Black Friday

Det här är en tradition som även har spridit sig till Sverige. Det är något som även svenska kunder uppskattar, för vem vill inte handla så billigt som möjligt?

Vad är Black Friday? Black Friday är den största shopping och readagen i USA. Black Friday är det som inleder julshoppingen. Skolorna är stängda och många tar ledigt från arbetet för att kunna shoppa. Men det är inte bara fysiska butiker som har rea när det är Black Friday, även webbutiker brukar ha speciella erbjudanden den här dagen.

Namnet Black Friday tros komma från bokslutsifforna. Det var den här dagen man såg att butikernas siffror övergick från att vara röda till att bli svarta och alltså gå med vinst.

När är Black Friday?

Black Friday infaller alltid dagen efter Thanksgiving. Thanksgiving infaller den fjärde torsdagen i November. Det innebär att det exakta datumet för Black Friday kan variera, men den infaller alltid mellan den 23:e och den 24:e november.

I år (2019) infaller Black Friday den 29:e november.

Vad finns det för erbjudanden på Black Friday?

Det brukar finnas en mängd erbjudanden från butikerna på Black Friday. Jag kommer att lista de bästa erbjudandena jag hittar på den här sidan. När kampanjerna inte gäller längre plockas länkarna bort.

Black Friday
Rulla till toppen