Hawaii-kalas

Att ha en Hawaiifest eller ett Hawaiikalas kan vara kul både för barn och vuxna.

Men hur ordnar man egentligen ett Hawaii inspirerat kalas? Klä dig med blommor om halsen och gärna en bastkjol eller hawaiiskjorta. Det finns många fina set med Hawaiitema för kalaset med ballonger och dekorationer. Bjud på fruktsallad och läsk. Bra lekar är till exempel att rocka rockring eller dansa till Hawaiimusik.

Men du ska få fler tips om du fortsätter läsa!

Hur gör man inbjudningskort till ett Hawaiikalas?

Skriv inbjudan på en bit papper och klistra fast på en kokosnöt. Eller gör en flaskpost. Skriv på en papperslapp och rulla ihop den och lägg i en flaska. Klistra fast en etikett med gästens namn utanpå. Häll i lite sand, några snäckskal och ett litet drink-paraply.

Hur kär man sig på ett hawaiikalas?

Badkläder/sommarkläder, bastkjol (tillverka själv av grönt crepe-papper och dubbelhäftande tejp som viras runt midjan på barnet), solglasögon. Lei – ett hawaiianskt halsband av blommor som du lätt gör av silkespapper. Solglasögon kan också passa på ett Hawaiikalas. Det finns förstås även färdiga som man kan köpa på nätet, läs mer här för fler tips på kläder på en Hawaiifest.

Dekortationer

När det gäller dekorationerna finns det mycket välja mellan både sådant du kan tillverka själv och färdiga hawaiikalaspaket. Du kan till exempel:

  • Dekorera med sidenblommor.
  • Göra egna palmer i kartong. För att göra stammen på palmen virar du en papperssäck runt en pinne som ska bli stammen på palmen.
  • Sätt upp ett parasoll.
  • Dekorera väggen med fisknät och snäckor.
  • Använd leksakspapegojor som inredning.

Vad bjuder man på på ett hawaiikalas?

Tropiska frukter blandade till en fruktsallad är en självklarhet! Läsk som serveras i varsin kokosnöt med sugrör och ett litet pappersparasoll. Gör gärna små smörgås ”båtar” av ett halvt korvbröd, tonfiskröra och ett trekantigt tortillachips som segel. Kakor i form av ananas, kaktusar, palmer, fiskar eller sjöstjärnor. Torkad frukt brukar också vara uppskattat. Det brukar också vara uppskattat om du serverar med Hawaiiinspirerade tillbehör.

Lekar på kalaset

  • Skicka en kokosnöt runt i ringen medan hawaii-musik spelas. När musiken stannar får den utgå som håller i kokosnöten.
  • Limbo.
  • Vem kan rocka rockring längst?

Aktivieteter på ett hawaiikalas?

Gör halsband av snäckor som du i förväg borrat hål i. Komplettera med plastblommor.

Använd stora snäckor och låt barnen måla något naturmotiv på dem.

Gör kylskåpsmagneter: Klistra en magnet på baksidan/ovansidan av en snäcka. Inuti kan barnen klistra en plast-/tyg-blomma, ett sidenband etc.

Använd en stor kartong och rita upp kropp och bakgrund (Hawaii-itema så klart. Surfare eller strand). Klipp ut ett hål för huvudet eller låt kartongskärmen sluta i halshöjd. Ta ett kort på varje gäst.

Du kan även bre ut ett blått lakan på marken (till hav) och lägga en hopfälld strykbräda ovanpå (surfingbräda). Ta ett kort på varje gäst när denne surfar på vågorna.

Dansa till Hawaii-musik.

Vad kan man lägga i godispåsen på ett Hawaiikalas?

Bra saker att lägga i godispåsen är godisar föreställande ananas, Hawaii godispåsar eller kanske flamigonyckelringar.