Black Friday 29 November


Vad är Black Friday?

Vad är black friday?
Vad är black friday?

Black Friday är den största shopping och readagen i USA. Black Friday är det som inleder julshoppingen. Skolorna är stängda och många tar ledigt från arbetet för att kunna shoppa. Men det är inte bara fysiska butiker som har rea när det är Black Friday, även webbutiker brukar ha speciella erbjudanden den här dagen.

Det här är en tradition som även har spridit sig till Sverige. Det är något som även svenska kunder uppskattar, för vem vill inte handla så billigt som möjligt?

Namnet Black Friday tros komma från bokslutsifforna. Det var den här dagen man såg att butikernas siffror övergick från att vara röda till att bli svarta och alltså gå med vinst.

När är Black Friday?

Black Friday infaller alltid dagen efter Thanksgiving. Thanksgiving infaller den fjärde torsdagen i November. Det innebär att det exakta datumet för Black Friday kan variera, men den infaller alltid mellan den 23:e och den 24:e november.

I år (2019) infaller Black Friday den 29:e november.

Vad finns det för erbjudanden på Black Friday?

Det brukar finnas en mängd erbjudanden från butikerna på Black Friday. Jag kommer att lista de bästa erbjudandena jag hittar på den här sidan.

Recent Content

link to Julstämning

Julstämning

Härlig julstämning med en julgransbelysning utöver det vanliga Det är många som älskar julen och då inte bara för julklappar och matens skull utan framför allt för att det är den tid på året då vi får lysa upp mörkret med all slags belysning. Vare sig det är med traditionella, kanske ärvda, ljusslingor eller med […]
link to Gör julklapparna själv

Gör julklapparna själv

Det är lätt att dras med i köphysterin när det närmar sig jul. Men alla julklappar måste faktiskt inte köpas. Till de närmaste tycker jag att man ska lägga ner lite mer tid och kärlek på julklapparna och göra dem själv. Vad finns det då för julklappar man kan göra själv? Fina julklappar som du […]