Hawaii-kalas

Att ha en Hawaiifest eller ett Hawaiikalas kan vara kul bÄde för barn och vuxna.

Men hur ordnar man egentligen ett Hawaii inspirerat kalas? KlÀ dig med blommor om halsen och gÀrna en bastkjol eller hawaiiskjorta. Det finns mÄnga fina set med Hawaiitema för kalaset med ballonger och dekorationer. Bjud pÄ fruktsallad och lÀsk. Bra lekar Àr till exempel att rocka rockring eller dansa till Hawaiimusik.

Men du ska fÄ fler tips om du fortsÀtter lÀsa!

Hur gör man inbjudningskort till ett Hawaiikalas?

Skriv inbjudan pÄ en bit papper och klistra fast pÄ en kokosnöt. Eller gör en flaskpost. Skriv pÄ en papperslapp och rulla ihop den och lÀgg i en flaska. Klistra fast en etikett med gÀstens namn utanpÄ. HÀll i lite sand, nÄgra snÀckskal och ett litet drink-paraply.

Hur kÀr man sig pÄ ett hawaiikalas?

BadklĂ€der/sommarklĂ€der, bastkjol (tillverka sjĂ€lv av grönt crepe-papper och dubbelhĂ€ftande tejp som viras runt midjan pĂ„ barnet), solglasögon. Lei – ett hawaiianskt halsband av blommor som du lĂ€tt gör av silkespapper. Solglasögon kan ocksĂ„ passa pĂ„ ett Hawaiikalas. Det finns förstĂ„s Ă€ven fĂ€rdiga som man kan köpa pĂ„ nĂ€tet, lĂ€s mer hĂ€r för fler tips pĂ„ klĂ€der pĂ„ en Hawaiifest.

Dekortationer

NÀr det gÀller dekorationerna finns det mycket vÀlja mellan bÄde sÄdant du kan tillverka sjÀlv och fÀrdiga hawaiikalaspaket. Du kan till exempel:

  • Dekorera med sidenblommor.
  • Göra egna palmer i kartong. För att göra stammen pĂ„ palmen virar du en papperssĂ€ck runt en pinne som ska bli stammen pĂ„ palmen.
  • SĂ€tt upp ett parasoll.
  • Dekorera vĂ€ggen med fisknĂ€t och snĂ€ckor.
  • AnvĂ€nd leksakspapegojor som inredning.

Vad bjuder man pÄ pÄ ett hawaiikalas?

Tropiska frukter blandade till en fruktsallad Ă€r en sjĂ€lvklarhet! LĂ€sk som serveras i varsin kokosnöt med sugrör och ett litet pappersparasoll. Gör gĂ€rna smĂ„ smörgĂ„s “bĂ„tar” av ett halvt korvbröd, tonfiskröra och ett trekantigt tortillachips som segel. Kakor i form av ananas, kaktusar, palmer, fiskar eller sjöstjĂ€rnor. Torkad frukt brukar ocksĂ„ vara uppskattat. Det brukar ocksĂ„ vara uppskattat om du serverar med Hawaiiinspirerade tillbehör.

Lekar pÄ kalaset

  • Skicka en kokosnöt runt i ringen medan hawaii-musik spelas. NĂ€r musiken stannar fĂ„r den utgĂ„ som hĂ„ller i kokosnöten.
  • Limbo.
  • Vem kan rocka rockring lĂ€ngst?

Aktivieteter pÄ ett hawaiikalas?

Gör halsband av snÀckor som du i förvÀg borrat hÄl i. Komplettera med plastblommor.

AnvÀnd stora snÀckor och lÄt barnen mÄla nÄgot naturmotiv pÄ dem.

Gör kylskÄpsmagneter: Klistra en magnet pÄ baksidan/ovansidan av en snÀcka. Inuti kan barnen klistra en plast-/tyg-blomma, ett sidenband etc.

AnvÀnd en stor kartong och rita upp kropp och bakgrund (Hawaii-itema sÄ klart. Surfare eller strand). Klipp ut ett hÄl för huvudet eller lÄt kartongskÀrmen sluta i halshöjd. Ta ett kort pÄ varje gÀst.

Du kan Àven bre ut ett blÄtt lakan pÄ marken (till hav) och lÀgga en hopfÀlld strykbrÀda ovanpÄ (surfingbrÀda). Ta ett kort pÄ varje gÀst nÀr denne surfar pÄ vÄgorna.

Dansa till Hawaii-musik.

Vad kan man lÀgga i godispÄsen pÄ ett Hawaiikalas?

Bra saker att lÀgga i godispÄsen Àr godisar förestÀllande ananas, Hawaii godispÄsar eller kanske flamigonyckelringar.