Julklapp till 7 åring

Julklapp till en 7-åring – Vad ska jag köpa?

Att hitta bra julklappar är svårt! Speciellt om man inte känner barnet i fråga så väldigt väl. Kanske är det en kompis barn du ska köpa julklapp till eller ett barnbarn som du inte träffar så väldigt ofta. Här ska du få mina bästa julklappstips för 7-åriga tjejer och killar. Har du bråttom att köpa något så ska du få tre snabba julklappstips här: Lego, gosedjur eller trollerilåda. Men du ska få fler tips på julklappar till 7-åringar. 

trollerilåda i julklapp till 7-åringar

Ge en julklapp till 7-åringen så att han eller hon lär sig mer saker

Det är kul att få julklappar som gör att man lär sig mer. Sådana julklappar är t.ex. tekniklådor, kemilådor eller experimentlådor. Just den här experimentlådan kan man skapa egna kristaller med. Kristaller och “diamanter” är något som barn brukar tycka är extra spännande. Här får 7-åringen vara kemist med skyddsglasögon och allt.

Lasse-Maja är två barn Lasse och Maja som driver en detektivbyrå. De löser massa mysterier som de vuxna inte klarar av och räddar på så sätt den lilla staden från skurkar. Den här boken brukar barnen klara av att läsa själva när de väl har kommit igång med läsningen. Historierna är väldigt spännande och med två barn som är smartare än alla vuxna tilltalar historien barnen mycket.

I När Findus var liten och försvann berättar Pettson om hur det var när Findus kom till honom som liten kattunge. När han fick Findus så låg han i en tom kartong där det hade varit gröna ärtor. Därför fick katten namnet Findus. Findus bekantar sig med livet på landet, men en dag när Pettson vaknar är Findus borta. Den här boken brukar vara lite svår att läsa för barnen själva, men Findus och Pettson är fantastiska sagor som funkar bra till högläsning.

Bröderna Lejonhjärta är en klassiker som handlar om bröderna Skorpan och Jonathan. Skorpan är sjuk och ska dö. Storebror Jonathan berättar för skorpan om Nangijala, landet dit man kommer när man dör. I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll. Men ödet vill annorlunda några dagar senare brinner huset där de bor och Jonathan själv dör. Men precis som Jonathan berättat så träffas de i Nangijala. Men allt är inte bara underbart där. På andra sidan bergen ligger Törnrosdalen där den onde Tengil har makten. Han har gjort folket till slavar. I en håla i berget finns urtidsdraken Katla. En väldigt spännande bok som lämpar sig för högläsning.

En jordglob är också en rolig present i den här åldern. Den är färggrann och går att snurra på. Det är intressant att hitta olika länder, vart de ligger och se hur jorden snurrar runt sin egen axel. En jättespännande julklapp till en vetgirig 7-åring.

Dinosaurieutgrävning Vem har inte drömt om att få bli arkeolog och få gräva fram massa spännande saker ur marken. Nu kan varenda sjuåring bli det faktiskt. Med det här arkeologisetet kan hon eller han bedriva sin egen utgrävning. I det här paketet får man med tre stenar…kanske innehåller de riktiga dinosaurieskelett. Självklart medföljer även verktyg för att undersöka de förhistoriska stenarna.

Köp ett mikroskop i julklapp till 7åringen

Hur ser dina hårstrån ut i mikroskop? Med ett eget mikroskop kan man undersöka både hår och naglar. Bara fantasin sätter gränser för vad som kommer att undersökas när du ger 7-åringen ett eget mikroskop i julklapp.

Klossar och andra byggleksaker brukar vara uppskattade leksaker långt upp i åren. Dessa klossar kan bli till en borg. I paketet ingår en drake och tre riddare. Kommer de att kunna besegra den eldsprutande draken och rädda borgen undan flammorna? Eller kommer draken att bränna ner hela borgen?

Lego är en annan leksak som 7-åringar brukar tycka mycket om. Dels så brukar byggsatserna alltid vara lite knepiga att bygga ihop och dels så kan man ju leka med den färdiga leksaken. Den här byggsatsen är ett häftigt Star Wars rymdskepp där du även får med kända karaktärer från filmen. Rymden, rymdskepp och äventyr brukar intressera barn i den här åldern.

Med stavar kan man bygga lite större torn och byggnader med svårare konstruktioner. När mina barn gick på fritids byggde de enorma torn av stavar. De sista stavarna fick de lägga på ståendes på en stol. Det var en väldigt kul leksak för alla barn. De använde dem också som dominobrickor och förtjusningen var stor när brickor över hela rummet föll.

Eller varför inte en prenumeration på Bamse? En spännande tidning är ett perfekt tillfälle att träna upp läsförmågan. Bamse är en tidning som alla 7-åringar brukar tycka om. Det är spännande äventyr som de tre vännerna får vara med om. Självklart ordnar Bamse och Skalman upp allt i slutändan!

TV-spel

Att få tv-spel i julklapp är nog den högsta formen av lycka för en 7-åring. Det finns många fina spel som passar 7-åringar och som inte går ut på att döda. TV-spel är en julklapp som passar både tjejer och killar.

Det första valet du måste göra är vilken konsol du ska välja t.ex. Playstation 4 eller Nintendo Switch. Det finns lego-tvspel, Super Mario, batman-tvspel, dansspel och mycket mycket annat. Det är inte svårt hitta något spel som passar varje barn. Men se till att du väljer spel till rätt konsol bara! Här hittar du spel för playstation 4 och för Nintendo Switch

Nintendo switch spel till 7 åring super mario party
Bra julklapp till 7 åring Just Dance 2019 Nintendo switch spel till 7 åringen

Ge 7-åringar sällskapsspel i julklapp

Den försvunna diamanten bra spel att ge 7-åringar i julklappar

7-åringar brukar gilla att spela sällskapsspel tillsammans med familjen. Spel som passar är t.ex. Den försvunna diamanten, Twister, Yatzy eller Uno. Men se upp, 7-åringar är avancerade fuskare!


En bra julklapp till 7-åring är pyssel i alla former

Det finns mycket roligt pyssel som kan passa bra att ge 7-åringar i julklapp. I den här åldern brukar de kunna underhålla sig själva långa stunder med pyssel. Både tjejer och killar brukar gilla att pyssla. Exempel på roligt pyssel för 7-åringar är:


Ge 7-åringen utomhusleksaker

Att få utomhusleksaker är alltid kul. Skridskor, pulka eller skidor är leksaker som alla 7-åringar älskar. Tänk på att komplettera med en hjälp också. Stora spadar att gräva i snön med så att han eller hon kan bygga världens finaste snökoja.

Ge film i julklapp till 7-åringarna

Efter en lång dag ute i snön är det skönt att komma in och slappa i soffan framför en bra film. Filmer som funkar bra för 7-åringar är Frost, Upp, Peter och draken, Mulan, Hitta Nemo, Den lille prinsen, Sune, Bamse och tjuvstaden eller Kalles chokladfabrik.

Bil i julklapp till 7-åring

Radiostyrd bil står ofta högt upp på 7-åringens önskelista. Radiostyrda bilar är något som både tjejer och killar tycker är roligt att få i julklapp.


En familjedag på badhuset med familjen

Det är också roligt att få cyklop och andra vattenleksaker och att besöka badhuset tillsammans i mellandagarna.


Inredning i julklapp till 7-åring

Inredning som 7-åringar önskar sig i julklapp är t.ex. en fin väckarklocka med Spiderman , en handduk med något fint motiv eller ett bäddset med t.ex. Doris Batman eller enhörningar.


Bra julklappar till 7-åriga tjejer

Många tjejer i den här åldern önskar sig halsband och ett fint smyckeskrin att förvara dem i. Smyckeskrin för barn är förhållandevis ganska dyra, kanske är det bättre att redan nu satsa på ett riktigt smyckeskrin? Kanske har hon även hål i öronen. Köper du örhängen så se till att det är nickelfritt.


En riktigt bra julklapp till 7 åring är utklädningskläder
En riktigt bra julklapp till 7-åring är utklädningskläder

Utklädningskläder

En riktigt bra julklapp till 7-åring är en skattkista med gamla kläder i. Komplettera gärna kläderna med prinsesskrona, “diamanthalsband” och en mantel för superhjälteuppdrag. Det behöver inte bil så dyrt, men detta är en julklapp som verkligen brukar uppskattas.

Ge 7-åringen pengar i julklapp

Att få egna pengar är kul och att få köpa precis vad man vill för dem. Eller varför inte ge 7-åringen aktier i julklapp. Köp gärna något företag som barnet känner till som t.ex. HM eller Cloetta. Det gör det extra roligt att följa börsutvecklingen.

Fortsatt läsning:

Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]