-vänner och deras allierade.
 3. Aktiviteter: Planera roliga och avslappnade aktiviteter för att hålla festen igång. Du kan ha ett dansgolv med bra musik, eller en karaoke-tävling med din favorit-HBTQ-temalåtar.
 4. Mat: Maten kan vara en viktig del av festen. Tänk på att inkludera vegetariska och veganska alternativ samt mat som representerar olika kulturer och länder.
 5. Kläder: Eftersom det är en fest kan man klä upp sig om man vill. Du kan också be gästerna att klä sig i färger som representerar HBTQ-rörelsen eller som symboliserar stöd för hbtq-personer.
 6. Dekor: Dekorationer kan hjälpa till att sätta stämningen för festen. Du kan ha regnbågsflaggor eller ballonger och andra dekorationer som representerar HBTQ-rättigheter.
 7. Presenter: Du kan be gästerna att skippa presenter och istället bidra med pengar till en HBTQ-organisation eller rörelse som är viktig för dig. Det kan också vara en god idé att ha några specialdesignade presentpåsar som du kan ge till gästerna som en symbolisk gest.
 8. Stöd: Komma ut är en personlig resa och det kan vara viktigt att ha stöd under denna tid. Du kan ha en ”stödbooth” på festen där gästerna kan lämna stöttande meddelanden eller tips för att hantera eventuella svårigheter som kan uppstå.
 9. Gästlistan: Bestäm vem du vill bjuda in och vad som känns bekvämt för dig. Du kan välja att bjuda in bara dina närmaste vänner och familj eller utöka gästlistan till att inkludera kollegor, grannar eller andra bekanta.
 10. Inbjudningar: Skapa personliga och unika inbjudningar som speglar din personlighet och identitet. Du kan skapa dem digitalt eller trycka dem på papper och skicka ut via posten.
 11. Tema: Fundera på om du vill ha ett tema för festen som speglar din personlighet och identitet. Det kan vara något så enkelt som att välja en specifik färg som går igen i dekorationerna, eller något mer avancerat som en glitter och glamour-tema.
 12. Mat och dryck: Planera för läcker mat och dryck som passar din smak och stil. Du kan välja att anordna en buffé, en middag eller en mer avslappnad fest med snacks och drinkar. Glöm inte att inkludera vegetariska och veganska alternativ för alla gäster.
 13. Aktiviteter: Planera för aktiviteter som är roliga och passar dina gästers intressen. Det kan vara allt från musikquiz till spel och lekar som speglar din personlighet och dina intressen.
 14. Dekorationer: Skapa en mysig och inbjudande atmosfär med hjälp av dekorationer. Det kan vara ballonger, vimplar, blommor eller annat som passar in på temat eller din personliga stil.
 15. Presenter: En ”komma ut”-fest kan vara en bra tid att bekräfta sin nya identitet och dela den med sina nära och kära. Du kan välja att ge små presenter till dina gäster som tack för att de delar den här stunden med dig, till exempel personliga tackkort eller små souvenirer som speglar din personlighet och identitet.

Att anordna en ”komma ut”-fest kan vara en rolig och betydelsefull upplevelse, men det är viktigt att det sker på dina villkor och att du känner dig bekväm med alla beslut som tas.

Sammanfattningsvis är en komma ut-fest ett sätt att fira och visa stöd för HBTQ-rörelsen och personer som kommer ut som HBTQ. Genom att tänka på inbjudningar, gästlista, aktiviteter, mat, kläder, dekor, presenter och stöd kan du skapa en minnesvärd och meningsfull fest. Kom ihåg att det är en personlig resa, så se till att skapa en trygg och stödjande miljö för alla gäster.

Komma ut fest
Rulla till toppen